Kinderprogramma’s waar ik helemaal krankjorum van word

Mijn oudste is 4,5. Dat betekent dat ik al geruime tijd ben blootgesteld aan allerhande kinderprogramma’s die soms de meest irritante geluiden produceren en idiote figuren bevatten.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind heel veel kinderprogramma’s ook wél leuk, maar er zitten een aantal bij waar ik spontaan hoofdpijn van krijg als ze voorbijkomen. Programma’s met de meest rare verhaallijnen, irritante liedjes, gekke stemmetjes, duizend herhalingen etc.

Hier komen ze:

Juf Roos. Eigenlijk met name de persoon Gijs in deze serie vind ik.. ja wat zal ik zeggen.. Fascinerend irritant ofzo. Die Roos is nog wel te doen maar die Gijs.. Ik krijg gewoon een beetje de kriebels van hoe die man zich gedraagt.

Ninjago. Hier is het Ninjago voor, Ninjago na. Altijd als ik James subtiel een ander filmpje probeer voor te schotelen dan is het ‘nee, ik wil alleen Ninjago’. Ook op school is het op het moment een van de meest populaire series. Ninjago moves worden na gedaan, iedereen wil op karate, Ninjago tassen zijn helemaal de bom, je moet een Ninjago vriendenboek hebben anders hoor je er niet bij…

Masha en de Beer. Vooral de stem van die Masha, met een soort tenenkrommende snerp erin.. Ohhh echt, mijn haren gaan er recht van overeind staan. Ik heb zo weinig sympathie voor dit meisje.

Bumba. Dit heeft James tot in den treure gekeken en ik geloof dat het programma nu ook aan populariteit wint bij Isé. Ik zelf heb helemaal niks met de clown, sterker nog, hij ziet er hartstikke eng uit en ik erger me dood aan dat gebumbalooooooo en genonnienonnienonnienonnie. Misschien is mijn aversie ook wel ontwikkeld vanwege het feit dat ik het Bumba deuntje een keer een nacht lang in mijn hoofd heb gehad…

Het zal je vast niet verrassen dat ook Dora The Explorer in dit lijstje staat. Ten eerste, wat heeft ze een onnatuurlijk bizar groot hoofd in vergelijking met haar lichaam (?!) En ten tweede, ik vind dat zogenaamde praten tegen de kinderen ook.. Ik weet het niet. Het komt gewoon niet over. Ik heb ook niet het idee dat James daar ooit in is getrapt.

Peppa Big. Een van James zijn lievelingsseries (geloof zelfs wereldwijd een van de populairste kinderseries) maar als je goed luistert is het biggetje behoorlijk asociaal. Ze is brutaal, fatshamed haar vader (‘jij bent veeeeeel te dik om in het water te springen!’), stampt met haar voeten, pest haar broertje, steekt haar tong uit en commandeert haar vrienden. En dat GEJANK van die Peppa. Heb je dat wel eens gehoord? Dat dreunt nog dagen na. En dat lachje trouwens ook.

Volg me op Instagram via: @laviesanne

Er is één kinderprogramma dat ik dus wel ontzettend leuk vind en dat is Kikker en zijn Vriendjes. Daar kan ik dus uren naar kijken zonder dat ik er zat van word.

Heb jij ook kinderprogramma’s waar je echt niet tegen kunt?

Uitgelichte afbeelding: Adam Hoglund via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Eke
  01/07/2019

  In dit geval is het echt een zegen om slechthorend te zijn, Whahaha. Maar zelfs Peppa jast hier door het laatste beetje trommelvliezen wat ik nog heb. Wat een probeert is dat!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/07/2019

   haha ja Peppa,, vreselijk.

   • Reageren
    Yoica
    01/07/2019

    Alleen al toen ik de titel van je blog las. Dacht ik hardop : MASHA EN DE BEER. Die stem!!! Hier is vooral blaze en de monsterwielen favoriet. Die kan ik voorlopig nog wel aan.

 • Reageren
  Elianne
  01/07/2019

  Haha, heel herkenbaar. Gelukkig kent meneer hier nog niet zoveel variatie. Hij wil zelf vooral op YouTube filmpjes kijken van Cars auto’s.. waarom? Echt geen idee. Verder vooral Paw Patrol en Kikker inderdaad. Beiden goed te doen. Ik blijf voorlopig weg bij Masha, juf Roos en zeker dingen als Ninjango.
  Elianne onlangs geplaatst…Een vliegvakantie met je kindMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/07/2019

   Cars auto filmpjes doen het hier ook zeker goed!

