Ik heb een hekel aan de luiertas

There, I said it. Ik vond het misschien wel een van de meest overbodige aankopen voor de baby.

Een luiertas is zo handig want dan heb je 20 vakjes waar je heel gemakkelijk al je spul in kunt sorteren. Oh zo handig ja een vakje voor de hydrofielen, een vakje voor de speentjes, een vakje voor je telefoon, een vakje voor de luiers, een vakje voor speeltjes, een vakje voor het verschoonmatje en zelfs nog een apart vakje voor de luierdoekjes. TIEF OP MET JE VAKJES HET IS HELEMAAL NIET HANDIG.

Je gaat mij niet vertellen dat iedere moeder precies uit haar hoofd weet in welk vakje ze wat heeft gestopt. Het is mijn dagelijkse frustratie, die tas. Ik heb eentje – zo’n hele mooie en stijlvolle lederen variant want ja, als je dan al met zo’n ding loopt wil je wel dat je er een beetje mee gezíen kunt worden. Ik zag mijzelf nog niet zo snel lopen met een felgekleurd exemplaar vol met bloemetjes, hartjes, streepjes en tigduizend tierelantijnen eraan. Maar goed, terug naar het onderwerp namelijk waarom dat ding eigenlijk rete onhandig is (lees: als je zo ongeorganiseerd als de pest bent zoals ik).

Vriendlief heeft de luiertas in de gauwigheid ingepakt en daarbij uiteraard alles in verschillende vakjes gestopt want dat is zo handig ja.

We zitten in de auto. James huilt. Wil een speentje. Speentje zit in de luiertas. Ik moet gaan zoeken. De convo gaat als volgt: “Schat, kun jij je nog herinneren in welk vakje jij de speentjes hebt gestopt?” Vriendlief antwoordt: “In een van die grote vakken aan de zijkant volgens mij.”

OK. En dan nu mijn visie.

 1. Er zijn 6 van die grote vakken
 2. Die trouwens ook per definitie aan de zijkant zitten
 3. 6 vakken is teveel
 4. Of eigenlijk 12 vakken is teveel want er zijn ook nog 6 kleine
 5. Als ik drie vakken gehad heb doorgezocht weet ik al niet meer welke vakken dat waren
 6. Ik raak gefrustreerd
 7. James gaat nog harder huilen
 8. Ik flikker die hele luiertas met inhoud en al op zijn kop
 9. Alle zooi valt eruit
 10. Speentje valt toevallig uit een van de KLEINE VAKKEN
 11. Oja, want vriendlief gebruikte de woorden ‘volgens mij’
 12. Ja heel handig zo’n luiertas.

Overigens is het scenario niet veel anders wanneer ik de luiertas zelf heb ingepakt. Want ook dan ben ik vaak in de veronderstelling dat ik de spuugdoekjes in het vakje links heb gestopt terwijl het eigenlijk het vakje rechts was.

Het is gewoon een nagel aan mijn doodskist dat ding. En dan heb je ook nog van die mensen die, als je dan bijvoorbeeld in een restaurant zit en ze jou hysterisch en met een rood aangelopen hoofd in die tas zien zoeken tot overmaat van ramp gaan vragen: KUNT U HET VINDEN MEVROUW?

WAT DENKT U ZELF?!
HOE ZIET DIT ERUIT?!

“Wilt u zelf anders even kijken? Ik zoek een speen. Alsjeblieft. Succes ermee”. Dat is wat ik dan tegen die mensen zou willen zeggen.

Maar goed, ik weet ook wel dat luiertassen best handig kunnen zijn. Als je tenminste georganiseerd bent. En dat ben ik niet. Wil je er toch eentje kopen, let dan op de volgende aspecten:

 • Zoek er eentje met prettige schouderhengsel. Pas het desnoods even van te horen. Naast niets kunnen terugvinden in je tas is het ook vrij ergerlijk als de hengsels steeds van je schouder afglijden.
 • Koop een variant waar ook je vent mee gezien wil worden (ik heb een grijze bijvoorbeeld).
 • Kijk hoe functioneel de tas is. Je wilt gewoon niet teveel vakjes. Vier vakjes is mijns inziens prima, wellicht nog wat vakjes aan de buitenkant en dat moet voldoende zijn.

