Hoe overleef ik… een autorit met kinderen

Autoritten met kinderen zijn vaak een behoorlijke uitdaging. De ouders onder ons zullen ongetwijfeld beamen dat je liever niet onvoorbereid op pad gaat.

Hierbij mijn tips om de rit voor jezelf én voor je bloedjes comfortabel te houden.

Entertainment

Vermaak in de auto is, zeker bij een wat langere rit, broodnodig. Aangezien ik tijdens het rijden niet zelf een heel entertainmentprogramma in elkaar kan flansen, heb ik wat equipment nodig waarmee James het toch een beetje uithoudt.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Opel.james lezen

Zo heb ik standaard een lading boekjes bij me, bewaar ik op de stoel naast me een bakje met etenswaren zoals knijpfruitjes, soepstengels en een flesje drinken en ook gaat er immer een hele zooi speelgoedauto’s en knuffels mee – die je wellicht wel een keer of vijftig van de grond moet rapen, maar dat terzijde. In de auto is het soms voor de lieve vrede nodig om je principes een beetje te laten varen, dus in het uitzonderlijke geval (of naja uitzonderlijk..) dat het geduld van bloedje echt opraakt, pak ik mijn Iphone tevoorschijn en mag James daar een filmpje op kijken.

Zonneschermen

Een zelfklevend zonnescherm vind ik ook een onmisbaar item in de auto. Gezien petjes en zonnebrillen gelijk ergens op de grond worden gedeponeerd is dit een zeer geschikt alternatief. Ik heb er onlangs eentje aangeschaft en eerlijk is eerlijk, ik had dit veel eerder moeten doen.

Opel-Zafira
In de Opel Zafira (die ik straks ga rijden, yaj!) zitten standaard getinte ramen, deze houden al een hoop zonlicht tegen. Verder kun je nog custom made privacyschermen bestellen welke gewoon op de ramen te bevestigen zijn. Deze houden de auto koel en blokkeren zonlicht. Het ideale is dat de ramen hiermee gewoon nog open kunnen.

Vochtige doekjes

Een pakje vochtige snoetenpoetsers of billendoekjes zijn een must. Ik wil natuurlijk niet op de plek van bestemming aankomen met een kind dat eruit ziet alsof hij net een chocolade modderbad heeft genomen.

babywipes

Die vochtige doekjes zijn bovendien handig voor tig andere dingen zoals het poetsen van je telefoonscherm, het verwijderen van mascaravlekken rondom je ogen, het stofvrij maken van je dashboard of ehh het foundationvrij maken van je stuur. Ook praktisch dus als je geen kinderen hebt 😉

EHBO-kit

Eigenlijk hoort het natuurlijk bij de basisuitrusting van je auto, maar in Nederland is een EHBO-kit niet verplicht (in landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk wel). Grote kans dus dat jij er nog geen in je auto hebt liggen.

38321_0

Zeker met kinderen is een EHBO-kit met wat pleisters, jodium, gaaskompressen en een splinterpincet in de auto geen overbodige luxe. Als ouders weten we allemaal in wat voor klein hoekje een ongeluk zit en daar kan je maar beter goed op voorbereid zijn.

Persoonlijke telefoonassistent

James kan dan misschien nog niet in volzinnen praten, toch kan hij vrij goed een mama-zijn-we-er-nou-nog-niet-houding aannemen. En dan is het zaak daar zo snel mogelijk iets mee te doen, voordat zijn geduld op raakt. Nu ben ik een ramp met routes en bestemmingen en als er iets nog erger is dan een ongeduldige dreumes dan is het wel de weg kwijt zijn met een ongeduldige dreumes achterin. Zit je weer hysterisch te pielen met je navigatie die dan vervolgens helemaal niet doet wat jij wil omdat je veel te onbeheerst op die knopjes drukt… Nou ja, je kent het misschien wel.

Opel_OnStar_contact_header_992x525_ons16_p01_002_20150610

Opel heeft hier in haar nieuwste auto’s – waaronder de Zafira die ik ga rijden – een geniale tool voor waarbij je via Opel Onstar (een knopje bij de achteruitkijkspiegel) direct contact krijgt met een medewerker op afstand die voor jou de plek van bestemming in de navigatie zet. Bijvoorbeeld: ik bedenk al rijdende in de auto met James dat het me leuk lijkt om met hem naar de dierentuin te gaan, dan druk ik op de knop van Opel Onstar en verzoek ik de medewerker op afstand of ze de dichtstbijzijnde dierentuin in de navigatie wil zetten. Behalve gemakkelijk is dit ook een stuk veiliger dan zelf klooien met je navigatie, want je kunt gewoon je ogen op de weg houden.

Autoparfum

Niet per se een must, maar kán handig zijn als je geuren al la Chanel No. poepbroek een beetje wilt maskeren. Wist je dat er zelfs autoparfums bestaan die de geur van ‘nieuwe auto’ verspreiden? Ik had er nog nooit van gehoord, tot mijn vriend er ineens mee kwam.

Schermafbeelding 2016-09-03 om 13.25.37

Zelf zou ik gewoon kiezen voor een lekkere frisse geur – zo heeft Rituals ook heerlijke autoparfums – maar dat is natuurlijk een persoonlijke afweging.

Accessoires

Op zoek naar nog wat handige accessoires voor in de auto kwam ik de Opel FlexConnect Ipadholder tegen. Voor de echt lange ritten is het mega handig om hier een Ipad in te klemmen zodat de kinderen rustig een filmpje kunnen kijken en jij ongestoord kunt rijden. Hij is ook beschikbaar in een Iphone holder.

