Ja of nee: hoge hakken op het schoolplein?

Ik blijf er voor vallen, voor mooie exemplaren met hak. Als ik in mijn kast kijk dan moet ik toch bekennen dat ik aardig wat high heels heb verzameld in de afgelopen jaren.

Ik vind ze elegant, vrouwelijk, ze maken je benen lekker lang en ik vind ze ook iets sexy’s hebben. Als ik hakken aantrek dan krijg ik meteen een soort ego boost; ik loop automatisch rechter op en pas mijn tred aan. Op sneakers loop ik altijd gehaast heen en weer en met pumps weet ik me in te houden en zorg ik liever dat ik eleganter loop zonder dat ik mijn enkel verstuik.

Voordat ik kinderen had vond ik het echter toch een ander verhaal om hakken te dragen. Nu ik moeder ben voelt het natuurlijker om voor praktische, platte schoenen te gaan dan voor een stel killer heels. Zou ik hakken aantrekken naar de peuterspeelzaal om James op te halen dan denk ik dat ik me toch een beetje bekeken voel. En bekeken = onzeker in plaats van zelfverzekerd, dat willen we natuurlijk niet.

Ik heb nu een paar hakken gevonden waar ik me wél graag in vertoon en waarmee ik me ook niet meteen heel intimiderend voel als ik ze draag. Daarnaast zitten ze hartstikke lekker en zijn ze daardoor ook niet heel onpraktisch, zoals dat met veel hakken wel het geval is. Dit paar kreeg ik opgestuurd van Ziengs. Deze haksandelen zijn taupekleurig en zijn gemaakt van suède. De voering en binnenzool zijn gemaakt van leer waardoor ze super comfortabel zitten. Er zit een subtiel glimmend randje aan en de schoenen hebben een aan de achterkant een ritssluiting.

Het zijn sierlijke schoenen die heel goed matchen bij een casual outfit maar die ook bij een nettere look zeker niet misstaan. Ze lopen écht lekker en ze sluiten helemaal mooi aan. Ik heb best wel veel moeite van het vinden van de juiste (hak)schoen gezien ik een vrij grote knobbel (ook wel hallux valgus genoemd) aan de zijkanten van mijn voeten heb en een schoen dus al gauw knelt. Deze stof is echter flexibel genoeg waardoor mijn voetjes hier prima in kunnen lopen. Wel even belangrijk om je tenen netjes te verzorgen bij deze peep toes he dames!

Ben jij een hakkenliefhebber? Draag jij ze nog vaak nu je moeder bent?

Foto gemaakt door: Suzanne van schaik

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  15/05/2018

  Ik vind dat je absoluut hakken op het schoolplein kunt dragen! Je moet eens zien wat daar aan slonzigheid loopt….schokkerend gewoon. Korte pittige kapsels, geen make-up (waar wel nodig!) en dan de de joggingbroeken…? Mensen schamen zich nergens meer voor.

  Ik vind jouw killer heels geweldig en ik zou zeggen: go for it! Maar ik vind dat je er in een mooie sneaker ook verzorgd uit kan zien (gelukkig maar, want ik kan zelf niet zo goed lopen op killer heels 🙂 ). Hoewel ik het nog steeds probeer haha!
  Ik ben me niet anders gaan kleden sinds ik moeder ben. Je hoeft geen smoesjes te hebben: aankleden duurt net zo lang en je haar doen en je opmaken duurt 10/15 minuten. Je kunt gewoon een kwartier eerder opstaan dan je kinderen.

  • Reageren
   Yvonne
   15/05/2018

   Nog even een toevoeging: de kleuterjuf van mijn zoon heeft áltijd hakken aan! Respect daarvoor hoor 🙂

   • Reageren
    La Vie Sanne
    15/05/2018

    Haha wauw, absoluut respect!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   15/05/2018

   Ik snap het ook niet, dat sommige ouders er zo verslonsd bijlopen. Ik zou me daar zelf niet prettig bij voelen.

