Hoe een thuiswerkdag er echt uitziet

Cover mama en james

06.00 James ligt te kraaien in bed. Ik wacht af tot het over gaat in huilen en stap dan uit bed. James heeft doorgeslapen. Heerlijk. Ik ben zo fit als een hoentje. Ik neem James nog even bij ons in bed.

7.00 De fles staat in de warmer. Ondertussen kruip ik even snel achter mijn laptop en check ik of mijn artikel goed online is gekomen en of er al comments zijn.

07.30 James heeft zijn fles gehad en speelt wat op de grond. Drie verschillende speelgoedberen (lees: monsterlijke lawaai-apparaten) zijn liedjes aan het produceren en ik probeer me te concentreren op mijn to-do list die ik voor die dag maak. Ondertussen blèrt mijn vriend vanuit de slaapkamer dat de vuilniszakken op zijn, de mueslivoorraad moet worden aangevuld en dat hij net een bericht heeft gehad van de stomerij dat zijn pak klaar is en of ik die even wil halen. Tuurlijk liefste. Voor jou altijd. In de tussentijd prop ik snel drie beschuiten met hagelslag naar binnen.

8.00 Vriendlief is net een kwartier de deur uit en ik ga met James onder de douche. Door een spastische beweging van James komt er shampoo in zijn oog en dit leidt tot een gilpartij. Jammerlijk gefaald mama! Ik was mijn haren maar niet en droog snel James af en spoel de shampoo uit zijn oog. Wonder boven wonder stopt hij snel met huilen.

9.00 James en ik zijn aangekleed en ik doe een poging om mijn make-up te doen terwijl James naast me op bed ligt. Ik heb net mijn foundation opgesmeerd en ik zie dat James mijn mascara uit mijn toilettas heeft gegraaid en in zijn mond stopt. Had ik natuurlijk moeten voorzien. Ik leg mijn toilettas ver bij hem vandaan en hij begint te huilen. Ja duh, hij was net zo lekker op mijn Chanel-mascara aan het knabbelen, ik zou ook huilen als ik hem was.

9.15 Ik ga aan het werk en zet James in de kinderstoel naast me met een soepstengel in zijn hand. Naarmate de minuten verstrijken wordt zijn soepstengel kleffer en op een zeker moment besluit hij het zompige goedje over mijn telefoon uit te smeren. Ik bekijk het tafereel en laat hem even zijn gang gaan, ondertussen werk ik zelf stug door omdat ik weet dat James zijn vrolijke bui zo over kan zijn.

IMG_3467

10.00 Tijd voor de fruithap. Maar goed ook, want James was al een tijdje aan het jengelen. De fruithap gaat er makkelijk in. Bijna op, en bij de laatste hap besluit James pardoes zijn armen in de lucht te zwaaien en de laatste stukken fruit belanden op mijn broek waarbij zijn plastic bakje met een smak op de grond valt. Hij schrikt zelf van zijn actie. Ik troost hem.

10.30 James is na de fruithap moe geworden en na nog even met hem op de arm te hebben gelopen leg ik hem in bed. Er komt een rust over me heen want ik weet dat ik nu anderhalf uur lang in alle stilte kan werken. Ondertussen doe ik nog een poging de vaatwasser uit te ruimen maar omdat ik te bang ben dat het op elkaar stapelen van de borden teveel lawaai maakt, stel ik het klusje uit tot later in de middag.

11.00 Ik ga als een speer, heb al een artikel geschreven en twee koppen koffie kunnen drinken. Ik kijk even bij James en zie dat hij nog rustig ligt te slapen. Mooi, dan kan ik nog wat productfoto’s maken.

11.30 James wordt wakker. Ik knuffel wat met hem, geef hem een flesje Roosvicee zodat ik nog even mijn foto’s kan afmaken. Na vijf minuten is hij de Roosvicee zat en besluit ik hem bij mij op bed te leggen waar ik de foto’s maak. Slecht idee want als ik even wegkijk heeft ‘ie het tijdschrift dat ik zo mooi als achtergrond gebruikte ondergekwijld en verscheurd. Shit. Ik wil mijn camera opruimen maar helaas kan ik mijn lensdopje niet vinden. Oja toch wel, James heeft hem naar de andere kant van de kamer gegooid. Samen met de lipsticks die ik aan het fotograferen was.

