Kleding voor kinderen in de winter

De kleding van mijn kinderen probeer ik een beetje binnen de perken te houden. Tuurlijk vind ik het leuk om mijn bloedjes in te gekke nieuwe outfits te hijsen, maar ze groeien beiden nog steeds erg snel en doorgaans is kleding na een paar maanden dan ook te klein. Herkenbaar? James kan soms nog wel een maand of 7/8 met een trui doen, maar Isé is na uiterlijk 6 maanden toch echt wel uit haar items gegroeid. Onzin dus om stapels aan kleding voor ze te hebben.

Om zo lang mogelijk met kleding te doen, probeer ik in de winter ook met items uit de zomer te werken. Zo draagt James vele t-shirts gewoon onder een vest of trui, krijgt Isé haar zomerrokjes met een legging of maillot eronder aan en wordt een jurkje gedragen met een warm vestje eroverheen. Op deze manier hoef ik me ook niet schuldig te voelen dat een item veel te weinig gedragen is voordat het alweer te klein is. Desondanks moet ik alsnog wel vaak kleertjes weggeven/wegdoen. En dat is altijd met pijn in mijn hart!

Omdat we zo lang mogelijk met kleding proberen te doen, is het wel zo fijn als het van redelijke kwaliteit is. Een trui die na 3x wassen vaal is, dat werkt niet voor mij. Een een spijkerbroek moet ook behoorlijk goed geweven zijn, want James is nogal van het ravotten op school en een gat zit er zo in.

Bij Wild Store vind je een uitgebreide collectie aan truien en vesten met een sportieve uitstraling. Precies wat ik leuk vind voor James. Ze hebben hippe merken zoals Z8, Petrol, Name It en Indian Blue Jeans. Qua kwaliteit zit je daarmee altijd goed. Ook voor Isé is het er fijn shoppen, want stijlen genoeg voor meisjes!

Om even terug te komen op de winterkleding: iets waar ik onlangs tevens in heb geïnvesteerd zijn warme regenlaarzen en goede kwaliteit sokken voor beide kinderen. Met dat miezerige weer kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om James gewone schoenen aan te laten trekken naar school, want daar blijft echt niks van over als het buiten modderig is. Nu krijgt hij op regenachtige dagen dus sloffen mee naar school en loopt hij buiten op lekkere warme laarzen. Voor Iseetje zijn goede laarzen ook een must, want die laat geen kans voorbijgaan om eens lekker in de plassen te stampen.

Qua sokken heb ik al vaak de fout gemaakt door voor goedkope exemplaren te gaan, die dan toch allerlei draadjes loslaten na korte tijd of waar na enkele weken al een gat in verschijnt. Ook daar heb ik dus nu maar even wat geld tegenaan gegooid.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Sanja
  17/12/2019

  Wat een fijne webshop! Ik kende deze helemaal niet, ik ga even wat winterkleding inslaan
  Sanja onlangs geplaatst…Winactie! Armbanden, speenkoorden en meer!My Profile

 • Reageren
  Anna
  17/12/2019

  Hoi Sanne, leuk artikel! Er zijn helaas een paar taalfouten blijven staan – ik weet hoezeer je aan correct taalgebruik hecht: beide (alinea 1), james en t-shirt (alinea 2). Ik bedoel dit als positieve feedback. Een blog zoals de jouwe, geschreven in correct Nederlands, vind ik een verademing om te lezen!

 • Reageren
  Tamara
  18/12/2019

  Ideaal om zomerkleding te combineren met een dik vest en een maillot. Zo zonde om het na een paar keer dragen alweer weg te doen.
  Tamara onlangs geplaatst…DIY: kerstcadeaus feestelijk inpakken met krantenpapierMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.