Ik ben Sanne en ik ben een piekeraar

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik een piekeraar en maak ik me zorgen om kleine en grote dingen. Als klein meisje zat het er al in. Het staat me nog helder voor de geest hoe gestrest ik kon zijn als er kaarsen aanstonden. Dan maakte ik me druk om een eventuele brand. Het maakte niet uit wat mijn ouders zeiden om me gerust te stellen, ik had altijd het brandscenario in mijn hoofd.

En even alleen thuis blijven als mijn moeder de hond uit ging laten, dat was ook echt een no go. Dan beeldde ik me situaties in dat een vreemd iemand aanbelde en kwade bedoelingen had.

Dat nerveuze is er nooit uit gegaan. Ik heb fases gehad dat het piekeren en de stress om van alles en nog wat, echt overmatig werd. In mijn studententijd kwamen daar nog slapeloze nachten bij. Tot mijn grote frustratie lag ik vaak nachten wakker terwijl mijn gedachten alle kanten op vlogen. Het was altijd chaos in mijn hoofd. Kleine zaken werden door mij tot iets groots gepiekerd en grote zaken, daar kon ik lang in blijven hangen. Ik heb toen therapie gehad om daarmee om te gaan en dat heeft wel geholpen.

Tegenwoordig heb ik mijn piekergedrag gelukkig meer onder controle en lukt het me beter om mezelf rustig te krijgen. Wel is het zo dat het ouderschap nu eenmaal veel zorgen met zich mee brengt en ik daar soms ook aardig gestrest van kan raken. Doe ik het wel goed genoeg? Wat als mijn kinderen iets overkomt? Wat als mij of hun vader iets overkomt? Hoe moet dat als een van hen ernstig ziek wordt?

En natuurlijk is de huidige Corona-situatie voor een hypochonder als ik soms best lastig. Ik probeer altijd zoveel mogelijk nieuws over ziektes te vermijden, maar dat is nu natuurlijk onmogelijk.

Deels denk ik dat de nervositeit wel een beetje in mijn aard zit, maar anderzijds is het ook iets waar je echt wel wat tegen kunt doen. Als ik een opgejaagd gevoel heb merk ik dat het heel fijn is om ’s avonds even 20 minuten meditatiemuziek te luisteren. Niks bijzonders, maar gewoon even op mijn rug liggen, letten op mijn ademhaling en me mee laten voeren door de muziek. Een wandeling vroeg in de ochtend – dat kan nu mijn vriend vanuit huis werkt – is voor mij ook een goede manier om de dag positief en rustig te beginnen.

Daarnaast helpt Bional Stress Balans me bij stress-situaties. Als het me even teveel wordt, bijvoorbeeld wanneer mijn hypochondrie weer de kop op komt steken, of wanneer de Coronacrisis me (figuurlijk) naar de keel grijpt dan is het fijn om op dit natuurlijke middel te kunnen terugvallen.

Bional Stress Balans maakt je minder stressgevoelig, ondersteunt het energieniveau, ontspant en stelt gerust en verbetert de concentratie. Het helpt mij om de scherpe kantjes van het stressgevoel af te halen.

Een capsule bevat een combinatie van drie kruiden, waaronder het Indiase koningskruid Ashwagandha. Dit kruid wordt al bijna 4000 jaar gebruikt als natuurlijke rustgever. Daarnaast zitten er drie B-vitamines in en Valeriaan en Citroenmelisse. En goed nieuws voor vegetariërs en veganisten: ook voor jullie is Stress Balans geschikt!

Bional Stress Balans is te krijgen bij Etos.

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Gosse
  09/04/2020

  Dat piekeren zou je van mij kunnen hebben. Sorry 😉

 • Reageren
  Patricia
  13/04/2020

  Herkenbaar verhaal. Merk dat deze periode echt niet goed voor me is op dat vlak.
  Patricia onlangs geplaatst…Callboys seizoen 1 en 2 op Videoland vanaf 9 meiMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.