Lee Stafford Sea Salt Spray

Lee Stafford 3

Alweer een tijdje is het fenomeen van de sea salt spray hot in beautyland. Voor elk type haar biedt het uitkomst als je een warrig, volumineus kapsel wenst. Dat geldt ook zeker voor mij. Ik testte de Lee Stafford variant van de Sea Salt Spray uit.

Een van de leukste kapsels bij mezelf vind ik altijd kapsels die een beetje nonchalant zijn maar niet slordig. Vaak maak ik krullen die ik vervolgens uitschud, of ik gebruik mousse om volume te creëren. Het strand is ook een van mijn beste vriendjes op haargebied, want door de zoute zee en de felle zon wordt het op een mooie manier stro-achtig. Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik sea salt sprays waarmee je zonder naar het strand te gaan een sexy, warrige beachlook kunt maken.

Lee Stafford 6

Lee Stafford 5

De verpakking vind ik sowieso al vrolijk en leuk. Harstikke bijzaak natuurlijk, maar ik vind het toch wel gezellig staan zo’n knalroze flesje op mijn wastafel. Deze Sea Salt Beach Babe spray helpt naast een sexy kapsel ook je haar te verzorgen en glans te geven. Daarnaast zou het nog moeten beschermen tegen vrije radicalen, al lijkt het me persoonlijk wat overdreven zulke beloftes. Er zit een spuit op die gemakkelijk sprayt, dus niet eentje die onhandelbaar is als je gladde vingers hebt.

Lee Stafford 4

Het spulletje kun je gebruiken op zowel droog als nat haar. Mijn voorkeur gaat uit naar het sprayen op droog haar, omdat ik vind dat je daardoor het effect het beste ziet. Het uiteindelijke resultaat moet zijn alsof je uit de zee komt en je haar hebt laten opdrogen. Je haar voelt nog steeds zacht aan maar dan met een lekker ‘bouncy’ effect. Aan ongeveer tien spraytjes heb je genoeg. Ik gebruikte hiervoor altijd de Toni & Guy sea salt spray, dus ik kan het resultaat goed vergelijken.

collage messy hairDat je haar zacht blijft, dat klopt in ieder geval. Verder kun je het beachy effect goed uitwerken door met je vingers door je haar heen te kneden. De geur van de spray is vrij sterk en mannelijk vind ik zelf, dus daar moet je van houden aangezien je het nog wel een tijdje om je heen ruikt. Je haar wordt lichtstroef waardoor het de hele dag goed blijft zitten. Ik spray er nog wel wat lak overheen zodat ik zeker weet dat mijn haar intact blijft. Ook een tip is om de spray op je droge haar te spuiten en je haar vervolgens met losse strengen vast te zetten. Laat de spray even intrekken en haal dan je elastiekje uit je haar.
In vergelijking met die van Toni & Guy vind ik dat er niet heel veel verschil is in werking. De geur van die van Toni & Guy vind ik wel veel lekkerder. Die van Lee Stafford maakt je haar verder ietsje stroever.

De Lee Stafford Sea Salt Spray kost €8,95 voor 150ml en is exlusief te krijgen bij Etos.

Wat doen jullie om volume in je haar te krijgen?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Donna Luisa
  07/07/2014

  Ik houd van zulke sprays! Ze kunnen je haar heel mooi ‘messy’ maken inderdaad. Staat je goed! x

 • Reageren
  Ingrid
  07/07/2014

  Hoi Sanne, ik zag je artikel op Facebook voorbij komen en dat maakte mij wel nieuwsgierig. Leuk geschreven! Ik vroeg mij alleen af, wat vind je ervan in vergelijking met de Toni & Guy sea salt spray (gebruik ik momenteel)? Je noemt wel dat je die twee kan vergelijken maar lees er daarna niks meer over ;). Ik ben wel benieuwd of je deze spray bijvoorbeeld beter (of minder goed natuurlijk) vindt… Verder even rondgesnuffeld op je website en ziet er goed uit. Je hebt een fijne, ‘relaxte’ manier van schrijven. Keep it up! X Ingrid (voormalig overbuurvrouw van je vriend ;))

  • Reageren
   La VieSagista
   07/07/2014

   Hai Ing! Thanks voor je reactie. Ik vind dat er niet echt verschil in zit qua resultaat, maar die van Tony & Guy ruikt wel veel lekkerder! Ik zal het er even bij zetten 🙂

 • Reageren
  Shayenne
  31/07/2019

  Hey, ik had een vraagje. Wat bedoel je met ‘je haar vervolgens met losse strengen vastzetten’? Bedoel je daarmee een knot? Als het hierop aankomt, ben ik namelijk niet echt de slimste?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.