IK BEN WEER BEZWANGERD!

Omegod het is echt waar. Ik ben weer zwanger. James wordt grote broer!

Terwijl ik dit zit te typen is het een week geleden dat we onze tweede echo hebben gehad en waarbij we beide keren een mooi kloppend hartje hebben gezien. Wat een geluk! Een tweede kindje lag wel in onze planning, maar eigenlijk geen idee dat deze spruit zich alweer zo snel zou aandienen.

Op een zeker moment moest ik ongesteld worden. Ik was al een paar dagen met deze dag bezig omdat ik dan weer voor even met de pil zou beginnen. Mijn cyclus was nogal onregelmatig en ook mijn stemmingen gingen alle kanten op. In overleg met de dokter besloten we dat de pil misschien wel uitkomst zou bieden. Mijn vriend en ik hadden bedacht dat ik 2 à 3 maanden aan de anticonceptie zou gaan en dat we daarna serieus een tweede zwangerschap zouden overwegen.

De afgelopen maanden zijn we echter niet heel secuur omgesprongen met het anticonceptiegebeuren. We rekenden iedere maand globaal uit wanneer ik in mijn vruchtbare periode zou zitten en daar vrijden we een beetje omheen. Dit was in het begin prima te doen, want ik heb een aantal maanden steeds duidelijk mijn eisprong gevoeld (stekende pijn, ene maand links en andere maand rechts) en dit liep precies gelijk met een cyclus van 28 dagen. Appeltje-EITJE.

Maar goed, toen kwam het moment dat mijn cyclus onregelmatig werd en dat ik mijn eisprong ook niet meer voelde. De ene keer was mijn cyclus 26 dagen, dan weer 30 dagen, dan weer 34 dagen. We namen dus een iets bredere marge waarin we het veilig deden, maar naar verloop van tijd werden we een beetje slordiger. Het lijkt wel alsof je ook een beetje ‘overmoedig’ wordt ofzo. Omdat het al die tijd op deze manier prima is gegaan ga je er vanuit dat het gewoon werkt en betrouwbaar is.

We zijn ons er al die tijd overigens wel van bewust geweest dat er een klein risicootje aan zat. Want uiteraard is je lichaam geen machine en kan het natuurlijk zijn dat er een eitje springt op het moment dat je het net niet helemaal verwacht of dat een zaadje een tikkie langer in leven blijft. Een ingecalculeerd risico zullen we maar zeggen.

Dus, terug naar het moment dat mijn ongesteldheid zich aan had moeten dienen. Hij kwam niet. De dag erna ook niet. En de dag daarna ook niet. En de dag daarna ook niet. Ik besloot eens even rustig te observeren hoe ik me eigenlijk voelde. Geen tekenen van een zwangerschap. Maar ik kwam wel tot de conclusie dat ik niet het idee had dat ik nog ongesteld ging worden. Ik kon ook niet uitleggen waarom. Het voelde gewoon zo.

Ik dacht eigenlijk niet meteen aan een zwangerschap, ik dacht dat mijn cyclus gewoon een regelrechte chaos was geworden en ik zat te bedenken hoe dat toch zou kunnen komen. Was het stress? Waren het andere eetgewoontes? Had ik iets onder de leden?

Anyway, als je als vrouw niet ongesteld wordt dan is het wel slim om toch even, gewoon voor de zekerheid, een testje te gaan doen. Zo geschiedde. Ik wandelde naar de apotheek die hier 100 meter verderop zit en kocht de eerste de beste test die ik daar zag liggen.

Ik twijfelde of ik op mijn vriend zou wachten. Ik deed het niet. Want ergens in mijn achterhoofd was er toch een stemmetje dat zei dat ik heus niet zwanger zou zijn. Ik moest dit gewoon even snel fixen en daarna gewoon weer met mijn dagelijkse bezigheden verder gaan.

Ik pieste in een koffiemok, trok de verpakking van de test open en hing het witte staafje in de urine. Ondertussen keek ik nog even snel naar het plaatje op de voorkant. Een dubbele streep betekende zwanger, waarbij de controlestreep links aangeeft dat je test is gelukt en de teststreep rechts aangeeft dat je zwanger bent (of niet).

Er verscheen een streepje aan de rechterkant. Maar wacht even, die controlestreep die altijd als eerste verschijnt zat toch links? 

Ik keek nogmaals op de verpakking. Krijg nou wat. Dit was het zwanger-streepje.

