Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Mijn werk

Ken je dat, dat je op vakantie gaat en je even ‘de boel de boel’ laat inclusief je werk? Mobieltje ergens in een nachtkastje, out of office aan, en even nergens aan denken? Ik niet.

Het is bijna zover, onze wintersportvakantie naar Italië waar we al weken naar uitkijken. Een weekje sneeuw, ontspanning, hopelijk wat zon en natuurlijk veel buitenlucht. Maar óók: werk. Want mijn werk laat ik nooit thuis.

Waar een vakantie voor menigeen hét moment is om even niet naar je werk om te kijken en je afzijdig te houden van deadlines, gebruik ik mijn vakanties juist voor het maken nieuwe content en voor het aanwakkeren van verse ideeën, die ik als het kan ook het liefst zo snel mogelijk uitwerk (ik heb het hier trouwens over vakanties die ik zelf geboekt heb en dus niet gesponsord zijn, want dat is weer een ander verhaal gezien je dan echt verplichtingen hebt).

In een andere omgeving doe ik altijd weer nieuwe inspiratie op voor mijn blog en ik vind het dan ook zonde om daar niks mee te doen. Sterker nog, soms geef ik bij merken zelfs aan dat ik op vakantie in het buitenland ben waardoor ik wat exclusievere blogs voor hen kan maken en weer leukere content voor jullie. Win-win!

Als ik zo terugkijk is er in de vier jaar dat ik betaald blog eigenlijk geen vakantie voorbij gegaan dat ik mijn Macbook thuis liet of helemaal offline was.

Dus bepakt en bezakt met laptops, camera’s, opladers, mobiele telefoons en andere equipment zal ik ook deze vakantie tegemoet gaan. En eerlijk? Ik vind dat helemaal niet erg. Het zit zo in mijn systeem dat ik eigenlijk niet anders weet dan dat er op vakantie ook een en ander aan mijn blog en social media ‘moet’ gebeuren. Denk aan vlogs, Instagramfoto’s, Stories. Ik vind het leuk om mijn volgers ook bij dit soort momenten te betrekken.

Wel zal ik in de vakantie vanzelfsprekend minder online zijn, mijn mail meer links laten liggen, iets minder vlot reageren op comments en verder heb ik vooruitgewerkt zodat er gewoon iedere dag artikelen online komen waar ik niks meer aan hoef te doen.

Het lukt me gelukkig prima om op vakantie genoeg te ontspannen, zelfs als er hier en daar een beetje gewerkt wordt. Werken op vakantie (met mate) heeft het voordeel dat er dan minder tijdsdruk achter zit. Mensen weten dat je op vakantie bent dus je kunt rustig je ding doen zonder dat je achter de broek wordt gezeten.

Ik probeer overigens mijn medevakantiegangers zo min mogelijk met mijn werkzaamheden te belasten. Natuurlijk vraag ik zo af en toe aan mijn vriend of hij een leuk kiekje wil schieten, maar het is niet zo dat ik elke niet-ski gelegenheid aangrijp om achter mijn laptop of telefoon te zitten, met als gevolg dat de vakantiesfeer negatief wordt beïnvloed (ik heb het hem voor de zekerheid nog gevraagd, maar hij maakt er echt geen probleem van wanneer ik op vakantie af en toe met mijn werk bezig ben). Zeker als de kinderen erbij zijn las ik op vakantie heel bewust offline momenten in en wil ik dat ze me zo min mogelijk met laptop of telefoon zien (maar nu gaan de kinderen niet mee dus).

Kun jij je werk helemaal loslaten op vakantie?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Shirley
  17/01/2019

  Ik zorg wel altijd dat al mijn content is ingepland voor de dagen dat ik weg ben zodat ik er niet mee bezig hoef te zijn. Wel heb ik altijd mijn laptop mee want ik wil iedere maandag mijn fotodagboek online hebben en vind de vakantiedagboeken ook onwijs leuk om te maken. Dat is dus het enige dat ik écht wil en moet doen van mezelf. Voor de rest hou ik mijn mail bij en als er een lastminute samenwerking aan komt wil ik daar nog weleens tijd voor nemen. Instagram gaat natuurlijk altijd door, maar dat zie ik nog steeds als hobby en zeker niet als iets dat moet voor mijn werk. Dus fotodagboek? Check. Voor de rest is het voor mij echt vakantie en als ik ideetjes krijg, schrijf ik dat even op voor na de vakantie of als mijn handen jéuken, doe ik dat ’s avonds als ik echt niks anders wil doen. Maar vaker zit ik zo in de vakantieflow, dat mijn boeken het winnen 😉
  Shirley onlangs geplaatst…De leukste uitspraken van Skyler (deel 19)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.