   • Reageren
    Pytsje
    01/07/2019

    Peppa kijken er hier niet, vreeeeeeeeeeselijk. Haha ja die Gijs ja, echt wat een figuur. Hier is bobo favoriet, vind ik ook best oké. En Bollo deel 1 en 2 kunnen hier zo samen op de bank voor zitten. Tsja en wat hier dus dagelijks opgezet MOET worden is musical liedjes van Wickie de Viking, en ja dat zit snachts ook in m’n hoofd. Maar hej de kids vinden het geweldig haha

 • Reageren
  Jolanda
  01/07/2019

  Dora…hier vond ze het geweldig. Ik wat minder. Met name dat aapje, verschrikkelijk. Peppa vind ik gewoon niet leuk, niet kunnen en Mascha geeft me ook de kriebels. Wat ik wel gezellig vond zijn PawPatrol, Lassie, Sofia de prinses, Zandkasteel en Moffel en Piertje (of heette dat anders?) We zijn hier nu in de fase van YouTube gekomen dus hallo Djamilla, Nina Houston, Dylan Haegens en Dutchtuberjob. Onze pc staat tegenwoordig in de woonkamer zodat we horen/zien wat ze doet. Op tv kijkt ze vooral Nederland 3 en dus Klokhuis (vind ik ook leuk), Checkpoint, Willem Wever en Jill.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/07/2019

   OJaa Klokhuis is zeker leuk! Zandkasteel vind ik ook wel aardig.

 • Reageren
  Milou
  01/07/2019

  Hahahaha, zo herkenbaar! Bij die stem van Mascha gaan mijn nekharen van overeind staan (staat hier dus nooit op). Peppa vind ik ook niet zo’n succes. Maar over het algemeen mag ik niet klagen. Mijn zoontje kijkt graag naar Casper en Emma, Brandweerman Sam en Robocar Poli. Irritatieniveau is daar niet zo hoog. :p
  Milou onlangs geplaatst…Schamen voor een zwanger lichaamMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/07/2019

   Ik vind die intro tune van Brandweerman Sam niet zo leuk, maar wel een leuk programma idd.

 • Reageren
  Sara
  01/07/2019

  Haha herkenbaar! Hier is ook tip de muis favoriet. De stemmetjes zijn nog oké, maar eigenlijk is hij heel brutaal en zegt heel vaak nee (en nog is nee) tegen zijn ouders. Uiteindelijk komt het altijd goed en ‘snapt’ hij zijn ouders. Maarja of dat zo binnenkomt bij mijn kind? Zet hem liever niet op, maar is een van de weinige waar hij geconcentreerd naar kan kijken 15 minuutjes als ik aan het koken ben oid!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/07/2019

   Tip de Muis zie ik wel eens voorbijkomen ja. Wij hebben er een aantal boeken van.

 • Reageren
  Marina
  01/07/2019

  Ja omg allemaal ook echt!! Maar hallo wat dacht je van het zaaaaaaaand kasteel, het zandkasteel aan zee!! Freaky figuren hahaha
  Wij vinden Fien en Teun erg leuk, oh en Bassie en Adriaan offcourse.

 • Reageren
  Yvonne
  01/07/2019

  Ik vind ook heel veel van die programma’s vreselijk maar de ergste vind ik Sponge Bob.
  Ik heb wel een goede tip voor een kinderprogramma dat ik zelf ook echt fantastisch vond (alleen het deuntje vond ik al leuk): De bruine beer in het blauwe huis. Alle afleveringen wel 20x gezien. Mijn zoontje heeft er heel veel van geleerd en het is grappig.

 • Reageren
  Robin
  01/07/2019

  Rolie Polie Olie, echt verschrikkelijk!
  Bassie en Adriaan is en blijft favoriet, zowel bij mij, de oudste van 15 (die alles uit haar hoofd kent en nog even hard lacht als de eerste keer dat ze keek) en de jongste van 4.

 • Reageren
  Angela
  01/07/2019

  Ik denk altijd zo dat wat hij niet kent, dat mist hij ook niet.
  Dus peppa pig, masha en de beer en bumba komt bij ons niet eens op tv. Mijn zoontje is vooral dol op mickey Mouse en de roadster racers, cars en de super monsters (netflix). Hij heeft ook nog een fase gehad met paw patrol en Thomas de trein, maar dat is nu een beetje over. Verder staat hier de hele dag muziek aan en wil hij dat ook vaak liever dan tekenfilms kijken

 • Reageren
  Sanne
  01/07/2019

  Hahaha ik heb een nichtje die momenteel weg is van alles van de Efteling. Denk dat het meeste irritant wordt als je er dagelijks naar moet kijken/luisteren. Het kindje van een collega mág niet eens meer naar Peppa pig kijken omdat ze er ‘vervelend’ van wordt. Ze neemt trekjes over en idd Peppa is niet erg aardig nee.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.