12.30 Ik wil een foto maken voor Instagram maar James begint met huilen. Ik sta in dubio: even laten huilen of toch niet? Ik besluit de foto te skippen want ik wil niet dat mijn buren – die vanuit hun werkkamer bij mij naar binnen koekeloeren – een moeder foto’s van zichzelf zien maken terwijl haar baby moord en brand schreeuwt. Niet pedagogisch verantwoord.

13.00 James krijgt zijn fles. Dat betekent dat hij heel even rustig is en dat ik tijdens het geven van de fles mijn social media kan checken en wat mails kan beantwoorden vanaf mijn telefoon. James kan inmiddels zelf zijn fles vasthouden maar ik moet er nog wel bij blijven. Na de fles is James verzadigd en kan ik weer even verder aan mijn artikel werken.

14.00 James wordt huilerig en ik ga boodschappen doen met hem in de kinderwagen. Dergelijke tripjes zijn ideaal om zijn huiluurtjes te doorbreken. Ik geef hem ondertussen een rijstwafel. Na vijf minuten vind ik dat de kinderwagen steeds moeilijker rijdt, ik kijk even naar de wielen en vind daar de rijstwafel terug. Ik ben nog in de veronderstelling dat hij hem per ongeluk heeft laten vallen, maar als ik hem even later zijn tweede rijstwafel uit de kinderwagen zie smijten dan weet ik hoe de vork in de steel zit. Leuk spelletje, dat rijstwafels gooien.

15.00 James en ik zijn terug van boodschappen doen en James is in de wagen in slaap gevallen. Ik ren als een dolle naar mijn laptop en werk daar verder. De boodschappen laat ik heeeel even in de wagen want als ik ze er uit pak wordt James misschien wakker van het geritsel.

16.00 James wordt langzaam wakker en ik zie een groene drab onder de kinderwagen uitkomen. Oeps, vergeten de ingevroren spinazie a la crème eruit te halen. Ik haal James uit de wagen, pluk en passant nog wat rijstwafelkruimels tussen zijn nekplooien vandaan en ruim de kinderwagen met boodschappen uit waarna ik met James ga spelen.

16.30 James is al een kwartier op hetzelfde knopje van zijn speelgoedbeer aan het drukken en ik hoor voor 30ste keer dat het over een week moederdag is (ja onze interactieve beer Nino is zo geprogrammeerd dat hij alle belangrijke feestdagen uit zijn hoofd kent). Ik kan me niet meer concentreren. Ik besluit weer met James te spelen.

17.00 Tijd voor zijn avondeten. Als een dolle pureer ik wat broccoli met kip en rijst. James is altijd blij als hij weer te eten krijgt. Hij heeft wel iets nieuws geleerd: de hele tijd achterom kijken tijdens het eten dus het is nog best een struggle om het eten in het juiste gat te krijgen (lees: niet in zijn neusgat of in zijn oog).

18.00 Ik moet koken want vriendlief komt rond 19.00 thuis. James zet ik naast me neer in de keuken. Ik geef hem wat armbanden van mij om mee te spelen (want ja, zijn eigen speelgoed is natuurlijk veel minder interessant) en hij smijt ze door de keuken. Hij maakt er een spelletje van en zo ben ik ondertussen aan het koken en her en der armbanden uit de keuken aan het plukken. Ach, zelf heb ik er ook wel lol in.

19.00 Vriendlief komt thuis. Hij geeft James de laatste fles en zonder al teveel tegenstribbelen gaat James rond 19.30 naar bed. Ondertussen leg ik de laatste hand aan het eten.

20.00 Rust in huize La VieSagista. Vriendlief gaat series kijken en de rest van de avond ga ik verder met mijn website. Ik zet het artikel klaar voor de volgende dag, beantwoord nog wat comments op mijn blog en op Instagram en ik werk mijn administratie bij.

En zo verloopt een gemiddelde dag hier thuis. Ben benieuwd hoe andere moeders dat doen!

