Mama haat sporten

Tsja, ik wind er geen doekjes om. Ik heb een bloedhekel aan sporten. En ik zit vol met smoesjes om het niet te hoeven doen.

Eigenlijk heeft fanatiek sporten er nooit ingezeten. Bij gym op school ging het al mis. Als ik een bok zag dan struikelde ik er al over en bij een hoge koprol lag ik steevast naast de dikke mat. Dit tot hilariteit van mijn vriendinnen die dan genoeglijk de vraag stelden ‘hoeveel vingers steek ik op?’ als ik weer sterretjes zag nadat ik uit de ringen was gekukeld.

Ik wilde er natuurlijk wel bij horen en zo ging ik op tennis (zie mijn übersportieve foto hierboven) en hockey en heb dit ook nog best wat jaartjes volgehouden. Maar dat was misschien meer om de gezelligheid dan om me oprecht in het zweet te werken. In mijn studententijd heb ik een aantal jaar op de sportschool gezeten en wonder boven wonder vond ik dat ’te doen’. Maar of ik er echt voldoening uithaalde? Dat is nog steeds twijfelachtig.

Zet mij op een dieet en ik zorg wel dat ik tevreden ben met mijn lichaam, daar hoeft van mij geen crosstrainer aan te pas te komen. Mijn vriend wil eigenlijk wel dat ik ga sporten, niet omdat hij me niet slank genoeg vindt, maar omdat hij van mening is dat het echt gezonder voor je is en dat ik dan misschien ook weer beter ga slapen. Maar goed, ik heb een reeks smoesjes die ik er dan altijd in gooi zodat hij z’n mond erover houdt.

 • Ik vind een sportschoolabonnement te duur. Toen ik nog studeerde had ik altijd van die fijne kortingen, maar als ik kijk wat ik nu zou moeten betalen voor een sportabonnement waar sauna, zwembad en een gespierde personal trainer bij in begrepen zitten, dan verschiet ik spontaan van kleur.
 • Ik moet ook ’s avonds aan mijn blog werken, dus waar haal ik de tijd vandaan?!
 • Ik heb gewoon een hekel aan sporten. Je hebt mensen die het leuk vinden en die moeten het ook lekker doen maar ik val niet onder die categorie en doe het dus liever niet.
 • Ik fiets van hot naar her met James en doe altijd lopend met de kinderwagen boodschappen. En bovendien, de weg naar de supermarkt loopt best steil omhoog. Wat nou ik beweeg te weinig?!
 • Ik ben te moe om te sporten. Ja, als ik aan sporten denk word ik moe.
 • Ik heb geen leuke sportbuddy. Ik heb niemand om na het sporten alle caloriën er weer aan te drinken.

Je hoort het al, dit slaat natuurlijk nergens op.. Daar komt nog bij dat ik James wel het goede voorbeeld wil geven als hij eenmaal oud genoeg is om te sporten.

Dus.. Ik moet echt wel wat gaan doen ja. Is er iemand die mij over de streep kan trekken?!

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reageren
  Channa
  12/01/2016

  Nou wij kunnen elkaar de hand schudden. Ik vind er ook helemaal niks aan, op school vond ik het nog leuk maar nu echt niet. Hier staat een roeiapparaat en een crosstrainer thuis en zelfs daar kan ik mijzelf niet toe aanzetten 😉
  Channa onlangs geplaatst…‘Als je zonder speen slaapt, mag je een cadeautje uitkiezen!’My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  12/01/2016

  Tot mijn 18e had ik ook een hele erge hekel aan sporten maar sindsdien ben ik het gaan doen en hoorde het bij mijn routine, nu hoogzwanger mis ik het heel erg en kijk ik uit naar het sporten hierna, leuke groepslessen bij fitness en zo. Maar als je lekker in beweging bent is het ook goed, volgens mij wandel je ook veel wat ook lichaamsbeweging is 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Die grote wens om natuurlijk te bevallenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  12/01/2016

  Haha supergaaf die actiefoto! Ik herken het! Ik heb wel zo’n bloedhekel aan sporten, terwijl het wel goed voor me zou zijn.
  Tamara onlangs geplaatst…Een niet doorslapend kind is de schuld van de ouders.My Profile

 • Reageren
  Marloes
  12/01/2016

  Ik herken het wel! Tot mijn 22e had ik ook een bloedhekel aan sporten en heb ik iedere keer maar dingen voor even gedaan zoals; baantjes zwemmen, fitness etc. Nu doe ik sinds mijn 23e aan crossfit en 4 jaar later dus nog steeds. Dit vind ik wel echt super leuk om te doen!
  Marloes onlangs geplaatst…Recept: Havermout Chocolade MuffinsMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  12/01/2016

