Ik testte de nummer 1 deo uit Italië: Borotalco

Mijn aandacht was meteen getrokken toen ik deze deodorants in ontvangst nam. Ik had eerlijkheidshalve nog nooit van het merk gehoord, maar toen ik las dat het de nummer 1 deodorant in Italië is, ben ik er meteen meer over gaan opzoeken. Daar wilde ik wel het een en ander over weten.

Al snel werd duidelijk dat de deodorants geliefd zijn vanwege hun unieke, subtiele parfum en doeltreffende formule met natuurlijke Microtalk.

Talkpoeder als ingrediënt

De belangrijkste eigenschap van talk is het absorberend vermogen. Toen ik jaren geleden ging backpacken in bloedheet Thailand had ik standaard een flesje talkpoeder bij me. Ideaal om even mijn gezicht mee te deppen en ook gebruikte ik het poeder om het vet in mijn haar te absorberen.

Borotalco spuit deodorant flacon

De Engelse apotheker Henry Roberts ontdekte al in 1843 in Florence de bijzondere werking van natuurlijke microtalk en legde daarmee de basis van de Borotalco deodorants. Natuurlijke microtalk werkt absorberend op de huid: dankzij de structuur en samenstelling plaatst het zichzelf op de zweetdruppeltjes en helpt het voelbaar het vochtige gevoel dat samenhangt met zweten, te verminderen. Het laat de huidporiën op natuurlijke wijze ademen en is bovendien in staat de huid te kalmeren en beschermen tegen irritatie. Dit maakt de deodorants van Borotalco ook geschikt voor de gevoelige huid.

De geur

Het tweede ingrediënt dat Borotalco zo geliefd maakt, is de heerlijke, typische geur. Zacht en poederig als ik het zou moeten omschrijven. De deodorant is als een echt parfum samengesteld en bevat lichte en natuurlijke geurnoten. De topnoten zijn een samensmelting van bergamot en citrus, de bloemige kernnoot bevat iris, viooltjes en rozen en in de basisnoot vind je vanille en muskus.

Borotalco roldeodorant

De werking (mijn mening)

Ik was natuurlijk razend nieuwsgierig om deze deodorant te proberen. Ik ben niet een hele erge transpireerder, maar zonder deodorant zou ik ook niet kunnen, dat zou je wel ruiken aan het einde van dag.

Ik heb beide deo’s getest, zowel de spuitversie als de rolversie. Beide houden mij echt fris gedurende de dag als ik niet teveel speciaals doe. De spuitdeo is voor mij nog net iets doeltreffender. Als ik tussendoor even mijn oksels besnuffel, dan is er geen spatje zweetlucht te bespeuren. Ook niet op de plakkerig warme dagen die we al hebben gehad. Wanneer ik me op dit soort warme dagen echter inspan met stofzuigen of een paar keer de trap op en af ren, dan is ‘ie net niet afdoende om mijn huid helemaal transpiratievrij te houden en moet ik ‘m toch even bijspuiten. Bij beide deodorants is er echter van zweetlucht geen sprake en dat vind ik toch wel het belangrijkst.

De combinatie van de werking en het subtiele parfum maakt de deo ook bij mij enorm geliefd. Ik durf niet te zeggen of ‘ie écht effectiever werkt dan de andere deodorants die ik gewend ben te gebruiken, maar ik heb wel een prettig en fris gevoel bij Borotalco. Bovendien heb ik het gevoel dat ik met de geur van deze deodorant niemand kan bedwelmen (wat met andere heftig geurende deo’s wel eens het geval is).

Voor ieder wat wils

Borotalco biedt een volledige productlijn met deodorants, zowel in spray als in roll-on, voor mannen en vrouwen. Er zijn vijf varianten:

Original: met het originele en unieke parfum van Borotalco.
Invisible: tegen gele en witte vlekken.
Intensive: tegen sterke en overmatige transpiratie.
Pure: laat de huid ademen – zonder aluminiumzout.
Active: activatie van een boost aan frisheid door transpiratie en beweging.

Borotalco deodorant is te koop bij verschillende drogisterijen maar ook bij Notino (hier is ‘ie ook het voordeligst als ik even snel keek).

Volg me op Instagram via: @laviesanne

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Janneke
  27/06/2019

  Ben heel nieuwsgierig geworden naar de geur!

 • Reageren
  Evert
  29/06/2019

  Hoi Janneke,

  Ik ben ook erg benieuwd naar de geur. Heb jij de rol- of de spuitversie gebruikt? Zelf vind ik de spuitversie fijner vanwege mijn grote transpirantie (ik ben heb een klein beetje overgewicht).

  Hoor graag van je.

  Groet, Evert

 • Reageren
  Marc
  04/09/2019

  Is deze deo voor zowel vrouw als man? Of komende mannen versies pas later?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.