Hot Wheels: de auto’s die kinderen uitdagen!

Met een aangeboren liefde voor auto’s is James al van jongs af aan een echte Hot Wheels fan. De snelle metalen auto’s in felle kleuren en stoere modellen kunnen racen, stunten en crashen en maken het voor menig kind de ultieme belevingswereld. En: in iedere auto schuilt een uitdaging!

Enorm populair

Hot Wheels is razend populair onder kinderen en valt onder het meest verkochte speelgoed ter wereld. Stel je even voor: per seconde gaan er 16 (!) Hot Wheels autootjes over de toonbank. Dat zijn er heul veul! Omdat de auto’s ook nog eens een sleutel zijn tot een wereld van Hot Wheels producten die allemaal aan en op elkaar passen, is het voor de echte raceliefhebbers een ware musthave.

Hot Wheels stimuleert

Als je denkt dat Hot Wheels puur en alleen speelgoed is dan heb je het mis, want de auto’s en sets die te krijgen zijn spelen perfect in op de ontwikkeling van kinderen. Kinderen stimuleren hun creativiteit, sportiviteit, fantasie, probleemoplossend vermogen en denkvermogen met het speelgoed en dat is iets wat ik als ouder niet geheel onbelangrijk vind, zeker als ik zie hoeveel uurtjes James per dag doorbrengt met zijn auto’s en racebanen.

Elke auto die ze besturen en elke hindernis die ze nemen leert ze om iets te ondernemen. Dat is dan ook het uitgangspunt van Hot Wheels, dat in elk van de auto’s een uitdaging schuilt: Hoe snel kan ik gaan? Ga ik deze sprong redden? Haalt mijn autootje het door deze looping? En lukt het niet de eerste keer, dan probeer je het nog een keer.

Kurkentrekker Crash

De Kurkentrekker Crash is dé set voor iedereen die dol is op snelheid en gemotoriseerde actie. Je schiet de auto’s af waarna ze met een bizarre snelheid door de spiraalvorm sjezen. Onderweg komen ze door maar liefst drie crashzones en drie hogesnelheidsboosters. Je kunt je wel voorstellen dat dat spanning en sensatie alom is. Het eerste wat mijn vriend en ik dachten toen we deze baan zagen was: ‘Wow! Als wij dit toch hadden gehad vroeger!’

Kinderen testen hun vaardigheden door de lancering in de spiraalgekte zo te timen dat ze niet in één van de drie crashzones belanden. James en ik konden onze lol niet op en stuurden steeds meerdere auto’s tegelijkertijd de baan op om het nóg spannender te maken.

Sets combineren

De mogelijkheden met de Hot Wheels sets zijn eindeloos. Deze Kurkentrekker set kan ook aan andere Hot Wheels sets worden gekoppeld, dus kinderen kunnen naar hartenlust uitbreiden en hun eigen eigen epische autowereld creëren. De verschillende Hot Wheels sets geven ook aan welke vaardigheden worden gestimuleerd. Zo draagt de Kurkentrekker Crash bij aan het probleemoplossend vermogen van kinderen, want, hoe zorg je ervoor dat de auto’s op de baan blijven en niet in de crashzone belanden? (Alhoewel, zo af en toe is het best lachen als er een auto naast schiet natuurlijk :P).

Hot Wheels is te koop bij Bol.com.

Waren jullie al bekend met Hot Wheels auto’s?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reageren
  Jamey
  21/09/2018

  Echt geweldig dit. Mijn buurjongen is helemaal fan van hotwheels. We hebben er dan ook regelmatig eentje aan onze kant van de schutting liggen als hij weer iets te enthousiast aan het spelen is geweest haha.

  • Reageren
   LAVIESANNE
   27/09/2018

   Haha wat leuk om te horen!

  • Reageren
   Ramona
   02/10/2018

   Doe heel graag mee voor mijn bonus zoon de baan staat op zijn verlanglijstje in november. Duimen!

  • Reageren
   Gerjanne
   02/10/2018

   Wow wat een gave actie vandaag zag mijn zoontje van 3.5 de reclame van deze baan. Die moet ik zeker maar aan sinterklaas vragen zei hij 🙂
   Alles moet harder en sneller met zijn autootjes dus dit is wel super!

 • Reageren
  Yvonne
  22/09/2018

  Bij ons staat de Hot Wheels baan ook meestal op en ik speel graag mee. Sowieso: auto’s zijn favoriet in het leven van mijn zoontje. Het hele huis ligt vol auto’s 🙂 ik vind het heerlijk!

  • Reageren
   LAVIESANNE
   27/09/2018

   Ja hier is het ook auto’s voor en auto’s na! En overal waar James gaat, gaat een Hot Wheels auto mee.

 • Reageren
  Elke
  27/09/2018

  Leuk! Ik doe graag mee met de winactie. Heb een autoverslaafde hier in huis ?

