L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Een van de trends van komend seizoen is de ‘dewy’ skin. De L’Oreal Nude Magique Cushion foundation speelt in op deze trend.

Met ‘dewy’ skin wordt een fris huidbeeld met een jeugdige gloed en een opvallend zachte en gladde finish bedoeld. Met de nieuwe ‘Nude foundation’ van L’Oreal is dit in een handomdraai te creëren. De foundation komt in zes tinten en bevat SPF 25.

1

Ongeveer een jaar geleden kwam Lancôme al uit met de Miracle Cushion dus echt nieuw is het niet, maar L’Oreal is wel het eerste drogisterijmerk dat een dergelijk product op de markt brengt. Qua foundations gooit L’Oreal altijd hoge ogen bij mij, dat maakte mij des te nieuwsgieriger.

2

Het concept bij deze foundation is dat het het kussentje doordrenkt is met product en dat je de vrij dunne substantie vanuit het kussentje op je vinger (of op de puff) kunt pushen.

3

4

5

6

De foundation komt in een mooie, chique verpakking (die overigens funest is voor vingerafdrukken) met aan de binnenkant een spiegeltje en een kleine puff om het goedje op de huid aan te brengen. Zelf weet ik nu al dat ik het sponsje niet ga gebruiken want deze neemt een deel van je foundation op en dat vind ik echt zonde.

7

8

9

De structuur van de foundation is vrij ‘nattig’ en heel licht. Dit is ook de reden dat het zo’n ideaal product is voor in het sponsje, want zo kun je veel beter een juiste hoeveelheid doseren. Het zou mijns inziens wel een erg dunne substantie zijn voor in een flesje. Omdat het product zo dun en waterig is gaat het waarschijnlijk geen full coverage geven, eerder een mooie sheer finish.

zonder

met

De dekking is inderdaad vrij licht, maar voor een huid die niet al teveel oneffenheden bevat vind ik de dekking zeker afdoende. Bovendien is de foundation goed op te bouwen, uiteindelijk kun je er denk ik een medium dekking mee creëren. Ik vind dat mijn huid er een mooie, gezonde uitstraling van krijgt.

full face met make-up

Op deze foto kun je goed de lichte dekking zien, vooral op mijn voorhoofd. Mijn voorkeur gaat uit naar het aanbrengen met een kwast. Het is wel aan te raden deze foundation af te poederen, want door de dewy finish gaat hij gemakkelijk over je gezicht glijden, zeker als je van jezelf al een wat vettere huid hebt. Ik heb hier geen problemen mee, ik poeder eigenlijk al mijn foundations af.

Al met al dus een hele goede, dagelijkse foundation die mijn huid voorziet van een egale, gezonde en natuurlijke tint.

De foundation is vanaf heden verkrijgbaar en kost €17,99.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  06/02/2016

  Wat een leuk potje! Het effect ziet er ook nog eens heel natuurlijk uit, ik ben benieuwd!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Cadeautip! Leg Valentijnsdag vast met een analoog fototoestelMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  06/02/2016

  Mooie review! Wat ziet het product er grappig uit in de verpakking, net een sponsje! Jammer dat hij zo waterig is, dat vind ik altijd zo onhandig!

 • Reageren
  Dorien
  06/02/2016

  Ik vind de dekking prima. Zelf hou ik niet van foundations die heel zwaar zijn. Het aanbrengen doe ik denk alleen toch echt het liefst met een kwast of een beauryblender.
  Dorien onlangs geplaatst…TIPS OM MEER WATER TE GAAN DRINKENMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  06/02/2016

  Allereerst wat een prachtige verpakking!
  Verder ziet de foundation er prima uit maar niet heel bijzonder.
  Rosanne onlangs geplaatst…The happiness list #2My Profile

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  06/02/2016

  Wat heb je weer een prachtige review gemaakt. Altijd zo mooi met die foto’s! Ik wil ook wel een dewy skin, al had ik er nog nooit van gehoord! Vind het alleen wel glimmen inderdaad ,maar met poeder erover is het vast al beter.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Durf jij nog op vakantie? – Facts & figures over het zika-virusMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  06/02/2016

  Wat grappig dat L’oreal hier nu ook mee komt. Het sponsje zou ik ook niet snel gebruiken, vind ik zonde. Het product doet mij een beetje denken aan die postzegel bevochteraars van vroeger (vroegah) op het postkantoor.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 31 januari – 6 februariMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  06/02/2016

  Erg mooi product zeg.. Ik ben benieuwd of t wat is voor mijn huid.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De eerste aangeschafte spulletjesMy Profile

 • Reageren
  Loes - LoezichNL
  06/02/2016

  Wat leuk dat Loreal hier nu ook mee komt! Lijkt me een hele fijne foundation, ik hou altijd wel van dit soort finshes voor mijn droge huid!
  Loes – LoezichNL onlangs geplaatst…Nivea Aftershave Balsem Sensitive / Make-Up Primer ReviewMy Profile

 • Reageren
  priscilla
  06/02/2016

  Dit is echt een product waarbij ik de hele dag met mijn vinger in het potje zou gaan drukken, haha. Ik heb zelf nog geen ervaring met dit soort foundations, maar ik ben er erg benieuwd naar geworden.

 • Reageren
  N.kok
  16/02/2016

  He wat gek zeg, in America is hij zonder SPF.
  En in 12 kleuren.

 • Reageren
  Angel
  11/03/2016

  Hi, leuke review. Maar je hoort de kussentje juist te gebruiken. Het heet een cushion foundation puur omdat je met die kussentje het product op je gezicht moet deppen. Je creeërt zo ‘lucht’ tussen de dunne laagjes foundation, daardoor krijg je een dewy finish. Probeer dat eens en je ziet gelijk een andere resultaat. En ik denk dat je een lichtere kleur nog indrukwekkender vind op je gezicht. Mvg, Kbeauty expert.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.