Ik ben blond and I’m loving it!

Mijn blonde lokken, ik omarm ze vandaag de dag meer dan ooit tevoren. Mijn haar heeft al vele gedaantewisselingen ondergaan. Eens in de zoveel tijd wisselde ik weer van platina naar donkerbruin en dan weer koos ik voor een spoeling met een rode tint.

Al die jaren was ik zoekende naar wat mij het beste zou staan. In mijn jonge jaren was ik hoog blond, maar in mijn puberteit werd mijn haar steeds assiger van kleur. Hoe ouder ik werd, hoe donkerder mijn haar kleurde. Tot het een beetje is geëindigd in een peper en zout tint waar ik niet heel veel mee kon.

Verven was de oplossing. Maar dan moet je kiezen, wordt het donker of blond? Met high- of lowlights? Of juist een all the way kleur?

Ik bleek niet heel lang aan 1 kleur vast te kunnen houden. Bovendien deed ik het de ene keer zelf en ging ik de andere keer weer naar de kapper (een geldkwestie toen ik nog student was).

Zo wisselde ik heel wat kleuren af de afgelopen jaren.

Toch heb ik me – als ik er zo over nadenk – al die jaren altijd het meest prettig gevoeld bij blond. Mijn valkuil was dat ik soms toch weer zwichtte als ik foto’s van mezelf zag met een bruiner of roder kapsel. Dan kriebelde het weer en moest het roer toch weer om. Zelfde gold voor lang en kort haar. Had ik lang haar dan moest het naar verloop van tijd weer kort, en was het kort, dan hunkerde ik weer naar lang.

Inmiddels is mijn haar alweer een tijdje blond. Ik kan nu eindelijk zeggen dat dit het beste bij mij past. Ik voel me het meest zelfverzekerd en het happiest als mijn haren lekker blond zijn. Afgelopen week is de kleur weer mooi bijgewerkt en is er een koele spoeling doorheen gegaan. Klaar om het voorjaar in te gaan!

Nu met mijn extensions ben ik al helemaal tevreden over mijn huidige kapsel. Ik denk niet dat ik ooit nog terug zal gaan naar donker, maar een combinatie van high- en lowlights sluit ik niet uit. Het blijft leuk om te experimenteren.

Heb jij ook zo veel gewisseld van haarkleur?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Marloes
  09/04/2018

  Haha ja dit artikel is voor mij geschreven ? ik verander regelmatig van kleur, bij mij kriebelt het alweer als de nieuwe kleur erin zit haha!
  Marloes onlangs geplaatst…Boekenclub; Start with WhyMy Profile

 • Reageren
  Ellen
  09/04/2018

  Ik heb mijn haar nog nooit geverfd. Ik vind dat ik een mooie harakleur van mijzelf heb. Bruin met een warme rode gloed erin 🙂 En in de zomer komen er lichte plukjes tevoorschijn 🙂

 • Reageren
  Yvonne
  09/04/2018

  Ik kan me jou helemaal niet voorstellen met bruin haar! Weet je wat leuk zou zijn? Een blog met foto’s van jou door de jaren heen met verschillende haarkleuren/kapsels 🙂

  • Reageren
   Christine
   09/04/2018

   Ja!! Daar ben ik ook héél benieuwd naar 😉

 • Reageren
  Marloes
  09/04/2018

  Wauw staat je echt heel erg mooi deze kleur. Ik ga over een paar weken ook terug naar blond(er)
  Marloes onlangs geplaatst…In the Picture #190My Profile

 • Reageren
  Emma
  09/04/2018

  Wauw je kleur is inderdaad heel erg mooi!
  Ik word ook steeds lichter ben wel super donker van mezelf wat het contrast wel erg groot maakt. Misschien ga ik ook eens voor war anders.

 • Reageren
  Karlijn
  09/04/2018

  Deze haarkleur staat je fantastisch! and you know, blondies have more fun;-)

 • Reageren
  Judith
  10/04/2018

  Heel herkenbaar! Ik heb nu oranje haar omdat het beetje bij beetje ontkleurd word zodat ik binnenkort lekker blond kan! Heel benieuwd of het staat ook haha

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.