Kärcher Floor Cleaner FC 7 Cordless (stofzuigen en dweilen in één met vier rollers)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het eerst kennismaakte met de Floor Cleaner van Kärcher. Vanaf de alle eerste schoonmaaksessie met dit apparaat was ik fan. Het scheelt me tijd en gedoe, omdat het stofzuigen en dweilen tegelijkertijd gebeurt. Bovendien vind ik een dweilsessie met de roterende borstels van de Floor Cleaner een stuk grondiger dan wanneer ik met een emmer sop en een dweilstok door het huis fladder.

Vooral beneden kunnen we geen dag overslaan zonder te dweilen of te zuigen. Rondom de eettafel is het na elke eetsessie een ravage, en nu James weer naar school gaat en daar altijd in de zandbak speelt, liggen de zandkorrels elke dag weer her en der verspreid door het huis. Ik móet het wel bijhouden, want anders zie ik binnen de kortste keren door de bomen het bos niet meer.

Als trouwe fan van de Floor Cleaner was ik daarom maar wat enthousiast toen ik hoorde dat er een nieuwe versie op de markt zou komen. Deze heeft geen twee, maar vier rollers en in tegenstelling tot de versie die ik nu heb, is de FC 7 draadloos. Dat maakt hem nog makkelijker om hem er even bij te pakken. Ook voor boven vind ik de Floor Cleaner erg handig, binnen no time zijn de vloeren van iedere kamer weer blinkend schoon.

Nu ben ik niet per se iemand die bloednerveus wordt als er hier en daar wat kruimels of troepjes op de grond liggen, maar ik wil de schade wel een beetje beperken. Ook omdat de kinderen graag op de grond spelen, is het wel zo fris als deze vrij is van stof en andere viezigheden.

De Floor Cleaner FC 7 Cordless beschikt over vier rollers, die in tegengestelde richting draaien terwijl je met het apparaat over de grond beweegt. Hierdoor worden vlekken weggepoetst en vuiltjes meegenomen. De rollers worden constant nat gemaakt met water en schoonmaakmiddel uit het reservoir dat je van te voren vult. Het vieze water wordt direct opgezogen. Er zijn twee verschillende tankjes voor het vuile en het schone water, zodat deze van elkaar gescheiden zijn. Wanneer de vers-watertank leeg is, klinkt er een geluidje.

Wat een verademing is het om met deze rakker te dweilen. Hij is ontzettend licht, zeker als ik het vergelijk met de eerste versie van een paar jaar geleden. Daarnaast maakt ‘ie giga grondig schoon met de vier borstels. Omdat je de stang helemaal plat kunt houden, is hij ook geschikt om onder de bank, onder radiatoren en onder het bed schoon te maken bijvoorbeeld. De accuduur is 45 minuten, voor mij voldoende om zowel de beneden- als de bovenverdieping te doen. Bij de vorige versie had ik nog wel eens de neiging om vooraf eerst nog te stofzuigen, omdat de wat grotere kruimels en troepjes niet altijd lekker werden opgezogen. Bij de FC 7 is dat echt niet nodig. Er zit een boostfunctie op voor de meer hardnekkige vlekken.

Het reservoir met water en zeep is niet heel groot. Ik red de benedenverdieping net niet met 1 gevuld reservoir. Aan de andere kant, hoe groter het reservoir, hoe zwaarder het apparaat ook weer wordt.

De rollers mogen in de wasmachine, dit doe ik vrijwel na iedere dweilbeurt. Natuurlijk kun je ze ook goed afspoelen, maar ik vind het altijd wat frisser om ze even met een wasje mee te laten draaien. Bij de FC 7 zit ook een kwastje waarmee je de onderdelen goed schoon kunt maken. Je verwijdert hiermee stofjes en haren. Dit is wel belangrijk voor het behoud van je apparaat. Ik gebruikte daar altijd een oude tandenborstel voor bij mijn vorige versie, maar dit werkt een stuk handiger.

Nog even de belangrijkste voordelen opgesomd:

 • Hij is mega licht.
 • Hij maakt grondig schoon (hij zuigt ook moeiteloos haren op).
 • Er zit een lampje op (handig als je onder iets moet schoonmaken of in een donkerdere ruimte bent).
 • Hij is erg wendbaar.
 • Je pakt hem snel.
 • De accuduur van 45 minuten is ruim voldoende om meerdere ruimtes schoon te maken.
 • De vloer droogt heel snel omdat er maar een klein laagje water achterblijft.
 • Het allerfijnste vind ik dat ‘ie snoerloos is.

