Ja, ik ben blij dat ik een meisje heb gekregen

Als mensen mij tijdens het begin van mijn tweede zwangerschap vroegen of ik een voorkeur had voor een jongen of een meisje dan had ik de neiging om toch het politiek correcte antwoord “als het maar gezond is” te geven. In werkelijkheid hoopte ik diep van binnen dat mijn tweede kindje een meisje zou zijn.

Het is niet bepaald een populaire mening om te hebben, de voorkeur voor een bepaald geslacht. Toen ik laatst echter een artikel las over gender dissapointment, werd me meer dan eens duidelijk dat het niet ongewoon is dat ouders een voorkeur hebben en zelfs teleurgesteld kunnen zijn met betrekking tot het geslacht van hun baby.

Ik ben zo iemand die tijdens mijn tweede zwangerschap een meisje prefereerde.

Ik heb na de komst van James altijd geroepen dat mocht ik ooit voor een tweede keer zwanger raken, het me niet uit zou maken of het nog een jongen of een meisje zou zijn. James vind ik een fantastische zoon en als ik daar nog een exemplaar van zou baren dan zou ik daar zielsgelukkig mee zijn. Toen ik eenmaal zwanger was merkte ik echter toch dat ik hoopte op een dochtertje in mijn buik.

Hoewel ik het ook een geweldig idee vond om twee zoons te hebben die echte maatjes zouden worden, liet het idee van een meisje me niet los. De band die ik met mijn moeder heb is heel bijzonder en hoe mooi zou dat zijn als ik dat ook met mijn eigen dochter zou hebben? Ik zwijmelde weg bij het idee wat voor kleertjes ik allemaal voor haar zou kunnen kopen, hoe ik haar haar zou vlechten en hoe we elkaars make-up zouden uitwisselen. Bovendien hadden wij natuurlijk al een meisjesnaam die ik maar wat graag wilde gebruiken. Noem het geromantiseerd, maar ik kon behoorlijk wegdromen bij het idee van een dochter.

De echo vond ik dan ook een spannend moment. Na een paar minuten kwam dan eindelijk het verlossende antwoord: jullie krijgen een meisje! Ik was naast verbaasd (want: toch niet verwacht) meteen dolblij en ergens ook een beetje opgelucht. ‘Dan heb ik mijn meisje in ieder geval’. Van alle smaken wat. Een meisje en een jongen. Een koningskoppel. Nooit zou ik me af hoeven vragen hoe het zou zijn geweest als ik een kindje van het andere geslacht had gehad. Nooit zou ik hoeven ‘rouwen’ om iets wat ik nooit heb gekregen. Nooit zou mijn toekomstbeeld waar altijd een meisje in voorkwam ‘in duigen vallen’.

Ik hoor je denken: maar wat als je nu een meisje krijgt dat van jongensdingen houdt? Geen vlechten maar een kort pittig kapsel en geen barbies maar dino’s? Dat zal ongetwijfeld even wennen zijn dat geef ik toe, maar mijn uitgangspunt zal altijd blijven dat mijn kind gelukkig moet zijn en door het leven moet gaan zoals hij/zij wil.

Had jij een voorkeur voor geslacht? Vind je het lastig om hier open over te zijn?

Foto: OleStudio via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reageren
  Monique
  10/01/2018

  Hoewel ik altijd dacht dat ik die voorkeur zou hebben, heb ik hem echt niet. Ik heb nu twee jongens en mochten we voor een derde gaan vind ik het oprecht net zo leuk als het weer een jongen wordt. Eerlijk gezegd zie ik mijzelf ook helemaal niet met een meisje. En dat terwijl ik een ontzettend meisje-meisje ben haha

