Kleine impressie van onze woningzoektocht

Huizenzoektoch Collage

Inmiddels zijn mijn vriend en ik alweer een tijdje bezig met het zoeken naar een geschikte woning in Arnhem. Het gaat ons eerste koophuis worden en we vinden het toch wel erg spannend. Het volledige plaatje moet goed zijn, denk aan het aantal slaapkamers, de afwerking, de locatie, de omgeving. In dit artikel geef ik jullie een kleine impressie van de huizen die we bekeken hebben.

We zijn er nog niet helemaal uit wat voor woning we nou precies willen. Mijn voorkeur gaat toch wel uit naar een huis op een centrale locatie, dat wil zeggen niet te ver bij het centrum vandaan. Ik bedoel, mijn vriend en ik zijn respectievelijk 27 en 24 en het zou wel lekker zijn als je ’s avonds eens een borrel in de stad kunt drinken en gewoon op je fietsje weer naar huis toe kunt. We hebben al een aantal mooie stads(boven)woningen bekeken, het nadeel is alleen dat deze vaak over een dakterras beschikken en niet over een tuin. Een tuin zou voor James natuurlijk wel ideaal zijn. Deze stadswoningen bevinden zich trouwens op een toplocatie naast een groot park, dus dat compenseert dan weer het feit dat je geen tuin hebt. Goed, hier een paar foto’s van huizen die we bekeken hebben. Laat ik beginnen met twee stadswoningen.

Huis 1

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.55.07

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.49.52

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.50.00

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.50.11

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.50.27

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.50.43

Huis 2

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.58.20

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.58.30

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.58.46

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.58.52

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.59.08

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.59.20

Schermafbeelding 2015-07-18 om 19.59.28

We hebben gisteren ook nog een woning in een ‘normale’ woonwijk bekeken. Het voordeel van een woonwijk is dat het meer geënt is op kinderen en dat de woningen beschikken over een tuin. Nadeel vind ik dat de woonwijken weer wat verder van het centrum af liggen en dat je min of meer genoodzaakt bent om altijd de auto pakken. Dit is de woning die we gisteren hebben bezichtigd:

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.08.33

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.08.39

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.08.46

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.08.59

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.09.09

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.09.18

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.42.08

Schermafbeelding 2015-07-18 om 20.10.05

Dit is tot nu toe wel ons toplijstje. We zullen nog een aantal andere huizen bezichtigen voordat we de uiteindelijke beslissing maken waar we op gaat bieden. Ik ben erg benieuwd welk huis jullie het meeste aanspreekt. En wat is jullie stijl qua huis? Modern of juist wat klassieker? En houden jullie juist meer van een woonwijk of van een stadswoning?

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reageren
  Manon
  19/07/2015

  Hey, dat laatste huis staat in de buurt waar een oud-vriendin van mij woont 😀 Zo mooi wonen, vooral in de zomer aan het water!
  Ik vind alle huizen heel erg mooi van deze drie… Ben benieuwd waar je uiteindelijk belandt 🙂
  Succes verder met jullie zoektocht!
  Manon onlangs geplaatst…Music for the soul – BlogestafetteMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  19/07/2015

  Wat een mooie woningen allemaal, ruim maar ook gezellig ogend. Heel veel succes met jullie zoektocht!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Zomerse wishlistMy Profile

 • Reageren
  Joy
  19/07/2015

  Gaaf dat je dit met ons deelt. Ik vind woning 1 in de stad wel heel erg gaaf. Het huis in een woonwijk ook wel alleen vind ik persoonlijk al die trapjes door het huis heen niet geweldig. Ik hou meer van een moderne inrichting en oeps mijn smaak ik tevens erg prijzig;)
  Joy onlangs geplaatst…De reiniging van mijn gezichtMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  19/07/2015

  Wat een gaaaave huizen! Ik zou serieus echt niet kunnen kiezen. Ze zouden alle drie helemaal mijn smaak zijn. Het voordeel van het laatste huis is natuurlijk wel de tuin. Ik weet niet of je gewend bent om een tuin te hebben, maar als je dat bent dan zou ik zeker wel voor een huis gaan die een tuin heeft. De eerste en het tweede huis vind ik qua uitstraling véél mooier. Als ik tussen die twee zou moeten kiezen, dan zou ik voor de eerste gaan denk ik. 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Photo Diary #20 | Oppas tante, kapper en een gezellige zaterdagavondMy Profile

 • Reageren
  Amanda
  19/07/2015

  Ik vind het 3e huis het mooiste (Woonwijk) wij komen zelf uit de provincie Groningen en waar wij wonen zijn we helemaal geen stad gewend.
  persoonlijk zouden wij niet zonder een tuin kunnen en zonder het getokkel van kippetjes om ons heen,
  als wij naar de stad gaan (Groningen bijv) zijn we blij dat we na een halve middag eindelijk weer terug gaan.
  familie woont in Rotterdam, als we daar een keer in het jaar een weekend zijn vinden we de gezelligheid prachtig maar het iedee om in een flat of apartment te zitten benauwd ons.