 • Reageren
  Anna
  27/09/2018

  Super cool! Met drie zonen in huis bestaat mijn leven vooral uit auto’s haha.
  Uren speelplezier!

  • Reageren
   Kim
   30/10/2020

   Zijn alle hot wheels auto’s te gebruiken op de race banen?

 • Reageren
  Claudia
  27/09/2018

  Ik ben zo’n stille lezer die bijna nooit een comment plaatst?, maar zeker net zo geniet van je feed/bloggs als ieder ander…

  Nu kan ik niet anders dan reageren. Ik heb hier thuis ook een James van 3 met een obsessie voor auto’s? Ik wist ook eigenlijk niet dat dit al voor zijn leeftijd was. Winnen of niet, ben weer blij met je artikel dat ik dit nu weet!

  Thnx

 • Reageren
  Leonie de Groot
  27/09/2018

  Wat een toffe actie! Ons zoontje van 5 is helemaal weg van Hotwheels! Graag doen wij mee met deze winactie want eigenlijk willen ook papa, mama en zn kleinere zusje ermee spelen!?

 • Reageren
  Floor
  27/09/2018

  Zo leuk! Was hier nog helemaal niet zo bekend mee, maar ik ben in love. Mijn neefje is in november jarig en dit zou echt het PERFECTE cadeau zijn. Hij is heeeelemaal gek op alles wat met auto’s te maken heeft. Kent zelfs alle automerken uit zijn hoofd! Ben heel blij met je artikel, dit is echt een goed idee ?

 • Reageren
  Angela
  27/09/2018

  Zo gaaf!! Ik zag de hotwheels baan al voorbij komen in je laatste vlog en dacht gelijk aan mijn middelste, die eet, drinkt en droomt hotwheels ? Al van baby af aan gek van auto’s en mama ook! Deze baan staat dan ook op ons beide verlanglijstje; winnen of niet, je hebt me in elk geval weer geïnspireerd en geleerd dat met auto’s spelen ook nog eens goed is voor de ontwikkeling!

 • Reageren
  Gerrita
  27/09/2018

  Ken het helemaal niet. Maar het perfecte cadeau voor mij 2 boys. Dit gaat op het verlanglijstje!
  Thanx voor de tip!

 • Reageren
  Angelique
  27/09/2018

  Mijn zoontje is ook mega fan van Hot wheels, we hebben al de nodige banen (voordeel van dichtbij de grens wonen want ik duitsland is er zoveel meer te krijgen!) in huis en de auto’s zijn niet aan te slepen! Elke keer als we naar de speelgoed winkel gaan (of action) wordt de collectie weer uitgebreid. Deze baan zou een geweldige toevoeging op zijn banen zijn.

 • Reageren
  Manon Kostons
  27/09/2018

  Ik zou deze baan super graag willen winnen, mijn zoontje van 5 is gek van de hotwheels, nu heeft hij wel een baan maar het gaat hem niet snel genoeg en er kan maar 1 auto in, dat is natuurlijk saaaai.
  Met deze zou hij helemaal in zijn nopjes zijn en kost het mij weer wat verf voor mijn deur aangezien mijn zoon nu zelf maar “hard ” doet racen en 9 van de 10 keer de auto’s botsen tegen de zwarte deur?

 • Reageren
  Bea Sas
  27/09/2018

  Zo gaaf! Ook hier een auto verslaafde thuis. Overal waar we gaan en staan moet er ook een auto mee. Ik doe dan ook graag mee aan de winactie, hier zou mijn zoon onwijs blij mee zijn

 • Reageren
  Iris
  27/09/2018

  Gaaf, dit zal mijn neefje van 3 fantastisch vinden! Hele verhalen en fantasieën heeft hij met die auto’s.

 • Reageren
  Baukje
  27/09/2018

  Bedankt voor de cadeautip! Perfect cadeau voor mn zoontje. Ik doe graag mee!

 • Reageren
  Janey
  27/09/2018

  Jaa wow wat leuk zeg! Klinkt te gek en garantie voor uren speelplezier inderdaad. Met 2 autogekjes in huis van 2,5 en bijna 1 jaar, doen heel graag mee! Liefs!

 • Reageren
  C-tje
  27/09/2018

  Dit zal mijn man…uh ik bedoel zoontje van 3,5 helemaal geweldig vinden.
  Er gaat geen dag voorbij dat hij niet met auto’s speelt.
  En ik denk dat de buurtkinderen dit ook heel erg leuk gaan vinden.

 • Reageren
  Joyce
  27/09/2018

  Wat een gave winactie! Hier doe ik graag aan mee. Hier ook een auto gek in huis. Volgende week is ie jarig, dus dan komt er vast weer iets bij zijn auto collectie.