 • Reageren
  Eke
  10/01/2018

  Ik las gister ook een artikel over Gender Dissappointment via de Volkskrant. Eerlijk? Ik had me bij nr 2 aardig ingesteld op een meisje. Mijn zwangerschap is totaal anders en heel veel mensen riepen het (totaal ongefundeerd, haha).
  Ik vond de echo ook ontzettend spannend. We wisten het tijdens de echo niet, maar kregen een kaartje mee. Zodra we de praktijk uitliepen kwam er een heel sterk het is een jongetje-gevoel naar boven. Wat het dus ook is. Ik gok dat ik bij het openen van het kaartje vele malen hysterischer had gereageerd als het een meisje zou zijn geweest en tijdens onze shopsessie aansluitend moest ik toch even slikken bij alle lieve, leuke en mooie meisjeskleding.
  Maar wat is dit tweede jongetje gewenst! Wat hebben we lang voor deze zwangerschap moeten strijden. Ik wil dus geen negatieve gedachtes toelaten. En ach, wie weet komt er ooit een nr 3 😉
  Eke onlangs geplaatst…Trots op mij-tag | Een terugblik op 2017My Profile

 • Reageren
  Milou
  10/01/2018

  Ik had niet perse een voorkeur voor een geslacht maar was er wel weer van overtuigd dat het een jongen zou zijn. Ik moest dan ook heel erg wennen dat het een meisje werd! Ik ben hier gewoon eerlijk over. Sommigen vinden dat raar, prima. Inmiddels ben ik al helemaal gewend aan het idee en kan niet wachten om haar te ontmoeten <3
  Milou onlangs geplaatst…Ik schaamde mij voor mijn zwangere lichaamMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  10/01/2018

  ‘Ik zag mezelf voornamelijk met een dochter, maar dacht dat dit niet zo zou zijn. Ik had mezelf helemaal ingesteld op een jongen en toen bleek Sofie een meisje te zijn! Bij Fleur hetzelfde haha. Ik ben blij dat ik van allebei de soorten 1 of 2 heb mogen krijgen.
  Joyce onlangs geplaatst…Quiche met zongedroogde tomaten | ReceptMy Profile

 • Reageren
  Nynke
  10/01/2018

  Ik snap je wel een beetje.
  Ik heb altijd heel sterk het gevoel gehad dat ik een jongensmama zou zijn. Toen de 1e een meisje bleek, was dat dus een behoorlijke verrassing!
  Nu voor de 2e keer zwanger en gelijk al het gevoel dat het weer een meisje is. Super leuk omdat ik erg benieuwd ben naar die band tussen zussen (die ken ik zelf niet met 2 broers), maar ik vind het ook wel jammer omdat ik dus altijd dacht jongens te krijgen.

 • Reageren
  Carmen
  10/01/2018

  Ik ben er ook altijd eerlijk over geweest. Bij m’n eerste hoopte ik op een meisje, dat bleek een zoon, natuurlijk was ik daar ook heel blij mee. Bij de tweede hoopte ik op nog een jongen, niet per se voor mezelf (want een meisje lijkt me nog steeds leuk!), maar vooral omdat een broertje voor m’n oudste me geweldig voor hem leek. En de tweede was inderdaad nog een jongetje. Dus ik heb de helft van de keren gekregen wat ik wilde ;). Ik zag mezelf trouwens altijd als meisjesmama, maar vind het nu zo stoer om jongensmama te zijn. En je groeit ook vanzelf in de rol die je krijgt.
  Carmen onlangs geplaatst…Brief aan mijn eerste kind: ‘Voor altijd mijn eerste’My Profile

  • Reageren
   Dana
   11/01/2018

   Dit zou mijn tekst kunnen zijn 🙂 ook moeder van 2 boys!

