Hoe maak je mooie foto’s van je kinderen met je iPhone?

Ik kan gerust stellen dat ik heel, maar dan ook echt heel veel foto’s maak. Niet alleen omdat dat bij mijn werk hoort, maar ook omdat ik er ontzettend blij van word om bijzondere en soms gewoon alledaagse momenten vast te leggen. Een foto nemen is zo gebeurd en je hebt er jarenlang plezier van. Neem nou onze vakantiefoto’s van Menorca, zo blij dat ik daar zoveel genomen heb!

Hoewel ik over alle professionele camera equipment beschik voor het maken van goede foto’s, maak ik vrijwel iedere foto met mijn iPhone 11. Die heb ik altijd bij de hand en is qua bediening een stuk makkelijker en sneller. In dit artikel geef ik je wat tips over hoe je je kinderen mooi vastlegt met je telefoon.

Laat ik beginnen met te zeggen dat je ALTIJD van te voren je lens moet schoonmaken. Als ik één ergernis heb dan is dat wel dat er een viezige waas over de foto zit die ik net heb geschoten.

Rustige achtergrond

Dit vind ik altijd een belangrijk punt bij foto’s. Natuurlijk klik ik wel eens een foto als mijn kind tussen de rommel zit, maar over het algemeen vind ik een lelijke achtergrond zeer afleidend. Net als kastjes die openstaan, snoeren die heel erg in beeld liggen of kleding dat rondslingert. Als het me echt niet lukt om de achtergrond heel clean te houden dan haal ik wel eens wat snoertjes of kleine troepjes weg met de Touch Retouch app. Een klik op de knop en het voorwerp is verwijderd. Het voordeel van de iPhone 11 is dat je foto’s in de portretmodus kunt schieten, waarmee de achtergrond een beetje blurry wordt. Ook handig om dingen op de achtergrond minder te laten opvallen.

Kinderen die bezig zijn

Zodra mijn kinderen merken dat ik een foto van ze probeer te maken, dan trekken ze de meest gekke bekken of gaan ze overdreven gek doen of lachen. Niet altijd even handig haha. Daarom zet ik ze het liefst op de foto als ze ergens mee bezig zijn. Een ijsje eten, puzzelen, steppen, of knutselen. Dit worden uiteindelijk altijd de meest interessante foto’s, zeker als ze niet door hebben dat ik ze op de foto zet.

Het dagelijkse leven

De momenten in ons dagelijks leven zou ik nooit willen vergeten. Daarom leg ik die dan ook vaak vast. Als we samen zitten te lunchen, als ze liggen te slapen, als ze lief tegen elkaar aan zitten. Ook baddersessies zijn favoriet om vast te leggen.

Buitenfoto’s

Hoe goed de camera van mijn iPhone 11 ook is, binnen fotograferen is nog altijd een stuk lastiger dan buiten. Dit zie je ook gelijk terug in de kwaliteit. Je zou eventueel een studiolamp aan kunnen schaffen om dat op te lossen. Het licht is buiten vele malen beter en ik heb dan ook de voorkeur voor foto’s buiten. Als je toch binnen gaat fotograferen, zorg dan dat je licht in de rug hebt.

Detailfoto’s

Hoe schattig zijn die kleine vingertjes, een bepaalde gezichtsuitdrukking of lange wimpers van je kleine om vast te leggen. Ook hierbij is het licht heel belangrijk zodat je het detail echt goed in beeld krijgt.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.