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

 • Reageren
  Naomi
  07/05/2015

  Hihi leuk geschreven. Ik werk zelf niet thuis en onze kleine kan elk moment komen maar ik vind t Super knap hoe je z’n dag met James doorbrengt…

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  07/05/2015

  Je beschrijft alles wel heel erg leuk :). Alles is natuurlijk herkenbaar, maar ik vind dat je nog best veel gedaan krijgt Sanne! Leuk dat weg gooien van spullen hè? Winne is ook druk het effect van de zwaartekracht aan het verkennen. Af en toe krijg ik er dan kreten bij van ‘Wauw’! en ‘Oh’!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Zal ik voor een lange bob gaan?My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  07/05/2015

  Petje af hoor! Thuiswerken met baby in huis kan ik echt niet, veel te snel afgeleid, dan komt er helemaal niks van.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn leverMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  07/05/2015

  Leuk om te lezen! Grappig hoe je het beschreven hebt!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | New Metallic ShoesMy Profile

 • Reageren
  Mieke
  07/05/2015

  Wat leuk beschreven zeg en sommige dingen zijn zo herkenbaar. Mijn zoontje zit nou in de zelfde fase. Die slaapt overdag wel veel meer dan James dus dat geeft mij wat meer tijd.(wakker van 07.00 tot 08.30 en van 11.30 tot 13.30 en van 15.00 tot 19.00)

  Een echte slaapkop dus en nog veel tijd over voor mezelf. Maar je ziet de slaap uurtjes steeds korter worden hihi.

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  07/05/2015

  Hey Sanne, Ik denk dat mijn dagen er als ik geen boekingen voor modellenwerk heb er ook zo uit gaan zien. Wat ik me afvroeg: breng jij James weleens weg naar de opvang (bv voor af en toe een dagje door kunnen werken of vanwege afspraken)? En heb je vaste dagen ingekocht? Ik heb totaal geen regelmaat in mijn werk, dus vaste opvangdagen zijn heel ongunstig voor mij. Daarbij weet ik soms pas om half 6 ’s avonds dat ik de volgende dag een klus buiten de deur heb. Geen opa’s en oma’s in de buurt verder … bnieuwd hoe jij dat doet met afspraken buiten de deur en opvang!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Tips voor een Betere NachtrustMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Hai Angela, goed dat je het vraagt. Wij maken geen gebruik van opvang maar dit willen we wel gaan doen. Want zoals je ziet is het best wel een dingetje om met een baby thuis te werken. Hier ook geen familie in de buurt die kan bijspringen. Wel af en toe een dagje maar meer niet. Af en toe neemt mijn vriend een paar uurtjes vrij zodat ik bijv naar een event kan en ik heb hele lieve vriendinnen die ook af en toe oppassen. Een gastouder is flexibel qua werktijden dus daar zou je naar kunnen kijken. X

 • Reageren
  Lifesabout
  07/05/2015

  Haha je dag ziet er uit zoals hier ook een thuisdag verloopt. Alleen kruipt Sarah al richting alle hoekjes om van alles te ondernemen. Als zij slaapt werk ik aan de site en inderdaad in de avond ook als mijn mag thuis is.
  Het is een druk bestaan, maar het is het allemaal waard!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Spelen met je kindje. Papa vs. mamaMy Profile

 • Reageren
  Dineke
  07/05/2015

  Wat een leuk artikel Sanne, hier was ik echt benieuwd naar! Eerlijk gezegd zie ik er een klein beetje tegenop straks met zo’n kleintje weer in huis, aan de andere kant denk ik ook wel dat je het ritme met een baby snel te pakken hebt. Wat een deugnietje wordt James al! Straks gaat ie kruipen en lopen en kan je er de hele dag achteraan ; )
  Dineke onlangs geplaatst…De babykamer van AmberleyMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  07/05/2015

  Toch klinkt het als een heerlijke dag! Mag ik vragen hoe je dat doet douchen met James? Wij ‘kunnen’ dat alleen als wij beide thuis zijn. Gaat papa bijv douchen met de kleine en ik neem haar vervolgens over zodat papa zichzelf verder kan douchen etc. Hoe doe je dat alleen met James?

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Ik leg het aankleedkussen voor de douche neer. Eerst douche ik met James samen, ik neem hem op mijn arm en zeep hem in. Door de zeep wordt zijn lichaampje soms wel glad dus daar moet je voor oppassen. Als ik James heb gedoucht leg ik hem in z’n handdoekje op het aankleedkussen, hij speelt ondertussen en dan douche ik mezelf. Eigenlijk zo gepiept!