Ook de controlestreep verscheen langzaam aan de linkerkant. Beide strepen waren donkerroze.

ALLE GEKHEID OP EEN STICKJE EHHH STOKJE, IK BEN GEWOON ZWANGER!!

De rest van de dag kon ik mijn hoofd er niet bij houden. Ik vond het spannend, leuk en eng tegelijk. De gebruikelijke vragen schieten natuurlijk door je hoofd. Hoe lang ben ik dan al zwanger? Wanneer zou het gebeurd zijn? Hoe zou mijn vriend reageren? Zou het goed blijven gaan? Zou het geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn? Zou het er eentje zijn of misschien wel twee?

Toen mijn vriend ’s avonds thuis kwam vertelde ik natuurlijk meteen het nieuws. Nadat hij toch even had gemeld dat hij het leuker had gevonden als hij ook bij het testmoment was geweest was ‘ie net als ik hartstikke blij.

We hadden een geheimpje en dit moeten we nog even voor ons zien te houden.

De volgende dag besloot ik meteen contact op te nemen met een verloskundigenpraktijk. Ze vroeg me mijn eerste dag van mijn laatste ongesteldheid door te geven en maakte aan de hand daarvan een berekening die mijn vriend en ik inmiddels zelf ook al hadden gemaakt. Ik kon over een week of drie terecht voor de eerste echo.

En dan begint het lange wachten…

In mijn volgende update zal ik onthullen hoe lang ik inmiddels zwanger ben en wanneer mijn uitgerekende datum is. Ook heb ik een dagboekje in videovorm bijgehouden (dit vond ik zo leuk bij Manon en Willemijn) waarin je de onzekere beelden ziet tot aan de eerste echo.

Leuk weetje: in de afgelopen tijd zijn er al wat ‘hints’ voorbijgekomen die erop duidden dat ik zwanger was. Zo schreef ik een artikel ‘Hoe kies je een verloskundigenpraktijk‘ en ‘Wat is eigenlijk de kans op een tweeling?’ Opzich niet iets waar je als persoonlijke blogger over schrijft als het je op dat moment niet bezighoudt..;-) Tegelijkertijd heb ik jullie ook een beetje om de tuin geleid door af en toe te doen alsof ik aan de alcohol zat, terwijl ik dan feitelijk gewoon een sapje dronk.

Dit vind je misschien ook leuk

75 reacties

 • Reageren
  Robin
  16/03/2017

  Wat leuk!! Gefeliciteerd!!!

 • Reageren
  Nicole
  16/03/2017

  Oh wat mega leuk! Kan ik je ook toevoegen aan m’n babyboom artikel haha.. Van harte Sanne! ?
  Nicole onlangs geplaatst…Sweetest Design | Outfit of the FayMy Profile

 • Reageren
  Heleen
  16/03/2017

  Yeeeeeey!! Wat kan ik hier blij van worden. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Lieve James, jij ook natuurlijk gefeliciteerd!??
  Heleen onlangs geplaatst…Review: Hema Hand Spa Glove Masks.My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  16/03/2017

  Hehehe eindelijk is het openbaar! Wel gefeliciteerd! Dat je maar lekker rond mag worden 🙂
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Zullen we ophouden met zeuren over moeders die op hun telefoon kijken?My Profile

 • Reageren
  Mieke
  16/03/2017

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  M
  16/03/2017

  Jeetje mina…mijn oudste en James liggen maar 2 weken uit elkaar. Ik ben benieuwd hoe ver deze 2 uit elkaar zullen liggen. Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Marloes
  16/03/2017

  Oh wat leuk gefeliciteerd!! ? spannende tijd dus!
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn eerste YouTube filmpje!My Profile

 • Reageren
  Jildou
  16/03/2017

  Wat leuk gefeliciteerd!!!

 • Reageren
  Emma
  16/03/2017

  Van harte met deze zwangerschap! Super!

 • Reageren
  Channa
  16/03/2017

  Super leuk, gefeliciteer!!
  Channa onlangs geplaatst…Op zoek naar een kinderfiets, zo doen wij dat!My Profile

 • Reageren
  Tessa
  16/03/2017

  Wat leuk gefeliciteerd!!

 • Reageren
  Esther
  16/03/2017

  Wat leuk!! Van harte gefeliciteerd! ?

