Kabrita biologische geitenmelk granenpapjes (en nee, die smaken niet naar geitenkaas)

Babyvoeding op basis van geitenmelk, ik had er al veel over gehoord, weinig van geprobeerd. Onlangs maakten we voor het eerst kennis met de granenpapjes van Kabrita. Was ’t wat?

Ik hoor steeds vaker dat mensen hun kleintjes geitenmelk geven. Steeds meer mensen maken bewust een keuze om niet voor koemelk te kiezen. Wereldwijd is het zelfs zo dat er meer geitenmelk dat koemelk wordt gedronken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog nooit geitenmelk gedronken heb. Ik ben geen fan van geitenkaas, dus dan kies je automatisch ook niet zo heel snel voor andere producten op basis van geitenmelk.

Isé heeft altijd, zonder problemen, koemelk gekregen. Maar dat neemt niet weg dat ik erg benieuwd ben naar producten op basis van geitenmelk, mede door de positieve verhalen van anderen die ik erover hoor.

Van Kabrita kreeg ik twee granenpapjes toegestuurd die biologische geitenmelk bevatten. Eentje in de variant appel & mango en eentje in meergranen. Deze papjes zijn gemakkelijk te bereiden door enkel water toe te voegen. Het papje is geschikt voor zowel een flesje als een bordje. Voor Isé is dit ideaal ’s ochtends. Ze kan al heel goed zelf met de lepel eten en stiekem vind ik het aanmaken van dit papje veel makkelijker dan een boterham in 15 stukjes snijden (jullie weten inmiddels wat voor type moeder ik ben..).

Zoals ik al zei was ik in het begin een beetje huiverig voor de smaak. Misschien zou je in de verte wel dat muffige proeven wat bij geitenkaas ook het geval is. Ik ben daar al geen fan van, laat staan Isé.

Dit was niet het geval! Het papje is mild van smaak en eigenlijk nauwelijks te onderscheiden van de smaak van een regulier koemelkproduct. Geen gekke bijsmaak, geen mufheid, maar gewoon een lekker en smaakvol papje.

Enthousiast? Doe mee met de winactie!

Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van onze ervaringen? Ik mag onder één van jullie 5 proefverpakkingen verloten. Laat onder dit artikel in een reactie weten naar welke smaak jouw voorkeur uitgaat en ik trek dan binnen een week de winnaar.

Deze nieuwe Kabrita producten zijn, naast in de eigen webshop, exclusief verkrijgbaar bij de Etos.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Kabrita, ontvang je gratis het receptenboek in je mailbox.

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Lis
  15/05/2019

  Wat leuk! Hier een kindje v 1 jaar wat gevoelig reageert op koemelk. Ik ben benieuwd! Geen voorkeur qua smaak

 • Reageren
  Bregje
  15/05/2019

  Hier ben ik wel benieuwd naar voor onze kleine man Vik. Ik denk dat de smaak appel&mango sowieso in de smaak zal vallen.

 • Reageren
  Marianne
  15/05/2019

  Hier een zeer kieskeurige eter die niet van koemelk houdt, dus misschien zijn de papjes op basis van geitenmelk wel
  een schot in de roos! Hij houdt van het zoete van de borstvoeding dus het papje met appel en mango zal hem hopelijk wel smaken!

 • Reageren
  Anouk
  15/05/2019

  Altijd leuk om iets nieuws te proberen, ons zoontje (9mnd) is een erg moeilijke eter dus misschien is dit iets wat hij wel graag eet ?

 • Reageren
  Ingrid
  15/05/2019

  Mijn zoontje start elke ochtend met een ‘saai’ bordje Brinta. Ik ben heel benieuwd naar deze variant! Af en toe afwisselen met zo’n bordje appel/mango wordt hij wel vrolijk van denk ik! 🙂

  • Reageren
   Renata
   15/05/2019

   Graag! Mijn dochter eet nu nog de “standaard” peutermelk met een paar scheppen pap erdoor, maar ik zoek al een tijd naar een geschikt alternatief dat ze lust. Dit lijkt mij zeker het proberen waard!

 • Reageren
  Brenda
  15/05/2019

  Oehh ben zeer benieuwd !!!!
  Appel en mango*

  Mama van jools
  Brenda

 • Reageren
  Priscilla
  16/05/2019

  Wat goed dit!! Mijn zoontje heeft koemelk intolerantie en zou dit wel willen proberen!
  Denk dat ie appel-mango erg lekker zal vinden!!

 • Reageren
  Ilona
  16/05/2019

  Hoi Sanne, mijn zoontje wordt volgende maand 1 jaar dus ik zou het leuk vinden om dit uit te proberen. Meergranen lijkt me lekker voor hem. Het hoeft niet zoetig te zijn.
  En inderdaad makkelijk te maken. Ik ben ook zo’n moeder hoor, heb nog een dochter van net 5 jaar dus alles wat tijd bespaard is welkom! 😉
  Liefs Ilona..

 • Reageren
  Lieke
  16/05/2019

  Ben wel benieuwd wat mijn zoontje (1,5) er van vind. Ik denk dat hij appel/mango wel lekker gaat vinden.

 • Reageren
  Eus
  16/05/2019

  Zou de meergranen variant graag aan zoonlief geven! Met een grote broer die naar school gaat, hebben we ‘s ochtends niet altijd zo veel tijd. Dat herken je vast Sanne! Een makkelijk, maar gezond en vullend ontbijt als deze papjes klinkt als een uitkomst!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.