Kokkerellen met Sanne

Mijn kookkunsten mogen geen naam hebben, maar ik vind het wél belangrijk om goede pannen te hebben gezien ik toch elke dag in de keuken sta.

Met een gezin moet er uiteraard iedere dag een warme maaltijd op tafel staan en dan is het toch wel prettig als je fatsoenlijke kookattributen hebt. De basis begint natuurlijk bij goede pannen. Onlangs kreeg ik twee pannen toegestuurd die deel uitmaken van de vivo | Villeroy & Boch range voor Albert Heijn. In dit artikel vertel ik je wat ik ervan vind.

Bij de spaaractie van Albert Heijn kun je ditmaal punten verzamelen voor een aantal hoge kwaliteit Villeroy & Boch pannen. De pannen uit de vivo | Villeroy & Boch range bestaan uit een steelpan, drie kookpannen, twee koekenpannen, een wok, een stoominzet en een gietijzeren pan.

“Alle pannen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, wat ze geschikt maakt voor elk type warmtebron: gas, elektrisch, inductie, halogeen en keramisch. Ook zijn de pannen voorzien van een extra aluminium kern in de bodem van de pan. Deze versnelt en verbetert de hittegeleiding. De pannen uit de vivo range zijn tevens voorzien van vuurvaste, RVS hendels, wat deze pannen geschikt maakt voor gebruik in de oven tot hoge temperaturen (220 graden). Tot slot zijn de vivo koekenpannen en wok voorzien van een coating van het merk Teflon.”

De pannen zijn speciaal ontwikkeld voor de actie van de Albert Heijn, wat betekent dat ze niet los te koop zijn. Marketing-technisch natuurlijk hartstikke slim, want wil je de gehele set heb dan kun je deze dus enkel met je spaarpunten van de AH bemachtigen. Per pan betaal je, afhankelijk van welke je wilt, nog een klein bedrag bij.

Kookpan 16 cm

Deze kookpan – die een doorsnede heeft van 16 cm – is niet al te groot maar prima voor het koken van eieren, aardappelen, rijst of kleine porties groente.

Het is een mooie pan om te zien, minimalistisch maar desondanks best stijlvol. Leuk handigheidje: de deksel kan met de binnenkant aan de pan gehangen worden. Toch weer extra punten voor gebruiksgemak. De handvatten worden tijdens het koken warm maar niet heet, waardoor je ze nog prima kunt vastpakken. Fijn, want ik heb er een gruwelijke hekel aan om mijn tengels te verbranden tijdens het koken. Aan de binnenkant van deze kookpan vind je tevens een literaanduiding.

Er hadden natuurlijk makkelijk 6 eieren in de pan gekund, maar omdat ik in mijn eentje was vond ik dat ietwat overdreven 😉 De pan geleidt de warmte erg goed waardoor je water snel kookt. Hij is te gebruiken in combinatie met alle warmtebronnen.

*Te krijgen met een volle spaarkaart + bijbetaling van €12,99.

Koekenpan 24 cm

De koekenpan heeft eveneens een iets kleiner formaat dan ik gewend ben, maar is verder wel heel handzaam en makkelijk in gebruik. Voor twee personen past er zeker genoeg in. Kook je voor meer dan twee personen dan is de koekenpan met een doorsnede van 28 cm een betere optie.

Een prettig pannetje voor het bakken van aardappeltjes, vlees, vis of een lekkere pannenkoek.

Let er bij pannen met Teflon wel op – dit geldt overigens voor alle pannen met een antiaanbaklaag  – dat je de bodem niet beschadigt. Oppassen dus met scherpe voorwerpen en kook bij voorkeur met houten/plastic spatels en pollepels. Verder moet je pannen met een Teflonlaag ook niet te sterk verhitten om de optimale werking van de Teflon te behouden.

Wat is nu een betere manier om deze rakker te testen dan een lekkere pantosti te bakken! Ging prima en soepel kan ik je vertellen. Wel merkte ik dat deze pan als een tierelier warm wordt, dus ik moest er echt met mijn neus bovenop staan om te zorgen dat mijn tosti niet te hard ging. Maar het resultaat mocht er wezen. Dit ga ik vaker doen.

*Te krijgen met een volle spaarkaart + bijbetaling van €15,99.

De spaaractie van de AH loopt nog even, je kunt nog pannenzegels plakken tot februari 2017. Je ontvangt 1 zegel bij iedere 10 euro.

Kook jij iedere dag? Heb je voorkeur voor bepaalde pannen?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Channa
  16/12/2016

  Wij koken hier om en om op verschillende pannen. Tefal pannen en van Sola geloof ik. Bevalt prima. Heb de pannen bij AH zien staan, ze zijn wel mooi!
  Channa onlangs geplaatst…De leukste kindersieraden en horloges bij Lucardi! + WINACTIEMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  16/12/2016

  Ik vind die pannen prachtig. Zelf ben ik trots op mijn BK pannenset maar ik vind koken niet veel aan. Bakken is meer mijn ding.
  Nesrin onlangs geplaatst…Het lijstje voor alle 30-something vrouwenMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16/12/2016

  Ik heb de hele set al bij elkaar gespaard! Super blij mee 🙂
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Sleek Hypnotic Highlights Gift SetMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.