Ik verraste mijn vader met IXXI

Ik moet toegeven dat er in mij niet een hele goede ‘cadeaubedenker’ schuilt. Voor mannen vind ik het nog een tikkie moeilijker dan voor vrouwen. Bij vrouwen lijken mijn radartjes altijd open te staan om op te pikken wat ze leuk vinden of willen hebben, maar bij mannen lijk ik daar weinig feeling voor te hebben. Toch wilde ik mijn vader verrassen met iets bijzonders. En dat lukte!

Toen ik laatst bij mijn vader thuis aanwaaide om zijn huis na de verbouwing te bekijken, kregen we het over het onderwerp foto’s. Hij vertelde me dat hij tijdens het opruimen op een stapeltje foto’s stuitte van een jaar of 15 geleden en hoe leuk het was om die weer even vast te houden en te bekijken. Voor ik het wist was hij al naar boven gegaan om ze te halen en niet veel later bladerden we samen het stapeltje foto’s door dat hij had gevonden en bekeken we ook nog een paar oude fotoboeken van vroeger.

Gemotiveerd door zijn enthousiasme over de foto’s die we hadden bekeken én de wens om graag iets voor zijn nieuwe interieur te geven, bedacht ik me dat een IXXI wanddecoratie misschien wel iets voor hem en zijn vrouw kon zijn. Op Instagram had ik al vele mooie creaties voorbij zien komen en het leek me het perfecte cadeau om mijn vader mee te verrassen.

Ik surfte snel naar de website en verdiepte me in alle mogelijkheden die er waren.

Je kunt ook kiezen voor één van de beelden uit de collectie van IXXI. Deze collectie is samengesteld met diverse partners als het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Nijntje. Ook heeft IXXI een Special Collection ontwikkeld waarin je verschillende collages, patronen en pixels terugvindt. Ze worden gemaakt van bekende werken of in samenwerking met bekende illustratoren en designers. Echt heel, héél gaaf!

Het materiaal is waterbestendig, scheurt niet, trekt niet krom en is bestand tegen UV-licht. Hierdoor is het systeem ook geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer.

IXXI collage overhandigen aan mijn vader
IXXI box uitpakken

Ik verzamelde een aantal leuke foto’s van de kleinkinderen die erg goed in een IXXI collage zouden passen. Daar voegde ik ook nog een mooie afbeelding uit de collectie van IXXI toe, omdat die qua kleur erg mooi paste. Omdat ik niet zeker wist waar mijn vader en zijn vrouw de wanddecoratie zouden willen hangen, besloot ik een collage met 15 minifoto’s te maken, zodat ik zeker wist dat ‘ie ergens zou passen. Dat is ook het leuke van IXXI, dat je het zo groot kunt maken als je zelf wilt. De collage is ook op een later moment makkelijk uit te breiden en/of te verwisselen, dus als mijn vader toch een grotere variant wil, hoeft hij er zelf alleen nog maar extra foto’s (of andere illustraties) erbij aan te klikken.

IXXI in elkaar zetten

We gingen meteen aan de slag om het geheel in elkaar te zetten. We legden de foto’s op de goede volgorde (ik hield even het voorbeeldje op mijn telefoon erbij welke foto’s ik ook alweer waar bedacht had) en klikten ze met de bijgeleverde X-jes aan elkaar. Op de website is eventueel ook een video beschikbaar die je erbij kunt houden als je wilt checken of je alles goed doet. Na het elkaar zetten moest ‘ie waterpas aan de muur gehangen worden en de laatste gedeeltes bevestigd worden.

IXXI opmeten
IXXI ophangen
Samen met mijn vader IXXI ophangen

Mijn vader was echt ontzettend blij met zijn IXXI. Achteraf had ik nog wel een grotere voor hem kunnen bestellen omdat hij in de keuken genoeg ruimte heeft aan de muur, maar hij heeft al aangegeven dat ‘ie dat nog met eigen foto’s gaat doen.

IXXI collage als geheel

Wil jij ook iemand verrassen met een persoonlijke timeline van mooie herinneringen? Ga dan gauw naar de site van IXXI en stel jouw collage samen.

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Romy
  28/05/2019

  Wat een mooie IXXI en ook onwijs leuk om zoiets persoonlijks cadeau te geven! Ik wil ook nog een IXXI voor mezelf maken voor in de gang met een paar dierbare foto’s. Vind het wel een mooi alternatief voor een galerij met fotolijstjes en het scheelt weer wat gaten in de muur 😉

 • Reageren
  Tineke
  28/05/2019

  Zo mooi! Het resultaat is erg leuk geworden en super om jouw vader hiermee te kunnen verrassen.
  Liefs

 • Reageren
  Ik
  28/05/2019

  Ik vind het leuk maar ook wel weer heel druk zoiets?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.