Ik heb hairextensions laten zetten!

Gisteren heb ik iets gedaan wat ik al heel lang wilde: hairextensions laten zetten!

Helaas ben ik niet geboren met een weelderige bos en struggle ik dagelijks met het modelleren van mijn kapsel. Geen wereldprobleem, maar als ik mocht kiezen dan had ik toch lievere dikkere lokken gehad. Gelukkig is dat met een beetje hulp prima te verwezenlijken!

Jaren geleden heb ik al eens een haarverlenging door middel van extensions gedaan, maar dat was in Thailand en dat is toch beduidend andere koek dan hier. Mijn kapper (Salon ByLisa’s) – met wie ik inmiddels een zeer goede band heb opgebouwd – is een queen in het zetten van extensions en aangezien iedereen die daar komt er altijd zo enthousiast over is, vond ik het tijd geworden om het zelf aan den lijve te ondervinden.

Hier zie je mijn eigen, nogal dunne haar

Omdat ik mijn haarlengte wel prima vind zo, adviseerde Lisa mij om alleen extensions te plaatsen voor het voller maken van mijn haar. Hiervoor heb je slechts 50 stuks nodig. Bij mij zijn 50 balmainextensions gezet (kosten: 140 euro, maar hoe meer je er laat zetten, hoe voordeliger het is). Dit zijn A-kwaliteit extensions. Deze zijn aangebracht en vervolgens op mijn eigen lengte geknipt. Het inzetten, wat gebeurt met waxjes, duurde ongeveer een uur.

Mijn haar na het inzetten van de extensions

Je kunt zo’n maand of drie doen met deze extensions, natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe je er zelf mee omgaat. Daarna kun je ze het beste in de salon laten verwijderen. Dit wordt gedaan met een speciale vloeistof, wat verder niet schadelijk is voor je haar. Uiteraard kun je ervoor kiezen om daarna direct weer nieuwe te laten zetten.

Met krullen. De extensions vallen heel mooi weg in mijn eigen haar

Je hoeft niet heel spastisch te doen met het verzorgen van de extensions. Lisa adviseerde me wel om een shampoo zonder siliconen te gebruiken omdat siliconen niet goed zijn voor de waxjes. Verder is het raadzaam om een speciale borstel met zachte haren te gebruiken zodat het haar niet gaat klitten. Twee keer per dag doorborstelen is voldoende. Eens in de zoveel tijd een maskertje houdt de extensions langer mooi. Als je uit de douche komt wordt geadviseerd in ieder geval de waxjes even te drogen met een föhn, dit is beter dan je haren aan de lucht te laten drogen.

Ik ben super blij met mijn nieuwe kapsel! Misschien is het zo op het eerste gezicht niet een mega verandering, maar vooral voor mezelf maakt het veel uit omdat ik met dit kapsel veel meer kanten op kan.

Heb jij van jezelf een volle of juist een dunne bos?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Frank
  21/07/2017

  Ik als man zijnde heb er niet zoveel verstand van, maar ik vind dat het heel erg mooi geworden! Goede volle bos haar! Ik heb wel eens anders gezien na het zetten van extensions ??
  Frank onlangs geplaatst…Het huwelijksaanzoekMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  21/07/2017

  Ow prachtig! Ik heb jaren geleden ook haarextensions gehad. Meer ook voor de lengte. Ik had 2 matten die werden en dan telelens opnieuw ingevlochten. Ik werd er alleen op een gegeven moment gek van. Het jeukte, zakte steeds dus uit. Toen was ik gelukkig zwanger en sinds dien! Een weelderige bos haar! Wat bij mij erg heeft geholpen is Lush shampoo en het minder wassen. Sindsdien gaat het minder stijl naar beneden. Ik hoop dat je er lang plezier van zal hebben!
  Lisette onlangs geplaatst…Vier tips voor het weekend, week 29 2017My Profile

 • Reageren
  Leonie
  21/07/2017

  Mooi Sanne!!

 • Reageren
  Benay
  21/07/2017

  Super mooi. Na mijn bevalling viel m’n haar als een malle uit. Inmiddels is het terug aan het groeien en het is opeens heel erg dik geworden. Het valt nog wel meer uit dan dat ik gewend was, maar ben allang blij dat m’n haar weer bijna helemaal de oude is.
  Benay onlangs geplaatst…Top 5 Borstvoeding musthavesMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  21/07/2017

  Ooo heerlijk zon volle bos ineens. Mooi
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Mijn nieuwe, prachtige, leren luiertas van MOZZ – Ocho8My Profile

 • Reageren
  Fleur Lumens
  21/07/2017

  Heel mooi en het ziet er natuurlijk uit! Ik heb zelf ook dun haar en zou ook graag een vollere bos willen hebben.

 • Reageren
  Yasmin
  21/07/2017

  Heel mooi! Balmain is heel fijn. Ik heb een paar keer double hair van balmain gehad. Dat is een mat die op een paar plukjes wordt vastgezet. Het haarstuk zelf (v balmain) heeft er in totaal ruim een jaar in gezeten en het haar is nog steeds mooi. Ligt nu in een laatje 🙂
  Yasmin onlangs geplaatst…My Daily make up routine [How to]My Profile

 • Reageren
  Francesca
  21/07/2017

  Met of zonder ben je prachtig. Deze extentions zien er mooi uit! Heel natuurlijk. Geniet van je haartjes!

 • Reageren
  Jan
  17/04/2018

  Wat ziet het er natuurlijk uit. Het staat je erg goed hoor. Mijn tante heeft ook een haarverlenging laten doen en ze ziet er nu veel jonger uit.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.