Hoe overleef ik… Een dagje strand met een dreumes en een kleuter (mijn hacks!)

Tijdens onze vakantie op Menorca en op Ameland hebben we bijna dagelijks het strand bezocht met onze dreumes van ruim anderhalf en kleuter van 4,5. Dit was LEUK! En ook wel een beetje gedoe af en toe natuurlijk.

Met kleine kinderen kun je niet zomaar de deur uit waggelen en gaan. Vroeger voldeed een strandlaken, een fles zonnebrandcrème en een zonnebril, tegenwoordig ben ik zeker een half uur zoet met de voorbereidingen. Om wat sneller weg te kunnen maak ik tegenwoordig een checklist (die heb ik nu kant en klaar in mijn notities staan) zodat ik zeker weet dat ik niks vergeet. Ik zal je in dit artikel wat aanvullende tips geven om een dagje strand met kleine kinderen te overleven.

 • Ik vind UV-kleding echt onmisbaar voor de kinderen. Dit scheelt me een hoop stress met insmeren (heb ik alle randjes wel gehad, is deze factor wel hoog genoeg, om nog maar te zwijgen over het gevecht dat ik met mijn jongste moet aangaan om überhaupt 1 cm huid in te kunnen smeren) en bovendien droogt het lekker snel in vergelijking met een gewoon t-shirt.
 • Babypoeder. Dit is echt mijn ultieme strandhack sindskort. Het helpt namelijk om het zand heel makkelijk van je lichaam af te vegen. Je hebt bij de drogist kleine flesjes die heel handig zijn voor in je tas (ook is babypoeder handig om als droogshampoo te gebruiken trouwens). Bye bye eeuwige zandafklopsessies en kilo’s zand in je auto.
 • Een parasolletje. Tenzij het echt heel hard waait, zetten we altijd een parasolletje op. De kinderen vinden het heerlijk om op een handdoekje in de schaduw te liggen en ik moet zeggen dat ik het ook een stuk beter volhoud onder een parasol. Het is even wat extra gesleep, maar dan heb je ook wat.
 • Een fles ingevroren water. Zo heb je tenminste wat kouds te drinken! Het smelt gedurende de dag natuurlijk, maar het water blijf lang genoeg koud. Dat halfwarme water vind ik altijd zo’n deceptie.
 • Een hoeslaken is een perfect alternatief voor een strandkleed. Wanneer je wat zwaardere spullen in de hoeken zet, heb je een keurig afgebakend speelplekje waar niet zo makkelijk zand naar binnen waait.
 • Een extra setje kleding. Niet zo zuur als je kinderen met natte kleding in de auto te moeten zetten. Een setje extra luchtige kleding, is zeker een aanrader om in je strandtas te gooien.
 • Een ziplock tasje (ik kies liever voor een tupperware bakje ivm milieuvriendelijkheid) voor je telefoon en sieraden en andere belangrijke dingen die je liever droog en zandvrij houdt.
 • Vergeet ook niet iets mee te nemen om je afval in te doen!

En nog een tip:

 • Smeer je kinderen alvast thuis in. Zo hoef je op het strand geen strijd te voeren en kunnen de kids direct de zee in.

Heb jij nog meer tips?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Sriani
  29/07/2019

  Goeie tips. Ik blaas de zwembandjes van te voren op. Scheelt ook 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.