Instructielijstje voor James

James

Mijn vriend en ik gaan vrijdag naar Londen en James gaat dus voor de eerste keer uit logeren. Voor ons als ouders best spannend, maar zeker ook voor alle oma’s die op hem gaan passen. Ik heb een globaal instructielijstje gemaakt waar ze op terug kunnen vallen. Het leek me leuk om deze met jullie te delen.

07.00 Krijgt James zijn voeding. Soms laat ik hem na deze fles een uurtje spelen en leg ik hem daarna in bed, maar hij is ook wel vaak zo groggy dat ik hem direct na de fles weer even terug in bed leg. Dit geeft mij de mogelijkheid om dan wat dingetjes te doen zoals douchen en aankleden. Als je geluk hebt slaapt hij dan tot een uurtje op 09.00/09.30 verder.

09.30 Haal ik hem vervolgens uit bed en kleed ik hem aan. Dan ga ik even met hem spelen of ik laat hem zichzelf vermaken met wat knuffels en speeltjes. Als hij gaat jammeren betekent dat gewoon dat hij met je wil spelen. Dan loop ik rondjes met hem of ik zet hem op schoot en ga liedjes voor hem zingen. Je kunt hem ook even op zijn buik leggen, dan vermaakt hij zich wel weer even als je een speeltje voor zijn neus legt. Hij moet sowieso ook zijn nekje trainen.

11.00 Krijgt James weer de fles. Na de fles laat ik hem even uitrusten en daarna leg ik hem in de box of op het kleed om te spelen, of ik zet hem naast me in de wipstoel terwijl ik zit te werken. Als hij weer gaat piepen leg ik hem op zijn buik op het kleed met wat speeltjes voor zijn neus.

12.00 – 13.00 Vaak valt hij ergens in slaap tussen 12 en 13h of hij begint te jammeren omdat hij moe is. Als ik zie dat hij moe wordt leg ik hem in zijn bedje maar het wil ook wel eens gebeuren dat ik hem op mijn schoot laat slapen. Dan slaapt hij over het algemeen wat langer. In zijn bedje houdt hij het hooguit drie kwartier vol, en wanneer hij op mijn schoot slaapt soms wel anderhalf uur. Kwestie van warmte denk ik.

13.30 Wanneer hij weer wakker is dan ga ik met hem een stukje wandelen in de kinderwagen. Ik doe meestal boodschappen en ben hier ongeveer een uur mee bezig. Hij is dan wakker. Ik doe de kap een stukje open zodat hij genoeg kan zien. Hij valt ook vaak in slaap in de kinderwagen.

15.00 Krijgt James zijn volgende fles. Na de fles laat ik hem zichzelf vermaken in de box of op het kleed. Ik leg altijd veel knuffels en zachte speeltjes bij hem in de buurt anders gaat hij al heel snel piepen omdat hij zich verveelt. Als hij gaat jammeren dan geef ik hem even zijn Vitamine D druppels, die vindt hij lekker en dan is hij daarna wel weer stil.

16.00 Als ik geluk heb gaat hij tussen 16.00 en 17.00 nog even een uurtje slapen en dan kan ik zelf weer even wat dingen doen.

17.00 – 19.00 Grote kans dat hij tussen 5 en 7 zijn huiluurtje krijgt. Dit heeft veelal te maken met kramp. Het enige wat ik dan kan doen om hem te troosten is met hem rondlopen. Soms valt hij dan weer in slaap omdat die kramp best wel vermoeiend voor hem is. Het wil ook wel helpen om zijn broekje uit te doen en een zijn blote beentjes te masseren. Dan ontspant hij vaak wel weer even.

19.00 Krijgt James de fles. Daarna komt papa meestal thuis en gaan we eten. James zit dan in de Trip Trap erbij (maar je kunt ook de Maxi Cosy bijvoorbeeld op een stoel zetten) en papa vermaakt James dan een beetje tijdens het eten door met hem te kletsen, en speeltjes aan te geven. Hij houdt het vaak niet tot het einde van de maaltijd vol, dus dan haalt papa hem eruit en blijft James even bij hem op schoot zitten. Na het eten gaat een van ons met hem spelen.