 • Reageren
  Bregje
  16/03/2017

  Wat een verrassing!! Leuk, gefeliciteerd!!
  Bregje onlangs geplaatst…Alle ballen uit de lucht in de soepMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  16/03/2017

  Van harte gefeliciteerd lieve Sanne! Geniet ervan samen met je prachtige gezin! ❤

 • Reageren
  Mandy
  16/03/2017

  Ooooh Sanne wat een fantastisch nieuws. Van harte gefeliciteerd, hopelijk voel je je goed?

 • Reageren
  Mieke
  16/03/2017

  Super leuk! Gefeliciteerd!
  Ik had t op instagram gestuurd dat je zwanger bent volgens mij… dacht maand of 2,5 geleden mr idd die live beelden met “wijn”
  Ik dacht huh?

  Gefeliciteerd nogmaals!

 • Reageren
  Esmée
  16/03/2017

  Jaaaa super leuk!!! Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws!!❤ geniet ervan! Hier op het moment 11 weken zwanger van ons eerste kindje, zo bijzonder om mee te maken!

 • Reageren
  Romy
  16/03/2017

  Wat leuk! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Elisejoanne
  16/03/2017

  Aaaaah! Je hebt het bekend gemaakt! Aaaah! Ik leef helemaal met je mee, Haha <3
  Elisejoanne onlangs geplaatst…Weekvlog #9: Vakantie in Hooghalen – Een hele fijne tijd!My Profile

 • Reageren
  Mèlanie
  16/03/2017

  Wat super leuk, gefeliciteerd!!!
  Mèlanie onlangs geplaatst…De lentekriebels tagMy Profile

 • Reageren
  Eke
  16/03/2017

  Jeeeee Sanne, wat fantastisch! Van harte gefeliciteerd! Geniet er van joh!
  Eke onlangs geplaatst…Mijn beautyfavorieten voorjaar 2017My Profile

 • Reageren
  Joyce
  16/03/2017

  He deze zag ik niet aankomen haha! Gefeliciteerd !!!
  Joyce onlangs geplaatst…Waarom mama zijn nooit verveeltMy Profile

 • Reageren
  Nynke
  16/03/2017

  Jaa, super leuk. Gefeliciteerd!!
  Heel gek, een paar weken geleden had ik opeens zo’n idee dat je wel eens zwanger kon zijn/ermee bezig was. Heel tof dat het zo snel gelukt is!!

 • Reageren
  Monique
  16/03/2017

  Wat leuk! Gefeliciteerd! James en onze oudste zijn ook bijna even oud en ook hier nu ruim 20 weken zwanger van de tweede. Weer net zo bijzonder maar toch ook zo anders!

 • Reageren
  Kim
  16/03/2017

  Oh wat leuk!! Gefeliciteerd. <3
  Kim onlangs geplaatst…Waarom is Davey zo vaak ziek?My Profile

 • Reageren
  Yvette Wilbers
  16/03/2017

  Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Madelaine
  16/03/2017

  Oh wat leuk! Gefeliciteerd ❤

 • Reageren
  Raïsa
  16/03/2017

  Woooww wat leuk! Gefeliciteerd! Echt een ware babyboom in blogland! Zo leuk om tegelijkertijd zwanger te zijn met bloggers die ik volg. Voorspoedige zwangerschap gewenst X
  Raïsa onlangs geplaatst…Urban Decay Naked Ultimate BasicsMy Profile

 • Reageren
  Manon
  16/03/2017

  Heeeee wat een geweldig leuk nieuws!!!! Gefeliciteerd Sanne, hopelijk voel je je goed. Ik zag van de week je instastory dat je lekker verstopt zit en niet naar de wc kan, welcome to the club van zwangere darmen :’-) Ben benieuwd naar je dagboekje, lief van je!
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschapsdagboek #6 (week 29 t/m 31): Even bijkletsenMy Profile

 • Reageren
  Hennie
  16/03/2017

  Sanne, wat een tof nieuws. Gefeliciteerd! Geniet van de zwangerschap. Het gaat zzzzoooo snel.
  Hennie onlangs geplaatst…HEMA | Lip Lacquers & Matt Lip CreamsMy Profile

 • Reageren
  Jorieke
  16/03/2017

  Ah wat superleuk! Van harte gefeliciteerd! ?

 • Reageren
  Meike
  16/03/2017

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Joyce
  16/03/2017

  Oh wat tof! Gefeliciteerd en een fijne zwangerschap gewenst!

 • Reageren
  Joyce
  16/03/2017

  Wauw! Deze had ik nog niet helemaal aan zien komen, maar wat ontzettend leuk!! Van harte gefeliciteerd!

