L’Oreal Glam Beige Healthy Glow Foundation

Als het warm is dan mogen die dikke en dekkende foundations wat mij betreft in de kast blijven liggen en ga ik het allerliefst voor een luchtige variant, als ik al zin heb om foundation te dragen. Deze L’Oreal Glam Beige Healthy Glow Foundation biedt als het goed is precies wat ik nodig heb.

L’Oreal-foundations behoren absoluut tot mijn favorieten. Ze hebben de perfecte prijs-/kwaliteitverhouding en de formules matchen altijd heel goed met mijn huid. Dit keer komen ze uit met een foundation waarvan de kwaliteiten zijn afgestemd op het zomerseizoen. Een ‘zomerfoundation’ moet wat mij betreft aan een aantal criteria voldoen: een lichte dekking geven, een luchtige textuur hebben en niet te vet zijn. Natuurlijk zou het ook fijn zijn als de foundation tegen een stooje, eh zweetje kan.

De L’Oreal Paris Glam Beige Healthy Glow Foundation Light is een lichtgewicht foundation met bloemenoliën die zorgt voor een instant healthy glow met een mooi natuurlijke, sheer en satin finish. Mooie beloftes in ieder geval!

De foundation zit in een lichtgewicht tubetje met gouden accenten en is verrijkt met een handige applicator. Omdat de foundation wat dunner is, kun je zo gemakkelijk de juiste hoeveelheid doseren.

De kleur light is niet zo licht als ik verwacht had, sterker nog, ik vind hem voor een ‘lightversie’ aan de donkere kant. Nu is hij voor mij op dit moment perfect, maar als jij over een lichte huid beschikt dan zal deze absoluut te donker zijn. Er zit een aangename geur aan de foundation, bijna een beetje parfumachtig. Hiermee wel even oppassen als je een gevoelig huid hebt.

Het eerste wat opvalt aan deze foundation is de prettige formule. De structuur is vrij dun maar niet te waterig. Eerder een beetje olie-achtig, maar dan met een vrij matte finish. Hij heeft een lichte dekking, maar absoluut genoeg om oneffenheden te verbergen en je huid te egaliseren. Je brengt hem gemakkelijk aan met je vingers, een foundationkwast of een Beautyblender. Dat laatste heeft mijn voorkeur. Hij blijft best een tijdje zitten, mits je ‘m goed afpoedert natuurlijk. Deze foundation gaat – ondanks dat hij de naam ‘healthy glow’ draagt – niet glimmen en geeft ook geen echte glans. Mijn inziens prima, want die glans kun je natuurlijk ook creëren door wat highlighter aan te brengen.

Hij is verder goed op te bouwen en dit heeft ook weer te maken met de lichte textuur en dunnere substantie. Ik vind dit wel prettig want ik prefereer bijvoorbeeld op mijn voorhoofd een stuk minder dekking dan op mijn wangen.

Ik heb ‘m nu al een week non stop gebruikt. Al met al vind ik dit een echt blijvertje voor de zomer! Als ik dan toch nog een minpunt mag noemen: er is weinig te kiezen wat betreft kleur. Volgens mij is Light voorlopig de enige kleur die in de winkel verkocht zal worden.

De L’Oreal Glam Beige Healthy Glow Foundation is te koop bij verschillende drogisterijen en nu bij Bol.com voor €10,99.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  26/06/2017

  Klinkt goed en ziet er goed uit! Zelf draag ik met dit warme weer momenteel graag de ouderwetse Max Factor Lasting Performance. Zeker geschikt voor de droge, ‘volwassen’ huid. Geen zware dekking maar wel voldoende en geen pancake-effect, ook niet na een hele dag dragen.
  Yvonne onlangs geplaatst…Nee, het is niet de schuld van de mobieltjes!My Profile

 • Reageren
  Esra
  26/06/2017

  Dat ziet er goed uit! Jammer dat hij verkrijgbaar is in 1 kleur.
  Esra onlangs geplaatst…Review | Trind Boho Vibes voorjaar/zomer 2017My Profile

 • Reageren
  Liset
  26/06/2017

  Hij ziet er mooi uit en fijn dat hij zo luchtig is. Dat is zeker met zomers weer echt heel prettig. Op dit moment gebruik ik een BB-cream van de Lidl, die is verrassend goed en ook qua kleur matcht hij perfect. Jammer dat die van L’oreal er maar in één kleur is, dat is toch wel een bummer!
  Liset onlangs geplaatst…Wat te doen bij een trillend ooglid?My Profile

 • Reageren
  Lieke
  26/06/2017

  Ziet er super mooi uit! Alleen jammer dat er maar een kleur is.
  Lieke onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  senay
  05/07/2017

  wateen leuke blog jeetje! kwam je toevallig tegen hoe weet ik
  niet meer maar je posts zijn vermakend!

 • Reageren
  Nelleke
  16/05/2018

  Ik heb gezien dat er 2 tinten zijn! Er is ook een medium! Light is voor mij te licht en van de medium was de proeftube verdwenen?
  Ik huiver voor het Parfum in de samenstelling …sommige producten roepen bij mij een allergische reactie op!

 • Reageren
  Jeanny
  18/05/2018

  Ik ben ook fan van glam helaas is hun BBcream lichter dan licht geworden

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.