 • Reageren
  Maike
  10/01/2018

  Toen wij na onze 1e jongen weer een jongen kregen, was ik absoluut niet teleurgesteld. Misschien omdat ik heel erg sterk het gevoel had dat het een jochie zou zijn. Vanaf de 3e had ik toch wel voorkeur voor een meisje. Grappig is dat je dan ook opmerkingen uit omgeving krijgt als: “ ah dan zou een meisje nu wel erg leuk zijn he?!” Jaaa tuurlijk! Dus net als jij Sanne, vond ik die geslachtsbepalende echo zoooo spannend! En ook wij kregen te horen dat we na 2 boys een meisje zouden krijgen! Helemaal happy was ik! Toen kwam de 4e ( ja ben nog niet klaar hoor haha) en ik hoopte bij haar ook sterk dat het een meisje zou zijn. Iets dat ikzelf erg leuk zou vinden voor mijn oudste dochter ook. En jep, ook dat werd een meisje. Joepie! Bij de 5e, die niet geheel in de ‘planning’ stond had ik weer zoiets van: laat het maar weer zo’n lekker knulletje zijn! En ja hoor, we kregen nog een kleine boy. Zo leuk! Ik ben rijk, dat realiseer ik me heel goed! Maar wat vind ik het tof dat ik van allebei een paar heb!! Geweldig! Geniet lekker van je meisje Sanne! ( en van die lieve James natuurlijk!!!)

 • Reageren
  Linda
  10/01/2018

  Ik snap het hoor! Ik dacht altijd dat wij een jongetje zouden krijgen. Ik was er helemaal op ingesteld. Toen we er achter kwamen dat het een meisje was, heb ik een paar dagen echt moeten wennen. Ik liep heel ongemakkelijk door de afdeling met meisjes kleding ;). Nu kan ik het me niet meer voorstellen dat we geen meisje mogen krijgen in de komende dagen/weken. Ik ben gek op ons meisje, nu al. Ik ben ook wel heel benieuwd hoe ik er met een eventueel tweede zwangerschap erin sta.
  Linda onlangs geplaatst…Wishlist voor onze meidMy Profile

 • Reageren
  Sophie
  10/01/2018

  Ik had persoonlijk een heel sterke voorkeur voor een jongetje, wat het ook is geworden, voornamelijk omdat ikzelf niet echt een meisje meisje ben en aangezien mijn schoonzussen allebei al dochters hebben vond ik het wel leuk om daar eindelijk een jongen aan toe te voegen. Ik ben altijd vrij open geweest over mijn voorkeur, moest het nu toch een meisje geweest had ik ze met evenveel liefde in mijn hartje gesloten als ik nu bij ons zoontje heb gedaan ☺️

 • Reageren
  Liset
  10/01/2018

  Ik heb dit zelf niet zo gehad, maar ik ben gezegend met zowel een zoon als een dochter. En ik kan oprecht zeggen dat een jongen of een meisje even leuk is om te krijgen! Met mijn zoon knuffel ik ook heel veel, doe ik spelletjes en ga ik lekker met dino’s spelen :). Met mijn dochter doe ik inderdaad echte meisjesdingen. Maar voorop staat de ongelooflijke liefde die ik voor ze voel en dan maakt het geslacht niet uit. Ik vind jongens even leuk als meisjes, maar dat kan ik natuurlijk alleen zeggen omdat ik ze allebei heb, haha! Ik kan me voorstellen dat als je alleen jongens hebt of alleen meiden, dat je je wel meer zou afvragen en nieuwsgierig bent hoe het zou zijn als je ook eentje van het andere geslacht zou hebben.
  Liset onlangs geplaatst…Mild je make-up verwijderen met Paula’s Choice skincare Perfect Cleansing OilMy Profile

 • Reageren
  B
  10/01/2018

  Thanks voor je eerlijkheid! ik snap niet zo goed waarom dit nog zo’n taboe is. Ik had heel erg een voorkeur voor een zoontje als eerste kind. En elke keer als ik dit vertelde keken ze me raar aan.. tuurlijk wil je dat hij/zij gezond is maar je mag toch ook een voorkeur hebben?

 • Reageren
  Rowan
  10/01/2018

  Ik had zeer zeker voorkeur! Wel altijd gedacht meer dan 1 kindje te mogen krijgen en hoopte vurig dat dan tenminste 1 meisje tussen zou zitten. Of dat nou de oudste, jongste of eventueel middelste zou zijn maakte mij dan weer niet uit.
  Mijn oudste is een dochter en toen we daar achter kwamen dacht ik direct: “mooi, die is dan maar binnen!”
  Tijdens mijn tweede zwangerschap hoopte ik overigens op een jongen, en wat bleek! Ik heb een prachtige jongen uit mogen kakken! Hoppa…!