  Haha ik zie je al liggen naast de dikke mat. Maar ehmm ja best herkenbaar, ik sport alleen omdat het van mezelf moet. Mijn truc is om thuis zoveel mogelijk te doen. Haal gewichtjes in huis, een matje, desnoods een fitness- of yoga-dvd en ga aan de slag. Spreek met jezelf een uurtje af en ga er dan ook voor. Misschien met je vriend samen voor de motivatie?
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: ik ga op vakantie en neem niet mee…My Profile

 • Reageren
  Nicole
  12/01/2016

  Oh meid, ik had het zelf kunnen schrijven. Ik heb ook aan hockey en tennks gedaan trouwens. Maar ik ben helaas niet zo mooi slank als jij, dus ik sta toevallig sinds gisteravond nu elke avond op de crosstrainer. Overigens als je alles fietst en loopt, is sporten niet meer nodig hoor. Dan heb je al meer dan genoeg lichaamsbeweging.
  Nicole onlangs geplaatst…Eeuwige controverse tussen moeders – De Mommy Wars-tagMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  12/01/2016

  Hier nog een lotgenoot! Ik denk dat er niemand is met een grotere hekel aan sporten dan ik.. Dus over de streep trekken gaat lastig worden! Toch zou ik het inderdaad voor mijn gezondheid echt wel willen. Daarbij is het best stoer als je ‘armpje drukken’ van vriendlief zou winnen toch ? Hihi.
  Kirsten onlangs geplaatst…TUTORIAL SENSATIONAIL GELNAGELLAKMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  12/01/2016

  Nog een lotgenoot hier!
  Het begon inderdaad al bij gym.. Ik vond juist de teamsporten het ergst, vooral als je teamgenoten ook nog heel fanatiek waren en chagrijnig werden als je missloeg, of als je zo’n drilboor gymjuf had.
  Ik heb nu wel een sportschoolabonnement maar ga er heen omdat het goed voor mij is, niet omdat ik het nou zo onwijs leuk vind :’)
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 • Reageren
  Marloes
  12/01/2016

  Na jaaaren niet in een sportschool te zijn geweest ben ik eindelijk om. Ik heb nu een sportschool gevonden waar ze pilates geven, hardlooptraining buiten, circuittraining (5 keer een rondje van 10-12 oefeningen die je 25 seconden doet). En in de zomer geeft de sportschool 2 keer per week buiten bootcamp. Dus vooral in de zomer kan ik gewoon lekker naar buiten. En ik ben zo slim geweest om mijn leuke buurvrouw mee te slepen, m n broer is lid, mn nichtjes zijn lid geworden. Op die manier hoef ik bijna nooit alleen. Kortom, zoek naar iets dat je leuk vindt of combineer het nuttige (sporten) met het aangename (ontspannen bij pilates of op de crosstrainer bijkletsen met iemand). Ik weet zeker, ineens heb je het! succes!
  Marloes onlangs geplaatst…OliebollenMy Profile

 • Reageren
  Ageeth
  12/01/2016

  Ik kan het je het boek “de kracht van Kaizen” van Robert Maurer aanraden. Kaizen is eigenlijk een werkwijze die uitgaat van de kleinste stappen zetten om je doel te bereiken. Hierdoor wordt je niet bang tijdens het behalen van je doel, waardoor je het uiteindelijk ook volhoudt. Kaizen is niet zweverig maar juist heel nuchter.

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  12/01/2016

  Haha, herkenbaar! Ik ben ook nooit een sporter geweest en er is ook niets van sport dat ik echt met plezier ga doen. Ik volg nu wel lessen ‘fitness dance’ en dat vind ik op zich wel leuk, maar ik zou vaak ook gewoon liever in de zetel blijven liggen of wat bloggen! En het is inderdaad allemaal zo duur! Je kan natuurlijk ook op jezelf gaan lopen of zo, maar dat vind ik al helemaal verschrikkelijk. Ik heb me er een beetje bij neergelegd en weet dat ik het waarschijnlijk nooit in me zal hebben om graag te gaan sporten… Als je er niet 100% achter staat, hou je het toch nooit lang vol. Trouwens, als je al vaak fietst en wandelt en zo’n mooie slanke lijn hebt als jij, dan hoef je je er ook niet schuldig over te voelen hoor 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Het avontuur van ‘Poes’… En hoe ik plots een kattenvriend werd!My Profile

