De ‘jaar in vogelvlucht’ TAG

Ik probeer ieder jaar terug te blikken op het afgelopen jaar. Dit keer doe ik dat middels een aantal specifieke punten, zoals waar ik het meest trots op ben en wat de minder leuke dingen in 2015 waren. Ik besloot er een TAG van te maken met verschillende stellingen die ik aanvul.

Ik vind het voor mezelf leuk om weer herinneringen terug te halen en voor jullie is het (denk ik) leuk om op deze manier met mij door het jaar 2015 heen te gaan.

Ik kijk met een trots gevoel terug op.. Allereest mijn master die ik dit jaar heb behaald. Wat was het soms pittig om met die kleine én mijn blog ook nog een scriptie te schrijven. Maar het is toch gelukt en ik vind dat ik daar best trots op mag zijn. Ook ben ik trots op ons gezin. 2014 was het jaar dat we voor het eerst ouders werden maar 2015 was het eerste volledige jaar dat we met zijn drieën waren. Ik vind dat we het goed doen, het is niet dat we een perfect geoliede machine zijn, maar ook absoluut geen pruttelgeval 😉

Ik denk met een lach terug aan.. Eigenlijk heb ik iedere dag een glimlach op mijn gezicht omdat ik voor zoveel dingen dankbaar ben. Ik denk met een lach terug aan al mijn lieve bezoekers, aan de reacties die ik elke dag krijg, aan hen die ervoor zorgen dat ik ontzettend veel plezier beleef aan wat ik het liefste doe. Maar ik denk ook terug met een lach aan vijf dagen Genève, met vier van mijn zeer dierbare vriendinnetjes. We hebben al zoveel met elkaar meegemaakt maar dit jaar gingen we voor het eerst in deze samenstelling op vakantie. En ik krijg natuurlijk een glimlach van een hoop kleinere, maar wel waardevolle dingen. Dit jaar ben ik me meer dan ooit gaan beseffen dat geluk hem vooral zit in die kleine dingen.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik.. De trip naar Denemarken met mijn moeder en zusje, dankzij Make A Wish om daar One Direction te ontmoeten. Wat was dat bijzonder. En natuurlijk maart dit jaar, toen mijn zusje schoonverklaard werd na haar strijd tegen Hodgkin. Ook onze verhuizing van Haarlem naar Arnhem was wel een hoogtepunt. Of nou ja, de verhuizing zelf zou ik niet benoemen als hoogtepunt, maar het was wel een hele omschakeling om weer huis en haard op te bouwen in een nieuwe stad. Het heeft wel indruk op me gemaakt al is het me achteraf behoorlijk meegevallen. Ik heb nooit heimwee gehad. Tot slot zou ik ook het 10-jarig jubileum van mijn vriend en mij als een hoogtepunt classificeren.

De persoon die ik het meest dankbaar ben is.. Dan kom ik toch uit bij mijn vriend, die altijd, maar dan ook altijd, mijn rots in de branding is. Ik kan lezen en schrijven met hem en zelfs na een relatie van 10 jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik vlinders ik mijn buik voel.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is.. Die keer dat James van de bank viel en we met de ambulance naar het ziekenhuis moesten. Ik word nog steeds naar als ik eraan terugdenk. Ja, dat is wel iets wat ik echt wil vergeten.

Andere dingen van 2015 die me bij gebleven zijn.. James die 1 jaar werd. En hij dus van een baby naar een dreumes ging. Ik ben hem sindsdien ‘reuzenbaby’ gaan noemen, omdat hij zo groot is als hij op het aankleedkussen ligt haha. Ook de spontane skitrip van mijn vriend en mij naar Sölden half november zal me van dit jaar bij blijven. Vooral omdat we al drie jaar niet geskied hadden was het weer zo fijn. Maar ook minder leuke dingen zijn me bij gebleven zoals de aanslag in Parijs. Daar heb ik nog steeds wel eens koude rillingen van.  Soms overkomt me ineens een onveilig gevoel als ik schreeuwende mensen of onverklaarbare knallen buiten hoor. Dat had ik voorheen nooit.

Voor 2016 hoop ik.. Heel cliché, maar natuurlijk hoop ik dan op een goede gezondheid van al mijn dierbaren en veel vrolijkheid, geen geweld, en vooral veel happy mensen om me heen. Ook hoop ik in 2016 een keer iets te organiseren voor mijn lezers. Mochten er ideeën zijn dan hoor ik dat graag 🙂

Al met al was het een behoorlijk fijn jaar met vooral heel veel hoogtepunten. Laat 2016 maar minstens zo fijn worden!

Schroom niet om deze TAG over te nemen (graag met vermelding). Om alvast een beginnetje te maken tag ik zelf een aantal andere, te leuke bloggers om ‘m over te nemen. Joyce (JoyfromJoyce), Odile (Go, Mommy, Go), Tamara (Themommydiaries)

Dit vind je misschien ook leuk

24 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  19/12/2015

  Nu ik dit zo lees, bedenk ik me dat ik jou al het hele jaar volg. Heb alles meegekregen wat je beschrijft. Volgens mij heb jij een heel bijzonder, soms ook heftig jaar achter de rug. De ziekte van je zusje, James die je zag opgroeien, een scriptie afronden en niet te vergeten zoveel meters maken met LaViesagista. Goed hoor meid, je mag trots zijn! Ik wens je voor 2016 ook alle goeds.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn beauty Christmas wishlistMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   19/12/2015

   Ahw leuk om te horen dat je alles zo heb meekregen en meebeleefd. Tof dat je zo’n trouwe volger bent!