   • Reageren
    Yvonne
    15/05/2018

    Ik ben aan het zoeken naar je killer killer heels op de site van Ziengs want ik wil ze graag bestellen (je reclame werkt 😉 )..Maar ik kan ze niet vinden. Ligt dat aan mij? Weet jij toevallig of ze al zijn uitverkocht> Heb je ze al lang?

  • Reageren
   M.
   18/05/2018

   Yvonne, waarom zeg je, geen make-up (waar wel nodig?) Komt een beetje over alsof sommigen make-up nodig hebben om er verzorgd uit te zien.
   Ik denk dat verzorgd eruitzien niet zit in make-up, maar in het totaalplaatje (gzichtsverzorging, haar, kleding).

   • Reageren
    Yvonne
    18/05/2018

    Soms kan een beetje mascara geen kwaad (jij hebt het toch ook over gezichtsverzorging?). Maar hey, iedereen moet dat zelf weten. Ik vind het meer liggen in de kleding eigenlijk (huispakken vind ik persoonlijk echt niet kunnen, het woord zegt het al).

    • Reageren
     M.
     18/05/2018

     Kan geen kwaad misschien, maar ik vind het geen graadmeter voor verzorgd zijn of niet.. Maar wat je zegt; iedereen moet het zelf weten hé!
     En huispakken vind ik ook niet kunnen hoor, ben het met je eens:)

 • Reageren
  Angela | Great Body & Mind
  15/05/2018

  Blij dat ik weer hakken kan dragen en haal jim er dan ook vaak mee van het kdv. Soms omdat ik hakken aanhad naar mijn werk en dan weer omdat ik gewoon zin had in hakken. Ik voel me absoluut niet intimiderend ermee en hoop ook niet dat anderen het intimiderend vinden. Waarom denk je dat dat anderen dat vinden? Ik zou me er bij anderen niet aan storen. Ik kan er in ieder geval nog net zo goed mijn zoon mee optillen en een dansje met hem en de kindjes op mee doen ?.
  Angela | Great Body & Mind onlangs geplaatst…Hoe Ik Modellenwerk Combineerde Met StudieMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  15/05/2018

  Hakkenliefhebber? eerder verzamelaar 😛 hahaha Ik heb over de 60 paar schoenen en ik gok dat er zoon 10 paar plat zijn. Ik draag bijna altijd hakken tussen de 5 en 10 cm. en dat met mijn 1,79 is dat toch wel ff iets blijkbaar. Maar ik weet niet beter en heb mijn hele zwangerschap ook gewoon alle schoenen gedragen op wat pumps na. Bekeken wordt ik toch dus dan maar met leuke hakken aan dan op platjes denk ik dan.

  • Reageren
   Susanne
   15/05/2018

   Ik moest even reageren! Ik ben ook een echte liefhebber en ook 1.80! Het houdt me enorm tegen om op hakken te lopen omdat ik mezelf met hakken zo lang vind… zonder vind ik mezelf wel ‘goed’. Tof dat jij gewoon hakken draagt!

 • Reageren
  Marloes
  15/05/2018

  Ik draag ook gewoon hakken als ik naar het kdv ga, de pumps die ik draag zijn van fab de stewardessen collectie en die zitten nog comfortabeler dan sneakers terwijl ze tussen 5/10 cm hakken hebben ?
  Marloes onlangs geplaatst…Boekenclub: The Universe has your backMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/05/2018

  Waarom niet? 🙂 Ik vind het gewoon kunnen!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…IDUN Minerals Matte Lipstick in LingonMy Profile

 • Reageren
  Brenda
  15/05/2018

  Wat een mooie schoen! Ik heb ook de welbekende hallux valgus helaas en kan sinds de zwangerschap niet goed meer op hakken lopen terwijl ik voorheen altijd op hakken liep! Deze schoen is het overwegen nog waard..?
  Maar wat een crime om met deze knobbel een leuke en fijne schoen te kopen! Dus mocht je nog ooit tips hebben dan houd ik me aanbevolen…☺️

  • Reageren
   Carlijn
   16/05/2018

   Hoi! Ik had hetzelfde en ben eraan geopereerd. Weg knobbel! Ze adviseren om nu niet meer al te vaak op hakken te lopen, maar het kan wel weer!

