Hoe shoppen met je baby echt gaat

James Collage

Het was lekker weer, ik schat zo’n graadje of 22 en James en ik zouden de stad Arnhem onveilig gaan maken omdat mijn vriend daar die dag afspraken had. En met onveilig bedoel ik ook echt onveilig, want ja, dat doe je nou eenmaal met een baby. Tenminste, als ik de gezichten zag van de mensen om ons heen toen ik met mijn buggy tussen de mensenmassa van respectievelijk de Primark en de H&M ploeterde. Toen moest ik wel geloven dat mijn baby en ik een bedreiging voor het shoppende publiek waren.

Ik wist helemaal niet dat Arnhem een Primark rijk was, dus mijn hart maakte een sprongetje toen ik zomaar tegen de lichtblauwe letters van deze Ierse shopgigant aanliep. In je eentje is shoppen bij de altijd drukke Primark al een challenge, maar met een kinderwagen haal je je al helemaal een en ander op de hals.

Het begon al met de oh-zo-handige shopping bags die je verplicht bij binnenkomst dient mee te nemen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind die harde rand aan de bovenkant allerminst praktisch als je door smalle en drukke gangpaden loopt. ‘T geeft geen centimeter mee en de tas is met geen mogelijkheid kleiner te maken.

Enfin, echt keuze had ik niet dus met mijn handtas aan mijn linkerhand en de shopping bag in mijn rechter, liep ik met het zweet op mijn neus de kinderwagen voort te duwen terwijl op zoek ging naar een lift. Op de eerste verdieping bevond zich namelijk de kinderafdeling en ik wilde nieuwe pyjama’s voor James hebben. Ik zocht en zocht maar vond geen lift en stond net op het punt om een van de weinige mannen die in de winkel rondliep (of nou ja, heel zielig stond te zijn in een hoekje) te vragen om mij de roltrap op te begeleiden, toen mijn oog viel op twee liften. Hoezee, overwinning numero uno.

Op de kinderafdeling was het gelukkig iets minder druk dan op de begane grond, al werd ik nog steeds wel duizelig bij het zien van zo ontzettend veel rekken met kleding in allerlei kleuren bovenop elkaar gepropt. James hield het opzich nog aardig vol, zat wat soepstengels te kanen en de restjes op zijn kleding uit te smeren. Prima.

De pyjama’s had ik gelukkig vrij snel gevonden. James begon hierna met piepen en omdat ik nog even op de woonafdeling wilde rondsnuffelen nam ik hem op mijn arm. Voor jullie beeldvorming dus: shopping bag onder mijn arm, handtas om mijn arm, James op mijn arm en met drie vingers lukte het me nog net om de kinderwagen voort te duwen.

Mijn coördinatievermogen is opzich al niet om over een huis te schrijven, maar met alle meuk die om mijn arm hing was ik nog meer een ramp dan normaal en botste ik geregeld tegen mijn übervrolijke (maar niet heus) medeshoppers aan. James toch maar weer in de kinderwagen gezet en een flesje roosvicee gegeven. Ik besloot daarna nog even op de begane grond te kijken of ik eventueel zelf nog wat kleding kon scoren. Verder dan een paar sokken en een lading nepwimpers kwam ik niet. Had wel gekund, maar ik was te bang dat James het op een krijsen zou zetten.

Toen ik op mijn horloge keek hadden we nog twee uur te gaan. Alright, wat ga ik in die twee uur doen. Van een plan de campagne was niet echt sprake. Omdat ik na niet al te lange tijd opmerkte dat James zijn luier had volgepoept, kwam er toch wat meer structuur in de dag. Waar een poepluier al niet goed voor is. Ik moest hem namelijk ergens gaan verschonen. Ik wilde het combineren met het geven van zijn fles en ging daarom op zoek naar een geschikt restaurant. Het was lekker weer dus ik wilde graag buiten zitten, maar alle terrasjes waren druk en bovendien stonden alle tafels in de volle zon.

Uiteindelijk bood een bruine kroeg ergens in een steegje mij de schaduw die ik zocht. De man van de kroeg was zo vriendelijk dat ik James daar mocht verschonen op de bank, want een echte verschoontafel hadden ze niet. Nee gek he, in een bruin cafe waar de gemiddelde leeftijd 75 is. Terwijl uit de boxen Marianne Weber galmde die zong over de zomernachten in bella Napoli, verschoonde ik James die het eigenlijk allemaal wel prima vond. Ik stopte de vieze luier tijdelijk in mijn tas want ik wilde het de arme kroegbaas niet aan doen ook nog de bedwelmende luier in zijn prullenbak te moeten bewaren.