  • Reageren
   Rowan
   10/01/2018

   Nooit geschaamd over mijn voorkeur! Als mensen daar iets van vonden, tja, interesseerde mij dat niet. 🙂 Ik geloof het niet als mensen zeggen dat ze geen (lichte) voorkeur hebben.

 • Reageren
  Laura
  10/01/2018

  Snap je heel goed!! Tuurlijk staat gezondheid boven alles maar toen ik hoorde dat mijn tweede een meisje was, was ik zo blij dat ik er blijkbaar toch erg op hoopte maar dat wegstopte om politiek correct te zijn. Ik ben super blij en trots met mijn koningskoppel! En ja, dat was ik ook geweest met 2 zoons… maar dat ik later hopelijk ook zo’n moeder dochter band heb als met mijn moeder, vind ik geweldig!

 • Reageren
  Sanne
  10/01/2018

  Hier had ik bij mijn tweede zwangerschap een sterke voorkeur voor een jongen. We hadden al een zoontje en zag het kameraadschap van twee broers zl helemaal voor me.
  Ook heb ik een hekel aan roos en tuttig gedoe.
  Toen op de echo bleek dat er zeker geen piemeltje tussen de benen zat waren zowel manlief als ik toch teleurgesteld. Heel veel mensen zeiden direct van ‘Ooh zo leuk , een koningswens’ en het enigste wat ik dacht van ‘ja maar toch niet iedereen wilt hetzelfde’ ! Had soms zin om tegen die mensen te roepen (wat ik uiteindelijk zelfs 1 keer heb gedaan).
  Ons meisje is ondertussen geboren en ik moet zeggen dat ik het roos en tuttig gedoe helemaal heb omarmt ☺️. Zou ze niet meer kunnen wegdenken uit ons leven want ze maakt ons compleet ! Hor cliché dat ook klinkt.

 • Reageren
  Leonie
  10/01/2018

  Bij mijn eerste zwangerschap dacht ik dat we een meisje zouden krijgen, toen dit een jongen bleek te zijn was ik verbaasd maar ook blij. Bij mijn 2e zwangerschap riep iedereen dat het toch prachtig zou zijn als er een meisje werd geboren; een Koningspaar. Maar ik wilde nog graag een jongen en vertelde dit ook. Ondanks dat ik aan alles wist (en erook over droomde) dat er een meisje in mij groeide, bleef ik verlangen naar nog een zoon. Toen bij de 20 weken echo de bevestiging kwam wat ik al wist, een meisje, moest ik echt omschakelen en voelde een soort teleurstelling. Gelukkig verdween dit gevoel snel en was ik alleen maar blij dat ook dit kindje gezond was. Nu kan ik me uiteraard niet voorstellen dat zij er niet geweest zou zijn en ben ik verliefd op beide kids!

 • Reageren
  Ikke
  10/01/2018

  Wat jij zegt is precies zoals ik er over dacht! En ik heb ook een koningskoppel. Dus ik ben dolblij 🙂 Je mag toch best een voorkeur hebben. Jongens en meisjes zijn zooo verschillend qua alles (bijna alles dan) 🙂

  Geniet er van. Die van mij zijn al 8 en 6!

 • Reageren
  Cristel
  10/01/2018

  Ja, we hebben na onze zoon een vlinder meisje gekregen na 18 weken zwangerschap tgv heg edwards syndroom!!ik was toen intens verdrietig dat het meisje wat ik zo graag gewild had nooit naar me zou lachen. Toen ik een jaar later weer zwanger was, was inderdaad mijn vaste uitspraak, ‘het maakt me niet uit, als het maar gezond is’ maar van binnen hoopt ik heel erg op een meisje en ik was dan ook intens gelukkig toen we inderdaad hoorden dat het een meisje was!was ik teleurgesteld of minder blij geweest bij een zoon, nee ik denk het niet, maar ik ben wel heel gelukkig met een zoon en een dochter!