  • Reageren
   Susan
   07/05/2015

   Ik douche ook regelmatig alleen met mijn dochter en ik doet het zo:
   Eerst op aankleedkussen in de douche uitkleden en wassen, dan samen onder de douche stappen en haar afspoelen. Daarna haar in handdoek wikkelen en op het aankleedkussen leggen (ze is nu 5 maanden en blijft hier nog op liggen) en mezelf snel wassen en afdrogen. Als ik mezelf heb aangekleed pak ik haar op en droog ik haar af (maar meestal is ze al zo goed als droog) en kleed ik haar aan.

 • Reageren
  Susan
  07/05/2015

  Knap hoor dat je zoveel gedaan krijgt!
  Hier doet docher alleen maar slaapjes van 45 min en ik kan haar niet wakker in bed leggen. Ze gaat dan huilen etc. Dus ik voed haar meestal in slaap en leg haar in bed (soms lukt dit niet en huilt ze alsnog dan zit ik 45 min met een slapend meisje op mn arm).

  Ik hoop dat ze snel wat langer gaat slapen want op deze manier heb ik misschien net 30 min om even snel de was op te hangen en naar de wc te gaan fzo.

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Had James in het begin ook dat hij maar heel kort sliep, maar zijn slaapjes worden steeds langer. Hoop dat jouw kleine ook sneller wat langer gaat slapen!

   • Reageren
    Susan
    07/05/2015

    Dat geeft hoop!! En wakker wegleggen ook?? 😉

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  07/05/2015

  Je krijgt nog best veel uit je handen op zo’n dag. Leuk zo’n multitaskende moeder, lekker modern haha. Je weet de tijd tussen bloggen en de tijd voor James zo te lezen heel goed te verdelen. Ik heb straks echt geen idee hoe ik het ga doen met twee baby’s, heb een idee dat mijn blog dan op een lager pitje gaat staan. Wel jammer maar prioriteiten hè..
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Je weet dat je een beautyjunkie bent als je…My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  07/05/2015

  Duidelijk en herkenbaar. Thuis werken met een kindje is een kunst.

  Net als jullie heb ik mijn kindjes ook niet naar de opvang gebracht en werk ik ook veel thuis. Het lijkt mij leuk om dit onderwerp van te “pikken”, overnemen dus 😉

  Wij hebben vaak aan de opvang gedacht maar nooit doorgevoerd en nu is de kleine man bijna drie jaar en dan denk ik weer nog en jaartje Nes… Nog jaartje “bikkelen”.
  Nesrin onlangs geplaatst…Recept Granola (keukenfobieproof)My Profile

 • Reageren
  Jess
  07/05/2015

  Oh help, staat dit me te wachten ? Haha leuk geschreven. Papa ziet hem eigenlijk best weinig s’avonds, daar heeft mijn vriend wel wat schrik voor.
  Jess onlangs geplaatst…Powered By FlowersMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Oh dat komt wel goed hoor! En anders ziet hij de baby ’s ochtends vroeg wel haha.

 • Reageren
  Annemijn
  07/05/2015

  Ik heb zelf geen kinderen maar ik heb door dit artikel nog meer respect voor je gekregen!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn fobie: Bang voor onweerMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Wat een lieve comment Annemijn.

 • Reageren
  Eva
  07/05/2015

  Hahaha! Oh dit is zo herkenbaar! De mijne is wel wat ouder nu. Maar echt veel bak ik er niet van hoor tussendoor! Vaak besluit ik maar de Laptop met rust te laten en huisklusjes te gaan doen. Op de een of andere manier is dat niet leuk om te verstoren. Wel als ik op de laptop zit. Maar goed omdat eerder opstaan de laatste dagen er niet inzat (lees ik was lui) Zit ik toch tussendoor op mijn laptop te tikken… En gelukkig kan de mijne zich steeds meer zelf bezig houden. Maar af en toe het onderbreken om te denken dan gaan we maar even wat doen, dat herken ik ook wel! En dat zijn dan juist vaak de leukste momenten vind ik! Maar wel grappig dat jou Vriendlief ook trekjes heeft van extra werk genereren. Haha en op de een of andere manier weet de mijne nooit wat voor boodschappen hij moet halen als hij het al eens doet. Maar wel altijd wat er op is inderderdaad… Haha. Hopen dat we onze jongens anders kunnen trainen 😉 De mijne vind het nu erg leuk om mee te helpen met opruimen en schoonmaken. Maar niet altijd natuurlijk, moet ik erbij zeggen. hahahah! Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…Ben jij een Vrouw met Passie ?My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   07/05/2015

   Haha mijn vriend weet ook serieus noooooit wat ie moet kopen als hij boodschappen gaat doen. Hij is altijd inspiratieloos. En zelfs als ik hem een lijstje meegeef dan vergeet hij nog de helft. Maar ik mag niet klagen want hij neemt veel huishoudelijke taken op zich. Omdat ik volgens hem een slechte huisvrouw ben. Waar we trouwens altijd heerlijk om kunnen lachen samen.