Dit gezegd hebbende denk ik dat je net zo goed kunt investeren in een mooie, grote tas voor jezelf waar je als je weggaat gewoon wat doekjes, luiers en flesjes in kwakt. Maar da’s mijn mening.

Hoe denken jullie over de luiertas?

Bron foto

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Channa
  19/02/2016

  Haha, hij had hier niet zoveel vakken dus dat scheelt. Mijn man laten.inpakken is sowieso een slecht idee, maar verder was het hier ook altijd een zooitje en werd het meer een dumptas…
  Channa onlangs geplaatst…Hoe je leven in 10 jaar kan veranderen!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  19/02/2016

  Ik ben het met je eens! Ik vond dat ding zo onhandig en ik voelde mij elke keer weer een pakezel. Ik was ook heel blij toen de luiertas met pensioen ging hier.
  Nesrin onlangs geplaatst…Lange en donkere wimpers met CareprostMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  19/02/2016

  AMEN! Ik moest perse de luiers van Fab. Die ligt nu al meer dan een jaar in de kast. Ik kon nooit wat vinden. Ik gebruik sinds hele lange tijd gewoon mijn eigen tas. Luier erin, doekjes erbij en klaar is Kees!
  Dorien onlangs geplaatst…TIPS: ZO VERKOOP JE JE SPULLEN HET BESTE OP MARKTPLAATSMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  19/02/2016

  Ik gebruik hem ook nooit. Ik heb zo’n los verschoonpakketje en meestal stop ik dat in mijn rugzak, broodje en flesje mee en klaar. We hebben ook geen ‘echte’ luiertas gekocht, maar een gewone schoudertas van drie tientjes. Een waar mijn vriend niet mee voor lul hoeft te lopen en die meegaat als ze gaat logeren. Ik heb ook nog nooit een luiertas gemist, in de praktijk neem ik gewoon niet zo veel mee dat het in een aparte tas moet.

 • Reageren
  Faber
  19/02/2016

  Haha geweldig geschreven, ik voel met je mee. Vind het ook een onding. En zo eentje met alle kleuren van de regenboog is ook echt verschrikkelijk. Ik gebruik nu ook een normale tas en doe daar wat belangrijke spullen in. Nét zo handig.

 • Reageren
  PinkFairy
  19/02/2016

  Ik heb er een van de Hema en die heeft gelukkig niet te veel vakjes 🙂 Al is alles tot nu toe belang in een grote vak 😛

 • Reageren
  Leonie
  19/02/2016

  Hahaha! Ik zat al te bedenken.. Is dit echt een must have die ik moet aanschaffen?
  Ik kan me de frustraties erg goed voorstellen…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Baby(kamer) Wishlist #1My Profile

 • Reageren
  Romina
  19/02/2016

  Ik heb er 1 vd lief. M’n man loopt er ook gewoon mee 😉 1 groot vak en 3 kleine vakjes aan de zijkanten. Ideaal!

 • Reageren
  Lifesabout
  19/02/2016

  Een luiertas heb ik ook nooit gesnapt. Dat ding staat dus ook al een jaar onder een laag stof op zolder. Hoe meer vakjes, hoe meer ik mijn ruimtelijk inzicht verlies en in paniek alles moet zoeken. Nee hoor ben blij dat de luiertasfase voorbij is 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gereanimeerd worden? Weet je het zeker?My Profile

 • Reageren
  Kelly
  19/02/2016

  Owwwwww hier ook zo’n hekel aan die dingen!!!!! Vooral inderdaad als vriendlief dat onding heeft ingepakt en je wat moet pakken. Hij weet zeker dat het erin zit, maar in wel vakje dat weet die even niet meer. Tegenwoordig gaat die alleen nog mee als het echt noodzakelijk is en anders prop ik mijn luieretui en doekjes in mijn eigen tas!!
  Kelly onlangs geplaatst…De dag dat wij Eva 1 jaar mogen zien worden!My Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  19/02/2016

