Jaaroverzicht 2014

jaar overzicht Collage

Mijn allereerste artikel in het nieuwe thema! 2014 is bijna voorbij en dat betekent voor veel bloggers een terugblik op afgelopen jaar. Ik kan met recht stellen dat dit voor mij het meest turbulente jaar ooit is geweest dat vele hoogte- en dieptepunten heeft gekend. Dit is mijn 2014 in vogelvlucht.

Januari – plagiaat

Januari is normaal gesproken nooit zo’n bijzondere maand. De feestdagen zijn voorbij, mijn moeder is de 13e altijd jarig, en de studie begint weer volop. Helaas begon het voor mij meteen al chaotisch. Begin dit jaar werd ik namelijk de dupe van plagiaat, een ernstige schending van auteursrecht.
Samen met een studiegenootje schreef ik een paper voor onze studie Taalkunde. We maakten een verdeling van wie welke hoofdstukken zou doen en af en toe mailden we naar elkaar wat we hadden. Aan het eind voegden we de stukken samen en maakten we er een geheel van. Ongeveer drie weken nadat we het hadden ingeleverd kreeg ik ineens een verontrustend mailtje in mijn inbox van mijn docent: er was plagiaat geconstateerd in ons stuk. Nou, ik kan je vertellen dat je dan behoorlijk raar op je neus kijkt als je zoiets leest. Ik was er immers zeker van dat ik echt geen stukken had geschreven zonder bron erbij en bovendien ben ik daar altijd erg secuur mee. Er was maar 1 mogelijkheid: dat mijn studiegenootje de boel had opgelicht. Afijn, daar had de examencommissie geen boodschap aan en beide kregen we het bericht dat we moesten voorkomen om uit te leggen wat er aan de hand was. Uiteindelijk heeft de examencommissie haar volledig verantwoordelijk gehouden voor het plagiaat. Ik mocht een nieuw paper schrijven en zij werd uitgesloten van het vak. Ik was blij dat de zaak voorbij was, maar ik baalde natuurlijk dat ik een geheel nieuwe paper moest schrijven.

Februari – hondje in laten slapen, zwanger

In februari maakte ons gezin de moeilijke beslissing om ons hondje Diddy van 13 jaar in te laten slapen. Hij was blind en liep overal tegenaan, hij vermagerde sterk en had op sommige momenten zichtbaar pijn. Hij is op 5 februari rustig en in de armen van mijn moeder overleden.
Op 14 februari bleek uit een zwangerschapstest dat ik al 7 weken in verwachting was. Onverwacht, maar erg leuk nieuws natuurlijk. Dit maakte de maand februari extra chaotisch omdat mijn vriend en ik net waren begonnen met verhuizen. Door de zwangerschapshormonen was ik deze hele maand verschrikkelijk moe. Ik kon de hele dag wel slapen. Vaak ging ik al om 22.00 naar bed en dan was ik ’s ochtends om 8.00 nog steeds moe. Nu denk ik ‘wat heerlijk dat ik toen nog zo lang kon slapen’, want daar is inmiddels geen sprake meer van.

diddy

Maart – beginnen met afstudeerscriptie

In maart begon ik met mijn afstudeerscriptie. Mijn onderzoek richt zich op deugdelijke en ondeugdelijke argumentatie in reclames met Bn’ers.

April – jarig

April vind ik altijd een ontzettend leuke maand omdat het lenteweer dan vaak echt begint en omdat ik dan jarig ben. Dit jaar was mijn verjaardag extra speciaal omdat ik vlak daarvoor bekend had gemaakt dat ik 13 weken in verwachting was. Ik werd dan ook overladen met babycadeaus en kleertjes en iedereen vond het mega spannend omdat ik de eerste van mijn vriendengroep was die een kindje zou krijgen. Mijn tweede trimester brak aan en mijn moeheid verdween als sneeuw voor de zon. Ik kon nu meer van de zwangerschap genieten om mijn energie weer terug was.

IMG_6298

Mei – eerste zwangerschapskleding

Ik heb het altijd erg jammer gevonden dat mijn buikje pas een beetje zichtbaar begon te worden met 22 weken, maar toch had ik daarvoor al wel positiekleding nodig omdat mijn broeken niet meer dicht konden. Trots dat ik was toen ik die broeken afrekende! Stiekem heb ik ze nu nog wel eens aan omdat die banden je rug en buik zo heerlijk warm houden.
In mei leverde ik tevens een nieuwe opdracht in ter vervanging van de ‘plagiaatopdracht’. Ik sloot het vak af met een 7.