Daarna gaf ik James de fles en bestelde ik voor mezelf een appelsapje en een cappuccino.

Na drie kwartier gingen we weg en de eerste winkel die ik daarna tegenkwam was Claire’s. Ik zocht naar leuke nagellakken maar op de een of andere manier was de kassadame niet helemaal gecharmeerd van mij en de baby, dacht ik zo te lezen in haar blik. Afijn, ik rekende een neonkleurig nagellakje af en liep de winkel uit.

Er was een viezige geur die me steeds achtervolgde. Ik zocht naar spuugvlekken op mijn kleding, rook aan James zijn bips maar daar was niks aan de hand. Ik wilde mijn labello uit mijn tas halen en stuitte toen prompt op de vieze luier die nog in mijn tas zat. Ah, daar kwam de geur dus vandaan. Ik kon ineens de blik van de verkoopster bij de Claire’s verklaren. Stupid mommy.

Na de luier te hebben gedeponeerd haalde ik nog een biologisch patatje bij een heerlijke frietkar – ja als moeder kun je dat, eerst een poepluier uit je tas gooien en vervolgens patat eten – en met nog een klein uurtje te gaan wilde ik ook nog even op zoek naar een korte ripped jeans. Ik bedacht me dat ik nog een H&M bon in mijn tas had dus ik zette koers. De H&M was zowaar nog krapper dan de Primark en uiteraard lagen de jeans shorts helemaal achterin in de winkel, dus met pijn en moeite bereikte ik het juiste rek. Tijdens mijn tocht tussen de rekken door hoorde ik een moeder nog tegen haar dochter zeggen “zo onhandig, die kinderwagens altijd!”. Ik weet het chick, ik weet het.

Gelukkig vond ik snel een spijkerbroekje in mijn maat en binnen no-time had ik afgerekend en stond ik weer buiten. Ik was nog net niet buiten adem.

Nog geen vijf minuten later ging mijn telefoon. Vriendlief belde om te zeggen dat hij klaar was en hij ons kwam halen. Opluchting.

Shoppen jullie wel eens met je kindje? En hoe verloopt dit dan?

Dit vind je misschien ook leuk

33 reacties

 • Reageren
  Manon
  12/05/2015

  Ohh weer zo’n leuk stukje! Arnhem 😀
  Shoppen alleen met kind doe ik niet meer, ik neem altijd een ander slachtoffer mee (m’n moeder) die voor Nilo zorgt hahaha. Rond flestijd dartel ik dan al een beetje rond bij de Hema of VD waar ik weet dat je daar fatsoenlijk de fles kan geven en verschonen hahaha
  Manon onlangs geplaatst…Zwanger – Week 15My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   12/05/2015

   Slim! Het is inderdaad nogal een gedoe om een baby-proof restaurant te vinden, zeker als je de stad niet echt kent. Maar een V&D is altijd goed natuurlijk.

 • Reageren
  Ceetje
  12/05/2015

  Oh boy hahaha. En dan die onhandige shopping bag van Primark. Zag het helemaal voor me…
  Ceetje onlangs geplaatst…Ultimate Lash Catcher mascara HEMA: Zoektocht naar de perfecte mascara #7My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  12/05/2015

  Haha, en dat is dus waarom ik liever online shop! :). Ik heb je artikel met een lach gelezen, want het is zo herkenbaar. Ik ga vrijwel nooit voor mezelf shoppen samen met de kids, want je hebt gewoon geen tijd en de mogelijkheid om te passen. Nu ze wat ouder zijn wordt het wel iets makkelijker, maar alsnog is het voor die moppies niks aan om te moeten wachten op een mama die in een kleedhokje gepropt zit. En voor mij is het ook niet echt ontspannen.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Smashbox Be Legendary lipstick MulberryMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  12/05/2015

  Haha weer heel herkenbaar Sanne! Bij mij gaat het precies zo, ik had een paar weken geleden het briljante idee om te gaan shoppen in Haarlem centrum tijdens het bloemencorso. Volgens mij is het botsen met kinderwagen niet helemaal onze schuld trouwens, we heben dezelfde kinderwagen toch?Die Bugaboo heeft gewoon een hele brede achterkant die overal achter blijft haken!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat ze je niet vertellen over bevallen: spierpijnMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  12/05/2015

  Wat leuk dat je in Arnhem bent geweest! Arnhems meisje spreekt hier 😉

  Herkenbaar verhaal Sanne. Ik vind het zo jammer dat Nederland niet zo aan de mama’s en kleine kinderen denkt. In Turkije ( en veel andere landen buiten Nederland) heb je vaak in de grote winkels of winkelcentra een speciale kamer waar je rustig kun zitten, je kind kunt voeden, verschonen en zelf even met de benen omhoog kunt.