 • Reageren
  Fleur
  19/07/2015

  Hele mooie huizen. Wij hebben de eerste4 jaar van m’n dochters leven een bovenwoning gehad met groot dakterras en dat was heel prima. Toen ze wat ouder werd, begonnen we toch wel echt een tuin te missen. Nu hebben we een huis in een ‘normale’ woonwijk en dit is echt ideaal met naar school gaande kinderen. Ze kan lekker zelf naar buiten en met vriendinnetjes in de tuin spelen.
  Dus mijn tip: denk ook aan als James een paar jaar ouder is, aangezien het een koopwoning zal worden.
  Heel veel plezier met jullie zoektocht!

 • Reageren
  Sara
  19/07/2015

  Mooie huizen! De stadswoningen zien er ook heel ruim uit! Toch zou ik zelf kiezen voor een buitenwijk. Toch fijner voor de toekomst en voor James! Zo vaak zal je niet de stad in gaan, dan kan je een taxi terug nemen bijvoorbeeld.

 • Reageren
  Kirsten
  19/07/2015

  Jeeeetje Sanne! Wat ontzettend gaaf!! Ik ben echt jaloers hoor! Het ziet er zo mooi uit. De stijl van het eerste huis trekt mij het meeste, maar het laatste huis zou het voor mij worden. Ik ben opgegroeid in een dorpje (dat niemand kent).. ? En ik zou nooit meer zonder tuin kunnen! Een gevoel van vrijheid en ruimte. James groeit ook zo snel. Ik ben opgegroeid in een woonwijk en het contact met andere kindjes gaat dan ook zo veel gemakkelijker! Iedereen kent iedereen. En het is vaak makkelijker als andere kindjes bij James willen komen spelen. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden! Succes met de zoektocht verder! X
  Kirsten onlangs geplaatst…VIJF TIPS OM JOUW KOOPVERSLAVING TEGEN TE GAANMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  19/07/2015

  Het eerste huis is prachtig aan de binnenkant, maar wat voor mij het meeste zou tellen is dat er een tuin in zit voor de kindjes. Zodra ze gaan lopen, ben je dolblij dat je een tuin hebt en ze daar lekker kunnen spelen, in de zandbak, schommel etc.. Anders moet je steeds naar een park toe, haha. Ik ben zelf nl zo blij dat ik van een balkon af ben, ik geniet echt iedere dag dat we sinds een jaar een tuin hebben en de kinderen achter elkaar aan kunnen rennen en spelletjes doen :). Maar dat is natuurlijk persoonlijk, je moet lekker doen waar jullie je het prettigste bij voelen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Nieuwe Fab. portemonnee + winactie shoptegoed!My Profile

 • Reageren
  Aty
  19/07/2015

  Wooow.. nummer 3 zal ongetwijfeld mijn keus zijn. Het huis… De tuin… Het water… Prachtig hoor..!! Succes met jullie zoektocht

 • Reageren
  Marlous
  19/07/2015

  Alle 3 de huizen zien er erg mooi uit. Toch zou ik kiezen voor een huis met een tuin. Wij zijn ontzettend blij met onze tuin zodat onze kids lekker vrij kunnen spelen zonder constant in de gaten te moeten houden. Onze dochter van 4 jaar is nog te jong om alleen op straat te spelen maar kan wel in onze tuin genieten van de trampoline en schommel. Ook in de zomer hebben we heerlijk een zwembad staan. Onze zoon van 15 maanden kan ook zo de tuin inlopen zonder constant in de gaten te moeten houden. Ook het contact met andere ouders en kinderen gaat in een woonwijk zo snel.

  Denk er bij het maken van jullie keuze ook aan over hoe het over een aantal jaar zal zijn. James is nu nog klein maar hoe zal het gaan als hij gaat lopen en lekker gaat spelen? Succes bij de huizenbezichtigingen en bij het maken van jullie keuze!

