Het mag in de krant, ik heb weer eens een serie helemaal afgekeken: ‘Undercover’

Vrijwel alle hypes rondom series gaan aan me voorbij. Überhaubt gaan bijna alle series aan me voorbij want ik kijk ze eigenlijk niet. Meestal zit ik ’s avonds achter mijn laptop te werken en bij hoge uitzondering – vaak als mijn vriend aangeeft het toch wel gezellig te vinden samen iets te kijken – dan maak ik daar tijd voor vrij. De laatste serie die ik heb gezien is het laatste seizoen van Homeland maar daar blijft het bij. Ik heb nog geen aflevering Game Of Thrones gekeken en ook zou ik niet weten waar House of Cards over gaat.

Mijn vriend daarentegen is wel een fervent serieliefhebber. Zo af en toe komt ‘ie er eentje tegen waarvan hij denkt dat ook ik die wel leuk zou vinden.

Ineens begon hij over de serie ‘Undercover’. Hij had de eerste aflevering gekeken en het leek hem ook wel iets voor mij. Hij wist me uiteindelijk over de streep te trekken en zodoende ben ook ik gestart met kijken. Inmiddels heb ik alle afleveringen gezien. Bij tijd en wijle moest ik lachen om de absurdistische taferelen, maar het grootste gedeelte zat ik met samengeknepen billen omdat het zo spannend is.

Undercover is een Vlaams-Nederlandse misdaadserie. Centraal in de serie staat Ferry Bouman, de baas van een giga XTC netwerk in het Belgische deel van Limburg. Het zuiden van Nederland en de grensstreek in België kampen al jaren met een toename in de productie van drugs, georganiseerde misdaad en het dumpen van drugsafval. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het is de taak van undercoveragenten Bob en Kim om Ferry te pakken en zijn drugsnetwerk op te rollen. Zij nemen hiervoor de identiteit aan van Peter en Anouk, een stel dat toevallig op de camping komt te staan waar ook Ferry Bouman een asociaal groot chalet heeft. Ze hopen zijn vertrouwen te winnen, maar dit is zo makkelijk nog niet. Stukje bij beetje lukt het ze toch om te infiltreren in zijn leven.

Ik moet toegeven dat ik in het begin wel even moest wennen aan de rol van Ferry Bouman, die ik vooral ken als goedlachse vader uit de Jumbo-reclame. Die identiteit staat lijnrecht tegenover de drugscrimineel die hij in Undercover speelt. Toch moet ik zeggen, hij speelt zijn rol dusdanig geloofwaardig dat ik die associatie na aflevering 2 niet meer heb gemaakt.

Elise schaap, die in de Undercover de vriendin (Daniëlle) van Ferry speelt, blijf ik een geweldige actrice vinden. Het is zo knap hoe zij ook in deze serie zich weer feilloos een accent heeft aangemeten. Het is overigens behoorlijk aanstekelijk dat Limburgs, mijn vriend en ik begonnen op een gegeven moment ook ‘mupke’ naar elkaar te roepen.

Undercoveragent Kim wordt gespeeld door Anna Drijver. Ik vond haar als enige niet altijd even overtuigend moet ik zeggen. Ze is een prima actrice in mijn ogen, maar haar conversaties kwamen niet altijd natuurlijk over, zoals ik dat wel bij de overige personages vond.

Ten slotte wil ik het personage John nog even uitlichten, de beste vriend en zakenpartner van Ferry. Wat is deze man goed gecast! Zijn donkere stem, gerijpte huid, grimmige blik. En dan zijn acties in de serie… Behoorlijk heftig soms. Dit vond ik een van de meest intrigerende personages uit Undercover.

Al met al kan ik niet anders zeggen dan dat Undercover een rete spannende serie is en dat ik niet kan wachten op seizoen 2. Laat maar komen!

Heb jij ‘m al gezien?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Tineke
  28/06/2019

  Ik heb hem al gezien en vond hem ook erg goed!

 • Reageren
  Ingrid
  29/06/2019

  Gisteren begonnen en I’m hooked! Aflevering 6 inmiddels. Ben het wel volledig met je eens wat betreft Anna Drijver! Had meer van haar verwacht..

 • Reageren
  E
  30/06/2019

  Hee Sanne, ik heb een vraag voor je die ik graag persoonlijk aan je zou willen stellen. Heb je een emailadres waarnaar ik kan mailen? Ik kan het niet op de website vinden. Ik maak verder geen gebruik van de socialemediakanalen. Alvast dank voor je reactie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.