Hoe overleef ik een zomerzwangerschap?

Voor de tweede keer op rij ben ik in de zomer (hoog)zwanger. Grotendeels vind ik het heerlijk, lekker mijn bolle buikje showen in mooie jurkjes. Máár het heeft natuurlijk ook een keerzijde.

Een steeds groter wordende babybuik, een stijgende lichaamstemperatuur en een lichaam dat veel vocht vasthoudt zijn niet altijd de ideale omstandigheden om lekker zwanger de zomer mee door te komen. Nu is het in Nederland gelukkig vaak goed uit te houden, maar als de temperatuur dan een keertje boven de 25 graden komt dan weten we soms even niet meer waar we het zoeken moeten. Bij deze dus mijn tips om die zomerzwangerschap te overleven!

♥ Houd een ventilator bij de hand. Ik heb er zelf eentje die ik in mijn usb-poort kan steken waardoor ik ook tijdens het werken een lekker verkoelend briesje in m’n snufferd heb.

♥ Ga naar een koele winkel of koel winkelcentrum! Echt waar, dit klinkt misschien stom maar dit is altijd mijn redding als het echt bloedverziekend heet is. De Action is mijn beste vriend gezien daar de airco van alle winkels die ik ken altijd het koudst staat. Ook zit ik graag in de auto met de airco aan.

♥ Houd je kleding lekker luchtig en vooral niet te strak. Kies voor een luchtige top in plaats van een strakke tanktop en ga voor een loszittend broekje van joggingstof in plaats van een zwangerschapsjeans.

♥ Doe je ringen af gezien deze zeer strak en oncomfortabel kunnen gaan zitten als je vingers opzwellen door de warmte.

♥ Doe je voeten in een teiltje met koud water. Of nog beter, ga in een verkoelend bad zitten. En als je kind een zwembadje heeft op staan, spring er dan gerust lekker bij!

♥ Kies voor slippers. Als je in de zomer zwanger bent zul je – net als van opzwollen vingers – ook snel last krijgen van opgezwollen voeten. Prop je voeten dus vooral niet in dat leuke sandaaltje of die strakke ballerina, maar kies gewoon voor gouwe ouwe flip flops.

♥ Zorg dat je niet te lang staat. Hoe meer of hoe langer je stilstaat hoe meer last je kunt krijgen van opgezwollen voeten. Het helpt natuurlijk ook al om regelmatig actief te zijn en te gaan wandelen of fietsen bijvoorbeeld. Massages zijn ook nuttig bij zwelling trouwens. Hiermee wordt de bloedsomloop namelijk gestimuleerd. Kijk vriendlief dus even lief aan en duw ‘m een fles olie in zijn handen 😉

♥ Let op de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt. Een bekende eigenschap van zout is namelijk dat je er vocht door vasthoudt.

♥ Doe je boodschappen en je schoonmaakroutine in de ochtend, als het nog enigszins koel is.

Heb jij nog tips om een zwangerschap in de zomer te overleven? Deel ze gerust!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  03/07/2017

  Ik vind het dus echt heerlijk! Vorige keer was ik in de zomer in mn tweede trimester, en herfst derde. Toen zat ik me zo ontzettend te vervelen thuis…. nu kan ik heerlijk rustig alles buiten doen wat ik wil. En last van de warmte valt wel mee eigenlijk. Niet teveel zout inderdaad, ik denk zeker dat dat helpt.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 33 & 34My Profile

 • Reageren
  Liset
  03/07/2017

  Ik was bij mijn dochter ook hoogzwanger in de zomer en dat was vooral goed te merken aan mijn dikke enkeltjes ;). Graag deed ik ze omhoog op de poef zodat niet al dat bloed naar beneden zakte. En goed blijven drinken. “Vocht drijft vocht af”, zei mijn verloskundige altijd :).
  Liset onlangs geplaatst…Budget tip | Etos Sunny Breeze eau de toiletteMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  03/07/2017

  Hahahaha dat ritje in de auto was hier een week geleden ook favoriet ?
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Maandplog: Life of Lief thuis JUNI: Alleen maar feest en mooie momenten, vaderdag, Efteling en veel meer…My Profile

 • Reageren
  Nathalie
  04/07/2017

  Oh ja herkenbaar, ik schreef er ook een blog over. Ik was gelukkig niet hoogzwanger in de zomer. Toch vond ik ook dat er voordelen waren hahaha.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.