Hier was ik onzeker over

Het kwam weleens voor dat ik een video niet plaatste omdat het te erg zichtbaar was. Want come on een beautyblogger, die hoort dit toch niet te hebben?

Toen ik wel een keer een video plaatste waarin het een beetje zichtbaar was, kreeg ik de volgende comment:

opmerking

Ja, de YouTube-wereld is soms hard, maar ik werd wel even met mijn neus op de feiten gedrukt..

Nooit had ik problemen met mijn haar. Ik waste het altijd om de dag en dat werkte prima voor mij. Het viel goed, het zag er gezond uit en problemen als roos of een jeukende hoofdhuid waren mij totaal onbekend. Tot daar ineens een paar witte schilfers zichtbaar waren tussen mijn lokken. Hoe ik mijn haar ook borstelde, hoe ik ook minderde met wassen, de schilfers bleven en het maakte me erg onzeker. Zeker omdat ik meerdere video’s per week opneem, vele foto’s maak en elke dag met mijn gezicht op Snapchat verschijn vind ik het belangrijk om een representatief kapsel hebben.

In samenwerking met Head&Shoulders

schermafbeelding-2016-10-17-om-11-41-01Een screenshot uit een video van mij. Hier zie je goed waar de schilfers zich bij mij bevonden; vooral bij mijn haargrens.

Verbloemen lukte niet. “Is het geen roos?” vroeg mijn vriend me later. Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. Ik twijfelde niet en greep meteen naar een fles antiroosshampoo. De roos verdween stukje bij beetje samen met mijn onzekerheid. Toch konden mijn wasbeurten mij niet helemaal bevredigen. Ik kan er niet de vinger opleggen maar ik had gewoon een beetje een ‘muffige’ associatie met antiroosshampoo, terwijl ik ‘s ochtends juist met een vrolijk en fris gevoel onder de douche vandaan wil stappen.

En toen kwam daar onlangs een event met een wel heel verrassend nieuw product. Het was een blind event, dat wil zeggen dat ik van te voren niet wist om wat voor productlancering het zou gaan. Dan moet je als merk wel ballen hebben, dacht ik nog.

Bij binnenkomst werd ik werd meteen in een stoel gezet waarna ik door de zogenaamde ‘wasstraat’ werd gehaald. Ik kreeg allereerst een wit flesje in mijn handen gedrukt waar ik even aan mocht ruiken. Aha, het ging om shampoo! Een frisse, fruitige en verkwikkende geur drong mijn neusgaten binnen. Maar om wat voor merk het zou gaan? Ik had werkelijk geen idee..

img_7393

Na een aangename wasbeurt met deze shampoo werd ik verder door de wasstraat gereden. Mijn haar werd geföhnd en netjes geborsteld en daarna snuffelde ik nog even aan mijn coupe om te checken of die heerlijke geur uit het flesje nog steeds in mijn haar zat. En dat zat ‘ie.

Toen was het tijd voor de lancering.

shot-3

Het ging om een compleet nieuwe 3-Action formula shampoolijn van Head&Shoulders! Maar liefst 15 verschillende shampoo’s werden gelanceerd. Niet zomaar een nieuw jasje, maar een compleet nieuw product dat niet onderdoet voor de bekende cosmetische shampoo’s én tegelijkertijd 100% effectief tegen roos is. Deze shampoo reinigt, beschermt en verzorgt je lokken. Het geheim? De zinkdeeltjes die voor de antirooswerking zorgen zijn – na ruim 10 jaar research – nu 8 keer kleiner dan voorheen. Waardoor ze veel beter worden uitgespoeld en de verzorgende bestanddelen het haar beter kunnen bereiken.

REINIGEN – De acht keer kleinere zinkdeeltjes creëren in samenwerking met de reinigende elementen van Head&Shoulders 3-Action een zacht, verfijnd en rijk schuim dat haar en hoofdhuid optimaal reinigt en intussen ook zorgt voor een antiroosbehandeling.

BESCHERMEN – De actieve antiroosbestanddelen dringen diep door op de plekken waar de roos veroorzakende schimmels zich bevinden. Het resultaat is langdurige bescherming tegen roos en goede bescherming tegen oxidatieve stress.

VERZORGEN – De acht keer kleinere zinkdeeltjes laten zich veel beter uitspoelen dan hun grote broers. De verzorgende bestanddelen kunnen daardoor iedere haar beter bereiken en hydrateren. Bovendien voelt het haar na het uitspoelen merkbaar zachter en soepeler.

