Hoe maak je je achtertuin kindvriendelijk

Ik vind mijn achtertuin heerlijk en spendeer er in de zomer dan ook heel wat uurtjes. Nog heel even en dan kunnen de kussens en mediterraanse planten weer naar buiten. Dit zijn mijn tips voor een kindvriendelijke achtertuin.

Ik schreef al eerder een inspiratieartikel met tips om je achtertuin op te leuken, maar voor de ouders onder ons is het misschien ook wel handig om te weten hoe je je tuin kindvriendelijk maakt.

Allereerst is het belangrijk om geen giftige planten of bloemen in de tuin te hebben. Zeker kleine kinderen stoppen van alles en nog wat in hun mond. Via Google kun je gemakkelijk vinden welke planten en bloemen giftig zijn.

Een complete tuinset is ook wel errug fijn om te hebben, of je nu jonge of oudere kinderen heb. Het is voor de kinderen makkelijk en leuk dat ze hier aan kunnen tekenen, knutselen of eten. Ik vind het ook heerlijk om een kopje koffie te drinken en vanuit mijn loungebank te kijken naar mijn spelende bloedjes.

Schaduw in je tuin is essentieel met kinderen. Wij hebben een overkapping die heel veel zon tegenhoudt, maar een parasol, een boom die schaduw biedt, of een doek dat je spant over een gedeelte van de achtertuin is hier natuurlijk ideaal voor.

Een schommel, klimtoestel of zandbak vinden kinderen vaak geweldig. James heeft voor in de tuin een trampoline staan die hem en de hele buurt uitstekend vermaak biedt. Nog wel een aanvullende tip: mocht je een zandbak plaatsen, zorg dan dat je deze afdekt als er niet in gespeeld wordt. Zo kunnen katten er niet in poepen.

Kinderen vinden het vaak geweldig om insecten te bestuderen. Door mijn kinderen ben ik zelfs een beetje over mijn ‘vlinderangst’ heen (ja, ik was echt bang voor vlinders). Er zijn bepaalde planten die vlinders aantrekken, dus dit is ook nog iets wat je zou kunnen overwegen. Ook kun je
voedsel ophangen voor vogels en vogelhuisjes plaatsen waar ze nestjes in kunnen maken.

Heb jij nog meer tips, laat ze dan zeker achter in de comments.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Deirdre
  19/03/2019

  Wij hebben een schommel en een zandbak k voor de kinderen achter. Wordt veelvuldig gebruik van gemaakt! Vind die zandbak niet altijd een goed idee ivm de rommel in huis daarna, maar ach, ze hebben er zo’n lol van.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.