Ik biecht op

Meestal gebeurt het na een avondje wijnen met vriendinnen. Dan ben ik alleen en moet ik vaak nog met de trein terug en dan heb ik er zin in.

Laatst nog, toen stond ik op het station, zag ik dat ik nog minimaal 10 minuten moet wachten en toen vond ik dat het wel even kon. Ja, ik heb er altijd wel een smoesje voor.

Het is wel eens gebeurd dat mijn bloedje het de volgende dag in mijn tas vond en er vervolgens mee naar papa liep met een triomfantelijke blik. Alsof hij wilde zeggen ‘kijk eens papa, wat ik in mama haar tas heb ontdekt, dit wil je vast wel zien!’ Maar meestal haal ik het op tijd uit mijn tas en stop ik het weg in een kastje als ik eraan denk, ergens waar het niet teveel opvalt zodat ik er ook geen vragen van mijn vriend over krijg. Niet dat hij het verschrikkelijk vindt ofzo, maar hij vindt het zelf gewoon gigantisch vies. Nee, hij houdt er echt niet van. Die geur alleen al maakt hem misselijk. Dus neem ik nadien meestal een kauwgummetje, dan valt de geur wel mee en kan ik het wel een beetje verbloemen.

Als ik het koop, meestal op het station, dan kijk ik toch altijd even snel om me heen. Waarom weet ik niet, ik ben vaak niet de enige in de rij die dit koopt. Maar ik voel me gewoon altijd een beetje sneu als ik het afreken. Het is gewoon zo’n slechte gewoonte.

Daarna ga ik naar een plek toe waar ik niet al teveel in het zicht sta. Niet iedereen hoeft het immers te zien. En dan geniet ik. Ik geniet intens van de smaak, de geur, en ik probeer er zolang mogelijk met 1 te doen. Het schijnt niet zo goed voor je te zijn. Logisch ook wel, als je ernaar kijkt. Zeker niet als je zwanger bent, dan leidt het geloof ik tot een hogere bloeddruk en nog wat andere vervelende klachten. Ik las zelfs dat als je dit teveel doet tijdens je zwangerschap je kind dan mogelijk een lager IQ kan hebben. Dat wil natuurlijk niemand. Het was dan ook wel een dingetje hoor, tijdens mijn eigen zwangerschap. Ik snakte er vaak genoeg naar maar ik hield me in.

Het is ook eigenlijk gewoon rommel als je erover nadenkt. Ik lees vaak genoeg onderzoeken dat de langetermijneffecten niet al te best zijn. Maar dat is alleen als je het echt overmatig doet. Ach, is dat niet met alles zo?

Ik moet echt minderen, ik weet het. Keer op keer zeg ik tegen mezelf dat ik gezonder wil leven en dat dit echt niet in een gezond leefpatroon past. En dus komt ‘ie dit jaar weer op mijn goedevoornemenlijst. Ik ga het weer proberen. Zal het me dit jaar lukken? Ik moet echt ergens de motivatie vandaan zien te halen. Maar dat is zo moeilijk, het is zo vreselijk lekker en verslavend!

Dus zeg ik het nog een keer, hier open en bloot op mijn website zodat iedereen er getuige van is: Ik MOET minder drop gaan eten. Of op zijn minst stoppen met elke keer een zak te kopen op het station als ik in mijn eentje langer dan 10 minuten moet wachten.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  08/11/2016

  ? ah joh, er zijn veel ergere verslavingen!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Over een dreumes en een blikje bier…My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  08/11/2016

  🙂 Ik heb gisteren 2 zaken honingdrop gekocht…met de kinderen. Vinden ze lekker ( en ik ook). Eentje heb ik zelfs ook al aan de mentholdropjes gekregen en muntdrop gaat prima. A family that eats drop together, stays together.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Waarom zit er kalk in kraanwater?My Profile

 • Reageren
  Martina
  08/11/2016

  Haha heerlijk geschreven!
  Martina onlangs geplaatst…7 November 2016 – GeurtjesMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  08/11/2016

  Hahahaha! Ik kon mezelf niet inhouden en ben helemaal naar beneden gescrolld om te lezen of je het over sigaretjes had of over dropjes 😉 Gelukkig is het het laatste. Ik vind het ook altijd best gênant om drop in grote getalen in het openbaar te eten. Doe het dan altijd een beetje stiekem. Zat een keer tegenover een man in de trein en die stak om de 30 seconden een nieuwe apenkop in zijn mond. Zag er niet uit.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: van twee slaapjes naar één: zo ging dat hierMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  08/11/2016

  Haha! Tijdens het lezen dacht ik steeds dat je het over roken had. Achja dan kan je wat dat betreft beter drop eten 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Borstvoeden in het openbaarMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  08/11/2016

  Haha geweldig geschreven! Ik dacht even dat het over energy drank oid ging.

 • Reageren
  Bregje
  08/11/2016

  Haha ik dacht even dat t om een frikandel speciaal ging, maar als daar iets van achterblijft in je tas is t niet zo tof ?
  Hier ook een dropjesfan ..zaaaalig!
  Bregje onlangs geplaatst…Kennismaken op de basisschool!My Profile

 • Reageren
  Sara
  08/11/2016

  Hahahah! Ik deed lekker gelijk de aanname dat het over roken moest gaan. Had de dropjes niet verwacht! Ik wist ook niet dat het ook slecht is tijdens de zwangerschap. Ik koop het ook niet zo vaak hoor, want ik eet ook gelijk de hele zak leeg.

 • Reageren
  Marijke
  08/11/2016

  Haha hier ook vol spanning gelezen wat nu precies je verslaving was. Maar dropjes zijn erg lastig om vanaf te blijven ?
  Marijke onlangs geplaatst…Biologische caloriearme spaghettiMy Profile

 • Reageren
  Marielle
  08/11/2016

  Hahaha… ik reageer eigenlijk nooit op je blogs (wel een trouwe lezer;-)).
  Heel leuk geschreven weer! Deze keer eerst naar beneden gescrold of het om sigaretten ging

 • Reageren
  Lifesabout
  08/11/2016

  En ik maar het hele verhaal denken dat je stiekem op het station stond te paffen….hahaha. Drop is zo lekker. Muntdrop, honingdrop, katjesdrop, schoolkrijtjes, engelse drop, zoute drop…..ohhh
  Lifesabout onlangs geplaatst…Grappige gevolgen van afvallen.My Profile

 • Reageren
  Sharon
  08/11/2016

  Oops, heel herkenbaar. Ik heb dit dus met chocolade. Het ergste vind ik het als ik het op het station koop, op weg naar huis, wetende dat thuis nog een reep ligt. En dan heel stiekem in de trein een stukje eten, zo erg!

 • Reageren
  Frederique
  14/02/2017

  Haha leuk stuk weer! Sinds ik met de auto een uur naar m’n werk rijd, staat er trouw een bakje honing dropjes naast me. Heerlijk! En inderdaad, je probeert er zo lang mogelijk mee te doen ^^

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.