Ik was meteen in opperste staat van enthousiasme want dat betekende dat ik mijn haar nu kon wassen met een antiroosshampoo die ook nog eens de voordelen heeft van een cosmetische shampoo. Twee (of eigenlijk drie) vliegen in één klap!

shot-1

Ik gebruik de shampoo (de Volume-variant) nu alweer enkele wasbeurten en ja, het is keiharde liefde voor deze nieuwste lijn van Head&Shoulders. Ik heb geen roos meer gehad en zelfs een conditioner is met deze shampoo niet per se nodig. Daarnaast ruikt mijn haar ontzettend lekker en valt het goed. De nieuwe Head&Shoulders combineert de voordelen van een 100% antiroosshampoo met cosmetische haarverzorging en that’s how I like it. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je geverfde lokken worden aangetast, deze shampoo is daar mild genoeg voor.

shot-2

shot-4

Mijn haar ruikt naar friszoete appeltjes, ziet er gezond uit en voelt heerlijk zacht aan. Wat ben ik verrast door dit product! Zeker nu ik mijn puntjes weer heb laten knippen is een conditioner vaak niet eens nodig en dat scheelt weer tijd in de ochtend.

Over mijn roos ben ik een tijdje echt wel heel erg onzeker geweest. Zoals ik al zei, ik plaatste soms hele video’s niet omdat ik bang was dat er weer opmerkingen over zouden komen. Nu hoef ik daar niet meer bang voor te zijn en kan ik met een gerust hard met mijn volledige haardos in beeld. Ik ben weer one happy camper, mensen!

Check ook de Facebookpagina van Head & Shoulders.

Adviesprijs: € 4,99 (255 ml en 280 ml flacons) en € 7,99 (450 ml en 500 ml flacons).

Heb jij weleens last van roos (gehad)? Gebruik je daar dan een antiroosshampoo voor?

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  25/10/2016

  Wat een originele vorm voor een advertorial, complimenten! Ik kan me voorstellen dat roos voor onzekerheden zorgt, zeker als je zo in de spotlight staat en dit zichtbaar is. Ik schijn zelf een heel ongezonde hoofdhuid te hebben (een buitenlandse kapper raadde me een hoofdhuidherstelbehandeling ofzo aan) maar gebruik geen anti-roos. Zou dat daartegen helpen dan denk jij?
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de tweeling 16 maanden (een update)My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   25/10/2016

   Dank Carlijn! Head&Shoulders heeft heel veel verschillende lijnen, misschien de variant tegen een jeukende hoofdhuid eens proberen en kijken wat het doet? Daar ben ik nu op overgestapt (gebruikte eerst de volume-variant) en hier ben ik ook erg tevreden over.

 • Reageren
  Céline
  25/10/2016

  Precies wat ik ook dacht; een goede originele samenwerking! Fijn dat je een goede anti roos shampoo hebt gevonden 🙂

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  25/10/2016

  Wat kunnen mensen dan toch ook harteloos zijn. Bij mijn weten heb ik nog nooit roos gehad. Nu ik er over nadenk, vraag ik mij eigenlijk best af of dat met mijn soort haar te maken heeft. Als ik last van schilfers heb, zijn ze ook niet wit. En is het vaak een kwestie van product build up. Dus te veel haarvet.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…5 smerige vlekken die elke moeder in haar bed aantrofMy Profile

 • Reageren
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  25/10/2016

  Ik heb ook heel erg last van roos gehad vroeger. Heb er shampoo van de dokter voor gekregen destijds. Nogal agressief spul, maar werkte prima.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ideaal speelgoed voor een dreumes – Spencers favoriete speelgoed van het moment!My Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  25/10/2016

  Dat klinkt goed zeg! Ik heb ook weleens roos gehad, toen een tijdje antiroosshampoo gebruikt en werd het gelukkig minder. Ik heb donker haar en dan zag je het ook zo erg 🙁 trouwens heel leuk om zo een advertorial te lezen!
  Marjoleine onlangs geplaatst…Random shoplog – Herfst 2016My Profile

 • Reageren
  Drennie
  25/10/2016

  Ik heb een soort roos dat eigenlijk meer een soort Berg voor volwassenen is. Dus vettige roos met witte korstjes op je hoofd die dan los laten als schilfers. Woest aantrekkelijk in mijn bijna zwarte haar. Ik gebruik er een medicinale shampoo voor die ik bestel in België. Werkt super goed, alleen trekt die weer de verf uit mijn grijze haartjes. Zucht.