 • Reageren
  Anne
  10/01/2018

  Voor mijn eerste had ik vaak wel een beeld dat ik een dochter zou krijgen maar uiteindelijk heel erg het gevoel dat het een jongen werd en dat klopte. Bij de tweede had ik echt wel een voorkeur voor een meisje en toen het een jongen bleek bij de echo was ik echt even ‘neutraal’, teleurgesteld was het ook niet. Ik heb nu 2 fantastisch lieve zonen die ik voor geen goud zou inruilen voor een dochter en noem mezelf trots jongensmoeder. Alleen bij meisjes kleding zien moet ik af en toe slikken.. of we voor een derde gaan weet ik nog steeds niet:)

 • Reageren
  Laura
  10/01/2018

  Ik ben net bevallen van mijn eerste kindje. Een zoontje. Tijdens deze zwangerschap had ik echt 0 voorkeur en was zielsgelukkig dat het een ventje is en was net zo blij geweest met een meid. Maar we hebben een wens voor een 2de (over een jaar of 2) en eerlijk ik zou dan wel heel graag een meisje willen. Gewoon omdat dat me ook geweldig lijkt en ik het graag zou willen mee maken.

 • Reageren
  Luana
  10/01/2018

  Ik had voorkeur voor een jongetje. Heb hier ook geen geheim van gemaakt. Meisje was net zo welkom geweest, maar mocht ons ooit een tweede gegund zijn, vond ik het idee van een grote broer zó leuk! Wij wisten het geslacht overigens niet van te voren. Maar had me wel een beetje ingesteld op een meisje, omdat we veel meisjes in de familie hebben. Ik heb na zijn geboorte wel 10x tussen z’n benen gekeken. Ondanks dat ik het diep van binnen wist, was ik in shock dat het daadwerkelijk een jongen was hahaha.

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  10/01/2018

  Ik kom uit een meiden gezin, met twee zussen. Ik zag mezelf altijd als meisjesmama, want dat kende ik een beetje. Toen ik een zoon kreeg, moest ik even schakelen, maar bij het besef van een mini versie van mijn lief was ik om. Nu een tweede zoon rijker en wat een rijkdom. Ik herken je gevoel gedeeltelijk, maar ergens ook weer niet, want hoe kan ik nou teleurgesteld zijn over deze twee knappe mannen. Of komt dat omdat ik hoop nog ooit een derde te krijgen?
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn borstvoedings musthaves…My Profile

 • Reageren
  Linda
  10/01/2018

  Ik ben nu zwanger van onze derde zoon! Bij de tweede had ik zeker al een soort van voorkeur en was ik ietwat teleurgesteld dat het een jongen was bij de echo. Erg vond ik dat, want ja hallo hij was wel gezond hoor! Ergens wist ik dat mocht het allemaal lukken wij waarschijnlijk nog voor een derde zouden gaan. Dus er was nog een kans op een meisje.. Maar ook nr 3 is dus een jongen. Eigenlijk natuurlijk hardstikke leuk en ik ben ook al echt wel gewend. Maar het idee dat er nooit een meisje komt vind ik vooral een gek idee. Als je kind gaat trouwen of kinderen krijgen denk ik dat t anders is als het van je eigen dochter is!
  Maar ja dat blijven nu dromen. Heel hard hopen op 3 leuke schoondochters. Of nja zoals je zegt misschien krijgen ze wel een relatie met een man, dat kan natuurlijk ook en is ook gewensd. Ik heb nu al 2 toppers van zoons die mij ontzettend gelukkig maken en dat is toch het allerbelangrijkste. Gelukkig zijn met wat je hebt en dat zij vooral heel gelukkig zijn! En met nummer 3 kan niet anders dan dat het nog beter, gezelliger, leuker,mooier enz wordt! En wij dus met zn allen nog gelukkiger!

