Je haar stijlen met stoom: review L’Oreal Steampod

Ik vind het nog steeds mindblowing wat er vandaag de dag allemaal bedacht wordt alleen al op het gebied van haartools. Het product dat in deze review centraal staat is de L’Oréal Steampod, kortgezegd een stijltang die met behulp van stoom je haar steil en glad krijgt op een verantwoorde manier. In dit artikel hoor je of het wat is!

Nu ik extensions heb is mijn haar erg bewerkelijk, dat wil zeggen dat ik er altijd best wel wat moeite voor moet doen om het goed te laten zitten. Ten eerste is het belangrijk dat ik het altijd droogföhn na het douchen, anders loop ik het risico dat de waxjes nat blijven en eerder loslaten (of nog erger, gaan schimmelen, iel) en ten tweede moet er een een krul- of stijltang aan te pas komen wil het haar mooi natuurlijk blenden met mijn eigen haar.

Ik wissel de krul- en stijltang meestal af, het is maar net in wat voor look ik die dag zin in heb.

Al deze hitteproducten zijn natuurlijk niet allemaal even goed voor je haar, sterker nog, bij onjuist gebruik kun je je haar flink beschadigen.

Met de L’Oréal Steampod 2.0 daarentegen maak je het haar met behulp van stoom op een gezonde en verantwoorde manier steil zonder dat het beschadigd raakt. De Steampod is een ware bestseller en al tijden alom populair. Toen ik een filmpje deelde op Stories, kreeg ik ook al vele positieve ervaringen te horen. Dat maakte me des te nieuwsgieriger om het product zelf te testen!

Over de Steampod:

 • Door het gebruik van de Steampod wordt je haar tot 50% gladder, soepeler en ziet het er gezonder uit.
 • Deze Steampod kun je op 5 verschillende hittestanden afstemmen van 140°C tot 210°C.
 • De Steampod 2.0 Retail bevat aan de zijkant van de platen een handig dun kammetje, hierdoor glijdt de stijltang makkelijker door het haar.
 • De stoom zorgt ervoor dat je haarschubben zich openen, hierdoor kunnen verzorgingsproducten tot diep in de haarvezel dringen.
 • De stijltang beschikt over verstelbare keramiekplaten die voor een uniforme druk zorgen. Hierdoor wordt je haar nog steiler.

Zo gebruik je de Steampod:

Allereerst breng je een hittebeschermer aan op handdoekdroog haar. Ik gebruikte de Steampod Smoothing Milk uit mijn set. Deze is geschikt voor wat fijner haar. De Protecting Concentrate – die ook in deze set zit – is geschikt voor elk haartype.

Hierna föhn ik mijn haar droog. Voor het gebruik van de Steampod vul je eerst het waterreservoir met water. Het reservoir haal je zo los en klik je gemakkelijk weer vast. De temperatuur laat ik meestal gewoon op 210 graden staan (ik heb eigenlijk nog niet geprobeerd te stijlen met een lagere temperatuur, maar het schijnt dat je haar ook hiermee prima glad wordt). Om stoom te creëren dien je bij het aanzetten de stijltang ongeveer een minuut vast te houden tot er stoom uitkomt. Neem een lok (droog haar, of op zijn minst voor 80% droog haar) en haal de stijltang met het kammetje naar onderen gericht door je haar heen. In principe is één keer stijlen voldoende voor één pluk.

Voor het stijlen en na het föhnen.
Na het stijlen.
Tadaaaa

 Tjee! Ik ben echt onder de indruk van dit apparaat! De stoom werkt super, nadien voelt mijn haar zowel glad als zacht aan, óók de punten. Dat heb ik met een reguliere stijltang nog nooit meegemaakt. Het kammetje op de tang zorgt ervoor dat de hitte mooi verdeeld wordt (een normale stijltang drukt je haren eerder plat, nu worden de haren gescheiden). Ook om deze reden is het stijlen minder schadelijk. Wel wil ik je als tip meegeven om je haar echt heel goed te borstelen van te voren, anders blijft het kammetje achter knoopjes haken. Het viel me verder op dat mijn haar erg lang steil bleef. Tot aan mijn volgende wasbeurt heb ik er niks aan hoeven doen.

In de set die ik heb zitten tevens twee soorten verzorgingsproducten (staan niet op de foto). Voor het perfecte steile resultaat wordt ook aangeraden deze twee erbij te gebruiken. De producten geven je haar naast de juiste bescherming bij het gebruik van hittetools, ook extra voeding. Mijn gehele set komt van Kapperskorting.nl. Voor de actuele prijzen raad ik je aan even naar hun site te gaan.

Steil jij je haar wel eens?

*bevat gekregen producten

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Sharon
  23/12/2018

  Mooi resultaat hè! Ik ben er ook groot fan van! Je kunt er ook geweldige krullen mee maken! Doet mijn kapster altijd bij me, blijft zeker 3 dagen zitten! Misschien leuk om te proberen 🙂

 • Reageren
  Manouk
  23/12/2018

  Dit is echt iets waar ik voor ga sparen! Vind dit zo fijn! Ik steilde mijn haren regelmatig, maar vooral zodat het niet zo pluizig was. Door een keratine behandeling is dat het nu niet meer, maar het is ook niet helemaal steil. Maar ik wil het eigenlijk ook niet meer steilen met mijn eigen styletang haha.

 • Reageren
  star wars toute l'histoire
  31/12/2018

  I don’t even understand how I finished up here,
  but I believed this publish was great. I do not know who you’re but definitely you’re going
  to a famous blogger for those who aren’t already.
  Cheers!
  star wars toute l'histoire onlangs geplaatst…star wars toute l'histoireMy Profile

 • Reageren
  Wikipedia
  01/01/2019

  Hi there, everything is going sound here and ofcourse every one is sharing facts, that’s truly excellent, keep up writing. https://www.inc.com/justin-bariso/amazon-wikimedia-wikipedia-donation-1-million-emotional-intelligence.html
  Wikipedia onlangs geplaatst…WikipediaMy Profile

 • Reageren
  turmeric with curcumin
  06/01/2019

  I simply wanted to compose a simple comment to be able
  to express gratitude to you for those remarkable strategies you are writing at this site.
  My extended internet investigation has at the end been compensated with
  really good details to share with my best friends.
  I ‘d state that that we visitors actually
  are unequivocally endowed to be in a really good place with so many outstanding individuals
  with great guidelines. I feel rather happy to have encountered
  your entire webpages and look forward to tons of
  more awesome moments reading here. Thanks once more for a lot of things. http://Www3.Siba.fi/pitchprimer/curcumin_market_skilled_study_report_2018_0
  turmeric with curcumin onlangs geplaatst…turmeric with curcuminMy Profile

 • Reageren
  Prince
  14/01/2019

  Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
  It’s always interesting to read articles from other
  authors and practice something from their web sites. http://suzax.com/studio_info/246348
  Prince onlangs geplaatst…PrinceMy Profile

 • Reageren
  Ellen
  25/12/2019

  Hai, mag ik vragen hoelang je ongeveer doet over een stijlbeurt? 🙂

 • Reageren
  Lisa
  26/09/2021

  Bedankt voor deze uitgebreide review, super fijn!
  Lisa onlangs geplaatst…Beste middel tegen wratten: Top 3!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.