 • Reageren
  Maartje
  12/01/2016

  Tot mijn 18e heb ik super veel gesport en eigenlijk is van de ene op de andere dag mijn motivatie hiervoor verdwenen. Ik kan het gewoon niet opbrengen en kijk er als een berg tegenop. Wel doe ik af en toe buikspieren en als ik van de fysio oefeningen mee krijg doe ik die braaf, maar dat is hooguit 10 minuten. Ik zeg ook altijd ik fiets toch naar school, werk, supermarkt. Ik zou wel meer willen sporten maar ik heb gewoon geen doel en ben nu fit en slank genoeg en heb altijd excuses. Misschien ga ik toch eens opzoek naar een leuk youtube kanaal, dan kan je gewoon thuis sporten, wel zo makkelijk, en wie weet ga ik dat volhouden. Als jij je nu fit voelt, hoef je niet te sporten lijkt mij, van hot naar her met een kind is ook een sport toch. En anders squaten terwijl je James draagt 😉

 • Reageren
  Lifesabout
  12/01/2016

  Ik wil je best over de streep trekken maar doe dan wel skeelers ofzo aan, want met mijn kracht is het ook niet al te best 😉
  Ach, sporten is gezonr. Dat weten we allemaal. En als we IG moeten geloven moeten we ons enorm schuldig voelen als we niet sporten. Maar dat heeft geen zin. En sporten zolang je zelf niet gemotiveerd bent ook niet, zeg ik uit ervaring…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Vlog #3. Roomtour en mijn tomatenhoofd.My Profile

 • Reageren
  Sanne
  12/01/2016

  AMEN. Ik had dit zo kunnen schrijven. En dan hoor ik mensen zeggen: “ja maar, als je geweest bent haal je er wel echt voldoening uit”. Uhhh ja. Daarnaast ben ik ook gezegend met het feit dat de kilo’s er bij mij niet snel aanvliegen. Toch zou ik wel graag wat meer willen sporten. Ik heb bij de uni een sportabonnement en wat bij mij helpt is met een vriendinnetje afspreken om te gaan. Dat helpt vooral omdat ik heel slecht ben in dingen afzeggen en me daar erg schuldig over voel, dus dan ga ik wel.

 • Reageren
  Margo
  12/01/2016

  Sportscholen zijn duur he?! Tenzij je een budget fitness hebt (waar ik nu zit), maar daar stinkt het en is het altijd veel te druk met binkies.. Maar ja, je moet wat. Ik heb er ook echt een heeeekel aan, maar ik moet van mezelf. Anders doe ik niks en word ik nooit fit, gezond, etc 😉
  Margo onlangs geplaatst…Een blogje over bloggenMy Profile

 • Reageren
  Elsie
  12/01/2016

  Haha wat een heerlijk artikel! Zelf houd ik juist wel heel erg van sporten maar de sportschool daar moet ik mijzelf wel echt naartoe slepen. Heb je niet dat je na het sporten zo’n voldaan gevoel krijgt? Dat is bij mij de motivatie om toch te gaan. En ja voor de sportschool is een buddy zwaar relaxed! Hierdoor ga je echt. Wist je dat je bij de sommige sportscholen ook kinderopvang hebt? Mijn tip is voor als je toch alleen moet: ga in de ochtend. Dit kan voor je werk en dan heb je daarna echt energie voor 1000! Oh ja, houdt je wel van de sauna? Ga opzoek naar een sportschool met sauna en beloon jezelf daarmee 😉 Succes!

 • Reageren
  Jodi
  12/01/2016

  Ik snap mensen die sporten fijn vinden ook echt niet. Hahaha ik lees mee voor de inspiratie
  Jodi onlangs geplaatst…Mama voert oorlog…The mommy warsMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  12/01/2016

  Ik sleep mezelf regelmatig naar de sportschool, maar oh wat voel ik me lekker na afloop! Heb je Pilates al weleens overwogen? Is niet zo snel of ingewikkeld en je traint herl veel spieren. Hup Sanne!!!
  Bregje onlangs geplaatst…PyjaMaandag | plogMy Profile

 • Reageren
  Elma
  12/01/2016

  Haha, bij bij is het een beetje alles of niks. Ik heb periodes dat ik bijna iedere dag sport, maar er kan ook zo een jaar voorbij gaan waarin ik sporten maar onzin vind. Moet wel zeggen dat als ik weer begonnen ben het toch altijd goed voelt. Na het sporten een voldaan gevoel en ik word er ook wat relaxter van, daar doe ik het voor!
  Elma onlangs geplaatst…10x fashionable schoeisel voor in de sneeuwMy Profile

 • Reageren
  Marie
  12/01/2016

  Haha dit is zo herkenbaar! Ik heb er ook een bloedhekel aan maar ik doe het ‘gewoon’ net als tanden poetsen, ook niet echt perse leuk maar het hoort erbij haha. Mijn vriend zei ook dat ik me fitter zou voelen en beter zou slapen. ik dacht waarom niet en hij had stiekem wel gelijk. Nu merk ik meteen als ik het een periode ’te druk’ heb om te sporten wat voor voordelen het sporten wel niet heeft