 • Reageren
  Marloes Boogaard
  27/09/2018

  Hoi Sanne,

  Wat een gave winactie! Mijn zoon is ook helemaal gek van deze auto’s! Mooi verjaardagscadeau in november. Ik zet het alvast op de verlanglijst.

 • Reageren
  Evera
  27/09/2018

  Super gaaf! Hotwheels zijn hier ook echt een hit geworden sinds deze zomer. Regelmatig prijkt er een meterslange racebaan door de kamer! 😀

 • Reageren
  Daphne
  27/09/2018

  Fan-tas-tisch! Hier, naast Cars, ook een groot hotwheels-fan! Aan de auto’s ontbreekt het niet (lees: een grote bak vol!) maar zo’n supercoole stuntbaan zou het spelen nóg leuker maken! We zijn 2jr geleden naar Canada geweest en kwamen daar bij de Toys-R-us, nou jongens een paradijs wat betreft Hotwheels! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hadden het! Het begint nu hier in NL ook steeds meer te komen gelukkig..

 • Reageren
  Sabje
  27/09/2018

  Hoi Sanne,
  Leuke winactie!
  Ik doe graag mee.
  Onze zoon van bijna 4 is zo gek op de hot wheels dat hij er iedere nacht 1 meeneemt naar bed om samen mee te slapen.. de banen heeft hij niet alleen paar losse auto’s .
  Hij is met sinterklaas jarig dus word al een hele dure maand voor ons.
  Dit zou heel erg leuk zijn voor hem.

 • Reageren
  Jennifer
  27/09/2018

  Oh hot wheels, mijn kinderdroom. Want naast de collectie Barbies wilde ik stiekem ook wel graag dit soort jongensspeelgoed hebben. Maar met 2 zusjes vonden mijn ouders het niet zo nodig om auto’s voor me te kopen als er toch ook Barbies op het verlanglijstje stonden. Nu kan ik natuurlijk mijn hart ophalen met m’n twee eigen jongensbloedjes en heb ik helaas alleen Barbies uit eigen collectie voor ze. Maar ik moet zeggen, in de zoektocht naar leuk speelgoed voor jongens gaat er een wereld voor me open hoor.

 • Reageren
  Dragana
  27/09/2018

  Ja ik doe graag mee! Mijn zoontje ziet deze baan steeds tijdens de nickelodeon reclames voorbij komen en telkens vraagt hij of we deze gaan kopen ? wij hebben nog niets van Hot Wheels en het zou geweldig zijn als ik deze set voor hem zou winnen ?

 • Reageren
  riannaenco
  28/09/2018

  ☘️Waaauw te gek!! Lux zou dit echt heel gaaf vinden! Waag zéker een gokje voor deze toffe winactie! Fingers crossed ??

 • Reageren
  Pascale
  02/10/2018

  Graag voor onze Djazz! Even wat ontspanning na school ( wat hij toch best lastig vind )

 • Reageren
  Laura K.
  02/10/2018

  Een prachtige baan voor de verzameling hotwheelsauto’s van mijn zoontjes. Ik weet zeker dat ze er alle 3 veel plezier aan zullen beleven en doe dus graag voor ze mee 😀

 • Reageren
  Lydia
  02/10/2018

  Gaaf!!! Met twee zoontjes in huis gaan we vast sets van hots wheels aanschaffen. We hebben al wel auto’s van hot wheels en dit zijn hele leuke sterke auto’s. Deze baan winnen zou super zijn!!

 • Reageren
  Chantal
  02/10/2018

  Oh super Leuk!
  Hier 2 jongens (3 En 4) die dol zijn op auto’s.
  Ze spelen met niks anders 🙂

 • Reageren
  Angela
  02/10/2018

  Wauw! Deze baan is echt gaaf, hotwheels autootjes zijn hier in huis al populair. Ik zou de baan graag winnen voor mijn zoon Swen van 4 jaar, gek op hotwheels. Sinds maart heeft hij een broertje, die 2 zijn gek op elkaar maar soms vind Swen het lastig. Die kleine grijpt alles. Daarom gun ik Swen zo een gave baan, omdat hij het zo goed doet allemaal.

 • Reageren
  Martijn
  03/10/2018

  Echt te gek! We hebben een paar Hotwheels auto’s in huis en daar wordt echt altijd mee gespeeld. Hotwheels auto’s zijn van degelijke kwaliteit en rijden als de beste. Wat zouden onze twee jongens dit gaaf vinden. En ik doe dan vrolijk mee natuurlijk 😉 ideaal voor onze (papa)middag!

 • Reageren
  Nanda
  03/10/2018

  Wauw! Echt waar? Ik ken het niet, maar mijn zoontje van 4 zou dit he-le-maal te gek vinden en hij is volgende maand ook nog eens jarig :). Zou fantastisch zijn om te winnen.

 • Reageren
  Kim
  30/10/2020

  Zijn alle hot wheels auto’s te gebruiken op de race banen?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.