Hoe overleef je een kater… met een kind

We’ve all been there mensen, geef maar toe. Dat je wakker wordt met zo’n grote kater dat je het idee hebt nog maar 3 hersencellen over te hebben. Ja toch?

Mogelijke klachten van een kater zijn: vermoeidheid, dorst, hoofdpijn, spierpijn, geen zin in eten, misselijkheid, braken, maagpijn, rode ogen, hartkloppingen, trillingen, zweten, overgevoeligheid voor licht en geluid en duizeligheid.

Da’s dus niet zo handig als je de volgende dag weer gewoon vroeg je nest uit moet en zeker niet handig als je een dreumes van 1,5 jaar hebt die het bizar leuk vindt om op je buik te hupsen, over je heen te rollen of met een vrachtauto op je hoofd te rijden. (Zie foto. Wel de juiste vorm van beeldspraak want voelde me echt alsof iemand met een truck over mijn hoofd had gewalsd). Om nog maar te zwijgen over zijn speelgoed dat van tadiedadiedadaaaa gaat. Auw. Hoofdpijn. Huilen.

Ooh, wat verlang ik dan soms terug naar die momenten dat ik gewoon lekker mijn college besloot te skippen en uren lag te vegeteren in bed, waarbij mijn enige zorg die dag was om me op een zeker moment van bed naar de bank te slepen.

Maar goed, das war einmal. De realiteit is dus dat ik een dreumes heb voor wie gezorgd moet worden en die het echt niks uitmaakt dat mama de avond daarvoor een wijntje (of zes) teveel heeft gedronken. En gelijk heeft ‘ie. Het is ten slotte mama’s eigen schuld. Hier wat tips om ervoor te zorgen dat je de dag hopelijk een soort van overleeft…

 • Hydrateren als een malle. Water, water en nog eens water en gooi er ook meteen even een vitamine B-tabletje bij want door alcohol wordt het vitamine B in je lichaam vernietigd en een tekort aan deze vitaminen zorgt dat je lichaam moeite heeft met herstellen.
 • Adem inhouden met het verschonen van een poepbroek. Enough said.
 • Woezel en Pip zijn je helden. Nijntje ook. YouTube zeker. Kind blij. Mama blij want mama kan nu gewoon languit op de bank liggen recupereren en zippen van een beker sterke koffie terwijl de dreumes zich vermaakt met vrolijke videootjes.
 • “Ik heb een heel zwaar leven” van Brigitte Kaandorp opzetten.
 • Bidden dat de dag heel snel voorbij gaat.
 • Doe jezelf een plezier en trek – het liefst eigenlijk de avond van te voren al – alle batterijen uit het speelgoed van kindlief. Of verstop het. Die blèrende Bumba-knuffel trek je vandaag ECHT niet.
 • Vergeet niet te eten. Gooi wat calorieën naar binnen. Banaantje, broodje pindakaas, chocoladekoekjes, een niet te versmaden pantosti. Whatever. Eten dus. Dat helpt.
 • En tot slot: geduld is een schone zaak. Misschien voelt het op het moment zelf – net als met weeën tijdens een bevalling – alsof dat ellendige gevoel noooooooit meer over gaat. But it will. Die avond duik je gewoon net zo vroeg je bed in als je kroost en gegarandeerd dat je de volgende dag weer fris en kwiek wakker wordt. En anders geef je jezelf maar gewoon een schop onder je kont.

Graag gedaan;-) Hebben jullie wel eens een kater moeten overleven met een kind thuis? Zijn er eventueel nog aanvullende tips?