  Laatst las ik dat droogshampoo ook roos en irritatie op de hoofdhuid kan veroorzaken. Zelf gebruik ik dat nooit, maar kan dat bij jou niet een oorzaak zijn?

  • Reageren
   La VieSagista
   25/10/2016

   Ja, misschien dat het bij mij inderdaad ook wel eens met overmatig gebruik van droogshampoo te maken kan hebben. Gelukkig heb ik er door deze shampoo echt geen last meer van. Ik ben sowieso nu even iets terughoudender met stylingproducten etc, heb toch best wel kwetsbaar haar van mezelf. Vervelend dat jij met Berg zit! Ik heb dat vroeger wel eens gehad, maar nooit bij stilgestaan dat volwassenen dit ook kunnen hebben.

  • Reageren
   Raïsa
   25/10/2016

   Wow ik heb dus precies hetzelfde gereageerd vanmorgen! Alleen ik gebruik een speciale hoofdhuid shampoo van Andrélon. Ben jij er al van af?
   Raïsa onlangs geplaatst…Moving Monday: 6x vaste klant bij de bouwmarktMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  25/10/2016

  Wat een leuke insteek zo en wat een rare reactie op youtube. Ik vind het zo raar dat sommige mensen vinden gewoon maar alles te mogen zeggen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lief thuis’ 1e verjaardag….+ WIN een handmade flexfolie shirt naar keuzeMy Profile

 • Reageren
  Anouk
  25/10/2016

  Ik ga em ook proberen! Ben benieuwd. Wilde hem net van de supermarkt meenemen, maar dat vergeet ik dan weer als ik daar ben. Evenals ik de wasmiddel en de sperzieboontjes vergeten ben.
  Was mij nooit opgevallen hoor, dat je roos had. Je ziet er altijd prachtig uit.
  P.s moeten jullie die advertorial artikelen altijd op bepaalde dagen plaatsen? Het valt mij op dat sowieso jij en elisejoanne.nl (en soms nog meer bloggers) op dezelfde dagen artikelen over hetzelfde product plaatsen. Is dat bewust?

  • Reageren
   La VieSagista
   25/10/2016

   Hi Anouk, gelukkig dat het jou nog nooit opgevallen was, ik zelf zag het natuurlijk op iedere foto en ik heb stiekem ook wel eens wat weggephotoshopt. Wij krijgen van de klant of van ons mediabureau te horen wanneer artikelen online moeten inderdaad en soms is dat op dezelfde dag en soms op andere dagen.

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  25/10/2016

  Wat een leuk artikel zo! Complimenten, want ondanks dat het een advertorial is, leest dat helemaal niet zo 🙂 Ik ben ook blij dat Head&Shoulders bestaat, jaren terug had ik ook roos en was heel blij met hun product. Nu gebruik ik het eigenlijk niet meer, maar ze hebben natuurlijk genoeg andere varianten ook. Stomme reactie overigens op youtube, mensen zijn soms zo hard. Jammer is dat.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Win! €25 euro shoptegoed bij VlinderhoutMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  25/10/2016

  Ik begrijp dat het je onzeker maakt. Ik gebruik sinds kort ook Head&Shoulders, daarvoor Dove shampoos en ik ben hier ook zeer tevreden van, geen last meer van roos!
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Elise Joanne
  25/10/2016

  Super goed artikel lieve Sanne! Mooi open en eerlijk, dat waardeer ik altijd enorm aan jou. Mijn hart breekt als ik je over je onzekerheid hoor… Ik vind je zo’n waanzinnig bloedmooie vrouw lieverd, in mijn ogen heb je absoluut niks om onzeker over te zijn! Helaas zie je niet altijd wat een ander wel ziet. Weet dat ik – en VELEN met mij – jaloers zijn op jou; jemig meis, wat ben je prachtig <3.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuwe MUA Velvet Lip Lacquers Swatches & ReviewMy Profile

 • Reageren
  Merie
  25/10/2016

  Top artikel! Fijn om te horen dat ook knappe bloggers last hebben van onzekerheden, ik heb ook te kampen met roos. Helaas is mijn haar ontzettend dun en droog van het verven, denk je dat mijn haar het redt met de Head&Shoulders?