Juni – Geïnterviewd door de Vriendin

Mijn beste vriendin en ik werden in Juni geïnterviewd door tijdschrift Vriendin. Je kunt het interview hier teruglezen. Het was echt de kroon op onze vriendschap! Ook bezocht in deze maand nog het festival Open Air, maar achteraf was dat toch niet zo’n goed idee. Het was verschrikkelijk warm en ik was steeds ongelofelijk duizelig. Tsja, soms deed ik nog een beetje teveel alsof ik  nog steeds de oude Sanne was, maar dat pakte niet altijd goed uit. Ik besloot het na dit festival dan ook rustiger aan te doen en niet meer te haasten, te feesten en echt wat meer rustmomentjes in te bouwen gedurende de dag.

foto

festival

Juli – vakantie Ameland, ontspannen

In juli is het traditie om met mijn hele schoonfamilie twee weken naar Ameland te gaan. Ook dit jaar was dat weer reuzegezellig. De weken bestaan uit spelletjes doen, naar het strand gaan, fietsen, kampvuren maken, een dropping en lekker eten met zijn allen. Daarnaast keken we steevast alle wedstrijden van het WK. Ik vond het heerlijk op Ameland, zeker omdat er standaard een lekker windje staat en dat met mijn zwangerschap ideaal was. Mijn buik groeide in deze vakantie heel hard.

ontspannen

Augustus – niks bijzonders

In augustus maakte mijn buik weer behoorlijke sprongen en daarbij kreeg ik erge last van de warmte. Ik pakte er soms zelfs ijscompressen bij om mezelf af te koelen. Ik werkte hard aan mijn scriptie om mijn eerste versie voor de bevalling af te krijgen.

September – euthanasie opa en kanker geconstateerd bij zusje

Terwijl ik bezig was met de laatste loodjes van mijn zwangerschap pleegde mijn opa begin september euthanasie, hij had asbestkanker dat begin dit jaar is ontdekt, en werd er op 24 september lymfeklierkanker vastgesteld bij mijn zusje van 15. Nog geen tien dagen na de diagnose werd met de eerste chemo gestart en die hakte er flink in. Ze veranderde van een gezond, happy meisje met lang blond haar in een ziek, afgepeigerd en kaal meisje die elke dag vocht tegen de bijwerkingen van de chemo. Er kwam een bed in de kamer, er werd een rolstoel besteld en een enorme voorraad potjesvoeding aangelegd. De hel die kanker heet was begonnen. Ik viel in deze maand drie kilo af door stress en ik stopte in overleg acuut met mijn scriptie.

Oktober – geboorte van James, goed nieuws

Begin oktober kreeg ik last van krampen die ik niet goed kon duiden. Ik dacht dat het door de stress kwam en lette er verder niet zo op. Af en toe zuchtte ik de krampen weg en dan ging het wel weer. Op 7 oktober begon het overdag wel heel erg te ‘rommelen’ maar nog steeds was ik niet echt bezig met een eventuele bevalling. Bij mijn reguliere check die middag om 17.00 werd al 4cm ontsluiting geconstateerd en dat was reden genoeg om naar het ziekenhuis te gaan en de bevalling te laten beginnen. Mijn vliezen werden gebroken en 11 uur later lag kleine James op mijn borst. Het hele verhaal lees je hier.
Twee dagen na mijn bevalling kregen mijn familie en ik het goede nieuws dat de kanker van mijn zusje niet was uitgezaaid naar haar botten, een horrorscenario waar we volgens de oncoloog rekening mee moesten houden omdat op de scan ook daar onrustige cellen te zien waren. De uitslag was dus Hodgkin 2A, een relatief makkelijk te behandelen kankersoort.
De rest van oktober stond in het teken van kraambezoek, beschuit met muisjes en wennen aan de kleine.

IMG_4668

November – artikelen die viraal zijn gegaan

In november gebeurde er iets waar ik van te voren nooit rekening mee had gehouden: twee artikelen van mij zijn in deze maand viraal gegaan. Overal doken de ‘Wat niemand je vertelt over..’-artikelen op en mijn mailbox zat ineens vol met mails van bedrijven (en bezoekers) die mijn website hadden gespot. In totaal hebben 1 miljoen mensen deze artikelen gelezen en daar kan ik me nog steeds geen voorstelling van maken. Je leest ze hier en hier.
In november ging het moederschap me alweer stukken makkelijker af dan in oktober. Ik begon meer interactie te krijgen met James en ook kregen we een wat acceptabeler ritme wat betreft het slapen.