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  25/05/2016

  Hoi Sanne, nee gelukkig niet. Dat zal bij mij ook niet gebeuren, want ik drink echt zelden. Als ik 1 wijntje in een halfjaar drink is het veel.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een badpak voor vrouwen zonder borsten (voor mij dus)My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  25/05/2016

  Voor mij geldt vooral vrolijk proberen te blijven. Jim.lijkt t altijd over te nemen als ik chagrijnig ben. Dat helpt de zaken niet…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Hoe ik borstvoeding met een drankje combineerMy Profile

 • Reageren
  Channa
  25/05/2016

  Haha, dat was hier 1x en nooit meer. Als ik bij mijn zoveelste drankje aan kom, dan denk ik toch wel even drie keer na.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #17 – Werken, Strong Viking Run & op kraambezoekMy Profile

 • Reageren
  Karina
  25/05/2016

  Ja hoor herkenbaar! Laatst nog een verjaardag gehad en iets te veel wijn.. Tip; ook een middagdutje doen als hij slaapt. En lekker gaan wandelen; zuurstof doet ook goed 🙂

 • Reageren
  Nicole
  25/05/2016

  Hahaha lekker ding. Ik drink niet, dus geen last van gelukkig 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben social media moeMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  25/05/2016

  Hahahahs ik dacht dit al toen je gister die foto op instagram plaatste. Nu lijk ik misschien een doetje, maar al sinds het moment dat ik 6 jaar geleden zwanger was van Maxim heb ik geen druppel alcohol gehad.
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom ik graag een tweede kind wilde.My Profile

 • Reageren
  Dionne
  25/05/2016

  Hahaha! Vooral dat liedje, ik heb een heel zwaar leven! Geweldig!
  Dionne onlangs geplaatst…DIY | Een landkaart aan je muurMy Profile

 • Reageren
  Bianca
  25/05/2016

  Bedankt he nu hoor ik de hele tijd Brigitte Kaandorp in mijn hoofd 😉 Twee weken terug was het nog al laat geworden met de nodige wijntjes, die ochtend erop (eigenlijk 4 uur later toen ik wakker werd) voelde ik mij zo beroerd. Gelukkig is mijn dochtertje al 8 dus ze kan bijna alles al zelf, en mijn vriend had nergens last van dus hij heeft wat taken overgenomen. Blijkbaar kan ik niet meer zo goed tegen drank zoals 9 jaar terug 😉 Maar inderdaad goed veel drinken, vooral water & een doosje ibuprofen en een teiltje in de buurt houden haha x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | BENEFIT ROCKATEUR BLUSHMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  25/05/2016

  Haha. Geinig.
  Ik heb al lang geen kater meer gehad! Al heeeel wat maandjes alcohol-loos ivm kinderwens en zwangerschap. Maar och, wat waren die katers verschrikkelijk! Kan me helemaal voorstellen dat t extra zwaar is met een kindje om je heen.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt – Zwangerschapsupdate – Week 29My Profile

 • Reageren
  Lisanne
  25/05/2016

  Hahaha dit lijkt me inderdaad het ergste! Ik ben (nog) geen moeder, maar ik kan me voorstellen dat je dan toch meer let op hoeveel wijntjes je nuttigt. Katers zullen met kindjes vast extra zwaar zijn!!!

 • Reageren
  Kelly
  25/05/2016

  Owwww heerlijk is dat! Ik ben op dit moment ziek en nee niet van de drank, maar ervaar exact dezelfde dingen!!! Tips zijn daarom meer dan perfect
  Kelly onlangs geplaatst…Wat lastiger of niet meer gaat nu er een kindje isMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  25/05/2016

  Plan een gezellig avondje voor papadag! Ik heb gelukkig een stalen maag, nog nooit een kater gehad. Heel gek. Misschien omdat ik altijd veel water ernaast drink, dus misschien js dat een tip voor de mama’s?

 • Reageren
  Kim
  25/05/2016

  En of ik dit herken! Ahh voor een heel gezellig avondje met vriendinnen,heb ik zo een dagje ‘overleven’ graag over. Heerlijk zulke avonden!

 • Reageren
  Carlijn
  26/05/2016

  Ik heb nog nooit een kater gehad sinds ik kinderen heb maar heb desalniettemin in een scheur gelegen om dit artikel. Die beeldspraak ook echt ja, alsof er iemand met een vrachtwagen over je hoofd heeft gereden hahaha.

 • Reageren
  Madelaine
  28/05/2016

  Ja hoor ik heb t ook al eens meegemaakt. Een wijntje in het weekend smaakt zo lekker, een hele fles Hugo trouwens ook.. Oeps.
  Madelaine onlangs geplaatst…Bijzonder Bezit: Nissan 350Z WidebodyMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.