L’Occitane Sublime Petal Cleansing Oil

Het reinigen van mijn gezicht vind ik nog steeds een saai klusje met een hoog ‘moeten’-gehalte. Iedere avond weer hetzelfde riedeltje.

Afwisselen

Om het voor mezelf nog een beetje leuk te houden wissel ik de reinigingsmethodes geregeld af. De ene keer gebruik ik mijn MakeUp Eraser, dan weer de Konjac Sponge en weer een andere keer allerlei lotionnetjes. De laatste weken ben ik wat slordiger en heb ik enkel micellair water gebruikt. Ik heb het zelfs een paar keer verzuimd om mijn make-up er goed af te halen en het gevolg is dat ik nu met afgebroken wimpers rondloop.

L’Occitane Petal Cleansing Oil

Maar goed, genoeg daarover. Ik ga het hebben over een nieuw reiningsproduct dat ik aan het testen ben en waarover ik graag mijn mening wil geven. Het is de L’Occitane Petal Cleansing Oil, een reiningsolie met echte pioenblaadjes voor een stralende en frisse huid. Een reinigingsolie is ideaal voor mensen die een wat drogere huid hebben (zoals ik) maar ook mensen met een normale tot vettige huid zullen prima uit de voeten kunnen met de olie.

Informatie

De beste bloemblaadjes van het seizoen worden met de hand geplukt wanneer ze op hun mooist zijn. En dat is in één bepaalde week in mei, wanneer de pioenrozen op hun grootst, stralendst en zachtst zijn. De bloemblaadjes worden gedroogd volgens een bepaalde methode waarbij de natuurlijke kwaliteit behouden blijft. De combinatie van de pioenblaadjes en de olie zorgt voor een zijdezachte, stralende huid waarbij zacht alle onzuiverheden worden verwijderd.

Mening

Je kunt je wel voorstellen dat ik door het verhaaltje en door de prachtige flacon erg nieuwsgierig was geworden. Daarnaast heb ik nog nooit een reinigingsolie gebruikt en zou dit een mooie vuurdoop zijn.

De olie zit in een sierlijke plastic flacon en bevat een kleine opening aan de bovenkant waaruit je de olie kunt schudden. Niet de meest handig methode vind ik zelf, maar het geheel ziet er wel chique uit zo. De olie is niet te waterig en ook niet te dik, het zit er mooi tussenin.

Het is de bedoeling dat je het goedje mengt met wat water en dat je daarna over je gezicht heen gaat waarbij je de ogen vermijdt. Het zal licht gaan schuimen. Ik vind het zelf altijd wel handig als een product ook geschikt is voor de ogen, maar dat wordt met de L’Occitane Petal Cleansing Oil dus afgeraden.

De olie werkt zeer snel en effectief en na twee keer spoelen zijn al mijn make-upresten weg. De geur van het product is lekker en subtiel. Ondanks dat ik weet dat het beter voor mijn huid is als er geen parfum in een product zit, blijf ik dol op smeersels en reinigers die lekker ruiken. Bovendien zit er in deze olie slechts een heel klein beetje parfum en ik verwacht niet dat dit veel uit zal maken. De olie voelt verder helemaal niet vet aan en dit vind ik een enorme pré. Het reinigen is in ieder geval een plezierige ervaring.

De Petal Cleansing Oil 150 ml kost € 29,50 en is hier te koop.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16/06/2017

  Oeh klinkt echt fantastisch! Ik verwacht het pakketje met deze cleansing oil nog, ben heel erg benieuwd!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Dermalogica Skin Smoothing CreamMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  17/06/2017

  Ik ben dol op dit soort oliën. Momenteel kan ik niet meer zonder mijn Clinique Take the day off cleansing balm of de Cleansing oil van The Body Shop. Deze kun je dan wel meteen op de ogen/wimpers wrijven en dat vind ik wel een stuk sneller werken. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Nee, het is niet de schuld van de mobieltjes!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.