Hoe bevalt mijn iPhone X tot nu toe?

Sinds april ben ik de gelukkige eigenaar van een iPhone X, een alleskunner van een telefoon die naast ontelbaar veel functies ook HEUL erg mooie foto’s maakt. En dat is voor mij als blogger erg fijn.

iPhone fan

Ik ben al jaren iPhone fan. Ik ben ingestapt bij de iPhone 4 en sinds ik mijn telefoon met al mijn andere Apple devices heb ‘geconnect’ wil ik niet meer anders. Wat een gemak. Iedere twee jaar ga ik voor een nieuwe iPhone en afgelopen april was het moment daar om de iPhone X aan te schaffen. Na wat reviews te hebben gelezen over de iPhone 8 Plus en de iPhone X besloot ik uiteindelijk overstag te gaan en de net iets duurdere iPhone X te nemen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van!

Verwacht geen in depth review van een uiterst professionele telefoonkenner, maar de visie van een vrouw die haar telefoon elke dag heel wat uurtjes gebruikt en er dus ook wel wat over te zeggen heeft.

Geen homeknop

Een van de opvallendste veranderingen van de nieuwste iPhone X vond ik zelf het feit dat de telefoon niet meer beschikt over de homeknop (en daardoor meer scherm heeft). In plaats daarvan veeg je met je vinger omhoog. Klinkt inderdaad als een grote verandering, maar of ik er echt aan moest wennen? Nee, dat niet. James wel overigens 😛 Een screenshot maken gaat dus ook anders, gezien je daar eerst je homeknop voor nodig had. Nu doe je dat door de zij- en de bovenste volumeknop tegelijkertijd in te drukken. Wisselen tussen apps werkt door omhoog te vegen en halverwege te stoppen.

Face ID

Om je telefoon te ontgrendelen gebruik je de Face ID-functie en ook dit was iets wat ik eigenlijk vanaf het begin al een vrij natuurlijke handeling vond. Hij reageert goed en snel (zelfs met een zonnebril of gewone bril op) en daarom is het gebruiksgemak echt top. De Face ID is ook te gebruiken bij sommige apps die een verificatie nodig hebben zoals ING, of wanneer je een aankoop doet in de Apple Store. Mocht je nou niet in staat zijn je gezicht voor je telefoon te houden dan kun je je telefoon ook gewoon ontgrendelen met een code. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat iemand met een lijkend gezicht jouw telefoon kan ontgrendelen, die kans is slechts 1 op een miljoen 😉

Formaat

De grootte van dit toestel vind ik zelf perfect, ook een van de redenen waarom ik de iPhone X verkoos boven de iPhone 8 Plus, want zo’n enorme unit in je zak proppen lijkt me gewoonweg niet heel handig. Het randloze design maakt dat je alsnog een groot scherm hebt om naar te kijken. De iPhone X is met zijn glazen behuizing kwetsbaar as hell dus na mijn aankoop ben ik ‘m direct aan verstevigen met een hoesje en een extra glasplaatje. Tot nu toe is hij onbeschadigd gebleven, zelfs na een aantal keer vallen.

OLED

De iPhone X wordt geroemd om zijn OLED-scherm. In vergelijking met de iPhone 8 en de 8 Plus merk je dit bijvoorbeeld aan een duidelijker contrast met meer details, diepere zwartwaarden en helderdere kleuren. Tevens is dit energiezuiniger. Dit was voor mij verder niet een heel belangrijk punt in de aankoop, maar wel mooi meegenomen natuurlijk.

Camera

De frontcamera van de iPhone X is van zeer goede kwaliteit (de gewone camera overigens ook, maar vooral de frontcamera krijgt veel credits). Dit vind ik als fervent Instagrammer en blogger heel prettig. Goede foto’s zijn voor mij een must en camerakwaliteit is iets wat bij mij dan ook hoog in het vaandel staat. De iPhone X beschikt over een prachtige portretmodus, waarmee je een hele mooie scherptediepte kunt creëeren. Een andere functie binnen de portretmodus is portretbelichting, waarmee je professionele belichtingseffecten kunt creëeren. Dit laatste wordt door mij niet veel gebruikt trouwens.

Nadeel

Wat ik zelf een klein nadeeltje van de iPhone X vind is dat het best lang duurt voordat hij is opgeladen. Nu doe ik dat meestal ’s nachts (ik heb hier een draadloze oplader voor), maar als ik dat vergeten ben en ik hang ‘m overdag aan de lader, dan ben ik wel wat uurtjes verder. Er zijn overigens wel manieren om je telefoon sneller op te laden (via een USB-C en USB-C naar lightning kabel als ik me niet vergis) maar ik ben dan weer te lui om deze aan te schaffen. Dus eigenlijk moet ik niet zo zeiken 😛

Sim Only

Ik heb mijn toestel aangeschaft bij een abonnement, maar wat je ook zou kunnen doen is je telefoon los kopen en er een voordelig Sim Only abonnement bij afsluiten. Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van je netwerk en doe je dus niet maandelijks ook nog een afbetaling aan het toestel dat je bij je abonnement hebt gekozen. Bij Ben is dit super goedkoop, zo heb je al voor €9,50 per maand een abbo met 2000 MB internet en 100 min/sms.

Wat voor telefoon heb jij? En heb jij een Sim-Only abonnement of eentje waarbij de telefoon bij inbegrepen zat?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  05/09/2018

  Op dit moment heb ik ook sim only abonnement en dat bevalt me erg goed! Ik betaal best scherp (ontdekte laatst dat ik nog goedkoper kon, dus misschien even overstappen) en mijn Samsung S6 doet het nog prima. Toch wil ik volgend jaar wel een iPhone 8 Plus, net wat voordeliger in abonnement dan de iPhone X en ik vind dat formaat juist wel lekker :).

 • Reageren
  Gerrie
  05/09/2018

  Hier een Samsung liefhebber, nu de samsungs S9 en die komt eigenlijk overeen met jou iPhone
  Ook geen home knop meer, geweldige camera waaronder de selfie/potret modus, prof modus, en zelfs een extra brede selfiemodus zodat je meerdere mensen er op kan zetten zonder dat iemand er maar voor de helft op staat ?? heel blij mee. Nog wel even getwijfeld om over te gaan naar de iPhone, maar was bang dat ik spijt zou krijgen ? mijn dochters zijn wel iPhone gebruikers

 • Reageren
  E
  05/09/2018

  Leuk! Ik mag over 1.5 week verlengen en overweeg ook de IPhone X.

 • Reageren
  Danielle
  05/09/2018

  Je kan hem ook opladen met het stekkerdoosje van een iPad. Die stekkerdoos is wat dikker en er zit dus ook meer power in. Gebruik ik áltijd en dan gaat het opladen een stuk sneller!

 • Reageren
  Hellen
  05/09/2018

  Op dit moment heb ik bog een iPhone 6s. Ben van plan om voor een nieuwe versie te gaan. Over een kleine week worden de nieuwe modellen gepresenteerd. Ik ben benieuwd.

  Mijn abonnement: SIM only van Simpel: €10,- per maand voor onbeperkt bellen en 5gb data.

 • Reageren
  Vera
  05/09/2018

  Op dit moment heb ik een iPhone 7 en ik wil zoo graag de iPhone X alleen vind ik hem echt te duur… ik hoop dat hij iets goedkoper word als het nieuwe model uit is.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.