Lang weekend Center Parcs het Heijderbos

Altijd een feestje om naar Center Parcs te gaan! Afgelopen weekend gingen we voor de tweede keer naar Het Heijderbos en het was wederom een groot succes. Hoewel het weer niet bepaald mee zat, mocht dat de pret absoluut niet drukken. Er viel genoeg te doen!

Dit keer verbleven we in een VIP cottage, een huisje dat is uitgerust met onder andere een sauna, twee grote slaapkamers en twee badkamers. Elke morgen werd er bovendien een vers broodpakket aan onze deur gehangen, dit zit er standaard bij als je een VIP huisje huurt. Het was iedere keer weer een verrassing wat voor lekkere broodjes we aan zouden treffen!

Inmiddels is het traditie geworden dat ook mijn moeder ons vergezelt bij zo’n weekendje weg. Extra leuk voor de kinderen om oma erbij te hebben en wij vinden het op onze beurt ook heel gezellig. Bovendien is een extra paar handen met twee kleine kinderen nooit verkeerd.

Oma had de nodige knutsel- en tekenspullen voor de kinderen meegebracht en daar werd optimaal gebruik van gemaakt. Er werd volop gekleurd, gepuzzeld en geplakt.

Tussen de buien door deden we wat boodschapjes. Onze VIP cottage stond vlakbij het centrale gedeelte van Center Parcs. We hoefden alleen maar ons laantje uit te lopen en dan waren we al bij het zwembad, de restaurants en de supermarkt.

De kinderboerderij is altijd een succes. Zodra Isé een dier in het vizier heeft – of dat nu een eend, hond, poes of muis is – begint ze direct enthousiast te kirren. De cavia’s en konijntjes trokken meteen haar aandacht.

Door deze grote geit liet ze zich niet afschrikken. Ze vond het vooral interessant toen er ineens allemaal zwarte keuteltjes uit zijn bips kwamen rollen. Ze bleef de geit al klappend aanmoedigen om ermee door te gaan maar ja, op een gegeven moment waren de keutels toch echt op…

Zaterdagmiddag was het tijd voor een ritje op de pony. We mochten even in de stallen kijken naar de grotere paarden.

Toen James zijn cap goed en wel op had, maakten we eerst even kennis met Jacky, de pony waar James op mocht rijden.

Daar ging ‘ie dan! Tijdens onze wandeltocht wist ik niet zeker of James het wel echt leuk vond, maar nadien bleef hij maar vragen of hij nog een keer mocht. Toch een groot succes dus.

Met de voet op tafel. Kan gewoon als je zo klein bent.

We hadden helaas niet de beste weersomstandigheden afgelopen weekend, sterker nog, door de harde wind waren er zelfs wat bomen omgewaaid op het park, maar binnen is er genoeg vertier. De Jungle Dome, waar lekker geklommen kan worden in een tropische omgeving, is samen met de Aqua Mundo favoriet bij James. Voor papa en mama was het een lekkere work out zal ik maar zeggen 😉

Ook Isé keek haar ogen uit. Tropische vogels, hoge bomen, watervalletjes, bruggetjes.

Even voelen of ‘ie echt is.

Lekker hangen in de touwen en kijken naar de visjes.

Op het park van Het Heijderbos zit onder andere een indoor speelhal waar echt heel veel te doen is. Dit bleek een uitkomst afgelopen weekend, want het kwam 90% van de tijd met bakken uit de hemel. Gek genoeg vond ik dat helemaal niet erg, want het heeft ook wel iets kneuterigs om binnen vertier op te zoeken terwijl de regen tegen de ramen tikt.

IJsje uitzoeken bij Nonna.

Natuurlijk konden we het zwembad niet overslaan! James had hier al de hele week naar uitgekeken.

Iseetje moest nog even loskomen toen ze voor het eerst in het water stapte. Ze keek er nogal bedenkelijk bij.

Maar al gauw had ze er wel lol in!

Het voelde echt als een minivakantie, ons weekendje Center Parcs. Tot nu toe hadden we iedere keer wanneer we gingen geboft met het weer, dus het was even slikken toen bleek dat het drie dagen volle bak zou regenen. Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat je dan misschien wel júist op de goede plek zit in Center Parcs, omdat er naast alle buitenactiviteiten ook indoor zoveel leuks te doen is.

Ons batterijtje is in ieder geval weer opgeladen!

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Lieke van Veen
  15/03/2019

  Dat ziet er heel gezellig uit! Wij gingen vroeger ook wel vaker naar het Heijderbos en nu gaan we er soms nog wel eens zwemmen.

 • Reageren
  Lisette
  15/03/2019

  Ja zo leuk hè! Mijn kinderen zijn inmiddels (bijna) pubers maar bij Center Parcs eten we zeker dat ze het altijd naar hun zin hebben!
  Lisette onlangs geplaatst…Center Parcs de Kempervennen: volop vermaak voor pubersMy Profile

 • Reageren
  Emma
  15/03/2019

  Wauw, dit klinkt echt super! Wij gaan in september naar t Heijderbos en daar verheug ik mij nu extra op!

  Liefs Emma

 • Reageren
  Tineke
  15/03/2019

  Wat een heerlijk weekend en mooie foto`s! Dat gestreepte badpakje is zo schattig!
  Liefs

 • Reageren
  Annemarie Blom
  15/03/2019

  Zo leuk! Onze kids hebben ook op Jacky leren rijden. En idd weer of geen weer altijd center Parcs weer!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.