 • Reageren
  Malou
  19/07/2015

  Erg herkenbaar en leuk om te zien. Mijn man en ik zijn ook op zoek naar een koophuis, daar schreef ik toevallig vrijdag een artikel over.
  Malou onlangs geplaatst…DE TELEFOONETIQUETTE TAGMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  19/07/2015

  Wow dat eerste huis vind ik heel mooi! Succes met de zoektocht! Kan mij voorstellen dat centrum en gewone woonwijk allebei voordelen heeft….en dat maakt het lastig.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Julia Challenge. Supermals en zoutarm stoofvlees met tijm-aardappeltjes.My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  19/07/2015

  Dit zijn mooie woningen! Ik herken het allemaal en volgens mij zitten jullie qua locatie dan ook echt goed.

  Ik snap jullie punt en de mooie woonwijken zijn inderdaad net iets verder van het centrum en dan zou een mooie bovenwoning toch de oplossing zijn.
  Nesrin onlangs geplaatst…I woke up like this….My Profile

 • Reageren
  elseniek
  19/07/2015

  Lastig ja, wij zijn ook bezig met onze zoektocht naar een koopwoning. Het puntje waar wij tegen aanlopen (want wij willen graag in het centrum) is toch de kleine balkons. Succes met jullie zoektocht!!
  elseniek onlangs geplaatst…New in: Ascaso Dream espressomachineMy Profile

 • Reageren
  Ant
  19/07/2015

  Alle 3 mooie huizen! Lastig kiezen. Zelf zal ik voor een huis met de tuin gaan. Vooral met een kind lijkt me dat heel fijn, aangezien je in een koophuis niet binnen 5 jaar weer weg gaat. En een tuin is natuurlijk ook in de zomer voor jezelf en met bezoek heerlijk. Zo’n park is toch anders en ook een heel gedoe met alles mee nemen(vond ik zelf toen ik in de buurt van een park woonde). Daarnaast hoe ver is het van het centrum? Een half uurtje fietsen is niets en als je uitgaat kan je altijd een taxi terug nemen. Ik woon ook een half uur van de stad en je merkt dat je er uiteindelijk bijna nooit komt. Ligt er natuurlijk wel aan wat voor voorzieningen er in de buurt zijn. Maar goed een huis is heel persoonlijk en vooral doen waar je goed bij voelt en jezelf ziet wonen 🙂

 • Reageren
  Ingrid
  19/07/2015

  Wauw, San, wat een keuzes. Ik was direct verliefd op het eerste huis. Snap dat de keuze lastig is, maar zoals je zelf al zegt kan je lekker naar het park gaan als je even buiten wil zijn. Ik denk dat voor jouw levensfase nu het nog het fijnst is midden in de stad te wonen. Ook aangezien jij misschien nog wel eens heen en weer zal reizen. Buitenwijk komt later nog wel.

 • Reageren
  Martine
  19/07/2015

  Huis nr3 zou ik voor gaan. Hele leuke wijk. Ik woon er en het derde huis staat volgens mij vlak bij onze woning. Het is een heerlijke wijk. Ideaal voor kinderen en met een klein kwartiertje fietsen sta je in de stad. Een groot overdekt winkelcentrum zit op 10 min fietsen. Kids kunnen er lekker buiten spelen want er rijd alleen bestemmingsverkeer. Go for it. Een heerlijke jonge wijk….

 • Reageren
  Anneleen
  19/07/2015

  Wauw alle drie heel mooie huizen vind ik, maar voor mij zou het eerste huis er uit springen! 🙂 mijn vriend en ik houden eerder van modern maar waar wij terecht gaan komen, weet ik ook nog niet. Ik ben op gegroeid in het centrum, overal vlakbij: winkels, trein, bussen, scholen, … Mijn vriend woont op de boeren buiten, heel mooi en rustig maar hij moet bijna altijd de auto gebruiken… Alles heeft zen voor- en nadelen denk ik. Veel succes met jullie zoektocht!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: I’m back on track! #7My Profile

 • Reageren
  Annemae Schoonenberg
  19/07/2015

  Wat een prachtige huizen! Zelf vind ik huis 1 het mooiste. Het nadeel is dat je geen tuin hebt maar je hebt wel heerlijk de ruimte!
  Annemae Schoonenberg onlangs geplaatst…Inspiratie: Food & DrinksMy Profile

 • Reageren
  Michelle
  19/07/2015

  Wat een leuke huizen! Super spannend allemaal. In jullie geval zou ik voor de laatste gaan. Gewoon omdat het toch wel fijn is om een tuin te hebben als je een kind hebt. In Arnhem kun je gelukkig ook gemakkelijk de bus nemen, wat in een woonwijk wonen ook een stuk toegankelijker maakt vind ik. In ieder geval heel veel succes met jullie zoektocht, maar vooral heel veel plezier 🙂 x