 • Reageren
  Manon
  07/05/2015

  Oh zo herkenbaar :’) Soms dan zit ik ’s avonds op de bank en dan denk ik: wat heb ik in godsnaam gedaan vandaag?
  Manon onlangs geplaatst…CentrO BabyshoplogMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  07/05/2015

  Dank je wel! Ja gastouderbureau kwam ik ook een beetje op uit, al werd er niet heel positief op van die last-minute aanvragen gereageerd. Heel lastig …

  We gaan ook nog eens verhuizen naar een hele andere plek waar weer helemaal ontworteld en vriendenloos zijn, dus helaas ook geen oppassende vriendinnetjes. Misschien moet ik die dan maar gewoon heel actief gaan maken 🙂

  Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan met baby. Als jullie nu nog gaan inschrijven bij een gastouderbureau, kunnen jullie dan wel op korte termijn terecht?
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Tips voor een Betere NachtrustMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  07/05/2015

  Het lijkt me trouwens nu wel heer-lijk om je kind de hele dag in de buurt te hebben en in je pauzetjes lekker te knuffelen en verzorgen, maar ik zie nu ook wel die soepstengel op telefoon en fruitsappen op de grond ?
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Tips voor een Betere NachtrustMy Profile

 • Reageren
  elseniek
  07/05/2015

  Aaah ik houd van jouw schrijfstijl! Zo lekker gewoon en eerlijk! Knap dat je überhaupt tijd weet vrij te maken om te werken met zo’n kleintje.
  elseniek onlangs geplaatst…New in: Adidas sport tightMy Profile

 • Reageren
  Yneke
  07/05/2015

  Wat schrijf jij leuk! Echt een heerlijk artikel haha.

 • Reageren
  S
  07/05/2015

  Wat eeen leukbartikel! Hier een dochter van 10 weken die slaapjes doet van 20 min. Met moeite kan ik er soms nog eens 20 min aan plakken dmv snel de speen aan te bieden wanneer ze wakker wordt. Vervelend hoor! Kom nergens aan toe

 • Reageren
  bymarlayne
  07/05/2015

  Leuk geschreven! Knap dat het je überhaupt nog lukt om te werken!
  bymarlayne onlangs geplaatst…FOTD – 5 MeiMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  07/05/2015

  Leuk geschreven!

 • Reageren
  Celine
  07/05/2015

  Hihi leuk geschreven! En wat een dag planning zeg!
  Celine onlangs geplaatst…AANBIEDING ALERT: Korting bij Ici Paris XLMy Profile

 • Reageren
  Iris Larisa
  08/05/2015

  Wat een heerlijk geschreven artikel! Ik heb zelf nog geen kindje maar ik ben altijd al benieuwd hoe zo’n dag er nou ongeveer uitziet.. Als ik dit lees wacht ik denk ik nog eventjes haha, maar het lijkt me wel heerlijk en je krijgt er ongetwijfeld enorm veel voor terug! X
  Iris Larisa onlangs geplaatst…OOTD #7 – Ripped Jeans and StripesMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  08/05/2015

  Heel leuk om te lezen hoe jouw gemiddelde dag eruit ziet!
  Marjon onlangs geplaatst…MIJN LEVEN ALS MAMA! EEN GEZELLIG DAGJE UIT MIJN LEVEN..My Profile

 • Reageren
  Eline
  08/05/2015

  Wat leuk geschreven :)! Je hebt je handen vol zo te lezen.
  Eline onlangs geplaatst…Must read: Buskruit met muisjesMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  25/05/2015

  Wauw respect hoor Sanne, hoe je dit allemaal zo goed gedaan krijgt! 🙂 lijkt me of je duizend armen hoeft te hebben, ipv twee…
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.