De Huttenheugte vanuit James’ perspectief

“Hoi allemaal! James weet je nog? Het kindje van mama. We zijn naar de Huttenheugte geweest vorig weekend. Ik vertel hoe het was.”

“De Huttenheugte is een park met allemaal leuke dingen zoals een zwembad en een kinderboerderij en een patatkraam en heel veel glijbanen.

Ik dacht al dat we iets spannends zouden doen toen papa op vrijdag helemaal niet naar zijn werk hoefde. Hij hoefde geen overhemd te strijken en ook niet op te schieten.

Mama pakte de tassen in en daarna gingen we met de auto. Er was heel veel zon in de auto. Mama zette mij toen een zonnebril op maar daar wilde ik liever mee spelen. Die staafjes aan de zijkant kun je zo leuk buigen. Maar mama zei dat het dan kapot ging.

Na ongeveer een uur en nog wat minuten waren we er. Ik rende meteen op oma en loeloe af toen ik ze zag. Ik was blij om ze weer te zien. Loeloe speelt altijd heel veel met mij en oma leest altijd boekjes voor als ik dat wil.

Oma had de bolderkar mee. Die is leuk joh! De buggy is stom maar de bolderkar is leuk. Daar kan ik in liggen en naar de lucht kijken en ook speelgoed in bewaren. En in de bolderkar hoef ik tenminste geen stomme riempjes om.

Ons huisje stond bij het water. Ik mocht niet bij het water. Het water is gevaarlijk. Dan kun je verdrinken zegt mama. Soms kom ik een beetje dichtbij en dan rent mama achter me aan. Maar de eendjes zijn leuker van dichtbij dan van ver weg vind je ook niet?

’S Avonds gingen we ergens eten. Ik at macaroni met kaas. Een beetje maar want ik wilde veel liever spelen in de speeltuin. Daar was ook een ouder jongetje. Hij wilde met mij Pokemons zoeken ofzoiets. Ik weet niet wat hij daarmee bedoelde maar ik rende gewoon mee. Ondertussen gooide ik met zand.

Ik ging laat naar bed. Pas om half 9.

De volgende dag gingen we zwemmen. Het zwembad was heel groot en er waren heel veel mensen. Ik kreeg een zwemvestje om. Samen met papa ging ik van hele hoge glijbanen. Er kwam steeds water in mijn gezicht maar dat vond ik helemaal niet erg. Een keer ging ik kopje onder. Toen moest ik wel een beetje huilen. Maar papa zei dat grote jongens niet horen te huilen dus stopte ik maar weer.

Ik kreeg ook nog een ijsje. Een schatkist. Daar zat een cadeautje in. Een sticker.

Na mijn middagslaapje ging ik buitenspelen. Met de watertafel. Die had oma voor mij gekocht. Met bootjes en poppetjes en heel veel draaidingetjes. Het was leuk en ik werd er ook heel moe van.

In de avond aten we pannenkoeken en daarna ging ik naar bed.

In de nacht onweerde het heel erg en was het warm. Ik kon niet slapen.

Toen het alweer zondag was ging ik naar de kinderboerderij. Daar waren varkens en cavia’s en schapen en kippen. Ik heb naar alle dieren gezwaaid. Ze zwaaiden niet terug maar dat maakt niet uit.

Ik leerde ook wat blauw is. Dat is een kleur. Blauw zie je heel veel. Het water van het zwembad is blauw. En ook mijn speentje en het stipje dat hier op mijn trui staat zijn blauw. Ik vind het leuk om blauwe dingen op te noemen. Ik maak ook wel eens grapjes over blauw. Dan zeg ik dat iets blauw is terwijl dat niet zo is.

We gingen ook nog borrelen had ik dat al gezegd? Met borrelen bedoelt mama dat er allemaal lekkere dingen op tafel komen. Chipjes en soepstengels enzo. En dan gaan we proosten. Proosten is leuk. Met proosten mag ik mijn beker heel hard tegen andere bekers knallen. Eigenlijk moet ik zachtjes van mama proosten maar ik doe het hard. Soms klotst het dan over de rand. Daar moet ik dan om lachen.