 • Reageren
  Japke
  16/03/2017

  Heel erg leuk! Gefeliciteerd! Ik had al een voorgevoel, haha. Dat kwam inderdaad door de artikelen, die je schreef. Toen dacht ik al dat ik iets had gemist, maar toen ik terug ging zoeken vond ik niks over een zwangerschap. Superleuk!
  Japke onlangs geplaatst…5 x favoriet in maartMy Profile

 • Reageren
  Monica
  16/03/2017

  Aww wat super leuk! Van harte gefeliciteerd en geniet er lekker van xx
  Monica onlangs geplaatst…Review: La Roche-Posay Lipikar Balsem AP+ | Last van een extreem droge huid?My Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!! Supergaaf. Ik wacht met smart op je artikelen, ik ben je destijds gaan volgen toen je zwanger was van James en blijven hangen ? Hier 29 weken onderweg van de tweede en een zoon dit keer!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mamakeuzes #7 In het ziekenhuis bevallen of dit keer toch thuis?My Profile

 • Reageren
  Melanie
  16/03/2017

  Wat leuk, gefeliciteerd!! Ik dacht bij die artikelen ook van hmmmmm Haha. Geniet van je zwangerschap!
  Melanie onlangs geplaatst…Standpunten politieke partijen over voeding en sportMy Profile

 • Reageren
  Sylvia ..
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!! Want een leuk nieuws.. ps ik kom geen koffie bij je drinken?
  Sylvia .. onlangs geplaatst…30 veiligheidstips die elke vrouw van 15 jaar en ouder moet weten!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  16/03/2017

  Ooohhhh meine gutte… ik vind dit ZO leuk!!! Gefeliciteerd lieve Sanne! Wat geweldig voor jullie en voor James, een klein broertje of zusje. Ik hoop dat je heel erg gaat genieten van je zwangerschap en dat alles goed mag gaan. Een dikke zoen voor jou!
  Carlijn onlangs geplaatst…Bye bye… mijn laatste artikelMy Profile

 • Reageren
  Noah
  16/03/2017

  Gefeliciteeerd!

 • Reageren
  Marijke
  16/03/2017

  Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk! Hopelijk kun je heerlijk genieten van je zwangerschap! (Zonder al te veel kwaaltjes bedoel ik dan hè)
  Marijke onlangs geplaatst…Bedankt oma!My Profile

 • Reageren
  sharon
  16/03/2017

  Lieverd zooo leuk!! Wat heb je goed je stil gehouden!! Gefeliciteerd met je zwangerschap!❤❤

 • Reageren
  Nicole
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!!! Wat een babyboom!
  Nicole onlangs geplaatst…Primark shoplog!My Profile

 • Reageren
  Luana
  16/03/2017

  Super gaaf!!! Gefeliciteerd!!!!! ?????

 • Reageren
  Yvonne
  16/03/2017

  Helemaal niet aan zien komen maar het leukste nieuws dat je kunt brengen!!! Van harte gefeliciteerd voor jullie alle drie!
  Ik vind zo’n testmoment juist iets wat je alleen doet als aanstaande moeder (heb ik ook gedaan)… Kun je er de hele dag nog even aan wennen voordat je het gaat vertellen ’s avonds 😉

 • Reageren
  Ilona
  16/03/2017

  Wat een leuk nieuws voor jullie!! Gefeliciteerd!!!! Geniet van je zwangerschap! Ik kijk uit naar je updates!
  Liefs…

 • Reageren
  Loes
  16/03/2017

  Leuk nieuws, gefeliciteerd!
  Loes onlangs geplaatst…Review – The 52 Lists ProjectMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  16/03/2017

  Wauw, wat onwijs gaaf nieuws. Gefeliciteerd!
  Rachel onlangs geplaatst…Hema Haul, jongenskledingMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16/03/2017

  Superleuk!! Gefeliciteerd!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…I Love Food TAGMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  16/03/2017

  Wauw gefeliciteerd. Wat een mooi nieuws. Dan zijn we denk ik ongeveer gelijk uitgerekend. Ook ik heb gefilmd de eerste weken van de zwangerschap omdat ook ik het zo leuk vond bij manon en Willemijn haha. Ik ben benieuwd naar al je verhalen hersenspinsels en alles.
  Bijzonder he dat je kleine gewoon grote broer wordt
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Bumpdate…12 weken; termijnecho, ik heb je gevoeld en eerste aankopenMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  16/03/2017