 • Reageren
  Janneke
  10/01/2018

  Ik ben nu zwanger en heb heel sterk het gevoel dat het een meisje wordt. Denk dat het ergens wel een teleurstelling zou zijn als dat niet zo is. Maar een jongetje zou t geluk uiteindelijk niet veranderen

 • Reageren
  Meintje
  10/01/2018

  ik heb zeker een voorkeur voor het geslacht hopelijk een meisje in de toekomst..♡♡
  Dit heeft meer met een ernstig traumatische ervaring uit het verleden te maken waardoor ik jongens verschrikkelijk vind
  ik ben bang dat ik door die ervaring niet echt de liefde kan geven die ik zou willen geven bij een zoon je eigen kind is anders maar toch is er angst wat als het wel gebuerd
  al vanaf kleuter af aan riep ik later krijg ik een meisje en sinds 6 jaar geleden zal ze …. gaan heten
  ik heb mezelf altijd als meisjes mama gezien en hoop over een aantal.jaar mijn grootse wens een kindje te mogen verwezenlijken

  daar komt nog bij dat ik op vrouwen val maar ik eigenlijk geen relatie wil…
  dus eigenlijk in de toekomst een alleenstaande mama wil zijn
  als ik een meisje krijg een mini versie van mezelf dan klopt dat gewoon kan ik mijn eigen ervaring gebruiken nu mijn moeder in augustus aan ALS is overleden op pas 49 jarige leeftijd en ik pas 20 ben is een meisje nog meer gewenst ik wil als 3e naam namelijk vernoemen naar mama ♡
  en bij een jongetje heb ik geen ervaring hoe dat gaat met jongens en mannen omgaan vind ik moeilijk
  ik studeer pedagogisch medewerker dus uit mijn stage kan ik die ervaring van jongentjes halen maar verder niet ..
  zelf ben ik tweeling en een mensjes tweeling zou echt geweldig zijn ♡
  een meisje zou mijn droom waar maken de 4e generatie vormen mama toch nog een beetje bij mij hebben en haar naam door mijn dochter laten dragen zou perfect zijn en me echt gelukkig maken ..
  je hebt natuurlijk geen invloed op het geslacht
  ik ben hier heel eerlijk en open in en mensen die dit weten snappen me heel goed
  ik vind zeker dat je een voorkeur mag hebben je mag voelen wat je voelt
  ???

  liefs

 • Reageren
  Lieke van Veen
  10/01/2018

  Ik heb nog geen kinderen, maar ik denk dat het helemaal niet raar is om een voorkeur te hebben. Dit hoeft toch niet meteen te betekenen dat een kind van het andere geslacht niet welkom is.
  Lieke van Veen onlangs geplaatst…Wat heb ik gekregen voor echte post is cool 4.0 ?My Profile

 • Reageren
  Marloes
  10/01/2018

  Ik had bij de eerste een voorkeur. Bleek het tegenovergestelde te krijgen, en 100% blij mee, al moest ik even wennen aan t idee.
  Bij geboorte bleek hij ernstig ziek en blijken alle clichés waar over “als het maar gezond is”. Nu behandelingen nodig voor nummer 2, en ben al dankbaar wanneer dit lukt, dus geen wens, alleen maar hoop op nog een gezond kind.

 • Reageren
  Ras
  10/01/2018

  Na 2 meisjes wou ik heel graag dat mijn 3e een jongen zou zijn. Ik wist van mezelf dat dit mijn laatste zwangerschap zou zijn, en hoe leuk is het als je dochters en een zoon zou hebben. Ik durfte het niet hardop te zeggen, omdat ik bang was voor een teleurstelling. Gelukkig is mijn wens uitgekomen en heb ik een zoon. Als het een meisje was geweest, dan had ik net zoveel van haar gehouden.