IMG_3609

December – uitslag PET scan, RTL Late Night, Kerst

Begin van deze maand kregen we de uitslag van de PET scan van mijn zusje. Dit is een scan die laat zien waar er kankercellen actief zijn. Je krijgt zo’n scan aan het begin van het chemo-traject om de locaties van de kanker vast te stellen, en aan het einde van het chemo-traject om te kijken of de kanker weg is. Een spannend moment dus. Op de scan bleek er nog een klein plekje kanker achter het borstbeen te zitten.  Jammer, maar ook geen onverwachte uitslag. Dit betekent wel dat mijn zusje nog bestraald moet worden om de laatste resten weg te halen. Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben de onco- en radiologen besloten te bestralen op alle plekken waar de kanker heeft gezeten en dus niet alleen op de plek waar de kanker nog zit. Dit om de kans dat het terugkomt te verkleinen. Mijn zusje wordt dus in haar hele borst- en halsgebied bestraald.
De dag na deze uitslag gingen mijn zusje en ik naar RTL Late Night waar we exclusieve kaarten voor hadden. In deze uitzending was One Direction te gast. Lucinde is hier helemaal fan van dus dit was voor haar een topdag. Ik heb er ook enorm van genoten moet ik zeggen
James begon in december voor het eerst te lachen, dat is echt heerlijk om naar te kijken. Hoe hoger je met je stem tegen hem praat, hoe meer hij gaat lachen. Ik zit elke keer met mijn camera in mijn hand als hij weer aan het geinen is en de tranen springen spontaan in mijn ogen als hij weer een brede smile vertoont.
De afgelopen dagen stonden in het teken van Kerst. Ik heb drie dagen lang Kerst gevierd met veel hapjes en gezelligheid. Ook ben ik nog op stap geweest in mijn oude woonplaats Heerenveen. Achteraf weet ik niet of dat slim was, want ik loop nu wel een beetje tegen het onvermoeidheid aan.

IMG_4733

 Dat was mijn jaar in vogelvlucht, op naar 2015!

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Annemijn
  29/12/2014

  Mooi overzicht Sanne. Ik hoop dat 2015 voor jou meer hoogtepunten gaat brengen.
  Annemijn onlangs geplaatst…MEGA PLOG: Hoogtepuntjes van het jaar 2014!My Profile

 • Reageren
  Manon
  29/12/2014

  Wat een emotionele rollercoaster was 2014 voor jou zeg! Ook zo dubbel… Zwanger en je zieke zusje 🙁 Ik hoop dat 2015 een mooi jaar wordt, ook voor je zus. Enne… We moeten nog even brainstormen want er kunnen meer artikelen/video’s viraal, vind je niet :p !
  Manon onlangs geplaatst…Manon: 2014 was geweldig!My Profile

 • Reageren
  Beautydagboek
  29/12/2014

  Jeetje, wat heb je veel meegemaakt dit jaar! Hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Een heel bewogen jaar! Ik wist niet dat er plagiaat bij je eerste scriptie was gepleegd, wat een verschrikkelijke ontdekking. Wat zul jij gebaald hebben. Hopelijk brengt 2015 je meer positviteit voor je zusje. En dat het maar heel goed met James mag gaan!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…8×4 24h geurdeodorantMy Profile

 • Reageren
  Esther Marieke
  29/12/2014

  Wat een heftig jaar is het geweest voor je.. Ik hoop dat er in 2015 nog meer hoogtepunten op je staan te wachten en dat het vooral met je zusje steeds beter zal gaan!
  Esther Marieke onlangs geplaatst…Persoonlijk | Diary kerst 2014: SR, verjaardagen en verrassing!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  29/12/2014

  Wat heftig om te lezen. Dit moet een heel bewogen jaar voor jou, je familie, … zijn geweest. Knap en moedig van je dat je dit jaar toch goed bent doorgekomen. Ik wens zowel jou als je gezinnetje als je familie een heel mooi nieuwjaar toe, waarbij een goede gezondheid op nummer 1 staat! Geniet van je mooie zoontje James en ik wens je zusje heel veel moed toe met al haar behandelingen. Heel veel liefs! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Reageren
  Nadia
  29/12/2014

  Leuk, zo’n jaaroverzicht!

