Hoe is het nu met mijn buik?

Een zwangerschap heeft behalve voor je innerlijke fysiek, ook een hoop veranderingen voor je uiterlijk. Toegegeven, ik kneep ‘m best wel even toen ik direct na de bevalling mijn buik zag. Ik heb altijd een strak figuur gehad, maar na de bevalling was het 1 grote pudding. In dit artikel vertel ik jullie meer over mijn buik na de bevalling, en hoe die er nu uitziet.

Flubberbuik

Na het lezen van de intro zal je misschien denken “maar je hebt er een mooi kindje voor teruggekregen, waarom maak je je druk om je buik?” Dit klopt en mijn kindje is ook het allerbelangrijkste wat er is, maar dat neemt niet weg dat mijn lichaam voor een belangrijk deelt bepaalt hoe ik mij voel. Ik ben een jonge vrouw van 23 die er graag goed uitziet en ik vind het fijn om in de spiegel tegen een lichaam aan te kijken waar ik tevreden over ben.

Buikspieren

De eerste zes weken na je bevalling, en eigenlijk nog iets langer niet, mag je geen buikspieroefeningen doen. Dit komt omdat je buikspieren simpelweg nog niet op de goede plek zitten. Door je groeiende buik tijdens de zwangerschap ‘scheiden’ de buikspieren zich als het ware en verdwijnen ze naar de zijkant. Wanneer je dus te snel weer oefeningen zou doen, dan creëer je aan de zijkant van je buik juist spieren, en blijft het midden enorm slap hangen. Dit kan een heel vreemde vorm geven aan je buik en het kan lang duren voordat dit weer goedkomt. Ik heb tot nu toe nog geen oefeningen gedaan.

Normale kleding

Na de bevalling was mijn buik dus een vrij zachte pudding. Mijn huid voelde op een een of andere manier ook heel gek zacht aan, een gevoel dat ik niet gewend was. Ook mijn navel was behoorlijk opgerekt en ik vroeg me af of dat gapende gat dat ik nu had, weer normaal zou worden. Na twee weken kreeg ik mijn normale kleding weer aan. Mijn buik was ook al vrij snel weer tot oude proporties geslonken, maar ik merkte dat mijn heupen er wel iets meer vet bij hadden gekregen. Op dit moment heb ik nog drie kilo te gaan tot mijn oude gewicht, maar daarvoor zal ik wel iets aan mijn eetpatroon moeten doen.

Foto’s

Dan is het nu tijd voor wat foto’s. In chronologische volgorde. Onder de foto zet ik telkens wat er op dat moment aan de hand was

buik voor zwangerschap

Hier dus nog helemaal niks. Deze foto is van vorige zomer.

buik wk 39

Hoi. En toen was er ineens een buik.

buik 38 wk

TADAAAAAA dit zat verstopt onder mijn kleren. Hier ben ik 38 weken zwanger. James is met 39+4 geboren.

buik eerste week1

En dit is dan de buik een paar dagen na de bevalling.

buik na twee wk1

Twee weken na de bevalling. Hier zie je goed wat de stand van mijn navel was. Een bolletje waar je zo recht in kon kijken. Ook zie je hier nog heel duidelijk mijn zwangerschapsstreep zitten.

no boobies buik

Anderhalve maand na de bevalling. Eigenlijk zit hier pas mijn navel weer in de normale stand en herkende ik mijn ‘oude’ buik weer terug.

buik nu

buik nu zijkant

Dit is mijn buik nu. Sorry voor de striemen trouwens, dat komt door mijn broek. Er is niet heel veel meer veranderd, ik denk dat ik hier een kilootje lichter ben dan op de vorige foto. Zoals ik al zei heb ik nog drie kilo te gaan tot mijn oude gewicht. Ik denk dat ik dit alleen kan bereiken door weer iets gezonder te gaan eten. Nu maak ik vooral maaltijden die snel klaar zijn, omdat het gewoon lastig is om te koken met een baby.

Al met al valt het me best mee hoe mijn buik er na de zwangerschap aan toe is. Het is natuurlijk niet meteen flup en weer terug, maar het is ook niet zo dat een buik maanden blijft hangen. Ik mag nu volgens de boekjes weer buikspieroefeningen doen maar de vraag is of ik daar zin in heb haha. Het is toch winter en ik hoef niet in bikini. Denk dat ik het dus nog maar even uitstel. En veel wandelen doet ook een hoop.

Zou jij bang zijn om na je zwangerschap je figuur te verliezen? Heb je het voor over om veel te sporten?

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  18/12/2014

  Wat zie je er geweldig uit zo kort na je bevalling! 🙂 ik vond je ook al heel mooi zwanger. Ik kwam vrij veel aan in de zwangerschap maar verloor dit daarna ook al vrij snel weer, dat vond ik wel heel fijn, gezond eten deed ik daar ook voor
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Diary donderdag: Een stapje terug en aftellen tot kerstmis!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  18/12/2014

  Wauw wat zie je er goed uit! Je mag trots zijn op je lichaam!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: school, kaarsjes en veel thee #4My Profile

 • Reageren
  Manon
  18/12/2014

  Oh wat “fijn” dat jouw navel ook zo’n gapend gat was! Hier is het (na een maand) ook nog veel blubberbuik en een gekke navel… Maar er is hoop zo te zien! Oké, zo strak als jij er nu al uit ziet, zal het hier niet worden maar dat vind ik niet zo heel erg. Een beetje minder blubber en een normale navel zou wel fijn zijn haha. Hier ook nog een lichtbruin streepje! Je ziet er goed uit Sanne 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Nilo naar het consultatiebureau #1My Profile