 • Reageren
  Yvonne
  10/01/2018

  Ik ben heel verbaasd en ook wel verdrietig hierover en vooral over de vele reacties hier. Er zijn zoveel mensen die geen kinderen kunnen krijgen, en ik ken er een paar. Het is zoiets verdrietigs. Tegen deze mensen praten over gender disappointment is…nou ja, dat hoef ik denk ik niet uit te leggen. Lees ook maar de tweets van MissPointwood van vandaag. Die kan het veel beter uitleggen als ervaringsdeskundige.

  • Reageren
   Ras
   11/01/2018

   Ik hoef mij niet schuldig te voelen omdat ik wel makkelijk een kind krijgen en een ander niet. Dat wil niet zeggen dat ik het heel erg voor deze mensen vind.. Bij mijn 3e had ik wel een voorkeur, en dat mag ik hebben. Dat mijn kind gezond ter wereld komt en blijft staat altijd voorop dat was de discussie ook niet. Men moet niet zo krampachtig doen en overal maar een mening over hebben.

   • Reageren
    Yvonne
    11/01/2018

    Ik zeg nergens dat je je schuldig moet voelen als je makkelijk kinderen kunt krijgen. Waarom zou ik?
    Ik zeg alleen dat ik verbaasd ben dat mensen een voorkeur hebben. Blijkbaar mag dat niet.
    Ik zal me voortaan in stilte verwonderen.

   • Reageren
    Ilona
    12/01/2018

    Ik vind dat jij krampachtig doet RAS!! Waar lees jij dat Yvonne zegt dat je je schuldig moet voelen? Ik nergens! Je hoeft toch niet meteen zo te reageren op iemand die ook haar mening geeft net als de rest? En als je dat dan toch doet, lees eerst dan even goed wat er staat! Bedankt!

  • Reageren
   Linda
   12/01/2018

   Dit is ook de reden waarom niemand er wat over zegt. Want ja ik had wel een lichte voorkeur, helemaal nu bij de derde. En het neemt absoluut niet weg dat ik heel gezegend en blij ben dat het bij ons enigszins voorspoedig en snel is verlopen! (Wel begonnen met 2 miskramen)
   Ik heb er niet voor gekozen om een voorkeur te hebben! Heb me er ook zeker schuldig over gevoeld! Maar het is er nou eenmaal wel geweest! En dan kan ik net doen alsof het er niet is geweest,daar heb ik vooral mijzelf mee. Ik vind dat je over dit soort dingen open mag/moet zijn! Praten! Helpt echt zo erg! En geloof mij ik en ik denk iedereen hier zou hun eigen kids nooit maar dan ook nooit in willen ruilen voor het andere geslacht! Nog voor geen weet ik veel hoeveel miljoen!
   Ik sta vooral elke keer weer versteld dat een klein eitje en zaadje samen tot een gezond kind kan komen en natuurlijk maakt het verder niet uit wat voor geslacht het is! Maar stiekem ergens.. tsja hoe erg ook! Het was er! Ookal weet ik wat het is dat het misgaat! Maar dat is niks vergeleken met mensen die het helemaal niet voor elkaar kunnen krijgen!
   Tsja dus dat! Wat ik dus wil zeggen: je kiest niet voor dat gevoel!

 • Reageren
  Nicky
  10/01/2018

  Wat een verhalen over voorkeur van geslacht!! Ben aub blij dat je een kindje kan krijgen! En vooral gezegend zijn dat ze gezond zijn, want in ons geval was dat helemaal niet zo!! Onze eerste zoon (4jaar) kern gezond, toen zwanger van een tweeling (2jongens net 1jaar) een zegen om van 2 kindjes tegelijk zwanger te mogen zijn geweest!! Ik zelf heel erg ziek geweest, zware suiker en het HELLP syndroom gehad, onze kindjes werden met 37+4 geboren, eentje heeft 2weken aan de zuurstof gelegen en 1 2weken in Coma, wij hebben in het Ronald MC Donald huis gezeten, onze mannetjes vechten voor hun levens!! En de oudste was bang, bang voor alles!!! Aub ben blij dat jullie gezonden kindjes krijgen/hebben. Het is een zegen!! ???

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.