 • Reageren
  Kelly Caresse
  19/12/2015

  Wat een leuke tag om zo het jaar door te nemen. 2015 is een heel mooi jaar geweest voor je met fijne hoogtepunten en ook mindere momenten. Op naar een heel mooi en gezond 2016
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Kerst Boodschappen Shoplog LIDLMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  19/12/2015

  Wat een mooie tag heb je ervan gemaakt! Ik wens je een prachtig 2016 met veel liefde en vooral gezondheid!

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  19/12/2015

  Een mooie tag om het jaar door te nemen, Sanne! Wat heb je veel op je blog gedeeld, ik herinner ook nog veel van wat je schrijft uit de artikelen die ik door het jaar heen heb gelezen. Heel veel geluk en en mooie momenten voor het nieuwe jaar!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Ik voel me in een hokje gestopt…als mens en als moederMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  19/12/2015

  Wat een mooie tag!
  En wat heb je veel meegemaakt zeg, waarvan gelukkig genoeg mooie momenten om op terug te kijken.
  Echt leuk om zo alles nog eens op een rijtje voorbij zien komen van het afgelopen jaar.
  Je mag zeker trots zijn op jezelf!
  Rosanne onlangs geplaatst…Ben jij een ochtend of een avondmens?My Profile

 • Reageren
  Charlene
  19/12/2015

  Mooi, heftig en bijzonder jaar heb je achter de rug!!! Ik vind het een leuke tag 🙂 misschien ga ik hem overnemen. Dan plaats ik natuurlijk een link naar je blog!
  Charlene onlangs geplaatst…12 days of Christmas, dag 7My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   19/12/2015

   Zou leuk zijn!

 • Reageren
  Jodi
  19/12/2015

  Heel leuk om te lezen. Alhoewel bij mij alles spruit voor en achter zal zijn op deze antwoorden wil ik de tag denk ik toch overnemen. Mooi bedacht.
  Je hebt een hoop om blij en trots op te zijn.
  Knap hoor die verhuizing naar een compleet andere plek.
  Jodi onlangs geplaatst…Ik DIY, jij DIYt, wij DIYen….Mijn favoriete DIY projecten in ons huis…My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   19/12/2015

   Heel leuk, ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Reageren
  Lillyshuid
  19/12/2015

  Wat een leuke en ook bijzondere tag!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Biomed review + WINACTIE!My Profile

 • Reageren
  Tamara
  19/12/2015

  Wat een ontzettend leuke tag en leuk dat je me getagd hebt!! Ik ga er straks even voor zitten om hem over te nemen!!

 • Reageren
  Nesrin
  19/12/2015

  Jij hebt behoorlijk veel meegemaakt en ik vind het ontzettend knap dat je dan nog zo leuk voor de camera kunt zitten. Jouw zelfspot, humor en leuke blogposts zijn iedere keer weer de moeite waard.
  Nesrin onlangs geplaatst…Bla Bla Bla – Saturday Random ThoughtsMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  19/12/2015

  Volg je inmiddels al een tijdje, hihi dat blijft wel uit deze tag. Hele toffe tag trouwens!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…3x Rode High End LipstickMy Profile

 • Reageren
  Diede
  19/12/2015

  Wat leuk om jouw jaar weer door te nemen. Echt bijzonder dat jij en je vriend na 10 jaar nog steeds zo gek op elkaar zijn. 🙂

 • Reageren
  Milou
  19/12/2015

  Ik ga hem overnemen! 🙂

 • Reageren
  Josan
  19/12/2015

  Zo nu en dan kom ik even voorbij om te lezen. Ik wens jou een goed 2016./ En leuke tag, ik neem hem over voor morgen.
  Josan onlangs geplaatst…5x dit is leuk aan oudere kinderenMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  19/12/2015

  Aaah! Wat een leuke tag! Leuk om je jaar in een vogelvlucht te lezen!
  Dionne onlangs geplaatst…JA! Ik heb een baan!My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  20/12/2015

  Leuke tag! Mooi om je jaar zo in één artikel te vinden. Misschien neem ik hem wel over 🙂
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn herfstbucketlist – Daten, feestjes en winacties. Kan ik alles afvinken?My Profile

 • Reageren
  Olga
  20/12/2015

  Ik ben jouw blog ongeveer een jaar geleden gaan volgen toen ik zelf nog moest bevallen, sindsdien blijven hangen en heb dus ook veel van wat je beschrijft ‘al’ meegekregen. Wel leuk, voelt toch wel alsof je iemand goed kent/bent gaan kennen. 🙂
  Olga onlangs geplaatst…Instagram #18My Profile

 • Reageren
  Angela
  21/12/2015

  Wat een leuke tag! Ik ga hem overnemen van je!
  Angela onlangs geplaatst…Vroeger – nuMy Profile

 • Reageren
  Amina
  26/12/2015

  Hi Sanne! Via Bloglovin’ kwam deze tag voorbij van Made by Malou en zo kom ik weer bij jou terecht! Wat een leuk blog heb je en wat is dit een leuke tag! Ik neem ‘m graag over, terugblikken is toch altijd bijzonder. Veel plezier met je mooie gezin en hoe knap dat je een scriptie schrijft met een kleintje erbij! Powerchick! X

 • Reageren
  Cassandra
  27/12/2015

  Prachtige tag, maar vooral een mooi jaar voor jou en je gezin/familie. Tamara tagde mij voor deze tag en ik heb hem inmiddels al ingevuld. Ik wens je een prachtig nieuwjaar toe met veel mooie momenten en nieuwe hoogtepunten

 • Reageren
  Ilse van Kreanimo
  27/12/2015

  Oh leuk. Die ga ik inderdaad even overnemen.

  Ook fijn voor mezelf om eens stil te staan bij het voorbije jaar…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.