Jarig tijdens de coronatijd

Op 6 april werd ik 29. Meestal vier ik mijn verjaardag groots, met een feest voor vrienden en nog een keer een aparte borrel voor familie. Dit jaar was dat anders. Dit jaar had ik namelijk een ‘quarantaineverjaardag’. Zonder bezoek, zonder feest en zonder afterparty.

Zeldzaam

Niettemin was het toch een leuke dag (en ben ik me heel goed bewust van het feit dat er ernstigere dingen aan de hand zijn). Bijzonder, dat was het ook. Want zo’n verjaardag waarbij niemand bij je langs mag komen, je geen verjaardagskussen ontvangt en je zelf zoveel mogelijk binnen moet blijven is, nou ja, best zeldzaam.

Toch een feeststemming

In plaats van bezoek werd er dus volop gefacetimed. De telefoon stond de hele dag roodgloeiend en zodoende was het toch nog een behoorlijke feeststemming in huize La Vie Sanne. Mijn buurvrouw kwam een taartje op afstand eten. De kinderen hadden mooie slingers opgehangen en in de ochtend verrasten ze me met een ontbijt op bed. Van mijn vriend kreeg ik een heuse Dyson V11 cadeau. Die laatste is mijn beste maat geworden sindsdien kan ik je vertellen. Want veel thuis = veel eten = veel kruimels.

Tips voor de jarige

Met de chaotische, onzekere periode van de Coronacrisis kan het goed zijn dat we ook de komende tijd nog geen verjaardagen met bezoek mogen vieren. Maar natuurlijk is het tóch leuk om de jarige in het zonnetje te zetten. Een jaartje ouder worden is wel iets om bij stil te staan. Daar kunnen we best een beetje bij improviseren. Heb jij ook iemand in je omgeving die tijdens de quarantaineperiode jarig is? Met deze tips maak je er toch nog een feestje van.

Borrel op afstand

Ik heb op mijn verjaardag een aantal virtuele borrels op Houseparty gehad. Dit was erg gezellig en zo had ik toch nog het gevoel dat we een beetje bij elkaar waren. Iedereen had een biertje, wijntje of sapje klaarstaan zodat we samen konden toasten.

Een cadeaubon

Als je een cadeau op afstand wil geven, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een cadeaubon. Niet alleen kun je dit gemakkelijk naar de jarige versturen, ook kan de jarig Job zo zelf een cadeau naar wens uitkiezen. Er zijn bonnen die je bij meerdere winkels kunt uitgeven, ik ben zelf altijd erg fan van de fashioncheque omdat ik deze bij veel (online) modewinkels waar ik graag shop kan verzilveren.

Leuke versiering

Versiering is altijd goed om een feeststemming te creëren. Is je partner jarig? Dan kun je bijvoorbeeld ballonnen met helium bestellen en daar leuke foto’s aan hangen van jullie gezin.

Een abonnement

Een abonnement op een tijdschrift of een puzzelboek komt in deze tijd ook goed van pas. Als ik om mee heen kijk zijn steeds meer mensen aan het lezen, puzzelen, breien, haken. Nu we nergens meer heen kunnen en onze sociale activiteiten op nul zijn gezet, hebben we daar natuurlijk nu volop tijd voor.

Heb jij nog leuke tips om een de jarige tijdens de quarantaineperiode in het zonnetje te zetten?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  21/04/2020

  Wat gek om jarig te zijn in coronatijd! Ikzelf ben 14 juni jarig dus of ik dat samen met mensen kan vieren is nog maar de vraag. Gelukkig kon je wel volop facetime’n en bellen, dat is in ieder geval iets!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.