 • Reageren
  Laura
  18/12/2014

  Wauw je ziet er al goed uit hoor! Ik lees eigenlijk overal dat borstvoeding ook wonderen doet? Naja ik zie het tegen die tijd vanzelf wel hoe het gaat lopen.
  Laura onlangs geplaatst…Winter tag | Ugg’s, Hot chocolate, lippenbalsemMy Profile

 • Reageren
  Milou
  18/12/2014

  Wat mooi en persoonlijk dat je dit laat zien! Gaaf om te zien hoe dat weer terug in shape komt. Ik vind dat je trots mag zijn op jezelf!
  Milou onlangs geplaatst…Interieur: nieuwe items en een hele blije MilouMy Profile

 • Reageren
  Isabel Cristina
  18/12/2014

  Je ziet er echt goed uit na je zwangerschap! Ik denk dat ik vooral bang ben voor striae op mijn buik…

 • Reageren
  Andrea
  18/12/2014

  je ziet er prachtig uit, voor, tijdens en ook na je zwangerschap! ik ben een van die vrouwen die heel veel is aangekomen tijdens haar zwangerschap en het nooit is kwijtgeraakt 😀
  Andrea onlangs geplaatst…10 DINGEN DIE IK ALS MAMA ANDERS GING DOENMy Profile

 • Reageren
  Cheyenne
  18/12/2014

  Ik vind je buik er geweldig uitzien! Ik zou vooral bang voor striemen hebben.

 • Reageren
  Emily
  18/12/2014

  Gaaf om te zien hoe je voor, tijdens en na je zwangerschap eruit ziet! Het menselijk lichaam is toch een wonder, toch. Erg bijzonder

 • Reageren
  Eva
  18/12/2014

  Wat goed gedaan zeg!!

 • Reageren
  Myri
  18/12/2014

  Serious??? Je bent hartstikke dun, klaag niet joh.

 • Reageren
  Jennifer
  18/12/2014

  Als mijn buik net zoals jouw buik wordt straks na de zwangerschap, dan ben ik heel gelukkig. Ben wel bang dat er idd wat meer vetjes op de heupen blijven zitten, die zijn bij mij nogal breed. Maar we zullen het zien. En het scheelt inderdaad dat het winter is en dat de bikini nog niet de kast uit hoeft.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 30My Profile

 • Reageren
  Whitney
  18/12/2014

  Wauw wat was jij mooi zwanger! Zelf kon ik zowel tijdens als na mijn bevalling mijn eigen kleding aan. Kreeg ik net paar dagen voor mijn bevalling pas striae waar ik heeeeel erg aan moest wennen, het zal me nu een worst wezen en paradeer gewoon in mijn bikini. Deze zwangerschap is echt heel anders, ben nu 22 weken en pas nog net enkele items. Positiekleding vind ik niet zo mooi dus zoek me rot! Oke terug naar buik, ik denk dat ik na deze bevalling wel moet gaan “sporten”. Maar dat zie ik wel over een paar maanden haha..
  Whitney onlangs geplaatst…Tag: Dreumes tagMy Profile

 • Reageren
  P
  18/12/2014

  ik vind dat je sws een heel mooi figuur hebt. Of je die 3 kilo nu wel of niet kwijtraakt. Ik heb nog wel een vraag, hoe zit het met striae? Heb jij hier helemaal geen last van gehad? en misschien een beetje een rare vraag XD maar ben er toch benieuwd naar.. hoe gaat het met de maat van je borsten nadat je bent bevallen? Blijven die zo groot, omdat je borstvoeding geeft, of zakt dat ook weer af??
  Groetjes!

 • Reageren
  Nadia
  19/12/2014

  Prachtig ben je! En wat een leuke broek (op de ‘nu’-foto dus), waar is die van?

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  19/12/2014

  Honey Bunny wees blij! Je hebt een hartstikke gave en platte buik.

  Hier na twee kindjes zit het wel wat losser maar ik ik heb gelukkig altijd een platte buik gehad (natuur werkt ook een keer mee hoor) en mag niet klagen.

  Wat ook helpt is na de bevalling je buik strak houden door het in te binden met kleding/een stuk stof. Dit deed mijn oma en Nikkie Plessen deed het ook na de eerste bevalling.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Skinny bitch: My oh so low carb life #3My Profile

 • Reageren
  elseniek
  23/12/2014

  Wauw! Ik zou echt dromen van een figuur zo snel na een bevalling. Nu gewoon even goed eten en dan ben je weer gauw terug in vorm zo te zien! Good job!
  elseniek onlangs geplaatst…My 2014 overviewMy Profile

 • Reageren
  Annemarie
  02/11/2015

  Je wilt niet ruilen met mij!! Veel striae! En daardoor niet strak. Dus jij hebt echt helemaal geen klagen!! Vele zien er niet zo uit naar een bevalling!

 • Reageren
  Priscilla
  12/05/2017

  1ste zwangerschap 2015 geen striemen, alles kwam snel terug in “oude” positie! 2de zwangerschap meteen erna en na die bevalling is me navel uitgerekt en heb ik striemen en heb wat meer vetjes op me heupen! Wel platte buik maar Ooow wat mis ik me oude lichaam! Vind uiterlijk ook belangrijk en in 2015&2016 twee mooie dochters gekregen maar dat neemt niet weg dat ik mezelf mis!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.