 • Reageren
  Dionne
  29/12/2014

  Mooi overzicht van een zeer bewogen jaar. Met mooie en minder mooie momenten. Op naar 2015!
  Dionne onlangs geplaatst…Filmpje | Shoplog met o.a. Primark, Costes, Vero Moda, WE en meer!My Profile

 • Reageren
  Jennifer
  29/12/2014

  Jammer dat je jaar zo onwijs nare bijsmaak heeft naast dat het je ook een prachtig zoontje op heeft geleverd. Ik hoop dat 2015 voor jullie in ieder geval begint met goed nieuws en ik ga natuurlijk heel hard duimen dat je zusje heel snel beter mag worden. (P.s. Ik vind je nieuwe Layout echt een enorme verbetering, heel mooi!)
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 32My Profile

 • Reageren
  Lindsay | lindsayvallen.nl
  29/12/2014

  Wat een jaar vol tegenstrijdigheden zeg, Hoogtepunten en dieptepunten in alle soorten. Toch ‘lees’ ik in je overzicht dat je/jullie je hier niet door uit het veld laten slaan en dat vind ik erg knap. Ik heb je blog pas sinds kort ontdekt en vind je schrijfstijl hartstikke leuk. Ik wens je voor 2015 alle goeds, zeker ook voor je zusje!
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…WONEN Inspiratie voor onze woonkamer, opgedaan op PinterestMy Profile

 • Reageren
  michelle
  29/12/2014

  Mooi overzicht! Het was voor jou inderdaad een heel bijzonder jaar! Hoop dat het met je zusje steeds beter blijft gaan en je ook steeds meer aan je eigen nachtrust toekomt. Fijne jaarwisseling vast! Xxx

 • Reageren
  Laura Kuiper
  29/12/2014

  Mooi overzicht! Zo te zien een jaar met donkere momenten maar gelukkig ook een aantal grote lichtpunten! Hopelijk zullen er in 2015 nog meer lichtpunten zijn. De eerste is er in ieder geval al: een super mooie nieuwe lay-out voor La VieSagista.

  Ik heb jou genomineerd voor de Top Drie Blogvragen Tag. Een leuke tag die laat zien hoe bloggers zelf naar het bloggen kijken. Wat vinden ze leuk en wat is minder leuk. Hier kun jij vast leuke antwoorden op verzinnen! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! http://www.laurakuiper.nl/blog/tag-de-blog-top-drie/

 • Reageren
  Dhini
  29/12/2014

  Mooi overzicht
  Dhini onlangs geplaatst…Dhini.nl new layout in black whiteMy Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  29/12/2014

  Wat een jaar…Blijf stevig in die schoenen staan. Ik hoop dat het snel goed gaat met jouw zusje. Wat een verdriet maar ook mooi dat junior James er is. Een goed en gezond 2015!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly PicturesMy Profile

 • Reageren
  Melissa
  29/12/2014

  Jeetje wat een enorm heftig jaar als ik dit zo allemaal lees… Knap dat je jezelf weer opgepakt hebt (voor zover ik weet dan). Het lijkt me echt een nachtmerrie om beschuldigd te worden van plagiaat, ik ben daar ook altijd weer bang voor als ik met iemand moet samenwerken. Snap best dat dit er ook best ingehakt hebt. Maar natuurlijk is dat niks vergeleken met het nieuws van je zusje, opa en hondje bijvoorbeeld. Gelukkig was daar James, en is alles goed met hem. Geniet van je gezinnetje en doe rustig aan de komende weken! Ik hoop dat 2015 een heel mooi jaar voor je mag worden waarin je zusje beter wordt.
  Melissa onlangs geplaatst…Pimp my ride: 4 tips om je auto op te leukenMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  29/12/2014

  wauw wat een heftig overzicht, vol hoogte- en dieptepunten. Ondanks de tegenslagen hoop ik dat je een mooi jaar hebt gehad en wens je het allerbeste voor 2015, en natuurlijk ook het genieten van je zoontje James! xxx
  Bianca onlangs geplaatst…New: Nike Free Run 5.0My Profile

 • Reageren
  Whitney
  29/12/2014

  Wat een jaar, heel veel emoties. Op naar 2015! Alvast een fijne jaarwisseling. Liefs
  Whitney onlangs geplaatst…Mamamaandag!My Profile

 • Reageren
  Milou
  01/01/2015

  Ik word wel heel benieuwd naar de nieuwe lay out! Morgen maar eens op de laptop bekijken. Wat een dubbel jaar is het voor jou geweest zeg! Hopen dat het vanaf nu alleen maar beter en mooier gaat worden.
  Milou onlangs geplaatst…Mens, wat ben je mooiMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  02/01/2015

  Wat een jaar heb jij achter de rug zeg! Ik vind dat je echt ontzettend sterk en verantwoordelijk bent. De kleine James zal trots zijn op mijn mama!
  Kirsten onlangs geplaatst…Life Quotes – Waarom deze spreuken bij mij passenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.