  Hi Sanne,
  Van harte gefeliciteerd!!!
  Ik ben je destijds gaan volgen toen je zwanger was van James. Ook al was ik toen en ben ik nu nog steeds niet toe aan kinderen, vind ik je posts altijd erg leuk en interessant 🙂 Een fijne mix van ‘baby’ en ‘beauty’. Maaaar wat leuk om te zien dat James er een broertje of zusje bij krijgt! Ik wens je een fijne zwangerschap. (Ik ben nu al benieuwd naar de naam van jullie tweede kindje, aaaah geen geduld.)
  Liefs

 • Reageren
  Diana
  16/03/2017

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Iva
  16/03/2017

  Super leuk! Nee ik had de hints niet door! Dacht echt dat jullie voorlopig nog geen 2e kinderwens hadden dus bij dir artikelen dacht ik er niet bij na dat je misschien wel zwanger zou kunnen zijn. Maar super leuk nieuws. Ik kijk uit om deze zwangerschap mee te volgen XX

 • Reageren
  Myrthe
  16/03/2017

  Wat een leuk nieuws Sanne! Ik ben ontzettend blij voor jullie en ben natuurlijk heel benieuwd naar alle artikelen die komen. 😉

 • Reageren
  Wendy (B)
  16/03/2017

  Zo leuk 😀 !
  Proficiat!

 • Reageren
  Marloes
  16/03/2017

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd!!! ?

 • Reageren
  Annelot
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!!

 • Reageren
  Linda
  16/03/2017

  Heee wat onwijs leuk! Proficiat Sanne!! 🙂
  Linda onlangs geplaatst…{ Filmverslag } | Beauty and the Beast (2017)My Profile

 • Reageren
  Hannah
  16/03/2017

  Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd en een hele fijne zwangerschap gewenst!

 • Reageren
  Lieke van Veen
  16/03/2017

  Wauw wat een leuk nieuws gefeliciteerd!

 • Reageren
  Jantine
  16/03/2017

  Gefeliciteerd! Ik meende al iets te zien op een foto op instagram, maar kon niets terugvinden dus dacht het me te hebben ingebeeld. Geniet ervan 🙂

 • Reageren
  Julia
  16/03/2017

  Ooh wat ontzettend leuk!! Gefeliciteerd!!! 😀

 • Reageren
  Anne
  16/03/2017

  Gefeliciteerd! Wat een leuk nieuws, geniet ervan!
  Anne onlangs geplaatst…2017: Simpel levenMy Profile

 • Reageren
  sabrina
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!! Haha je pieste in een koffiekopje 🙂

 • Reageren
  Nesrin
  16/03/2017

  Gefeliciteerd Sanne! Haha pis ff in een koffiemok, zo grappig weer.

 • Reageren
  Elisabeth
  16/03/2017

  Hahaha, jij ook? ? Ik dacht t stiekem al even. Leuk hoor, gefeliciteerd!!!!! Enne, weer bijna gelijk dus. ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…8 weken zwanger – de eerste afspraak met de verloskundigeMy Profile

 • Reageren
  Beautydiarynl
  16/03/2017

  Wat een leuke verrassing! Van harte gefeliciteerd en een fijne zwangerschap! James een grote broer, wowww!

 • Reageren
  jolanda
  16/03/2017

  Gefeliciteerd!

 • Reageren
  Channah
  17/03/2017

  Wat leuk, een broertje of zusje voor James! Gefeliciteerd!
  Channah onlangs geplaatst…32-36 weken zwangerMy Profile

 • Reageren
  marleen
  17/03/2017

  Hahaha, die foto’s! Well, gefeliciteerd 🙂 Super leuk!
  marleen onlangs geplaatst…Beste series en films op Videoland #1My Profile

 • Reageren
  Frank
  17/03/2017

  Wat een leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd!
  Frank onlangs geplaatst…Eerste weekend wegMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  17/03/2017

  Gefeliciteerd meid! Wat super leuk. Een tijdje terug dacht ik nog, hoe leuk zal het zijn als Sanne weer een kindje krijgt? Hahahah toeval! Geniet ervan <3

 • Reageren
  Wilmaaa
  17/03/2017

  Deze had ik nog niet gelezen, wat ontzettend leuk zeg! Van harte gefeliciteerd! 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Leuke haaraccessoires van Stip & zo!My Profile

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  17/03/2017

  Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd!
  Wies | Nature of Happiness onlangs geplaatst…Healthy BananabreadMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.