Hoe de nachten nu gaan (over apart slapen enzo)

Rommelig is wel het juiste woord als het over onze nachten gaat. We hebben inmiddels al heel wat fases doorlopen. Van ’s nachts borstvoeden tot flesvoeden, tot om en om apart slapen op zolder, tot Isé tussen ons in en ga zo maar even door.

Er was een tijd dat we blij waren met een nacht van 3 uur slaap. Dat Isé rond 23.00 begon met piepen en dat ze de rest van de nacht woelend tussen ons in lag. De enige manier om haar dan rustig te krijgen was om haar te voeden. Dat waren de nachten dat ik soms wel kon huilen van frustratie, omdat ik werkelijk geen oog dicht deed. Na het voeden dommelde Isé wel weer in, maar zelf kon ik de slaap dan vaak niet meer vatten.

Nu gaat het iets beter. Nog wel steeds rommelig, maar er zit verbetering in. In de Picture Palette van twee weken terug was het zelfs zo’n feest dat Isé ons liet slapen tot 5.00 ’s ochtends, ook nog eens aan één stuk door. Dat is overigens wel bij een keertje gebleven, maar ik noem het wel vooruitgang.

Nu weet Isé het meestal tot een uur of 02.00 of 03.00 in haar eigen bedje vol te houden. Daarna wordt ze wakker en komt ze voor een voeding. Ik neem haar dan bij me en schuif haar na de voeding terug naar het midden van ons bed, zodat ik niet wakker word van haar als ze weer gaat woelen. Ik heb het ook wel eens geprobeerd om haar weer naar haar eigen bedje te brengen na de nachtvoeding, maar dat was geen succes. Meestal werd ze dan gewoon echt wakker en dan kostte het zo weer een uur voordat ze weer in slaap viel.

Ik heb de stille hoop dat ze het stukje bij beetje begint te leren om langer door te slapen. Op het dieptepunt heb ik een slaapcoach benaderd, om te kijken wat zij voor ons zou kunnen betekenen. Toch heb ik dat nu weer even op een lager pitje gezet omdat ik het gevoel heb dat Isé nu best wel dicht tegen het doorslapen aan zit en het nog even zelf wil aankijken. Ik heb haar mailadres on top of mind, zodat ik haar altijd weer kan benaderen als ik het gevoel heb dat we weer aan het afglijden zijn.

Wat ik trouwens ook merk dat helpt is me er simpelweg niet teveel over opwinden. Ik wéét immers dat er een tijd komt dat ze wel gaat doorslapen. Met James hebben we ook zo’n pad bewandeld en uiteindelijk is het goedgekomen. Eerder verzuchtte ik wel eens waarom wij nou weer twee van die slechte slapers op de wereld hadden gezet, maar dat heeft natuurlijk weinig zin. Gelukkig ben ik ook niet iemand die niet meer kan functioneren als ik slecht slaap, ik heb er een prima modus voor gevonden om gewoon door te gaan. We doen het nu ook geregeld zo dat een van ons op zolder slaapt.  Ongezellig misschien, maar dat maakt het wel dragelijk.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Eke
  08/05/2018

  Ik vind het ontzettend knap dat je die modus hebt gevonden, dat kan soms wel even duren, wat soms is het zo frustrerend! Hopelijk heeft ze snel door hoe het moet, haha. Zul je zien dat je dan zelf nog regelmatig wakker wordt.
  Eke onlangs geplaatst…Babykamer RoomtourMy Profile

 • Reageren
  Chaya
  08/05/2018

  Niet slapen had zo een aanslag op mij. Vind het echt knap dat je nog zo goed functioneert na zulke slechte nachten. En al helemaal hoe je eruit ziet. Mijn complimenten! Onlangs heb ik een artikel geschreven over hoe ik mijn kinderen liet doorslapen.https://yourbabybasics.nl/hoe-ik-mijn-babys-binnen-drie-maanden-liet-doorslapen/. Wellicht heb je er wat aan. X
  Chaya onlangs geplaatst…Waarom praten over een doodgeboorte tijdens een zwangerschap heel belangrijk isMy Profile

 • Reageren
  Larissa
  08/05/2018

  Wat ontzettend knap dat je deze mindset hebt! Ik hoop van harte dat Isé toch binnenkort gaat doorslapen.
  Larissa onlangs geplaatst…Verhuisupdate #2My Profile

 • Reageren
  Liset
  08/05/2018

  Echt respect dat je gewoon door kunt gaat met zo’n slaaptekort! Ik kon daar zelf niet onder functioneren en sliep in de middag ook gewoon mee met de kids. Ik hoop dat Isé gauw wat meer uurtjes doorslaapt. Daar knap je weer van op :).
  Liset onlangs geplaatst…Ultiem ontspannen met Rituals | The Ritual of BanyuMy Profile

 • Reageren
  Danielle
  08/05/2018

  Nog geen ervaring mee, maar lijkt me enorm lastig. Ik zou het ontzettend moeilijk vinden om de dag erna weer fris en fruitig er te moeten staan. Ik ben benieuwd hoe het ons vergaat vanaf september.
  Danielle onlangs geplaatst…Vandini Contour EyemaskMy Profile

 • Reageren
  Lisette
  08/05/2018

  Niet slapen is echt een marteling… ik heb nu nog verlof maar straks gaat de wekker ook weer gewoon! Wij hebben ook flink wat pittige nachten gehad maar niets nog in verhouding met als het zo lang duurt. Vind knap hoor! Slecht slapen en (thuis) met 2 kids. Mijn hobby blog is al “veel” erbij! Ze ruiken het ook zodra je wat wilt typen…
  Lisette onlangs geplaatst…Recept: zoete aardappel pancakesMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.