Koningsdag zonder kind vs. Koningsdag met kind

Dit jaar is het tweede jaar op rij dat ik Koningsdag vier mét een kind. Hoe anders vier ik het nu eigenlijk?

Koningsdag (toen nog Koninginnedag) was zo’n feestdag die ik altijd uitgebreid ‘vierde’ toen ik onze Jamesy nog niet had. Een festivalletje hier, een drankje daar, afterparty’tje als het nog effe kon. Niet-begrijpend keek ik altijd naar de mensen die voor dag en dauw op waren gestaan en hun kleedje met allerhande rommeltjes en kleding hadden uitgestald ergens op een (hopelijk) strategische plek. Om nog maar te zwijgen over de mensen die die veel te drukke markt bezochten met kinderen en alles erbij, man ik moest er niet aan denken. Nee, laat mij maar lekker ergens opgedirkt op een feestje staan te hossen en die marktjes die liet ik wel aan een ander over.

Hoe anders is het nu.

Ik verheug me erop om morgen en man en kind naar de marktjes te gaan. Voor een habbekrats speelgoed en kleding uit te zoeken voor James. Burgerlijk langs alle marktjes te slenteren en koffie te drinken op het terras om 10 uur ’s ochtends. Om James te laten schminken bij een kraampje en te lachen om zijn apen- of leeuwenhoofdje. Om vervolgens naar huis te gaan en te genieten van het feit dat we eens tussendoor eens een dagje vrij hebben. Met het gezin bij elkaar zijn, zomaar op een woensdag. Waarschijnlijk ga ik zelfs wel wasjes draaien, het huis schoonmaken en me aan andere burgerlijke toestanden wagen. Maar ik vind het fijn. Ik vind het heerlijk. Ik kijk ernaar uit.

Laat mij maar lekker over de markt slenteren. Ik laat de feestjes wel aan een ander over.

Hoe vieren jullie Koningsdag?

Photo by Daniel Robert via Unsplash

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  MamaLifestyleBlog
  27/04/2016

  Ik heb dit jaar voor het eerst meegeholpen met de organisatie van alle activiteiten die vandaag in onze stad zijn. Super leuk! Dus ik ga vandaag alle activiteiten af en vanavond heb ik een gezellige borrel met de andere bestuursleden. Maar eerst ga ik natuurlijk met mijn kids struinen op de rommelmarkt. Dat is een jaarlijks ritueel.
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…Op geld beluste wolvenMy Profile

 • Reageren
  Wilma
  27/04/2016

  Haha ja dat is wel iets anders nu met een kindje. Ik hou ook erg van de marktjes, maar ik ga alleen als het weer meezit 😉 Haha!
  Wilma onlangs geplaatst…Nieuwe zomercollectie van Loavies | 3 gave looksMy Profile

 • Reageren
  Channa
  27/04/2016

  Precies wat je zegt! Geen feestjes meer gewoon heerlijk naar een braderie of Kermis gaan!
  Channa onlangs geplaatst…Avonturenpark Hellendoorn: Baba & Bella en de BerenboomMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  27/04/2016

  Jaaa ik had me dit jaar ook verheugd op de markt. Nu is het hier in het dorp vaak echt allen rommel, maar wel leuk. Alleen het wordt rotweer en alledrie de kinderen zijn ziek 🙁
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom moest nou uitgerekend jij dood gaan?My Profile

 • Reageren
  Josan
  27/04/2016

  Yep we de definitie van events verschuift. Sta nu as we speak koekjes te bakken. Een hele happening. En het is nog geen eens 9:00 uur #datgaateenlangedagworden Overigens is de markt in Sonsbeek aanrader daar hebben ze paardjes. Kun je er zelf naast hollen.
  Josan onlangs geplaatst…Shoplog Primark, Zara en Douglas (video)My Profile

 • Reageren
  Leonie
  27/04/2016

  Het is al even geleden dat ik door Arnhem slenterde. Vaak werk ik gewoon op die feestdagen… Vandaag ben ik wel lekker vrij en ik vind t super leuk om samen met mn vriend een dagje extra te hebben… Of we iets gaan doen qua marktje oid weet ik nog niet, maar we gaan iig lekker uit eten vanavond!:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 25My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  27/04/2016

  Al 8 jaar geen party meer hoor 😉 het scheelt dat ik het nooit vierde.

  Geniet vandaag want het is toch een cadeau zo een vrije dag met overal blije mensen buiten 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen 12My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  27/04/2016

  Wij gingen altijd al naar de markt, maar toen ik een jaar of 20 was deed ik dat vooral tussen het feesten door. Koningsdag is zon mega leuk feest, iedereen in oranje en gezellig. Zo jammer dat het weer dit maar niet mee werkt, want dat is de voornaamste reden dat we alleen even naar de markt gaan en niet buiten gaan staan feesten. (In eindhoven is er altijd veel buiten)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mini PLOG: Ons eerste fietstochtje….+ Welke (mama)fiets kozen wij?My Profile

 • Reageren
  Eline
  27/04/2016

  Haha hier precies hetzelfde. ‘Vroeger’ gingen we inderdaad stappen en naar festivals. Nu wordt het gewoon, mede door het slechte weer, bij vrienden een hapje en een drankje doen. Net zo gezellig. Als Jennifer wat ouder is, zullen we vast ook wel de vrijmarkten af gaan!
  Eline onlangs geplaatst…Babykamer ideeënMy Profile

 • Reageren
  Frank
  27/04/2016

  Dit was onze eerste koningsdag met een kindje, helaas zat het weer tegen en zijn we maar even naar de markt geweest. Het stappen heb ik gisteravond gedaan, maar voorheen was dit twee dagen lekker feesten.
  Frank onlangs geplaatst…Opa verteltMy Profile

 • Reageren
  Kim
  27/04/2016

  Mijn zoon is nu 1,5 en wij waren om 9:00 uur al gezellig naar de rommelmarkt. Om 10:00 weer thuis door de regen op de fiets.

  Toen zoonlief op bed lag wij ook lekker op de bank tv aan en genieten van de vrije dag. Smiddags pannenkoeken gebakken en savonds met ze tweeën wezen sporten. Heerlijk dagje zo!

  Drie jaar geleden stond ik feestend in arnhem, konigsnacht en dag uiteraard uitgebreid te vieren 😉

  tja doe mij maar nu ook gewoon een gezellig dagje thuis lekker genieten van mijn gezin

 • Reageren
  Carlijn
  28/04/2016

  Helemaal mee eens!! Ode aan de burgerlijkheid, ik hou ervan! Klinkt alsof je een prima dagje hebt gehad.
  Heb zelf op de vrijmarkt gestaan, Amy en Maisie zijn nog te klein om iets van Koningsdag te snappen. Sowieso was het gisteren te koud en te nat. Volgend jaar zal dat wel anders zijn, verheug me er nu al op.
  Carlijn onlangs geplaatst…3x verfrissende make-up fixers (voor als het mooi weer is)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.