Wanneer zou je hem kunnen overwegen? Als je tijd wilt besparen met schoonmaken, als je het meerdere keren per dag nodig is om even een slagje door het huis te maken, als je van gemak houdt, als je het niet vervelend vindt om het apparaat na ieder gebruik weer even af te nemen en de borstels af te spoelen en/of in de was te gooien.

Te Kärcher FC 7 is vanaf nu te koop.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Gerda
  25/09/2020

  Ruim €500,-!! Holy moly 😱

  • Reageren
   Noella
   26/09/2020

   Ik geloof dat ik voor het eerst van m’n leven “geinfluenced” ben. Want sinds ik dit gelezen heb, heb ik letterlijk 50 verschillende dweil- , stoom- en stofzuigsystemen bekeken. In plaats van een serie hebben man en ik tot diep in de nacht reviewfilmpjes gekeken (pure romantiek).

   Ik vond je review heel helpend, maar hoop dat je deze vragen ok zou willen beantwoorden. (Al is het maar om mijn zombie-schoonmaakapparaatcheckmodus te doorbreken)

   1. Hoe werkt dit in de praktijk als je even snel de zooi rond de tafel wilt zuigen/dweilen? Moet je dan na elke keer die rollers wassen en dat apparaat helemaal reinigen? (Dat is eigenlijk wat me tegenhoudt)

   2. Gaat ie ook goed op ingetrokken vlekken zoals pastasaus van 3 dagen geleden? (Ik vraag dit voor een vriend)

   3. Heb je hiernaast ook nog een stofzuiger? Wat gebruik je in de praktijk het meest?

   Ik hoop dat je hier iets over kwijt wil!

   Bedankt

   • Reageren
    Anne
    26/09/2020

    Haha jouw vraag 2 😂

   • Reageren
    La Vie Sanne
    26/09/2020

    Hi Noella,

    Ik heb hartelijk moeten lachen om je comment. Ik zie jou en je man al helemaal zitten, lekker romantisch dweilsystemen bekijken😂 Hierbij mijn antwoorden:
    – Laat ik vooropstellen dat dit systeem geen vervanging is voor een stofzuiger (hij kan ook niet op kleden). Waar je normaal met een dweil altijd eerst moet stofzuigen, omdat je anders stofophopingen krijgt, kun je met dit systeem die stap overslaan. Als ik zie dat er enkel heel veel kruimels op de grond liggen, dan pak ik eerder de stofzuiger, maar zie ik dat er ook drinkvlekken en bijv. sausvlekken op de grond liggen dan pak ik de Kärcher.
    – Om op je vraag terug te komen of je na ieder gebruik de rollers helemaal moet wassen, ik zou ze zeker altijd onder het apparaat vandaan halen, even afspoelen en laten drogen. Het kan anders ook gaan stinken namelijk. Ook moet je natuurlijk altijd het vuilwaterreservervoir legen. Maar dit kost je bij elkaar niet meer dan 1,5 minuut.
    – Hij gaat heel goed op ingetrokken vlekken, daar vind ik hem juist geschikt voor.
    – Ik heb hiernaast ook nog een stofzuiger, een Dyson. Ik gebruik beide apparaten 50/50. Maar ik stofzuig dan ook echt 5x per dag (dat is het makkelijke van een draadloos apparaat haha die pak je er zo bij). Zoals ik al zei is deze Kärcher geen vervanging voor een stofzuiger. Hij is met name goed in het dweilwerk en hij zuigt kruimels en zand etc ook goed weg, maar voor alleen troepjes op de grond pak ik eerder mijn Dyson. Desondanks vind ik de Kärcher en enorme aanwinst, omdat het zeer tijdbesparend is en omdat hij heel grondig schoonmaakt. Even snel voor de visite komt een rondje doen, even in de ochtend een slagje door het huis maken, binnen no time de bovenverdieping schoon hebben. Ik krijg het resultaat bovendien nooit zo strak met een losse dweil. Dat kost veel meer energie, geeft strepen, gehannes met een emmer die je overal naartoe moet slepen. Het is natuurlijk een hele uitgave, dus denk er goed over na, maar spijt zal je er zeker niet van krijgen. Veel liefs!