 • Reageren
  Marijke
  12/01/2016

  Nou toevallig zoek ik nog iemand om mee te tennissen. Ben heel fanatiek en word boos als je mist. Nee geintje. Maar als je genoeg fietst en loopt beweeg je toch genoeg op een dag. Dan hoef je toch niet perse te sporten. En wie weet vind je nog wel een leuke sport
  Marijke onlangs geplaatst…8 spreekbeurt en werkstuk ideeën My Profile

 • Reageren
  Dorien
  13/01/2016

  Hahaha, mooie acties foto! Zelf vind ik sporten heerlijk, hoe cliché ik word er mentaal ook sterker van en het js echt even me time. Wat dacht je van boksen?
  Dorien onlangs geplaatst…MUMS FAV’S : HOE STIJL JE EEN TUTU| DE LEUKSTE ONLINE EXEMPLARENMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  13/01/2016

  Hahaha, geweldig dit. Er is hoop Sanne, ik heb 31 jaar lang niks aan gedaan en opeens maak ik kilometers met hardlopen. Ooit verwacht? Nee echt nooit.
  Nesrin onlangs geplaatst…Personal Story BorstvoedingMy Profile

 • Reageren
  Bibian
  13/01/2016

  hahaha ik ben gewoon ook niet gemaakt om te sporten, vind het gewoon niks aan! Ik loop al genoeg met twee kinderen denk ik dan! liefs

 • Reageren
  Kiki
  13/01/2016

  Haha ja ik heb hetzelfde, kan er geen lol in vinden! Mooie opmerking ook: ‘de weg naar de supermarkt loopt best steil omhoog’. :’) Zolang je lekker blijft fietsen en wandelen moet dat genoeg zijn. Paar keer James optillen en hoppa de armen zijn ook weer getraind.

 • Reageren
  Angela
  13/01/2016

  Ik heb nu het zelfde.. terwijl ik vroeger wel topfit was met wedstrijdzwemmen, gek genoeg ik mis het totaal niet ! Sportschool gedaan, was niks.. hardgelopen en dan aan mudmasters meedoen.. was leuk, en geeft je een kick maar niet voor lang.. haha
  En je moet het zelf wel willen, en niet verplicht voelen, tuurlijk is het beter voor je gezondheid, maar als je al genoeg fiets en wandelt met James, kom je wel aan die 60 minuten bewegen per dag hoor!.

 • Reageren
  Leonie
  14/01/2016

  Haha.. Die smoesen.
  Je moet ze niet meer gebruiken! Bedenk iets wat je wel kan motiveren… Ik vond het kopen van nieuwe sportkleding echt wel n motivatie om “leuk” naar die sportschool te gaan.
  Ik vind de groepslessen op de sportschool echt heel leuk… En als ik t abbonnement niet had gehad.. Dan deed ik helemaal te weinig aan beweging. Die €40 pm is veel, maar zorgt wel voor een gezondere ik!
  Inmiddels al overtuigd door de reacties? Haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Ik ben zwanger!My Profile

 • Reageren
  Jennifer
  14/01/2016

  Ik ben wel een gigantische sportfanaat, maar komt het er niet uit omdat ik het altijd drukker denk te hebben met andere dingen dan dat ik het in werkelijkheid heb. En de verjaardag van Melle heeft me wel even een reality check gegeven, dat “ik heb nog een kleine baby en ik ben pas bevallen” niet meer opgaat. En dat het nu wel tijd wordt om dan toch echt even iets aan mezelf te doen.
  Jennifer onlangs geplaatst…Hardlopen: opnieuw beginnenMy Profile

 • Reageren
  me
  15/01/2016

  Als je geen sporter bent zul je het ook nooit worden. Ik doe zelf oefeningen via You Tube en wandel elke dag zodat ik elke dag ongeveer drie kwartier tot een uur flink heb bewogen en dat is ook prima en voor mij vol te houden…heeft echt geen zin om te gaan sporten in een sportschool als je het gewoon haat.

 • Reageren
  Neys Rieten Woonaccessoires
  21/01/2016

  Je moet gewoon een sport doen die je leuk vindt. Dat je niet meer gaat sporten omdat het moet maar omdat het kan.

 • Reageren
  Josan
  21/01/2016

  Hahaha ik had juist verwacht dat jij heel sportief was! Ik wil ook meer gaan sporten dit jaar. Gelukkig is het jaar nog lang en kan ik het nog heel wat weken voor mij uitschuiven. Bijna iedere moeder in deze omgeving heeft een elektrische fiets. Ik (nog) niet dus zolang ik nog op mijn gewone fiets de heuvels op kom, sport ik genoeg.
  Josan onlangs geplaatst…10 momenten waarop ik mij DOOD schaamde voor mijn kinderenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.