20.00 James gaat onder de douche.

20.30 Als James weer schoon is krijgt hij zijn pyjama aan en zijn trappelzak. Dan gaat papa met hem lopen totdat hij in slaap valt. Soms is dit meteen, soms duurt dit een half uurtje want het kan best zijn dat James weer krampjes krijgt ’s avonds.

21.00 Vaak is James rond deze tijd in slaap gevallen. Soms leggen we hem in bed, maar we blijven ook wel vaak met hem op schoot zitten terwijl hij slaapt omdat hij gewoon veel sneller wakker wordt als hij in bed ligt.

23.00 James krijgt de laatste fles. Hier moeten we hem voor wakker maken. Na deze fles leggen we hem meteen in bed en dan gaat hij slapen. Het kan zijn dat hij rond 03.00 wakker wordt, dan even zijn speentje in zijn mond doen en daarna slaapt hij wel weer verder.

05.00 De laatste tijd wordt James tussen 04.00 en 05.00 wakker maar dit verschilt echt per nacht. Hij slaapt ook wel eens door tot 07.00. Wanneer hij rond 4 of 5 wakker wordt kun je ervoor kiezen om hem bij je in bed te leggen. Een van ons gaat meestal met hem naar de bank. Wanneer hij voelt dat je bij hem bent slaapt hij wel weer verder.

Nu weten jullie een beetje wat James zijn ritme is overdag. Ik ben blij met dit ritme, want in het begin klooide ik echt maar wat aan. Ik ben benieuwd hoe het gaat die vier dagen zonder hem!

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Marina
  11/02/2015

  Interessant om te lezen. Zo’n kleintje lijkt me echt pittig!

  Liefs, Marina
  Marina onlangs geplaatst…W(o)ensdag – #Reisbucketlist – deel 1My Profile

 • Reageren
  Laura
  11/02/2015

  Volle dag zo! Wel heel leuk om te lezen hoe je dagritme is met kleine James erbij.
  Laura onlangs geplaatst…Donkerpaarse lippen! | MUR Make it RightMy Profile

 • Reageren
  Elma
  11/02/2015

  Leuk om te lezen en ons ritme eens te vergelijken met dat van iemand anders! Max slaapt een stuk meer, maar is natuurlijk ook een maandje jonger.
  Elma onlangs geplaatst…Sweater WeatherMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  11/02/2015

  Jesus. I bow down to you! Echt … ik zou het niet kunnen! Ik ben helemaal niet into babies en kinderen, maar toch blijf ik jouw posts lezen. Haha.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Budget én last-minute DIY ValentijnscadeautjeMy Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  11/02/2015

  Kijk de kleine man daar nou zitten. Geweldig plaatje.

  Ik weet nog goed dat ik mijn dochter voor het eerst achter liet, mijn schoonmoeder kreeg een boekwerk van mij met what to do en how to;-)
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Winactie Coffee & Chanel! Daily Cup of Bla Bla Bla 1 jaarMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  11/02/2015

  Leuk om te lezen zeg. Ik wens jullie alvast heel veel plezier dit weekend.

 • Reageren
  Nadia
  11/02/2015

  Leuk om te lezen. Je bent echt de hele dag met zo’n kleintje bezig, dat besef je pas als je zo’n schema/lijstje ziet.

 • Reageren
  Milou
  11/02/2015

  Wauw, je hebt echt een heel mooi ritme ontwikkeld, als ik het zo lees! Het is zo ontzettend leuk om die ontwikkeling te lezen op je blog… van James die net geboren was en jou grijze haren bezorgde (bij wijze van) tot James die al een echte mini-heer is en een fijn ritme heeft. Leuk hoor!
  Milou onlangs geplaatst…Hoe creëer ik een prettige werkplek in huis?My Profile

 • Reageren
  Mandy
  11/02/2015

  Spannend zeg, hem die dagen bij de oma’s laten. Maar het komt vast helemaal goed en hopelijk kunnen jullie een beetje genieten. Je hebt een pittige planning zeg, petje af hoor!

 • Reageren
  Anneleen
  12/02/2015

  Lijkt me toch wel spannend, zo vier dagen zonder jullie mannetje! Maar James en de oma’s gaan dat heel goed doen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Reisverslag MallorcaMy Profile

 • Reageren
  Linda
  13/02/2015

  Mooi ritme toch? Veel plezier in Londen.
  Linda onlangs geplaatst…Mijn thuis; met kinderenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.