 • Reageren
  Odile
  15/05/2018

  Hier ook een echte hakken liefhebber en ik doe ze regelmatig aan als ik mijn oudste naar school breng. Ik moet wel zeggen dat ik dan wat uit te toon val en voor mijn gevoel wordt nagekeken dus ik voel me er meestal ook niet helemaal comfortabel bij.
  Odile onlangs geplaatst…Mijn Moederdag cadeau + win shoptegoed!My Profile

 • Reageren
  Lieke van Veen
  15/05/2018

  Deze hakken staan je echt super! Gewoon lekker aan doen op het schoolplein hoor. Zelf draag ik niet zo vaak hakken alleen met bijzondere gelegenheden.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Dineke
  15/05/2018

  Ik werk op een kinderdagverblijf. Wij vinden het juist leuk/mooi om te zien als mama’s op hakken lopen. Dus ik zou zeggen gewoon doen. Ik kom zelf ook aan op hakken. Als we met de kids buiten spelen trek ik me gympies aan (met zoveel kids om je heen wordt t anders een beetje gevaarlijk ?) en als ik naar huis ga trek ik weer me hakken aan ? Hou ervan!

 • Reageren
  Jamey
  15/05/2018

  Ik ben ziezo een gevaar op straat als ik hakken aan heb haha!
  Jamey onlangs geplaatst…Mijn favoriete nagellakken april/meiMy Profile

 • Reageren
  Gianna
  15/05/2018

  Ik vind dat iedereen erbij ‘mag’ lopen hoe die zelf wil ?. Ik sta wel eens voor school met hakken, soms in een huispak en ook wel eens in sportkleren. Who cares! 😛

  • Reageren
   Yvonne
   16/05/2018

   Sorry, maar wil toch even reageren: ga je dan ook in je huispak naar je werk (als je dan toch vindt dat iedereen erbij mag lopen hoe hij/zij zelf wil)?
   Ik denk dat je baas je dan toch wat anders vertelt…Zo zou ik dat als directrice van een school ook niet leuk vinden als het hele schoolplein vol huispakken stond. Geeft toch een bepaald beeld van een school.
   Sportkleren vind ik een ander verhaal als je vervolgens naar de sportschool gaat.

 • Reageren
  margriet
  15/05/2018

  Ik draag bijna altijd hakken. Zo erg dat als ik op platte schoenen loop (als ik eens verstandig wil zijn) ik de volgende dag enorme spierpijn heb.haha.
  Het is zelfs zo erg dat ik tijdens mijn werk als juf op hakken loop. Dus moeders met hakken op het schoolplein? Kan prima.

 • Reageren
  Gerrie
  16/05/2018

  Zijn idd hele leuke hakken ?
  Heel wat jaren waren hakken niet echt aan mij besteed met 3 kleine kinderen. Nu de kids allemaal wat ouder zijn en de meiden inmiddels zelf hakken dragen hahaha kan ik het ook super mooi en vrouwelijk vinden. Vorig jaar had ik ook zoiets als die van jou gekocht , waarvan ik ook dacht die kan je altijd en overal dragen zonder dat mensen je raar aankijken van zie haar lopen op die hakken dan ?
  Je kan het idd makkelijk combineren met verschillende stylen en gelegenheden.
  Maar aan de andere kant als je hakken fijn vind lopen moet je ze lekker dragen en ook bijvoorbeeld naar de peuterspeelzaal oid?ik vind het altijd heel mooi staan iig.
  Fijne dag nog
  Xx

 • Reageren
  schoolmeisje
  16/03/2021

  ik draag heel vaak een panty en dan in combinatie met pumps met een hak van 5 cm en daar ga ik gewoon mee naar school

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.