  Welk bruin café was het? Sint Jan? 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Nesrin’s Bananencakejes (zonder suiker – 5 ingrediënten)My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  12/05/2015

  Haha heerlijk en vooral ook herkenbaar stuk! Als ik ga shoppen met Lana dan doe ik dat altijd met bijv m’n moeder of een vriendin (evt ook met kindje) haha
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Hoeveel make-up draag jij?My Profile

 • Reageren
  rilana
  12/05/2015

  Wat heerlijk bekend weer allemaal. Met de komst van de tweede is het voor mij bijna helemaal onmogelijk geworden om in mn eentje naar de stad te gaan.
  Ik geniet elke keer weer van je blogs En kan me er goed in vinden 😉

 • Reageren
  Clarissa
  12/05/2015

  Met heel wat zoethoudertje in de tas wurm ik mijzelf wel eens in een pashokje inclusief de buggy.. Tja soms moet je gewoon wat hebben voor jezelf.. Plannen doe ik eigenlijk maar weinig.. Want met kinderen loopt het altijd anders dan verwacht.

 • Reageren
  ana
  12/05/2015

  Daarom is een draagdoek ideaal

  • Reageren
   La VieSagista
   12/05/2015

   Inderdaad! Maar ik vind James al behoorlijk zwaar voor een draagdoek. Hij is 9,5 kilo.

 • Reageren
  Britt
  12/05/2015

  Wat ik me na dit leuke blogje afvraag: hoe wendbaar is de Bugaboo in al deze winkels?? (ik zag ooit een keer in een vlog dat je deze kinderwagen bezit)

  • Reageren
   La VieSagista
   12/05/2015

   Bugaboo is super wendbaar! Maar het blijft natuurlijk een gevaarte haha.

 • Reageren
  Dionne
  12/05/2015

  Wat heb je dit leuk beschreven! Lijkt mij inderdaad waar, en een kinderwagen en de smalle paden en drukte. Haha! Maar je hebt het overleefd en nog wat gekocht!
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Zes jaar samen, Nieuw contract & Festival FestivoortMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  12/05/2015

  Haha leuk geschreven. Ik heb eigenlijk nog niet uitgebreid geshopt met Sarah, wel in wat drogisterijen geweest. Valt mij op dat weel gangpaden niet kinderwagen-proof zijn. Ook zo irritant.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn dochter is een clowntje.My Profile

 • Reageren
  Nicole
  12/05/2015

  Haha ja en dan vooral de mensen met kinderen die zeuren om de kinderwagens, alsof ze zelf nooit in die situatie gezeten hebben! Ik ga wel eens alleen shoppen met haar hier in het dorp, dan is het toch anders.
  In de stad ga ik nooit alleen met mn dochtertje, altijd iemand die mee gaat haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijlpaal: de eerste stapjes..My Profile

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  12/05/2015

  Haha ik kan me heel goed voorstellen dat het flink behelpen was. Zou er waarschijnlijk niet eens aan begonnen zijn, maar ja… je moet toch wat af en toe hè. Ik heb straks een duo-wagen voort te duwen, echt niet dat ik daarmee de stad in ga. Ga wel online shoppen (wat ik toch altijd al deed, want heb een hekel aan winkelen).
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Review: Giorgio Armani Fluid Sheer 14My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   12/05/2015

   Haha oh ja een duo-wagen, het kan dus nog erger 😛

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  12/05/2015

  Hahaha zo grappig, ik was afgelopen vrijdag in een overvolle Primark met een vriendin, en dan waren er allemaal vrouwen die met hun kinderwagens probeerden er een weg door te banen, terwijl wij er zo nog met moeite door konden. We waren toen ook tegen elkaar aan het zeuren: als ik ooit een kind heb, neem ik dat niet mee om te gaan shoppen hoor, zo onhandig! Wat slim ook om naar de Primark te komen met een baby in een koets! Heel grappig dus om nu de andere kant te horen! En ik begrijp het best hoor, soms heb je gewoon zin om te shoppen en kan je gewoon niet anders dan je kindje meenemen.
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Moederdag ‘vieren’ zonder mamaMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  12/05/2015

  Wat een heerlijk stuk om te lezen dit! En dan die foto met dat leuke koppie van James erbij zorgt wel voor een glimlach op mn gezicht. Hihi
  Kirsten onlangs geplaatst…VIDEO ROME IN VOGELVLUCHT TAKE TWOMy Profile

 • Reageren
  Kim
  12/05/2015

  hahaahha oh jeetje wat een challenge!