 • Reageren
  Benay Vaneese
  19/07/2015

  Wauw, mooie woningen zeg! Die stadswoningen vind ik echt prachtig, maar je hebt helemaal gelijk over het feit dat je geen eigen echte tuin hebt. Wij zijn van een huurappartement zonder enige buitenruimte, naar een jaren ’30 herenhuis gegaan met grote tuin en het ligt net buiten het centrum van Eindhoven. De stad is op loopafstand dus ideaal. De laatste woning vind ik ook echt heel mooi aan het water. Lastig hè zo’n zoektocht en de voor- en nadelen dan tegen elkaar afstrepen. Succes 🙂
  Benay Vaneese onlangs geplaatst…Strobing tutorialMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  19/07/2015

  Wauw! Wat een mooie huizen zeg!
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Onverwachts naar Amsterdam, bloggen & WIN!My Profile

 • Reageren
  Marie-Claire
  19/07/2015

  Ze zijn allemaal prachtig maar met een gezin zou ik zeker voor de laatste gaan. Echt een geweldig gezinshuis!

 • Reageren
  Dineke
  19/07/2015

  Ik zou zo zonder twijfel voor de laatste gaan! Prachtig huis met alles erop en eraan. Succes met de zoektocht en een beslissing maken.
  Dineke onlangs geplaatst…Outfit: comfy sundayMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  19/07/2015

  Wat een mooie huizen! Ik zou zo voor de eerste gaan.

 • Reageren
  Margriet
  20/07/2015

  Wat mooi zeg!
  Huis 1 vind ik erg mooi, maar huis 3 ook. En je woont daarbij heerlijk aan ’t water!

  Veel succes met de andere bezichtigingen, ik ben benieuwd! 😉
  Margriet onlangs geplaatst…Interieur: inspiratie en favorietenMy Profile

 • Reageren
  Nien
  20/07/2015

  Vind het allemaal prachtige huizen, maar als ik jullie was zou ik toch voor een huis met een tuin gaan. Je gaat het missen uiteindelijk en iets verder van het centrum af zitten went ook zo. Buurt die meer op kinderen gericht is, is uiteindelijk ook leuker voor James denk ik. Denk aan buiten spelen etc. Dat kan in de stad soms toch wat lastiger zijn. Heel veel succes nog met de zoektocht!

 • Reageren
  Lisa's Beautybabbels
  20/07/2015

  Wat een mooie huizen hebben jullie bezocht! Ik hou van meer klassieke woningen, maar t laatste huis is ook erg mooi!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…MUA – Pouty Pink & Scarlet Siren LipstickMy Profile

 • Reageren
  Annemiek
  21/07/2015

  Ik heb aan dezelfde straat gewoont als huis 1. Ik zou dat persoonlijk echt nooit meer willen, altijd die drukte voor de deur. Ik woon nu in Malburgen en ben met tien minuutjes fietsen in het centrum. Kan je dat ook van harte aanbevelen! Ben benieuwd wat jullie uiteindelijk kiezen!

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  21/07/2015

  Lekkere huizen zeg! Leuk hè, die zoektocht? Bij ons ligt hij even stil, gaan onze verkoop even uitstellen tot na de bevalling namelijk.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Negatieve Gevoelens over Veranderend Zwanger LijfMy Profile

 • Reageren
  Mandy | MakeupyourMandy
  22/07/2015

  Ik vind huis nr. 3 het mooist en het meest geschikt. Ivm James zou ik kiezen voor een huis in een woonwijk, buitenspelen is wel een must voor kinderen. Is het centrum erg ver weg? Je went op een gegeven moment wel aan het feit dat je met de auto en/of fiets naar het centrum moet, maar begrijp dat het erg wennen is als je Amsterdam gewend bent! Succes met de zoektocht. 🙂 Houdt ons vooral up to date!
  Mandy | MakeupyourMandy onlangs geplaatst…Reinigingsborstel Philips VisaPureMy Profile

 • Reageren
  Martina
  24/07/2015

  Stuk voor stuk prachtige huizen, wat een lastige keuze! Ik zou zelf alleen een tuin echt onmisbaar vinden, helemaal als het om ren koophuis gaat en als je kinderen hebt
  Martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

 • Reageren
  Marrit de Lang
  11/08/2015

  Ik vind huis 1 erg mooi! Huis 3 heeft ook wel wat, al zou ik zelf niet zoveel trek hebben in je zoontje de hele tijd te moeten behoeden voor de trappen.

  Als je hulp nodig hebt met inrichten, geef me maar een belletje! 🙂
  Marrit de Lang onlangs geplaatst…Ruben Ireland posterMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.