PicMonkey Collage-11

Wil je dat je kinderen lekker creatief bezig zijn dan is er de FlexConnect Table, deze bevestig je aan een van de hoofdsteunen en zo hebben je kinderen een handig tafeltje om op te kleuren, hun flesje drinken op te bewaren of een puzzel op te leggen.  En – die vond ik voor mezelf nog wel leuk – er is zelfs een make-upholder te krijgen waar je je on the go make-up in kan bewaren.

Muziek

Kinderen vinden het vaak heerlijk om muziek te luisteren in de auto. Voor James zet ik graag een afspeellijst van Woezel en Pip op en ook de ouderwetse kinderliedjes zijn bij hem erg in trek. In de Opel Zafira zit een Wifi-hotspot (hier kunnen tot wel 7 personen gebruik van maken), waardoor je heel gemakkelijk via Spotify een playlist op kan zetten. Helemaal handig als je naar het buitenland reist en je hebt geen eigen internet tot je beschikking.

Lange autoritten worden nog leuk zo! 😉

Mocht jij nog tips hebben voor autoritten met kinderen dan hoor ik ze graag!

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  14/09/2016

  Wij hebben zelf geen auto, dus als Jim in de auto moet vindt hij het geweldig. Genoeg entertainment an sich. ?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Terug naar één keer per week in bad…My Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  14/09/2016

  Ik maak eigenlijk alleen maar korte ritjes. Gelukkig maar, want mijn kinderen zijn altijd retedruk in de auto. Op een positieve manier dan, want ze hebben altijd samen de grootste lol op de achterbank.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Wat ga ik doen als klassenmoeder/klassenouder?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  14/09/2016

  Hahaha Chanel No Poepbroek. Leuke tips en wat een uitkomst dat de Zafira een hotspot heeft. Zouden meer auto’s moeten hebben! Ik ga vrijwel altijd rijden als Amy en Maisie eigenlijk zouden moeten slapen zodat ze ook echt in slaap vallen. Vrijdagmiddag staat er voor het eerst een autorit op de planning rond een tijdstip dat ze net uit bed komen dus ben benieuwd…
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: mijn ervaring met zelf laten eten (Rapley-methode)My Profile

 • Reageren
  Leonie
  14/09/2016

  Autoritjes gaan tot nu toe wel goed! In maxi-cosi huilt ze, totdat we rijden, dan valt ze in slaap:). Maar ik snap als je oudere kindjes hebt, het soms een uitdaging kan zijn!
  Zo’n zonnescherm ding moet ik ook aanshaffen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #4 – Gelukkig, dipje en kolvenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  14/09/2016

  Mooie auto hoor! Het hangt hier erg van het kind af wat werkt. Maxim vind autorijden geweldig, Floris zette het voorheen al op een huilen zodra hij zijn stoeltje raakte maar dat gaat ook goed en Lauren die vind het best zolang ze wat te knabbelen heeft haha.
  Tamara onlangs geplaatst…Als mijn peuter Instagram zou hebben.My Profile

 • Reageren
  Nicole
  14/09/2016

  Ik vind de boekjes en knuffels etc vooral heel irritant als ik alleen met haar rijd. Want dan laat ze er eentje vallen en is het brullen. Nog geen goede oplossing voor gevonden. Die ipadhouder ziet er mooi uit!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn gezichtsverzorging in de ochtend – reviewMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  14/09/2016

  Mijn zoon vindt het prachtig om naar het navigatiescherm te kijken als we rijden.

  Mijn dochter vind het prima en bij lange ritjes geef ik mijn telefoon waar genoeg spelletjes op staan.
  Nesrin onlangs geplaatst…Gezonde en makkelijke pannenkoeken koolhydraatarmMy Profile

 • Reageren
  Manon
  14/09/2016

  Oh de hel, autoritten langer dan 20 minuten. Hier ook een shitload aan voer en drinken mee, speelgoed, knuffels… Met hoge uitzondering (dus als we echt lang in de auto zitten) mag Nilo z’n speentje en tut vasthouden maar dat is voor onze eigen veiligheid op de weg hahahaha.
  Manon onlangs geplaatst…5x Besparen op shoppen voor de kleintjesMy Profile

 • Reageren
  Nathalie
  14/09/2016

  Ik ken het… schreef er vorig jaar en dit jaar ook een blog over. Wij zijn met de auto naar Frankrijk geweest en dat viel goed mee…

 • Reageren
  Inge
  14/09/2016

  Die bilendoekjes zijn ook handig voor de gordels van het autostoeltje. Die kunnen altijd zo lekker heet worden als de auto in de zon staat. Even met een billendoekje erover wrijven en ze zijn afgekoeld!

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  14/09/2016

  Ik vind autorijden heerlijk met ons zoontje! Hij kijkt lekker om zich heen en valt vaak in slaap daarna! Neem wel altijd wat te eten en drinken mee.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik absoluut geen talent voor hebMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  14/09/2016

  Onze spruit is nu 15 maanden en vermaakt zich redelijk goed. Eten is ook altijd een goede troef om onze spruit tevreden te houden haha
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Shoplog Amerika: Victoria’s Secrat, Sephora, & other stories, Forever 21My Profile

 • Reageren
  Isabel
  20/09/2016

  Als ik maar 1 kind in de auto heb is dat altijd relaxed eigenlijk. Maar zet er drie naast elkaar (te dicht op elkaar) en het wordt pas echt gezellig haha

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.