 • Reageren
  Tamara
  12/05/2015

  Hahahaha superleuk geschreven! Ik zag laatst bij de prenatal een ‘stroller hook’ hangen waarmee je tassen aan je kinderwagen kunt hangen! Is dat geen idee?
  Tamara onlangs geplaatst…Ontmoeting tussen twee broertjes.My Profile

 • Reageren
  Manon
  12/05/2015

  Dat klinkt als een hele safari, haha!
  Leuk beschreven.

 • Reageren
  martina
  12/05/2015

  ik heb eigenlijk nooit een blik gegeven aan een moeder met kinderwagen die “in de weg” liep. Ik vind dat je als moeder ook gewoon erop uit moet kunnen met je kleintje… Misschien is de Primark wat stressvol, maar verder.. waarschijnlijk moet ik het nog even zelf gaan ondervinden hahaha. ik kan me wel voorstellen dat je je door die blikken een beetje opgelaten gaat voelen…. Je hebt het wel onwijs leuk geschreven, echt met plezier gelezen!
  martina onlangs geplaatst…11 Mei 2014 – Outfit 32 weken zwangerMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  12/05/2015

  Haha, ik herken dit wel van de keren dat ik met mijn zus en haar kinderen ging shoppen. Het was echt geen doen! Al die tassen, een kinderwagen én een kind dat meestal niet in de wagen wil. Ja, het was altijd één groot feest! Gelukkig heb je nog wel wat leuke dingen kunnen kopen en heb je het weer overleefd. Missie geslaagd, toch? 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…Wishlist – Van alles en nog watMy Profile

 • Reageren
  Eline
  12/05/2015

  Wat heerlijk om te lezen! Ik ga me alvast voorbereiden op deze strijd haha 😉
  Eline onlangs geplaatst…Mijn favoriete jurkjes van H&M KidsMy Profile

 • Reageren
  Nien
  12/05/2015

  Hahaha geweldig geschreven weer, zelf wil ik me wel eens schuldig maken aan een boze blik richting kinderwagens.. van één had ik echt een hele mooie blauwe plek over. Maar volgende keer zal ik dit verhaal in mijn hoofd houden 😉
  Nien onlangs geplaatst…Dit maakte mij blij de afgelopen tijdMy Profile

 • Reageren
  hiep
  12/05/2015

  Haha sommige dingen zijn idd heel herkenbaar.
  Gelukkig slaapt mijn zoontje van 5 maanden áltijd als ik ga shoppen, heerlijk!

  Alleen raak ik in paniek als ik geen lift kan vinden! of als ik ergens langs wil en niemand aan de kant wilt gaan grrrr

 • Reageren
  Sabine
  12/05/2015

  Shoppen met mijn 7 maanden oude dochter doe ik alleen voor haar. Zelf winkelen met haar erbij lukt me niet. Teveel afgeleid en bang dat ze gaat huilen als ik me net omgekleed heb. Beschouw shoppen als me time zonder baby. En met baby zoek ik ook de geijkte ketenrestaurants of kijk ik of er andere moeders met kinderen zitten zodat je kan verschonen. Laatst mocht ik mijn kindje op de wasmachine in een restaurant verschonen. Lief maar wel wat onhandig.

 • Reageren
  Manon
  12/05/2015

  Herkenbaar!! Maar hoe improviseren het soms ook is: ik blijf er niet voor thuis 😉
  Wat hier in Leeuwarden nog de meest kinderwagenonvriendelijkste winkel is…. de Prenatal! Supersmalle paden en een grote bovenverdieping die alleen te bereiken is via… een steile trap! Bizar!

 • Reageren
  Iris
  12/05/2015

  Wat een heerlijk artikel! Je schrijft echt heel erg goed! Keep up the good work 🙂

 • Reageren
  Bahar
  13/05/2015

  Echt hier schaam ik me zo erg voor ik woon al jaren in Arnhem en ik ga regelmatig heen, maar dat de mensen zo onvriendelijk zijn vind ik zo jammer.

 • Reageren
  Bregje
  08/03/2016

  Ik vermaakte me altijd uren met de baby in de wagen, ik lekker shoppen! Rond etenstijd even een stopje in een vertrouwde kroeg en weer verder. Nu doen we het wat minder, maar het gaat nog steeds wel prima. Alleen jammer dat ik bepaalde favoriete winkels niet in kom met de kinderwagen omdat er overal trapjes zijn 🙁
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van…MandyMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.