Hoe ging het met bezuinigen afgelopen maand? (eh, kon beter)

Korte tijd geleden schreef ik een artikel over ons voornemen om te gaan bezuinigen. Een doel waar we ons de komende tijd serieus mee willen gaan bezig houden en dat – zeker voor mij – nog wat meer vorm moet krijgen. Ik praat je bij over afgelopen maand.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: oktober/november/december zijn slechte maanden om die hard te willen besparen. Niet alleen zitten wij dan met verjaardagen, ook nader je de feestmaanden met alle kosten van dien en ik merk sowieso aan mezelf dat ik deze periode van het jaar meer geneigd ben om geld uit te geven. Hebben jullie dat ook? Ik zit meer te surfen en doe sneller aankopen online.

Dit ging goed

 • Kleding kopen. Er was één outfit die ik hoe dan ook nodig had en dat was mijn ski-outfit. Opzich geen hele kleine uitgave als je uitgaat van de gemiddelde prijzen voor skikleding. Gelukkig had Lidl net een nieuwe collectie en kon ik daar mijn slag slaan. Ik was dolblij met deze aankoop want het heeft mij tientallen, zo niet honderden euro’s bespaard.Ik kocht nog wel een nieuwe jas van €100 toen ik met mijn moeder een weekendje in Hamburg was trouwens. Niet echt een broodnodige uitgave, maar doordat ik op citytrip was zit je toch meer in een soort shopflow. Ik kocht daar ook nog wat beautyspul voor €50 (wel stukken goedkoper dan in NL!) Verder heb ik me best ingehouden en zijn mijn moeder en ik relatief goedkoop uiteten geweest.
 • Aanschaf tweedehands winterbanden. Auw. Winterbanden zijn een dure uitgave. Zonder kunnen we eigenlijk niet en dat willen we ook niet. We hebben kinderen en zitten veel op de weg dus dan het wel zo veilig als je banden adequaat zijn. We schaften ze uiteindelijk aan voor 400 euro. Dat scheelde ook weer een hoop geld.
 • Weekendje weg. Mijn vriend en ik gingen een weekend naar Ameland en verbleven kosteloos in een huisje van familie. Ook dat was dus een relatief goedkoop weekendje weg.

Dit ging minder goed

 • Uiteten gaan en eten bestellen. Afgelopen maand hebben we geregeld eten besteld en zijn we ook een aantal keer uiteten geweest. Dit, terwijl we als voornemen hadden om dat soort kosten te beperken. Op vrijdag heb ik echt geen ruggengraat en zal ik er al heel snel voor kiezen om eten laten bezorgen. Het is pure luiigheid en daarom blijf ik erbij dat dit anders moet de komende maanden. Het is niet dat ik voor veel geld eten bestel trouwens, maar als je al die kleine beetjes van 20 euro bij elkaar optelt dan is het toch wel weer veel geld. Geld dat we ook apart hadden kunnen zetten.
 • Wintersport. Met een wintersport in het vooruitzicht lopen we tegen een hoop kosten aan. Niet alleen die van de vakantie zelf, maar ook de aanschaf van een dakkoffer, skikleding (mijn vriend is minder goedkoop geslaagd dan ik, maar die geeft verder overall weer minder geld uit), sneeuwkettingen, etc. Dit maakt zo’n vakantie bovenop de reguliere kosten gewoon een vrij prijzige exercitie.

Ben jij bezig met besparen?

Uitgelichte afbeelding: Marian Weyo via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Ingrid
  02/12/2018

  Wij krijgen 1 feb de sleutel van ons nieuwe huis en daar moet gesaust worden en we willen de houten vloer laten doen. Daarnaast moeten we daar echt een aantal nieuwe meubels, zoals een bank bijvoorbeeld. Wij proberen dan ook gigantisch op onze uitgaven te letten nu, maar vooral deze maand is dat echt keimoeilijk. Ik probeer me te houden aan een weekbudget voor boodschappen en inderdaad niet meer uit eten of eten bestellen. Het geeft me opzich wel een kick als ik eind van de maand meer geld naar de spaarrekening kan overmaken.

 • Reageren
  Belle
  02/12/2018

  Beste Sanne, de afgelopen periode krijg ik tijdens het bezoeken van jouw pagina continu reclame in vorm van een filmpje te zien. Niks mis mee, maar: elke keer als ik het filmpje wegklik, komt het continu weer terug. Ontzettend irritant en bovendien: hierdoor kan ik je blogs niet lezen. Ik snap dat het plaatsen van advertenties nodig is en daar ben ik zeker niet op tegen, maar dit is echt super irritant. Kan je hier iets aan doen?

  • Reageren
   Lieke
   02/12/2018

   Dit klopt maar als je even wacht en er omheen leest dan komt er al snel een kruisje en kan je hem wegklikken, maar het is zeker irritant dat klopt!! ?

   • Reageren
    Belle
    02/12/2018

    Hey Lieke, dat klopt inderdaad dat er een kruisje volgt en dat je daarop kan drukken. Maar elke keer als ik op het kruisje druk, “vliegt” het filmpje continu weer terug op mijn scherm. Super irritant als je er meer dan tien keer op klinkt en het weer niet weg is…

    • Reageren
     Lieke
     02/12/2018

     Nee ik zag gister dat je dan een kruisje in ’t filmpje zelf krijgt.. Daar op wachten is fijner dan steeds wegklikken en dat het weer komt wat jij zegt. ..

 • Reageren
  Dionne
  02/12/2018

  Haha op vrijdag wil je ook gewoon uiteten of eten bestellen. Je moet jezelf wel een beetje verwennen, maar ik snap dat dat erg duur kan worden allemaal..

 • Reageren
  Anne
  03/12/2018

  Mijn tip voor de vrijdagavond… ‘Vriezer’ eten. Ik heb dan ook altijd vrij weinig zin om te koken en zorg dat ik iets uit de vriezer haal ’s ochtends. Heb dan vaak ’s avonds wel zin in iets anders, maar vind het dan ook zonde om dat eten weg te gooien met als gevolg dat we het 9 van de 10 keer toch maar gewoon eten 🙂
  Geeft je vooral daarna een erg voldaan gevoel haha
  ps moet je dan niet compenseren door op zondag te denken, hebben nog geen eten besteld deze week, dus het kan best… haha yep guilty!

 • Reageren
  Yvonne
  03/12/2018

  Ik schrik er wel van dat je €20 “kleine beetjes” noemt. Als je dat elke week doet is het toch €100-€120 in de maand!
  Ik heb laatst een besparing ontdekt. Wij gaan altijd 1 x in de week friet halen (met frikandel/kroket etc). Dat liep best op qua kosten. Nu haal ik 1 x in de 2 weken zo’n zak van Mora(?) met snacks voor in de oven. Doe ik 2 x mee, kost €5.

  • Reageren
   Yvonne
   03/12/2018

   Ik bedoel dus: kost 1x in de 2 weken €5.
   En nee, zelf friet bakken is geen optie. Vind ik stinken 🙂

 • Reageren
  Kirsten
  03/12/2018

  Wij hebben de afgelopen maand ook meer geld onnodig uitgegeven dan dat eigenlijk de bedoeling was. Ik merk dat ik ook wat makkelijker was met zomaar ergens eten. Hopelijk valt de december maand voor ons nog mee. In januari verwachten wij ons eerste kindje en ben heel benieuwd wat dat betekend voor onze kosten. Ik hoop dat deze maand voor jullie meevalt!
  Kirsten onlangs geplaatst…Zo komen we de drukte rondom de feestdagen door!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.