Het milieu (over flight shame, de struggle en biologische luiers)

“Waarom dan?” vraagt zoonlief aan me als ik tegen hem zeg dat ik niet wil dat hij naar buiten gaat met zijn blauwe schietpijltjes omdat dat slecht is voor het milieu. Ik denk even na hoe ik dit in Jip en Janneke-taal aan hem ga uitleggen. “Omdat je de pijltjes buiten snel kwijtraakt en ze dan door de natuur gaan zwerven. Net als de blikjes en zakjes die we soms oprapen tijdens het wandelen weet je wel? Sommige diertjes denken dat het eten is en dan worden ze ziek. Of het belandt in de zee en dan raakt die vervuild.” James knikt instemmend. “Oh dat is niet de bedoeling mama”.

Het is iets waar ik dagelijks mee bezig ben, het effect van ons doen en laten op de natuur. Ik heb het er vaak over met mijn vriend. Als ouder laat het ons niet koud en denken we vaak na over de wereld die er straks over blijft voor onze kinderen.

Hoewel mijn leven nog verre van duurzaam is, probeer ik duurzaamheid wel stukje bij beetje te integreren in ons leven en in dat van de kinderen. We ‘afvalscheiden’ ons een ongeluk, ruimen tijdens wandelingen zwerfafval op en laten niet onnodig lichten aanstaan. Ook besloten wij naar Oostenrijk te gaan in plaats van Ibiza, toen de ‘flight shame’ inkickte. Mijn vriend en ik doen ons uiterste best om het goede voorbeeld te geven.

In mijn wens om groener te leven probeer ik ook steeds meer te letten op hoe duurzaam bepaalde merken en producten zijn. Ik voel me er prettiger bij om producten te gebruiken die of groen zijn of die zich op een bepaalde manier inzetten voor het milieu. Ik ben sinds kort bijvoorbeeld overgestapt op biologische schoonmaakmiddelen, na het lezen over de gezondheidseffecten van schoonmaaksprays. We proberen zo min mogelijk synthetische kleding te kopen (al heb ik met kleding nog best veel moeite in verband met de enorme prijsverschillen tussen het reguliere aanbod en de duurzame varianten). Ook gebruiken we zoveel mogelijk producten van gerecycled materiaal.

Daarom vind ik het leuk om jullie iets meer over Pampers te vertellen, want ook zij zetten duurzame stappen.

Pampers is van mening dat als ze hun producten uitbreiden en door ontwikkelen, dat op verantwoorde wijze moet gebeuren. Niet alleen proberen ze de producten voor baby’s te verbeteren, maar óók de wereld van de baby’s. Daarom wordt in november gestart met de campagne om voor elke aankoop van twee pakken Pampers Pure Protection, een boom te laten planten.

Herbebossing draagt bij aan meer zuurstof, schoner water, betere gezondheid, meer biodiversiteit en een beter klimaat. Elke boom doet er dus toe. Voor deze actie heeft Pampers de handen ineen geslagen met de stichting One Tree Planted, die zich inzet voor herbebossing over de hele wereld.

 • De 6 voordelen van het herbebossing waarop One tree Planted zich focust:
  1. Zuurstof: bomen nemen schadelijke en verontreinigde lucht op en geven schone zuurstof terug die wij inademen.
  2. Sociale impact: bomen die voorzien vele gemeenschappen van werk en voedselzekerheid.
  3. Water: bomen filteren water, voorkomen overstromingen en zorgen voor de mondiale waterstromingen.
  4. Gezondheid: bomen en natuur verminderen stress, helpen bij herstel en bevorderen de gezondheid in het algemeen.
  5. Biodiversiteit: bossen voorzien vele dieren, vogels, insecten, paddenstoelen, mos en planten van een natuurlijk leefomgeving.
  6. Klimaat: bomen absorberen kooldioxide en andere schadelijke, luchtverontreiniging en helpen om de lucht te zuiveren en om het klimaat te reguleren.

Ik ben al een tijdje bekend met de Pampers Pure Protection-lijn en was al vanaf het begin gecharmeerd van deze luiers, hun werking en het feit dat ze met 100% duurzame energie geproduceerd worden. De luiers zijn gemaakt van biologisch katoen en zijn vrij van parfum, lotion, latex en chloormiddelen. Dit alles zonder af te doen aan de 12 uur durende werking die ik van Pampers gewend ben. Ook de Aqua Pure billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen en worden geproduceerd met 100% duurzame energie. Ze bestaan voor 99% uit water en zijn heel geschikt voor de gevoelige huid.

Wie in de maand november twee pakken Pampers Pure koopt via Bol.com maakt de wereld – letterlijk – een stukje groener.

Heb jij ook #PureGoals?

Samenwerking met #PampersPure

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Mirte
  13/11/2019

  Want goed dat jullie zoveel bezig zijn met het milieu! Wat voor soort schoonmaakproducten gebruik je als ik mag vragen? Ik heb het net even gegoogled maar er kwamen zoveel verschillende uit!

 • Reageren
  Tamara
  14/11/2019

  Wat goed dat jullie zo bezig zijn met duurzaamheid en dat je dat terug ziet in je hele levensstijl. Ik vind het jammer dat de Pampers Pure Protection-lijn er nog niet was toen mijn dochter nog een luier droeg, anders had ik het ook zeker aangeschaft. Goed ook dat de kwaliteit van de pampers er niet onder lijdt, dan is het een kleine moeite om de duurzame variant te kopen.
  Tamara onlangs geplaatst…Dol op jurk Meghan Markle? Met deze betaalbare jurken draag jij haar koninklijke stijlMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.