Ik ben zo’n moeder die niet wakker wordt zonder koffie

Koffie is mijn kickstart in de morgen. Zonder kom ik niet op gang en sta ik na een uur nog driftig de moeheid uit mijn ogen te wrijven.

Ik zweer bij mijn eerste kopje koffie in de ochtend. Het is al zolang ik me kan herinneren een vast onderdeel van mijn ochtendritueel.

Het begon al in mijn studententijd. Iedere morgen zette ik, mijn geest nog in zombiemodus, voor mij en mijn huisgenoot een ‘bakkie pleur’ uit het zwarte Senseo-apparaat dat we over hadden genomen van de vorige bewoners. Ik zie ons nog zitten: zij in haar panterprint ochtendjas met berensloffen aan en ik ernaast in mijn rendierenpyjama – waarvan alle rendieren al bijna versleten waren – en mijn niet zo bijpassende knalroze huissokken eronder. Zo zaten we dan aan de hoge bartafel in ons studentenhuis, immer in de haast, ons ontbijt weg te werken en een kopje koffie op te slurpen terwijl we ons steevast elke ochtend beklaagden over het feit dat de onderburen de avond ervoor weer veel te luidruchtig waren geweest.

Tsja, en toen werd koffie ineens wel héél onmisbaar om de interne motor bij mezelf aan te slingeren toen mijn lieftallige eerste bloedje geboren werd. Niets zou ooit meer hetzelfde zijn. Naast ademen werd koffie mijn levensbehoefte nr. 1. Had ik mijn dagelijkse portie niet gehad dan kon ik zo een half uur doelloos in de supermarkt ronddwalen en me bedenken wat ik eigenlijk ook alweer nodig had om vervolgens thuis te komen met allerlei dingen die ik precies níet nodig had.

Ik ben ook, zoals je dat zou kunnen noemen, een ‘gemakskoffiezetter’. Ik wil me niet bezig houden met allerlei filters en poeders en afmetingen in de ochtend, maar gewoon een kopje onder een apparaat kunnen zetten en hem er na twee minuten gevuld onder vandaan halen. En ik wil een lekker smaakje. Een vertrouwd koffiesmaakje.

Pas dan, en alleen dan, ben ik weer de beste versie van mezelf, iemand bij wie de verbindingen in het brein weer lekker lopen (ja, het is echt bewezen dat de cafeïne en antioxidanten in koffie je hersenen positief beïnvloeden) en die weer een idee heeft waar ze mee bezig is en dat ze de wereld aankan.

Laat Senseo nou ideaal zijn voor mensen zoals ik. Voor mensen die op ieder moment van de dag snel een kwalitatief en lekker bakkie klaar willen hebben, zonder al teveel poespas, maar met een lekker smaakje (én een fijn cremalaagje).

De Classic-variant vind ik zelf het lekkerst. Hij is sterk genoeg om mee wakker te worden maar mild genoeg qua smaak om niet te overheersend te zijn voor een eerste drankje in de ochtend. De schuimlaag vind ik lekker.

Om je koffiemomentje extra speciaal te maken en tegemoet te komen aan vele smaken en voorkeuren heeft Senseo verschillende varianten in het assortiment. Zo is er de Café Latte Vanilla als je eens zin hebt in wat anders. Maar ook is er de Espresso, wanneer je wat sterkers wilt. ‘S avonds drink ik zelf het liefst Decaf, om te voorkomen dat ik om 4 uur ’s nachts nog naar het plafond ligt de staren door de cafeïne.

Heb jij jouw koffiemomentje ook zo nodig in de ochtend?


Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Rachel
  12/10/2017

  Ik heb vaak rond 10u pas tijd voor mijn eerste bakkie. Geen gemakkoffie, maar de ouderwetse bak met het gedoe van filters en het liefst opgeklopte melk. Dit laatste blijft vaak achterwegen en wordt het een schepje completa. Tja, om 10 uur geeft de doffe pijn in mijn hoofd aan dat een vlugge bak pleur toch het verstandigste is.
  Rachel onlangs geplaatst…Wat geven we kleine broer voor zijn eerste verjaardagMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  14/10/2017

  Ik ben zo’n persoon die helemaal niet reageert op cafeïne. Ik kan ook een liter cola voor het slapen drinken en dan nog na 5 minuten in diepe slaap sukkelen.
  Maar zodra de herfst aanbreekt, neem ik altijd een kopje op het werk. Gewoon om gezellig op te warmen met de collega’s. Ik drink hem eigenlijk verkeerd, melk met koffie. 😉
  Maar ik sta altijd vrolijk en actief op en mijn man lust geen koffie. Wij hebben dus ook geen koffiemachine thuis. Heel lastig als je bezoek krijgt, trouwens!
  Sanne onlangs geplaatst…Dag 29?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.