‘Hoezee, James is bijna twee!’ – update

Niet te geloven. Over minder dan 2 maanden wordt mijn kleine grote man alweer 2 en mag ik hem een PEUTER noemen!

Praten

Oh boy, waar blijft toch die tijd. Ik knipper met mijn ogen en mijn ukkepuk praat ineens over koetjes, vogels, graafmachines en brandweerwagens alsof hij nooit anders gedaan heeft. Dat praten, dat is toch wel een van de leukste (en snelste!) ontwikkelingen als de dreumes ineens richting de 2 jaar gaat. Waar hij een jaar geleden alleen nog maar ‘Papa’, ‘mama, ‘bah’ en ‘bloem’ kon zeggen heeft zijn vocabulaire zich inmiddels behoorlijk uitgebreid en weet hij zelfs bokken, schapen en geiten al beter van elkaar te onderscheiden dan zijn bloedeigen moeder. De kinderboerderij is op dit moment dan ook zijn favoriete plek om te zijn. Naast de speeltuin, want hij is ook helemaal gek op de ‘ommel’ oftewel de schommel.

Untitled-5

Ondeugend

Nu hij ouder wordt en ook steeds meer uitdagingen aangaat in en om het huis, wordt het voor mij steeds lastiger om thuis te werken zonder dat achter mij het hele huis wordt afgebroken. Ik hoef maar twee seconden met mijn neus de andere kant op te kijken en achter mij is de zilverfolie uitgerold, een pak Cracottes leeggeschud of staat meneer triomfantelijk met zijn hele hebben en houwen óp zijn motor in plaats van dat hij zittend rondjes rijdt zoals het hoort. Een paar keer per dag moet ik hem dan ook ‘uitlaten’ zodat hij al zijn energie even ergens kwijt kan.

Ouder geschat

James is tot nu toe altijd groter dan gemiddeld en ook nu wordt hij vaak eerder aangezien als een kind van 3 dan als een kind van 2. Vaak genoeg gebeurt het dat mensen in de supermarkt uitgebreid vragen aan hem stellen, hij ze dan vervolgens met zo’n blik aankijkt van ‘mens, waar heb je het over’ en dat ze dan antwoorden met ‘oh wat ben je verlegen, je zegt helemaal niets’. Dan grijp ik toch wel even in door te zeggen dat hij in oktober pas 2 wordt en dat hij echt nog geen antwoord kan geven op de vraag wat hij vanavond gaat eten.

james 1

Typisch jongetje

Verder is het in alles echt een typisch jongetje. Een tijdje geleden heb ik hem een pop cadeau gedaan in het kader van ‘waarom zouden jongetjes alleen met jongetjesspeelgoed moeten spelen en meisjes alleen met meisjesspeelgoed’, maar zonder al teveel succes. In het begin was pop Giordi nieuw en werd er wel mee rondgesjouwd en af en toe liefkozend geknuffeld, maar meneer heeft toch eigenlijk veel liever speelgoed dat draait, rijdt of uit elkaar te pielen is.

Luiers vs. potje

Hoewel ik al een tijdje bezig ben met Project Potje, kan James nog lang niet zonder luiers. Als hij ‘poepoe’ heeft gedaan dan komt hij dat vaak wel even bij me melden, maar hij is nog niet zover dat hij het ook vóór die tijd tegen me zegt. Een plasje wil hij wel eens op de wc doen, maar eigenlijk komen ook die vooral in de luier terecht. Van kleins af aan heeft James altijd al veel gedronken, hij plast dus overdag gigantisch veel en ook ’s ochtends heb je het gevoel alsof er een pak suiker in zijn luier ligt zo zwaar. Daar moeten de luiers dus wel een beetje tegen bestand zijn. Ik gebruik het allerliefst Pampers, dan weet ik tenminste zeker dat ik ‘m met een droge pyjama uit bed haal, iets waar ik met andere luiers niet altijd op kan vertrouwen. Bovendien merk ik dat Pampers het zachtst en het best sluitend zijn.

tweeluik

(On)rustig slapen

Het is voor jullie inmiddels geen verrassing meer als ik vertel dat James altijd al een onrustige slaper is geweest. Tegenwoordig wordt hij nog zo’n 3-4 keer per nacht wakker. Vermoeiend, maar we zijn er inmiddels aan gewend geraakt. We hebben er nooit de vinger op kunnen leggen waarom dit zo is, het lijkt geen pijn te zijn maar eerder droompjes of iets anders wat hem dwars zit.

Nu test ik sinds enige tijd (in samenwerking met Pampers) de allernieuwste Baby-Dry luiers en ik heb het idee dat James hierdoor al een stuk rustiger slaapt. Misschien ook niet gek, want een luier die droog aanvoelt is natuurlijk veel comfortabeler voor die kleine, zeker als je bedenkt dat je kindje ’s nachts ongeveer 240ml plast.

