Huidmeting + review IOMA Cell Protector 50+

ioma 1

Al een tijdje was ik benieuwd naar het huidverzorgingsmerk IOMA, dat sindskort bij de ICI Paris te koop is. Op basis van een huidmeting wordt een advies gegeven voor producten die het beste passen bij jouw huidtype. Vandaag voor jullie de resultaten van mijn huidmeting en in de test de IOMA Cell Protector 50+ PA+++.

 Ik wilde altijd al eens een huidmeting laten doen, gewoon om te kijken wat zo’n apparaat zou zeggen over de structuur van mijn huid en eventuele uv-schade die ik in mijn leven al heb opgelopen. Bij een aantal ICI Paris filialen hebben ze sinds een tijdje een speciaal apparaat van het merk IOMA, dat jouw huid op verschillende punten meet: lijntjes rond de ogen, bacteriegehalte, fijne lijntjes in het gezicht, wallen en kringen en uv-schade. Vorige week dinsdag heb ik zo’n meting laten doen. Bij mij kwam er uit dat ik een zeer laag bacteriegehalte heb, wat betekent dat ik geen talgophopingen of tekenen van acné heb. Daarnaast bleek ik enigszins uv-schade te hebben opgelopen, maar niet dramatisch erg. Verder waren er al wat fijne lijntjes zichtbaar in mijn gezicht, maar vooral rond mijn ogen. Daar scoorde ik jammer genoeg erg hoog. Mijn wallen en kringen waren dan weer minimaal.

Deze huidmeting was niet zo uitgebreid als bij een huidkliniek, dus ik denk dat ik daar binnenkort maar eens langsga om nog intensiever naar mijn huid te laten kijken. Ik heb in ieder geval een tasje meekregen met wat testers van IOMA om mijn huid goed te hydrateren en hopelijk mijn lijntjes wat te verminderen. Zelf kocht ik de zonnebescherming Cell Protector SPF 50+.

ioma 6

Nu de zomer is begonnen smeer ik me het liefst elke dag met een SPF in. Natuurlijk wel met eentje die niet teveel plakt en die ik goed onder mijn dagmake-up kan dragen. Mij werd op het hart gedrukt dat deze zonnebescherming van IOMA daar zeer geschikt voor is: een lichte structuur die super snel intrekt. De bescherming is factor 50+, dat is het hoogste wat er op het gebied van SPF bescherming bestaat. Toch hoorde ik van Jetske Ultee dat er geen enkele zonnebrandcrème meer kan beschermen dan factor 30, dus van al die plusjes achter de naam ben ik niet zo onder de indruk.

ioma 7

Een bijkomend voordeel van deze zonnebescherming is dat hij verrijkt is met desoxine, een sterke schild tegen vrije radicalen en een krachtig antioxidant voor de bescherming van huidcellen tegen omgevingsstress.

ioma 2

ioma 3

Ik moest even wennen aan het pompsysteem. Je draait namelijk aan de bovenkant en vervolgens komt het tuitje naar voren waar het product uit komt. Werkt wel veilig en is lekproof!

ioma 4

ioma 5

Ik merk meteen dat het inderdaad een lichtgewicht product is. Het voelt zeer luchtig op mijn huid en hij smeert gemakkelijk uit. De substantie trekt vrijwel direct in je huid. Ik krijg meteen het vermoeden dat deze zeer goed kan dienen onder je make-up. Het is de bedoeling dat je deze zonnebescherming over je dagcrème heen aanbrengt.

De Cell Protector 50+ is geschikt voor alle huidtypes. Ik heb zelf niet een heel moeilijk huidtype als het gaat om huidverzorging, dus ik kan niet testen of hij daadwerkelijk geschikt is voor een hele gevoelige huid. Ik merk helemaal niet dat ik nog een zonnebescherming op heb als ik mijn make-up erover aanbreng. Wat een heerlijk gevoel!

De prijs voor deze huidbeschermer is niet goedkoop, namelijk €54,39 bij ICI Paris voor 30ml. Op dit moment hebben ze een 21% kortingactie die loopt tot 7 juli, hierdoor betaal je ‘nog maar’ €42,97. Je moet er dus wat voor over hebben, maar mijn huid is komende zomer in ieder geval wel optimaal en comfortabel beschermd.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Janneke
  01/07/2014

  Wow, dat is inderdaad wel prijzig Sanne! Ik zit nog te dubben over een tube creme van Paula’s Choice, speciaal tegen Keratosis (van die rooie bultjes die je op je armen kunt hebben). Die is 30 euro, maar de proefverpakking gaf wel echt al een goed effect….

  • Reageren
   La VieSagista
   01/07/2014

   Hai Janneke, Paula’s Choice is ook echt een aanrader! Zeker als je klachten hebt zoals Keratosis, toevallig heb ik daar gisteren nog van alles over opgezocht. En als de proefverpakking beviel, dan zou ik het wel weten! Ik ga binnenkort ook nog iets van haar of van Jetske Ultee aanschaffen.

 • Reageren
  Verzorging van de huid rondom de ogen | La VieSagista
  03/07/2014

  […] je gezicht gebruiken, die je heel langzaam in de huid rond je ogen klopt. Op dit moment heb ik de Cell Protector 50+ van Ioma in gebruikt. Deze is absoluut mild genoeg om ook voor je ogen te […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.