  Haha, ik herken me wel in je ’tyf op’- gevoel, vooral als we het hebben om bloemetjes en streepjes op je tas. Ik heb een erg praktische die papa ook niet misstaat. Wel een goedkope, want ons ben zunig … het ding ligt dan ook van ellende al uit elkaar. Goed stevig modelletje kopen is dan ook mijn beste tip!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Never Enough Skinny: Dagboek van een Top ModelMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  19/02/2016

  Hahaha herkenbaar, maar heel eerlijk dit heb ik ook met een tas met 1,2 of 4 vakken haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wat heb ik mijn kind per ongeluk aangedaan?My Profile

 • Reageren
  Nicole
  19/02/2016

  hahahahahahah. Onze luiertas heeft gewoon 1 groot vak en twee vakjes aan de zijkant voor luiers. heb een hele vrolijke groene van de Kitsch Kitchen .
  Nicole onlangs geplaatst…Your story: Thea wordt een bewust alleenstaande moederMy Profile

 • Reageren
  Nynke
  19/02/2016

  Hier geen echte luiertas, maar gewoon een Cowboysbag-model-tas. 1 groot vak en dat is helemaal prima om gewoon alles in te gooien. Klaar!

 • Reageren
  Josan
  19/02/2016

  Een magisch woord; speenkoord…dat is namelijk makkelijker te vinden. En ik prop er altijd 2 van in de luiertas. Zolang kinderen klein zijn, vind ik een functionele en geordende luiertas handig.

  Maar ooit komt er een heerlijke tijd waarin ze afgekickt zijn van de speen, je geen tig setjes reservekleding meer mee neemt en je modisch met je clutch waarin alleen een bankpasje zit rond stapt. Of holt…want laat je kind nou net zo nodig naar de wc moeten je geen muntje bij de hand hebben voor een openbaar toilet. Echt, koester deze luierfase waarin je hoogstens om jezelf moet huilen 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Mijn favoriete kledingmerken voor zusjesMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  20/02/2016

  Hahaha ik heb echt moeten lachen om dit artikel. Je frustratie is dus echt totaaaaaal niet te merken hoor. Ik laat de luiertas ook het liefst thuis. Hij is lelijk en onpraktisch. Ik heb ook nog eens een dubbel zo grote, een tweelingmodel. Dubbel de horror dus. Viel me trouwens op dat in veel winkels alleen maar superlelijke tassen worden verkocht. Inderdaad met bloemetjes, tierlantijnen en weet ik veel wat nog meer. Ben toch geen 14?
  Carlijn onlangs geplaatst…Plog: koffieleuten en op bezoek bij Youngblood CosmeticsMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  20/02/2016

  Hahaha, hardop zitten lachrn hier!
  Ik heb in t begin de luiertas gebruikt. Tot vriendlief er met de auto overheen reed (don’t ask), toen vond ik m niet mooi merr. Nu een nep-cowboysbag van Kruidvat met 2 voorvakken en that’s it: werkt prima! En steeds vaker idd wat luiers in een gewone handtas ?
  Bregje onlangs geplaatst…Pinkpop 2016: go or no go?My Profile

 • Reageren
  Marianne
  10/07/2016

  Fijn artikel! Google ‘luiertas noodzakelijk’ en je vindt praktisch alleen alle voordelen van zo een tas. En aangezien ik al geen handtastype ben (ik raak alles kwijt in één of meerdere vakjes), ben ik er nu van overtuigd een handige rugzak te kopen:)

 • Reageren
  Saskia
  19/12/2016

  Haha super goed artikel! En ook gaaf dat het op zo een ludieke wijze is geschreven! +1.

  Voor diegene die geïnteresseerd zijn. Check https://droppies.nl/ !

  Op deze website staan mega veel handige videoseries omtrent kinderen en baby’s! En dus ook over luiertassen etc. En filmpje zoals dit artikel mist helaas nog haha! 😛

  Bedankt voor het artikel en ga zo door! Groetjes 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.