 • Reageren
  Noella
  26/09/2020

  Dank je wel!

  Ik heb zojuist m’n man verteld dat de conclusie is dat we een Kärcher en een Dyson nodig hebben.

  Het moment dat daarop volgde was iets minder romantisch dan gisteravond ;).

 • Reageren
  Kirsten Mam
  19/10/2020

  Dit lijkt me dus echt ideaal he.. maar ik zou zo graag een review van iemand zien die net als ik 3 honden heeft 😉 Gaat het dan nog steeds zo makkelijk. Zeker nu in de herfst heb ik drie honden in de rui én na iedere uitlaatsessie een zooitje baggerpoten door m’n hele huis. Even snel met zo’n floorcleaner erachteraan lijkt me dus superhandig. Maar ik wil ook weer niet van een koude kermis thuis komen met een vastgelopen apparaat door de vele haren. HELP ME OUT!
  Kirsten Mam onlangs geplaatst…Het leed dat afvallen heet: over diëten, het jojo-effect en meerMy Profile

  • Reageren
   Tina
   22/01/2021

   Hoi Kirsten, ik heb de kärcher 2 weken geleden aangeschaft. Mede na het lezen van de review van Sanne was ik erg enthousiast maar ook hier de twijfel, we hebben 3 honden. Ik heb artrose in mijn handen dus dweilen met emmer is niet te doen. Moet altijd mijn man smeken om een keer met de dweil rond te gaan.. Nooit het idee dat het dan echt schoon is en sowieso niet streeploos (donkergrijze tegels). Mijn man was overtuigd dat het niets voor ons zou zijn, vond het veel te duur en het zou nooit goed schoonmaken. Uiteindelijk was hij mijn gezeur beu en we hebben het apparaat gekocht. Ik ben er heel erg blij mee en doordat het zo weinig moeite is dweil ik nu elke dag. Af en toe eerst met de stofzuiger als er echt veel zand en haren ligt maar meestal niet. Na een dag liggen er best wel veel haar en viezigheid, dat is geen probleem. Ik heb wel een beetje mijn eigen manier ontwikkeld en vind het niet erg om tussendoor even de kammen schoon te maken als dat nodig is. Als je dweilt met de steenrollen vind ik dat de vloer te nat blijft, dus in 2 minuten droog, dat is hier niet. Ik heb een normaal huis en doe de benedenverdieping met 1 bakje schoonwater (de 1e paar keer 2 bakjes, is even wennen dus deed er toen langer over) . Om de paar dagen eerst met de steenrollen, dan maak ik de kammen schoon (doe ik buiten, kan ik de haren en zand meteen in de vuilnisbak gooien) daarna doe ik de gewone rollen erop en doe alles nog een keer. Daarna maak ik buiten alles schoon, doe de rollen gewoon 2 keer door het apparaat laten reinigen, haal alles eraf en maak ook dat schoon. Ik sta dat fluitend te doen terwijl ik echt niet van poetsen houd. Er zitten dan echt wel veel haren in het apparaat dus ik maak ook elke keer de onderkant en de bevestigingen van de rollers schoon om storingen te voorkomen. En ondertussen is de vloer streeploos droog. De andere dagen alleen met de gewone rollen, dan ben ik echt binnen 15 minuten klaar. Ik heb nog geen 1 keer een lege accu gehad, altijd nog 2 streepjes over. Mijn man is helemaal om en is nu ook enthousiast (en heel verbaasd over mijn fanatieke poetsen ;))
   3 honden is hier geen probleem meer versus een schone vloer. Ik loop gewoon weer op mijn sokken door het huis, dat deed ik eerst nooit meer. Hoeken en kieren en onder de (lage) bank moet ik blijven stofzuigen maar minder vaak dan hiervoor.

 • Reageren
  Thea
  29/01/2022

  Dag, ik overweeg er een te kopen. Bij jullie is hij inmiddels al een poos in gebruik. Zijn jullie nog steeds tevreden en hoe is het met de accuduur. Ik heb met kruimeldieven die snoerloos zijn negatieve ervaringen, daarom ben ik bij deze ook bang dat hij steeds korter aan kan
  Ik hoor het graag, Gr. Thea

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.