Pampers Baby-Dry

Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij de hele techniek achter de werking van luiers. Dat een luier vrij complex in elkaar zit, blijkt wel uit de allernieuwste Pampers Baby-Dry variant. Deze beschikt onder andere over 3 absorberende banen die ervoor zorgen dat het vocht gelijkmatig over de luier verdeeld wordt en je baby dus minder last heeft van een hangende luier. De absorberende Micro Parels™ absorberen tot 30 keer hun gewicht om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Verder zit er een extra protectielaagje in, welke extra snel vloeistof opneemt en het weghoudt bij het huidje van je baby. Zo blijft je kleintje tot wel 12 uur lang droog. Het materiaal is heel zacht voor optimaal draagcomfort en tot slot zijn de luiers zeer ademend, voor een goede luchtcirculatie rondom het huidje van je baby.

baby dry

Het fijne van deze luiers is dat ze aan de binnenkant ook droog aanvoelen, ook al is erin geplast. Dit is voor een baby/dreumes natuurlijk super comfortabel. De afgelopen nachten ben ik er steeds maar 1 of 2 keer uit geweest en dan vooral om James zijn speentje te geven. Daarna sliep hij weer rustig verder.

Doe-het-zelf-test

Het is natuurlijk het leukst als ik jullie ook real-life kan laten zien hoe goed deze vernieuwde Baby-Dry zijn werk doet, dus daarom zal ik in 4 simpele stappen het absorptievermogen van de luier illustreren. Ik gebruik ervoor 1 luier, 150ml water en een schaar.

collage pampersAls eerst vul ik de luier met water. Dan pak ik de luier vast en schud ik deze krachtig heen en weer. De luier voelt nog steeds helemaal droog aan, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. En dan de hamvraag: waar is al het water gebleven? Om dat te zien knip ik de luier horizontaal door.

test 5

Het water is gelijkmatig verdeeld over de drie absorberende banen met Micro Parels. TOP!

Ik ben reuzeblij met de ontwikkeling én ontdekking van de Pampers Baby-Dry. Met deze luier wordt James net zo droog wakker als dat hij naar bed gaat, met als verschil dat er ’s ochtends wel degelijk plas in zit. Het zou toch wat zijn als dit hem grotendeels door die onrustige nachten heen gaat slepen.

Keep you posted!


*Het Pampers-gedeelte is gesponsord.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  07/09/2016

  De tijd vliegt voorbij he Sanne! Ik vond het ook zo fijn en gezellig toen mijn kinderen begonnen met praten. Wat vervelend dat James ’s nachts nog zo vaak wakker wordt. Hopelijk slaapt hij snel door.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Mijn zoontje huilt bij het afscheid nemen op school (groep 1)My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  07/09/2016

  Heerlijk hè dat ze zo lekker gaan praten. Echt persoontjes worden het. Jim is ook aan de grote kant. Maar ik trek me dr gewoon niks van aan als mensen m ouder schatten, of verlegen of dom vinden. Dat ligt aan hun niet aan Jim. ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Joke vertelt hoe ze moedermelk donor werdMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  07/09/2016

  Ah, zo tof dat ie zo goed en veel praat! Lijkt mij ook een hele leuke fase. Mooi manneke heb je!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #3 – Huilen, CB en flesje oefenenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  07/09/2016

  Altijd leuk, deze updates. Grappig dat James ouder wordt geschat. Vind hem er vooral heel wijs uitzien maar qua lengte heb ik natuurlijk geen idee. Goed om dan even in te grijpen ja, straks staat je kind te boeken als een verlegen manneke 😉 Niet dat daar iets mis mee is. Vervelend voor jullie en hem dat hij nog zo vaak wakker wordt. Ik hoop dat dit met de tijd overgaat.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hoe een oppasdag met oma eruit ziet (geschreven door mijn moeder)My Profile

 • Reageren
  Channa
  07/09/2016

  Wat een heerlijk mannetje is het! En het praten wordt steeds leuker!
  Channa onlangs geplaatst…Wat doet een kleuter in groep 1?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  07/09/2016

  Ohhh dat beginnen met praten in zo leuk!! Ik kan er echt van genieten om hele gesprekken met ze te voeren!
  Dat lastig overdag kunnen werken herken ik! Ik zit dan ook regelmatig tot in de nacht door te schrijven omdat dat overdag niet lukt. Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Maar waar is jouw mama dan?My Profile

 • Reageren
  Nicole
  07/09/2016

  Wat gaat dat snel zeg!! Ons zoontje wordt in januari alweer 2.
  Nicole onlangs geplaatst…Op zoek naar nieuwe blogs – Spam je blog!My Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  07/09/2016

  Heerlijk om te lezen, die kleine grote James. fijn ook om te lezen over dat hij zo groot is en hoe je dat aanpakt. Onze spruit woog bij 3 maanden al 8 kilo en tikt met 14 maanden 84 cm en 14 kilo aan. Mensen overschatten hem nu al, dat ze het heel raar vinden dat hij nog niet kan lopen.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Roadtrip Amerika met dreumes #2: Las Vegas, Yosemite, de grootste boom en AlcatrazMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.