 • Reageren
  Bregje
  25/10/2016

  Nou ja zeg…wat een lompe opmerking! Mij is t nog nooit opgevallen bij je! Fijj dat de shampoo je zo goed herft geholpen, geen ‘schilvers meer’

  Ps fijne invulling van een advertorial! X
  Bregje onlangs geplaatst…Feiten over de Blog & Blogger | TAGMy Profile

 • Reageren
  Raïsa
  25/10/2016

  Hi Sanne,

  Ik heb vanochtend gereageerd op je artikel, ik had namelijk hetzelfde als Drennie. Een soort berg voor volwassenen. Ik heb hoofdhuid shampoo van Andrélon gebruikt en nu is het weg. Maar mijn reacties worden niet geplaatst op je site, ik snap er niets van!
  Raïsa onlangs geplaatst…Moving Monday: 6x vaste klant bij de bouwmarktMy Profile

 • Reageren
  Aranka
  26/10/2016

  Wat kunnen mensen ontzettend ondoordacht zijn, alsof je er blij mee bent om met roos rond te lopen! Niks om je zorgen over te maken, je bent een prachtig persoon! En met deze shampoo als stok achter de deur ben jij ook weer gelukkig, je hoeft je nergens onzeker over te voelen! <3
  Aranka onlangs geplaatst…Mijn ‘blind date’ match made in heaven shampooMy Profile

 • Reageren
  Maud
  26/10/2016

  Als blogger mag ik best wel zeggen dat ik dit een heel leuke manier vind voor een advertorial, toch!? 🙂

  Daarnaast snap ik maar al te goed dat het voor onzekerheden kan zorgen, vooral als iemand nog even wil benadrukken dat ‘het er goor uit ziet’. Het is voor mij nu zo’n 5 jaar geleden dat ik ongeveer hetzelfde kreeg.. Het begon met een korstje op mijn hoofd, een paar dagen later had ik overal schilfers op mijn hoofdhuid.. Anti-roos shampoo hielp niet, en verschillende bezoekjes aan de huisarts ook niet.

  Vanuit de huisarts kreeg ik veel lotions en andere medicijnen, dit zorgde er uiteindelijk voor dat ik zelfs gedeeltelijk kaal werd! Ik werd door gestuurd naar een academisch ziekenhuis en na verschillende onderzoeken bleek dat ik een speciale vorm van psoriasis heb, gelukkig (tot nu toe) alleen op mijn hoofdhuid.

  Ik vind het dus echt verschrikkelijk dat mensen oordelen ‘dat het er goor uit ziet’, terwijl ze niet eens weten wat er aan de hand is. Of het nou psoriasis is of roos – je kunt er écht niks aan doen! En zelfs beautybloggers kunnen er niks aan doen!

  Leuk en (deels) herkenbaar artikel om te lezen, you go girl!
  Maud onlangs geplaatst…Leuk cadeau: B&B GiftcardMy Profile

 • Reageren
  sharon
  26/10/2016

  Nou wat een toeval, mijn dochter kam(p)t ( <– 😉 ) de laatste tijd met roos en ik sta op het punt antiroosshampoo te gaan kopen! Ik ga even in het head&shoulders schap kijken!

 • Reageren
  Margo
  26/10/2016

  Het stomme is dat mensen het altijd vies vinden terwijl het dat helemaal niet is. Je haar is schoon, je hoofdhuid ook, dus hoezo vies? Ik herken je onzekerheid! Heb zelf last van psoriasis op mijn hoofd in combinatie met een soort eczeem/roos. Ik schilfer elke dag! Pff. Ik gebruik een zeeploze shampoo maar de jeuk is vaak nog niet te harden. H&S klinkt goed maar ik ben alleen bang dat het te aggressief is (werd me vroeger verteld door de kapper). Hoe ervaar jij dit?

 • Reageren
  Karin
  18/11/2016

  Ik heb zelf ook last gehad van erge jeuk en schilvers op mijn hoofd. Het enige wat mij helpt is de shampoo van Zarqa: dandruff control, te krijgen bij de DA. Hier is ook een conditioner van te krijgen. Ik gebruik als conditioner die van: say yes to carrots. Alle bestanddelen van deze shampoo en conditioners zijn natuurlijk.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.