Isé vertelt (het leven door de ogen van mijn baby)

Dada! Ik ben Isé, mama’s jongste kindje en het zusje van James. Ik ben nog een baby en ik denk nog niet zoveel maar ik mocht voor een keer iets vertellen over mijn korte leventje.


Ik ben nu 8 maanden en volgens mij ben ik al best wel een grote meid. Dat zegt iedereen in ieder geval altijd als ze mij zien. Zo van: wat is ze grooooooot geworden! Mama moppert ook wel eens als ze me dan iets aantrekt en het past niet meer. Dan zegt ze dat ik het nog maar drie keer heb gedragen en dat ze niet snapt dat het nu alweer te klein is.

Ik vind het zelf wel leuk dat ik al zo groot ben. Ik kan nu goed zitten en dat is makkelijker met spelen. Eerst lag ik altijd op mijn rug naar het plafond te staren. Maar plafonds zijn saai. Ik ging vaak ook meteen huilen als mama me in de box wilde leggen. Meestal deed ze dat als ze iets moest doen, koken ofzo. Maar in mijn eentje in de box vond ik het niet leuk. Nu wel, omdat ik mama nog gewoon kan zien als ik in de box zit.

Soms komt mijn broer erbij zitten. Dan spelen we samen met zijn auto’s. Hij komt altijd met auto’s aanzetten, nooit met iets anders. Maar ik houd eigenlijk het meest van ritseldingetjes zoals zakjes of verpakkingen. Ik kan hem dat alleen nog niet vertellen. Meestal kom ik niet verder dan bababaaaaaa.

James, mijn broer, kan ook wel een beetje wild zijn. Hij bedoelt het lief maar soms duwt ‘ie me per ongeluk om of praat ‘ie iets te hard in mijn oor. Maar ik kan ook heel erg om hem lachen. Ik lach om hem het hardst van allemaal. Hij doet grappige dingetjes en hij heeft ook een beetje een hoge stem. Hij is heel lief voor me en zingt elke dag liedjes voor me en geeft me kusjes.

Ik vind het altijd fijn als iedereen er is thuis. Het leukst vind ik het als we samen aan tafel zitten te eten. Meestal krijg ik een broodje of een koekje. Daar ga ik dan een beetje mee in het rond slaan en af en toe neem ik een hapje. Soms gaat dat nog een beetje mis als ik een te groot stuk wil doorslikken. Als dat gebeurt wordt mama altijd een beetje paniekerig. Ze wil het dan meteen uit mijn mond halen en papa zegt dan dat ze gewoon rustig moet doen en dat ik het vanzelf wel leer.

Eerst kreeg ik alleen uit mama’s borst te drinken. Nu krijg ik sindskort een flesje. Mama was daar wel een beetje verdrietig om, maar mij maakte het niet zoveel uit. Melk is toch wel lekker. Als ik nu mijn flesje zie word ik helemaal wild en wil ik meteen drinken. Ik vind het handig dat ik nu dingen kan herkennen. Niet alleen mijn flesje maar ook mensen en sommige speelgoedjes.

Baby zijn is best leuk. Ik word de hele dag rondgedragen en ik hoef eigenlijk niks zelf te doen. Alleen slapen, maar daar schijn ik nog niet zo goed in te zijn. Het gaat overdag eigenlijk wel oké, maar ’s nachts heb ik soms zin om ineens wakker te zijn. Papa en mama troosten me dan meestal met een beetje melk. Ik denk dat als ik ouder word het vast beter zal gaan.

Ik geloof dat ik nu wel een beetje uitverteld ben. Als je meer van mij wilt zien of lezen dan kun je mijn mama op Instagram volgen.

Lees ook>> een dagje thuis vanuit James’ perspectief

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Stasya
  19/06/2018

  Moest paar keer lachen, heerlijk geschreven!

 • Reageren
  Ingrid
  19/06/2018

  Heerlijk dit! Ik zie ook echt Isé voor me terwijl ik dit lees haha!

 • Reageren
  Linda
  19/06/2018

  Hahaha!

 • Reageren
  veronique
  19/06/2018

  Leuk dit ?
  veronique onlangs geplaatst…Korte recensie: Lydia Verleine – Gerrit SangersMy Profile

 • Reageren
  Jamey
  19/06/2018

  oh geweldig geschreven sanne!!
  Jamey onlangs geplaatst…How to spoil yourselfMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  20/06/2018

  Wat leuk geschreven!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Tupperware #20: Extra aanbiedingen week 25My Profile

 • Reageren
  Natasja
  21/06/2018

  Heel leuk geschreven!!! Herkenbaar ook
  !
  Natasja onlangs geplaatst…TIP | GuestHouse Hotel Kaatsheuvel (op loopafstand van de Efteling!)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.