Ik denk dat ik wel weer genoeg verteld heb.

Mama heeft beloofd dat we volgend jaar weer naar de Huttenheugte gaan. En wat je belooft moet je doen. Vind je ook niet?”

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  05/09/2016

  Zeker James! Wie is Loeloe? Een van onze poezen heet ook Loeloe! Zo te lezen hebben jullie het erg leuk gehad!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Video healthy lifestyle/killerbody project: sporten tijdens en na mijn vakantieMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  05/09/2016

  Ahhhhh zo leuk dit! Love de artikelen vanuit James’ perspectief. Moest wel even hard grinniken om papa die niet hoefde op te schieten en de Pokemons zoeken. Zo zie je maar, zelfs voor een dreumes is dat leuk, die rent gewoon mee 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Beautyblender vs. Real Techniques Miracle Complexion SpongeMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  05/09/2016

  Haha James! Wat ben je toch n lekkere deugniet.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Alweer een nieuwe moeder beginnersfoutje…My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  05/09/2016

  Klinkt als een leuk weekendje weg James. 🙂 Toen ik zo klein was als jij ben ik daar ook geweest. Toen vroor het en mocht ik op een slee over het ijs sjeezen. Misschien moeten wij binnenkort ook maar eens kijken hoe het er tegenwoordig uit ziet.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Je kinderen huiswerk laten maken in de zomervakantie?!My Profile

 • Reageren
  Channa
  05/09/2016

  Nou James dat klinkt echt als een heel leuk weekend weg zeg. Volgens mij heb jij je prima vermaakt!
  Channa onlangs geplaatst…Tip! Dermo Care Paw Patrol verzorgingsproductenMy Profile

 • Reageren
  Liset
  05/09/2016

  Ah wat leuk geschreven! Wat heeft James het leuk gehad! Fijn zo weekendje weg voor kinderen, zeker met lekker weer.
  Liset onlangs geplaatst…Yves Rocher 60 nieuwe kleuren Botanical Color Eyeshadows en 10 BlushesMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  05/09/2016

  Wat heeft James dit toch leuk geschreven! Huttenheugte is een tof park. Wij willen volgende maand ook nog naar een Center Parcs.. Voordat mn verlof stopt en ik weer moet gaan werken:(
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Back in shape! #1My Profile

 • Reageren
  Tamara
  05/09/2016

  Hahaha jongetje van een jaar of 9? Die vroeg ook aan Maxim of hij mee ging pokemons zoeken. Hahaha. Dat huisje was leuk he? Ze waren er niet weg te slaan. Wij gaan in november weer een weekendje Huttenheugte! 😀
  Tamara onlangs geplaatst…De nieuwe Pampers Baby-Dry luiers + Test het zelf!My Profile

 • Reageren
  Nynke
  05/09/2016

  Schrijvertje hoor, die James! 😀

 • Reageren
  Emmy
  05/09/2016

  Hoi James!
  Ik ben Sem en ik ben nu in park Huttenheugte! Wat jammer dat je al weg bent anders hadden we misschien wel samen kunnen spelen.
  Het is hier nu ook heel gezellig hoor, want ik heb mijn pappa, mamma, opa, oma en oom meegenomen. Die zagen er uit alsof ze wel een vakantie konden gebruiken 😉
  Wat is het hier leuk zeg! We hebben ook een huisje aan het water en elke dag mag ik de eendjes voeren.
  Er zijn ook super veel glijbanen. Ik kan er nog niet helemaal alleen op klimmen maar als mijn grote mensen en beetje helpen kan ik het wel!
  Gisteren zijn we met zijn allen gaan zwemmen en heb ik mijn grote mensen het hele zwembad laten zien. Ik wilde steeds van de grote peuter glijbaan en alleen pappa en mamma durfden mee.
  Vandaag gaan we al weer naar huis zegt mamma maar we gaan eerst nog een dagje naar Wildlands. Ik weet niet wat dat is maar mamma zegt dat we er misschien wel olifanten of giraffen kunnen zien!
  Groetjes van Sem

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.